bonorov Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 27 λεπτά πριν, leros2004 είπε https://www.skroutz.gr/s/26231145/MSI-B450-Tomahawk-Max-II-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html 66€ δεν θα βρεις κάτι καλύτερο.... Μπορείς να ζητήσεις (δωρεάν) απο την AMD cpu για την αναβάθμιση του bios.... Άκυρη η απο πάνω λόγο του κουτιού σου... Πάρε την ξεβράκωτη https://www.skroutz.gr/s/20477916/MSI-B450M-A-Pro-Max-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html Μακρυά απο ASUS Gigabyte σε B450 Όντως του προτεινεις την ξεβράκωτη msi σε σχέση με την gigabyte; Έχεις κάποιο review για θερμοκρασίες bios κτλ ή σου είπε κάποιος μακριά από gigabyte στο b450 και είπες να προτεινεις ένα board που ουτε ενα βασικό heatsink δεν έχει; Εχω βάλει review πιο πανω της s2h για να δει ο άνθρωπος τα θετικά και τα αρνητικά ενός board των 40€ και να αποφασίσει. Εσυ απλά αφοριζεις χωρίς στοιχεία.
leros2004 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 7 λεπτά πριν, bonorov είπε Όντως του προτεινεις την ξεβράκωτη msi σε σχέση με την gigabyte; Έχεις κάποιο review για θερμοκρασίες bios κτλ ή σου είπε κάποιος μακριά από gigabyte στο b450 και είπες να προτεινεις ένα board που ουτε ενα βασικό heatsink δεν έχει; Εχω βάλει review πιο πανω της s2h για να δει ο άνθρωπος τα θετικά και τα αρνητικά ενός board των 40€ και να αποφασίσει. Εσυ απλά αφοριζεις χωρίς στοιχεία. Δεν απέχει πολύ απο την tomahawk Το ότι είναι ξεβράκωτη δεν σημαίνει ότι είναι χειρότερη της Giga. Αδύναμα ψυκτράκια έχει η giga έτσι και αλλιώς
bonorov Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 15 λεπτά πριν, leros2004 είπε Δεν απέχει πολύ απο την tomahawk Το ότι είναι ξεβράκωτη δεν σημαίνει ότι είναι χειρότερη της Giga. Αδύναμα ψυκτράκια έχει η giga έτσι και αλλιώς Τσέκαρε πιο πανω το review που έχω ποσταρει σε παρακαλω και πες μου μετά αν μία μητρική χωρίς heatsinks πουθενα μπορει να λειτουργήσει σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες. Τώρα το bios σε αυτές τις μητρικές δεν ξέρω πόσο σημασία έχει αφου ουτως ή άλλως σε αυτές τις τιμές καλό είναι να αποφευχθεί το οποιαδήποτε overclok.
leros2004 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, bonorov είπε Τσέκαρε πιο πανω το review που έχω ποσταρει σε παρακαλω και πες μου μετά αν μία μητρική χωρίς heatsinks πουθενα μπορει να λειτουργήσει σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες. Τώρα το bios σε αυτές τις μητρικές δεν ξέρω πόσο σημασία έχει αφου ουτως ή άλλως σε αυτές τις τιμές καλό είναι να αποφευχθεί το οποιαδήποτε overclok. Το review που έβαλες τεστάρει την μητρική με cpu στα 90watt. Δεν το λες και ζόρι. Και να ήθελε βέβαια να τσιτώσει παραπάνω τα watt του το έκοψε το αναπηρικό bios της φανταστικής Gigabyte.
hln3 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Μην πολυκολλάτε στα heatsinks των vrms της mobo, ένα mobo αν τρέχει εξαπύρηνο χωρίς OC δεν έχει θέμα, οκ τώρα αν πας να το τρέχεις στα 100% αυγουστιάτικα σε κάποιο video encoding μπορεί να κάνει throttle και να χάσεις έναν 5% απόδοση... 1
bonorov Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, leros2004 είπε Το review που έβαλες τεστάρει την μητρική με cpu στα 90watt. Δεν το λες και ζόρι. Και να ήθελε βέβαια να τσιτώσει παραπάνω τα watt του το έκοψε το αναπηρικό bios της φανταστικής Gigabyte. Με στοκ ryzen 7 3ης γενιας το τεσταρει το board κι εχει πολυ καλες θερμοκρασιες.Μεχρι ryzen 7 zen3 αντεχει.Κανει και overclock τις μνημες στο Θεο αν θελει καποιος.Τι αλλο θες απο ενα board των 40 ευρω; Παρεπιτοντως εχεις δικιο για το bios θα μπορουσε να ειναι καλυτερο.
chrisk Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα και ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις/προτάσεις. Να πω ότι δεν υπάρχει θέμα/περιορισμός με κουτί, απλά είχα σκεφτεί ότι καλό θα ήταν να είναι πιο μαζεμένο εφόσον δεν χρειάζεται, αλλά κάλλιστα θα μπορούσα να πάω σε μεγαλύτερο... Επίσης να προσθέσω ότι δεν ενδιαφέρει καθόλου το κομμάτι του overclocking... Με αυτά τα δεδομένα τι θα λέγατε ότι αξίζει περισσότερο? Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2022 από chrisk
leros2004 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, chrisk είπε Καλημέρα και ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις/προτάσεις. Να πω ότι δεν υπάρχει θέμα/περιορισμός με κουτί, απλά είχα σκεφτεί ότι καλό θα ήταν να είναι πιο μαζεμένο εφόσον δεν χρειάζεται, αλλά κάλλιστα θα μπορούσα να πάω σε μεγαλύτερο... Επίσης να προσθέσω ότι δεν ενδιαφέρει καθόλου το κομμάτι του overclocking... Με αυτά τα δεδομένα τι θα λέγατε ότι αξίζει περισσότερο? https://www.skroutz.gr/s/26231145/MSI-B450-Tomahawk-Max-II-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html 66€ δεν θα βρεις κάτι καλύτερο.... κουτί: https://www.skroutz.gr/s/24301125/Cougar-MX331-Mesh-G-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-και-RGB-Φωτισμό-Μαύρο.html Δίνει και 1 ανεμιστήρα το κουτί Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2022 από leros2004 1
chrisk Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Ευχαριστώ! Για οθόνη αν θέλαμε να πάμε σε 27'' από 24'' και μέχρι 200€ θα ήταν η MSI Optix G271 μια καλή επιλογή ή προτείνετε κάτι άλλο?
leros2004 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 8 λεπτά πριν, chrisk είπε Ευχαριστώ! Για οθόνη αν θέλαμε να πάμε σε 27'' από 24'' και μέχρι 200€ θα ήταν η MSI Optix G271 μια καλή επιλογή ή προτείνετε κάτι άλλο? 27 και 1080 ανάλυση είναι κάπως άβολα τα πράγματα. Ιδανικά εδώ: https://www.skroutz.gr/s/27206159/LG-27GN800-B-IPS-HDR-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-144Hz-με-χρόνο-απόκρισης-1ms-GTG.html Αλλιώς : https://www.skroutz.gr/s/28120230/Samsung-Odyssey-G5-Curved-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-144Hz-LC27G55TQWRXEN.html 1
Aten-Ra Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Στις 23/5/2022 στις 4:22 ΜΜ, chrisk είπε Καλησπέρα στους ειδικούς! Θα ήθελα να στήσω μια σύνθεση για ένα gaming pc για μικρό παιδί δημοτικού. Μέχρι στιγμής ασχολείται με απλά και ελαφριά games αλλά αυτό ενδεχομένως μελλοντικά να αλλάξει. Η λογική μου είναι να ξεκινήσω χωρίς ανεξάρτητη κάρτα και αν μελλοντικά απαιτηθεί να προστεθεί έξτρα. Καλά το σκέφτομαι? Διαβάζοντας και τα τελευταία posts εδώ με προτάσεις σε άλλους, έχω καταλήξει στην παρακάτω λίστα : CoolerMaster MasterBox Q300L Mini Tower Be Quiet System Power 9 600W Samsung 970 Evo Plus SSD 500GB M.2 NVMe PCI Express 3.0 AMD Ryzen 5 5600G Gigabyte B550M DS3H Motherboard Micro ATX G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 Πως το βλέπετε σαν αρχική προσέγγιση? Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να αλλάξω χωρίς τρελές υπερβάσεις σε budget? Ας πούμε μέχρι 500-600€. Αν παίζει και αυτό κάποιο ρόλο, οθόνη υπάρχει μια 1080p 24'' dell, αλλά ενδεχομένως να κοιτάξω και για κάτι εναλλακτικό, οπότε αν έχετε και εκεί καμμία (όσο πιο οικονομική γίνεται) πρόταση, ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο σας! Για budget 600 ευρώ προσωπικά θα πήγαινα στα παρακάτω MSI Pro B660M-E = απο 100 ευρω Intel Core i3-12100F = απο 103 ευρω G.Skill Aegis 16GB DDR4 = απο 54 ευρω Kioxia Exceria G2 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 3.0 = απο 78 ευρω Seasonic G12-GC-550 550W 80 Plus Gold = απο 57 ευρω MSI Radeon RX 6400 4GB = απο 182 ευρω Σύνολο = 574 ευρώ Case – βάλε ότι θέλεις και ένα με 25 ευρώ θα είναι μια χαρά
pano Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Στις 31/5/2022 στις 4:43 ΜΜ, chrisk είπε Καλησπέρα και πάλι! Θα ακολουθήσω την πρόταση με τον 5600g. 2 ερωτήσεις ακόμη... Μιας και η ΜSI Mortar δεν φαίνεται πλέον διαθέσιμη, θα ήταν καλή επιλογή η Asus Prime B450M ή ίσως και η φτηνότερη έκδοσή της ? Για τροφοδοτικό από τη λίστα με τις προτάσεις θα ήταν καλή επιλογή το Seasonic-G12 που είναι και gold ή το corsair tx550m αξίζει όντως τη διαφορά? Ευχαριστώ και πάλι! 1)Πάρε την φθηνή ASUS μια χαρά θα σου είναι ,και δεν χρειάζεται να ψάχνεις άλλους επεξεργαστές ή να παρακαλάς κανέναν για το bios update αν χρειαστεί,ούτε κουτιά να αλλάζεις. 2) Πάρε το seasonic μια χαρά είναι δεν χρειάζεται να σπαταλήσεις επιπλέον χρήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα