Προς το περιεχόμενο

Το φθινόπωρο οι AMD Ryzen 7000 στα 5nm με 16cores Zen4, σπάζοντας το φράγμα των 5GHz

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, sharke είπε

2019 εγγραψα λαθος ψηφίο το 2017 ειχα χ370 που πουλεισα για χ570. που και παλη δεν ηταν αναγκαστικο  εγω το ήθελα, x370 ηταν και ειναι συμβατο με ολα τα cpu  απο τοτε

Ηταν συμβατο αλλα καταβαθος ηθελες Pci-e 4.0, ηθελες nvme ηθελες 8+4 για να μπορεις να βαλεις ανετα εναν 5950x ηθελες να εχεις μεγαλυτερο memory overclocking να παιξεις στα 4000 και οχι στα 3200.
Και πολυ καλα εκανες το ιδιο θα εκανα και εγω.
Η τεχνολογια προχωραει και οι συμβιβασμοι του τυπου "κανω τη δουλεια μου και με αυτο που εχω"  μπορει να μην ειναι αναγκαιοι αλλα αν μπορεις προχωρας δεν μενεις πισω.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 346
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κύριοι, τι θα προτείνατε σε κάποιον που θέλει να φτιάξει pc με Apu τέλη του 2022? 

Να περιμένει κάτι από τον Αm5 ή δεν αξίζει το cost-performance και να ψαχτει σε am4 Αpu?

5 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Καλά εντάξει τρικυμία εν κρανίω...

"Πριν" "μετά" "κατα την διάρκεια" θυμάσαι και διαλέγεις ότι θες όταν θες για να τα μπουρδουκλώσεις.. 

Γιαυτό έχουμε τα quote όταν κάνει κάποιος quote και σχολιάζει κάτι απο κάτω σχολιάζει το κείμενο που έκανε quote όχι το κείμενο 10 ταμπλέτες πιο πριν κτλ 

Είπες κάτι σχετικά με το ότι έχει νόημα να αγοράσει κάποιος CPU με πάνω απο 8 πυρήνες για να ειναι "καλυμμένος" και για τα μελλοντικά games που θα τα εκμεταλλεύονται και αυτό έκανα quote και αυτό απάντησα και εσύ πήγες να τα μπουρδουκλώσεις με άκυρες ΓΙΑ ΤΟ QUOTE μετρήσεις τέλος .

Απο εκει και πέρα επειδή θυμήθηκες τώρα να ξαναμπάσεις το θέμα efficiency πάρε απο το guru3d μετρήσεις σε idle σε single και σε multithread load για να τελειώνουμε και με αυτό που πας να βγάλεις 125watt επεξεργαστή "efficient"  

(ναι ξέρω δεν έχει τον 12700Κ θα πεις τώρα αλλά έχει τον 12600Κ και τον 12900Κ οπότε ο 12700Κ θα ειναι ανάμεσα στα δύο) 

index.php?ct=articles&action=file&id=75721

index.php?ct=articles&action=file&id=75722

index.php?ct=articles&action=file&id=75723

Απο εκει και πέρα 

Scientists Team Raise Up Your Hand,Group of People Teamwork in  Laboratory,Successful and Reserch Working Stock Photo - Image of medicine,  coordinate: 136850008

Ο 12900k έχει το καλύτερο efficiency στον πλανήτη Γη. Εδώ στα 35w

15k @ 35w δεν πετυχαινεί κανένα CPU 😕 

15215 @ 35w.png

4 ώρες πριν, sharke είπε

amd δεν αλλάζει  καθε χρονο mobo , cpu βγάζει βελτιωμένα, θα εχει καθε χρονο στο ιδιο slot  και κάποια αναβαθμισμένη έκδοση οπως π.χ  5800x3d

η intel θα αλλάξει 5 γενιες lake και 25 motherboard και θα ειναι στα ιδια 

για αυτο μπερδεύεστε με το 13th gen -14th-15th-16th-17th = am5

H ΑΜD όμως σε χρεωνεί την τιμή καινούργιας μητρικής μαζί με το CPU, απλά δεν σου δίνει μητρική ;) 

Mε την τιμή του 5800x3d ας πούμε, αγοράζεις 12700 + b660 bazooka 😮 

2 ώρες πριν, Herald είπε

Ο 12900k έχει το καλύτερο efficiency στον πλανήτη Γη. Εδώ στα 35w

Προφανώς, και είναι κάποια buggia αυτό που δείχνεις και δεν ισχύει να στο πω αλλιώς αν ήταν έτσι η intel θα έβαζε αυτόν τον επεξεργαστή με PL35 στα laptop και θα μπορούσε (με 7,5 watt average και καλά) να τρέχει σαν desktop 5800x gia τουλάχιστον 13 ΏΡΕΣ και ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ cinebench MONO ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ! (90Wh)

Ούτε ο Μ1 δεν μπορεί να το κάνει αυτό έστω για 5 ώρες .... δεν νομίζω η Intel να είχε τέτοια δυνατότητα και να μην το είχε διαφημίσει σε όλον τον πλανήτη γεμίζοντας τέτοια λαπτοπ στα καταστήματα...

δεν υπάρχει κανένα ιντελ λαπτοπ που να αντέχει 13 ώρες εργασίας συνεχόμενα... ίσως idle και με ψόφια CPU ..

Για αρχή κάνε ένα update στο HWinfo γιατί ειναι παλιά έκδοση μπορεί να φταίει αυτό 

Μετά βγάλε τα offsets να δούμε αν αυτά κάπως μπαγκάρουν τους υπολογισμούς 

τέλος έχεις κάποιον μετρητή μπρίζας να βάλεις στο PC;

2 ώρες πριν, Herald είπε

H ΑΜD όμως σε χρεωνεί την τιμή καινούργιας μητρικής μαζί με το CPU, απλά δεν σου δίνει μητρική ;) 

Άντε πάλι βρήκες το 1 πράμα που νομίζεις ότι σε βολεύει ο 5800x3d δεν ειναι σε καλή τιμή ναι, αλλά πέρα ότι ειναι γρηγορότερος στο gaming που και γιαυτό βγήκε μπορείς να πάρεις έναν 5800x στα 300 ευρώ 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Προφανώς, και είναι κάποια buggia αυτό που δείχνεις και δεν ισχύει να στο πω αλλιώς αν ήταν έτσι η intel θα έβαζε αυτόν τον επεξεργαστή με PL35 στα laptop και θα μπορούσε (με 7,5 watt average και καλά) να τρέχει σαν desktop 5800x gia τουλάχιστον 13 ΏΡΕΣ και ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ cinebench MONO ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ! (90Wh)

Ούτε ο Μ1 δεν μπορεί να το κάνει αυτό έστω για 5 ώρες .... δεν νομίζω η Intel να είχε τέτοια δυνατότητα και να μην το είχε διαφημίσει σε όλον τον πλανήτη γεμίζοντας τέτοια λαπτοπ στα καταστήματα...

δεν υπάρχει κανένα ιντελ λαπτοπ που να αντέχει 13 ώρες εργασίας συνεχόμενα... ίσως idle και με ψόφια CPU ..

Για αρχή κάνε ένα update στο HWinfo γιατί ειναι παλιά έκδοση μπορεί να φταίει αυτό 

Μετά βγάλε τα offsets να δούμε αν αυτά κάπως μπαγκάρουν τους υπολογισμούς 

τέλος έχεις κάποιον μετρητή μπρίζας να βάλεις στο PC;

Άντε πάλι βρήκες το 1 πράμα που νομίζεις ότι σε βολεύει ο 5800x3d δεν ειναι σε καλή τιμή ναι, αλλά πέρα ότι ειναι γρηγορότερος στο gaming που και γιαυτό βγήκε μπορείς να πάρεις έναν 5800x στα 300 ευρώ 

Τι buggia ρε μαν, εχω βαλει power limit στο bios τα 35w....φαίνεται και απτις θερμοκρασίες οτι δεν καταναλώνει τίποτα. Εσυ μετρησες απο την πρίζα zen 3 και alderlake και κατέληξες οτι ο 1ος είναι πιο efficient? Όχι, απλα αμφισβητεις τις μετρησεις που δεν σε βολευουν 😊

Σε laptop δεν μπορεί να μπει αυτό το cpu μιας και η iris Pro ειναι τεράστια σε μεγεθος

Οσο για τον 5800x,και αυτος οταν βγήκε 450 ειχε, παλι κοστιζε οσο ο 10700 μαζι με μητρικη 😂

Επεξ/σία από Herald

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Σε laptop δεν μπορεί να μπει αυτό το cpu μιας και η iris Pro ειναι τεράστια σε μεγεθος

Ναι αυτό ειναι το πρόβλημα 🤣

2 λεπτά πριν, Herald είπε

Τι buggia ρε μαν, εχω βαλει power limit στο bios τα 35w....φαίνεται και απτις θερμοκρασίες οτι δεν καταναλώνει τίποτα. 

buggia 100% Απλά δεν είμαι σίγουρος αν ειναι λόγω της παλιάς έκδοσης HWinfo που τρέχεις ή γενικά θέμα του HWinfo ή της μητρικής σου που δεν δίνει σωστά νούμερα.  Απορώ πως το πίστεψες εσύ δηλαδή ο M1 που ειναι έχει κατανάλωση 10 watt ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι τόσες ώρες σε full load ανοιχτός λολ 

3 ώρες πριν, Gkns είπε

Κύριοι, τι θα προτείνατε σε κάποιον που θέλει να φτιάξει pc με Apu τέλη του 2022? 

Να περιμένει κάτι από τον Αm5 ή δεν αξίζει το cost-performance και να ψαχτει σε am4 Αpu?

Aν εισαι αποφασισμενος να μην αγοραζεις GPU για αρκετο καιρο και να παιζεις μονο με το APU περιμενε τους Ryzen 7000.
H APU θα ειναι ΠΟΛΥ καλυτερη απο τους 5600G 5700G που θα βρεις τωρα και θα σε καταδικασουν σε pci-e 3.0 .

40 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

buggia 100% Απλά δεν είμαι σίγουρος αν ειναι λόγω της παλιάς έκδοσης HWinfo που τρέχεις ή γενικά θέμα του HWinfo ή της μητρικής σου που δεν δίνει σωστά νούμερα.  Απορώ πως το πίστεψες εσύ δηλαδή ο M1 που ειναι έχει κατανάλωση 10 watt ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι τόσες ώρες σε full load ανοιχτός λολ 

Σε 2 μητρικες εχω δοκιμασει με το ίδιο αποτελεσμα (unify x και apex z690). Ξαναρωταω, εσυ απο που καταλήγεις οτι οι alderlake ειναι λιγοτερο efficient αν οχι απο τα reports του HWinfo? Τους δοκιμασες με μετρητή απο πριζα? 

Και τελικα, αν ΤΩΡΑ αγορασω μετρητή και σου ανεβασω τα νουμερα απο τον μετρητή θα παραδεχτεις οτι ξεπαστρεφει τα zen 3 σε efficiency η τζαμπα θα κάνω το κόπο? 

47 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Μόνο ο Μ1 έχει 3.5w full load στο σύνολο να λειτουργούν όλα στην μητρική θα πιάσει 9-10w

10 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Μόνο ο Μ1 έχει 3.5w full load στο σύνολο να λειτουργούν όλα στην μητρική θα πιάσει 9-10w

Ο m1 ειναι soc - απο οσο ξερω στα 35w που καιει σε cb περιλαμβανεται και η καταναλωση των μνημων. Αρα το σωστό θα ηταν ο 12900 να τεσταριστει στα 30w και οχι στα 35 που τρέχω. Παλι φυσικα θα ειναι μπροστα σε efficiency ο 12900, απλα με μικροτερη διαφορα

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Herald είπε

15215 @ 35w.png

καμια σχεση μεταξυ τους  οτι πλήρωνης παιρνης

αυτο που λες απο 5800x3d  σε 12700 + b660 δεν ειναι αναβάθμιση!  υποβάθμιση  ειναι! .

Επεξ/σία από sharke

2 λεπτά πριν, sharke είπε

καμια σχεση μεταξυ τους  οτι πλήρωνης παιρνης

αυτο που λες 12700 + b660 δεν ειναι αναβάθμιση!  υποβάθμιση  ειναι! .

Απο οσο ξερω, ο 12700 τον καραπιτσιλαει τον 5800x3d σε ολα τα workloads πλην του gaming που ειναι 5% πισω. Σορρυ μπρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Herald είπε

Απο οσο ξερω, ο 12700 τον καραπιτσιλαει τον 5800x3d σε ολα τα workloads πλην του gaming που ειναι 5% πισω. Σορρυ μπρο

ποιος θα παρει 5800x3d?  για workloads 😆🤣

θα περει με τα ιδια χρήματα 5950χ  😆

sorry bro το καθενα κατασκευαζεται και για την δουλεια που το θελει ο εκάστοτε χρήστης

Επεξ/σία από sharke

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, sharke είπε

ποιος θα παρει 5800x3d?  για workloads 😆🤣

θα περει με τα ιδια χρήματα 5950χ  😆

sorry bro το καθενα κατασκευαζεται και για την δουλεια που το θελει ο εκάστοτε χρήστης

Μα εσυ λες οτι ειναι υποβάθμιση. Ε δεν είναι, στο 99. 9% των workloads ο 12700 ειναι απο λιγο έως πολυ καλύτερος, και κοστίζει μαζι με το mobo του οσο κανει σκετος ο 3d 🤣

Προφανώς κανεις δεν θα παρει 3d για workloads, αφου ειναι τραγικος, αυτο λεω και εγω. 

Επεξ/σία από Herald

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Herald είπε

Μα εσυ λες οτι ειναι υποβάθμιση. Ε δεν είναι, στο 99. 9% των workloads ο 12700 ειναι απο λιγο έως πολυ καλύτερος, και κοστίζει μαζι με το mobo του οσο κανει σκετος ο 3d 🤣

μα ετσι ειναι για games ετσι τον πλασαρε η amd  τι workloads μου συζητάς?

αν βλεπεις μονο 5% διαφορα ,, ξαναδες καλυτερα.  

και με 12700Κ

Επεξ/σία από sharke

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...