Dr_Pepper Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Tα "αδυναμα" και τα "δυνατα απο τα Lidl" Καλά πάω και εγώ να συζητήσω με ιντελάκια... λολ Αυτό στο είπα εγώ όταν εσύ είπες ότι "υπάρχει λόγος να αγοράσει κάποιος επεξεργαστή με πάνω απο 8 πυρήνες για gaming" Και μου δείχνεις cinebench (που το έβγαλες άκυρο λίγα ποστ πιο πριν ) συγκρίνοντας έναν ryzen 8πύρηνο με έναν ίντελ επίσης 8πύρηνο που όμως έχει +4 core επιπλέον 20 threads συνολικά δηλαδή... Τέσπα απο την ίδια σελίδα όσο αφορά τα games Οπότε ένας 5900x (12 cores 24 threads) τώρα την στιγμή που μιλάμε θα έχει λίγο καλύτερες επιδόσεις απο τον 5800x (που έχει παρόμοιες επιδόσεις με τον 12700Κ) και σε κόστος είναι λίγο φθηνότερος απο τον 12700Κ (ειδικά αν συνυπολογίσεις κόστος μητρικής και διαφορά χρημάτων για DDR5 vs DDR4) Οπότε με την δική σου λογική ότι στο μέλλον τα παιχνίδια θα εκμεταλλεύονται περισσότερα cores άρα ο 5900x είναι καλύτερη αγορά γιατί αν τώρα έχει ίδιες ή καλύτερες επιδόσεις απο τον 12700Κ στα παιχνίδια όταν τα παιχνίδια εκμεταλλεύονται παραπάνω cores τότε θα έχει ακόμη καλύτερες επιδόσεις γιατί πολύ απλά έχει παραπάνω cores απο τον 12700Κ τι δεν καταλαβαίνεις; Επεξ/σία 24 Μαΐου 2022 από Dr_Pepper 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Καλά πάω και εγώ να συζητήσω με ιντελάκια... λολ Αυτό στο είπα εγώ όταν εσύ είπες ότι "υπάρχει λόγος να αγοράσει κάποιος επεξεργαστή με πάνω απο 8 πυρήνες για gaming" Και μου δείχνεις cinebench (που το έβγαλες άκυρο λίγα ποστ πιο πριν ) συγκρίνοντας έναν ryzen 8πύρηνο με έναν ίντελ επίσης 8πύρηνο που όμως έχει +4 core επιπλέον 20 threads συνολικά δηλαδή... Τέσπα απο την ίδια σελίδα όσο αφορά τα games Οπότε ένας 5900x (12 cores 24 threads) τώρα την στιγμή που μιλάμε θα έχει λίγο καλύτερες επιδόσεις απο τον 5800x (που έχει παρόμοιες επιδόσεις με τον 12700Κ) και σε κόστος είναι λίγο φθηνότερος απο τον 12700Κ (ειδικά αν συνυπολογίσεις κόστος μητρικής και διαφορά χρημάτων για DDR5 vs DDR4) Οπότε με την δική σου λογική ότι στο μέλλον τα παιχνίδια θα εκμεταλλεύονται περισσότερα cores άρα ο 5900x είναι καλύτερη αγορά γιατί αν τώρα έχει ίδιες ή καλύτερες επιδόσεις απο τον 12700Κ στα παιχνίδια όταν τα παιχνίδια εκμεταλλεύονται παραπάνω cores τότε θα έχει ακόμη καλύτερες επιδόσεις τι δεν καταλαβαίνεις; Στο εβγαλα ακυρο γιατι μιλαγαμε για gaming και watts temps (efficiency σε 10-15% load). Mετα ερχεσαι εσυ και μου λες για δυνατα και αδυνατα cores λες και ο 5800x ειναι πιο γρηγορος αλλα στο ρελαντι δεν φενεται ακομα . Σου παραθετω λοιπον το cinebench για να πεσεις απο το συνεφακι και να καταλαβεις οτι σε single σε multi σε 10% σε 50% σε 100% σε 1000% ποτε ο 5800x δεν θα περασει τον 12700κ σε performance . Επεξ/σία 24 Μαΐου 2022 από BlurayMoviesGreece Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sharke Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) άκυρο τελείως όμως καμία σχέση το ενα cpu σε ddr5 vs ddr4 😆 με το που εμφανιστούν η am5 βλέπω τα intel 12600-12700k entry level κατηγορία και midrange τους 12900 , κόψιμο στης τιμές 50% για τον κοσμάκη. για high-end users μονοπώλιο για τα επόμενα ryzen δεν υπάρχει απάντηση στον ορίζοντα απο intel σε καμια 5ετια ,όταν γίνη μετάβαση σε am6 και βρει κενό και χωθεί . με αναβαθμησης στα mobo δουλειά δεν γίνετε κάθε χρόνο. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2022 από sharke Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, sharke είπε άκυρο τελείως όμως καμία σχέση το ενα cpu σε ddr5 vs ddr4 😆 με το που εμφανιστούν η am5 βλέπω τα intel 12600-12700k entry level κατηγορία και midrange τους 12900 , κόψιμο στης τιμές 50% για τον κοσμάκη. για high end users μονοπώλιο για τα επόμενα ryzen Ισα ισα το αντιθετο τωρα βλεπεις αποτελεσματα με σαπιες ddr5 4800 CL38 oταν θα βγουν CL16 8000 η ψαλιδα θα μεγαλωσει προς τους Intel (ryzen 5000 vs 12th gen). Oταν βγει το AM5 θα παιζει μπαλα με τους 13900κ και οχι με τους 12900κ O ενας με πειραματικη πλατφορμα και beta testers πελατες και οι αλλοι σε πλατφορμα που τρεχει ηδη 1 χρονο. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2022 από BlurayMoviesGreece Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, BlurayMoviesGreece είπε Στο εβγαλα ακυρο γιατι μιλαγαμε για gaming και watts temps (efficiency σε 10-15% load). Mετα ερχεσαι εσυ και μου λες για δυνατα και αδυνατα cores λες και ο αντιστοιχος 5800x ειναι πιο γρηγορος αλλα στο ρελαντι δεν φενεται ακομα . Σου παραθετω λοιπον το cinebench για να πεσεις απο το συνεφακι και να καταλαβεις οτι σε single σε multi σε 10% σε 50% σε 100% σε 1000% ποτε ο 5800x δεν θα περασει τον 12700κ σε performance . Τι ιστορίες για αγρίους μου λες τώρα για να τα μπουρδουκλώσεις και να τα συμμαζέψεις τα πράγματα ειναι απλά είπες: 1 ώρα πριν, BlurayMoviesGreece είπε Φυσικα και υπαρχει λογος να αγορασεις επεξεργαστη με πανω απο 8 πυρηνες ΚΑΙ για το gaming. Οι περισοτεροι που δινουν 2000-3000ε για gaming pc δεν το αλλαζουν καθε χρονο για να περιοριστουν μονο στις απαιτησεις των games του 2022. Και εγώ σου είπα με αυτή την λογική καλύτερα να πας σε ryzen γιατί έχουν παραπάνω cores και άρα στο μέλλον όταν τα games θα έχουν όπως λες εσύ ο ίδιος παραπάνω απαιτήσεις σε cores οι ryzen που έχουν παραπάνω cores θα έχουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. και απαντάς εσύ δείχνοντας cinebench (όχι GAME δηλαδή) με επεξεργαστή που έχει 8 cores (ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 8 ΔΗΛΑΔΗ) συγκρίνοντας το με επεξεργαστή (12700Κ) που σύνολο έχει 12 Cores. Και αφού δεν καταλαβαίνεις την παράνοια σε αυτό έκανα το εξής λογικό πήρα αποτελέσματα απο την ίδια σελίδα που χρησιμοποιήσεις τα αποτελέσματα του cinebench εσύ και έδειξα τα αποτελέσματα στα GAMES μιας και για αυτό σχολίασες εσύ και εγώ όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα και τα ξαναπαράθέτω μπας και έχεις μυωπία Όπου φαίνεται ξεκάθαρα πως η διαφορά του 8πύρηνου ryzen 5800x ειναι αμελητέα με αυτή του 12πύρηνου intel 12700Κ Και επαναφέρω την κουβέντα στο αρχικό σου επιχείρημα (ότι έχει νόημα να πάρεις CPU με πάνω απο 8 cores γιατι τα παιχνίδια στο μέλλον θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τα επιπλέον core) και σου παραθέτω τον αμέσως επόμενο ryzen που όντως έχει πάνω απο 8 cores (γιατί ο 5800χ ΔΕΝ έχει πάνω απο 8 core) δηλαδή τον ryzen 5900x που έχει 12 cores (και μεγαλύτερο boost απο τον 5800x) και σου λέω κάτι γνωστό δηλαδή ότι ο 5900x έχει λίγο καλύτερες επιδόσεις στο gaming απο τον 5800x Άρα αυτό σε συνδυασμό με το ότι έχει 12 cores 24 thread τον κάνει (αν υποθέσουμε όπως είπες εσύ ο ίδιος ότι τα παιχνίδια στο μέλλον θα εκμεταλλεύονται πάνω απο 8 cores) καλύτερη αγορά γιατί πολύ απλά αν ΤΩΡΑ έχει ίδιες επιδόσεις ή καλύτερες απο τον 12700K στο μέλλον επειδή έχει 12 full cores και 4 παραπάνω threads θα έχει ακόμη καλύτερες επιδόσεις στα games. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sharke Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Ισα ισα το αντιθετο τωρα βλεπεις αποτελεσματα με σαπιες ddr5 CL38 oταν θα βγουν CL16 8000 η ψαλιδα θα μεγαλωσει προς τους Intel. Oταν βγει το AM5 θα παιζε μπαλα με τους 13900κ και οχι με τους 12900κ απο το 2023 και με 24 cpu 32 thread, ? Raphael Ryzen 9 7950X 24 cpu 48 thread θα εχει να αντιμετώπιση καμια τυχη Επεξ/σία 24 Μαΐου 2022 από sharke Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 8 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Oταν βγει το AM5 θα παιζει μπαλα με τους 13900κ και οχι με τους 12900κ Μπα γιατί; επειδή έτσι σε βολεύει; τώρα εσύ γιατί συγκρίνεις αν ειναι τον alderlake που βγήκαν πριν μερικούς μήνες με τους zen 3 που βγήκαν πριν 2 χρόνια; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 3 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Τι ιστορίες για αγρίους μου λες τώρα για να τα μπουρδουκλώσεις και να τα συμμαζέψεις τα πράγματα ειναι απλά είπες: Και εγώ σου είπα με αυτή την λογική καλύτερα να πας σε ryzen γιατί έχουν παραπάνω cores και άρα στο μέλλον όταν τα games θα έχουν όπως λες εσύ ο ίδιος παραπάνω απαιτήσεις σε cores οι ryzen που έχουν παραπάνω cores θα έχουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. και απαντάς εσύ δείχνοντας cinebench (όχι GAME δηλαδή) με επεξεργαστή που έχει 8 cores (ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 8 ΔΗΛΑΔΗ) συγκρίνοντας το με επεξεργαστή (12700Κ) που σύνολο έχει 12 Cores. Και αφού δεν καταλαβαίνεις την παράνοια σε αυτό έκανα το εξής λογικό πήρα αποτελέσματα απο την ίδια σελίδα που χρησιμοποιήσεις τα αποτελέσματα του cinebench εσύ και έδειξα τα αποτελέσματα στα GAMES μιας και για αυτό σχολίασες εσύ και εγώ όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα και τα ξαναπαράθέτω μπας και έχεις μυωπία Όπου φαίνεται ξεκάθαρα πως η διαφορά του 8πύρηνου ryzen 5800x ειναι αμελητέα με αυτή του 12πύρηνου intel 12700Κ Και επαναφέρω την κουβέντα στο αρχικό σου επιχείρημα (ότι έχει νόημα να πάρεις CPU με πάνω απο 8 cores γιατι τα παιχνίδια στο μέλλον θα μπορούν να εκμεταλλευτούν τα επιπλέον core) και σου παραθέτω τον αμέσως επόμενο ryzen που όντως έχει πάνω απο 8 cores (γιατί ο 5800χ ΔΕΝ έχει πάνω απο 8 core) δηλαδή τον ryzen 5900x που έχει 12 cores (και μεγαλύτερο boost απο τον 5800x) και σου λέω κάτι γνωστό δηλαδή ότι ο 5900x έχει λίγο καλύτερες επιδόσεις στο gaming απο τον 5800x Άρα αυτό σε συνδυασμό με το ότι έχει 12 cores 24 thread τον κάνει (αν υποθέσουμε όπως είπες εσύ ο ίδιος ότι τα παιχνίδια στο μέλλον θα εκμεταλλεύονται πάνω απο 8 cores) καλύτερη αγορά γιατί πολύ απλά αν ΤΩΡΑ έχει ίδιες επιδόσεις ή καλύτερες απο τον 12700K στο μέλλον επειδή έχει 12 full cores και 4 παραπάνω threads θα έχει ακόμη καλύτερες επιδόσεις στα games. Θα το πω οσο πιο απλα μπορω και φανταζομαι οτι οποιος διαβαζει εχει καταλαβει το ιδιο εκτος απο εσενα. Στην αρχη μιλησαμε για ΕFFICIENCY και σου λεω οτι στο gaming που το load ειναι 10-15% ο Intel ειναι πιο Εfficient και εχει χαμηλοτερα temps και watts. Σε εκεινο το σημειο λοιπον που μιλαμε για TEMPS και WATTS σου λεω οτι ειναι ακυρο να κοιτας τα watts και τα temps του cinebench για να βγαλεις πορισμα για τη 12η γενια γιατι εκει εχεις full load all core threads. Mετα απο 2-3 ποστς ξεκινας να μιλας για αδυναμα intel cores και δυνατα amd cores. Εχουμε περασει στο performance δηλαδη . Και σου παραθετω το cinebench για να μιλησω ΚΑΙ ΕΓΩ για performace πλεον οπου ο 5800x σε ολα τα πιθανα σεναρια με λιγα με πολλα με μικρα με μεγαλα με κετσαπ με μουσταρδα ποτε δεν πλησιαζει τον 12700κ στο performance. Oποτε ακομα και το 2030 οτι και να τρεξεις δεν θα περασει τον 12700κ με 1 με 2 με 10 με 100 threads σε 10 20 40 80 100 load. 6 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Μπα γιατί; επειδή έτσι σε βολεύει; τώρα εσύ γιατί συγκρίνεις αν ειναι τον alderlake που βγήκαν πριν μερικούς μήνες με τους zen 3 που βγήκαν πριν 2 χρόνια; Συγκρινω οτι υπαρχει σημερα διαθεσιμο(ΑΜ4 12th gen) για αγορα και οτι θα υπαρχει διαθεσιμο για αγορα σε λιγους μηνες(AM5 13th gen). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sharke Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Θα το πω οσο πιο απλα μπορω και φανταζομαι οτι οποιος διαβαζει εχει καταλαβει το ιδιο εκτος απο εσενα. Στην αρχη μιλησαμε για ΕFFICIENCY και σου λεω οτι στο gaming που το load ειναι 10-15% ο Intel ειναι πιο Εfficient και εχει χαμηλοτερα temps και watts. Σε εκεινο το σημειο λοιπον που μιλαμε για TEMPS και WATTS σου λεω οτι ειναι ακυρο να κοιτας τα watts και τα temps του cinebench για να βγαλεις πορισμα για τη 12η γενια γιατι εκει εχεις full load all core threads. Mετα απο 2-3 ποστς ξεκινας να μιλας για αδυναμα intel cores και δυνατα amd cores. Εχουμε περασει στο performance δηλαδη . Και σου παραθετω το cinebench για να μιλησω ΚΑΙ ΕΓΩ για performace πλεον οπου ο 5800x σε ολα τα πιθανα σεναρια με λιγα με πολλα με μικρα με μεγαλα με κετσαπ με μουσταρδα ποτε δεν πλησιαζει τον 12700κ στο performance. Oποτε ακομα και το 2030 οτι και να τρεξεις δεν θα περασει τον 12700κ με 1 με 2 με 10 με 100 threads σε 10 20 40 80 100 load. εγω θελω να το ποσταρεις σε ddr5 am5 τα cinebench 6800x και οχι χασμα μια γενια πισω 5800x ddr4 vs 12700k ddr5, τι ψαρια πιάνει. H 11700κ vs 5800x ddr4 και τα 2 Επεξ/σία 24 Μαΐου 2022 από sharke Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, sharke είπε εγω θελω να το ποσταρεις σε ddr5 am5 τα cinebench 6800x και οχι χασμα μια γενια πισω , τι ψαρια πιάνει. Mα δεν υπαρχει ακομα ο 6800x για να σου ποσταρω cinebench. Aυτα που υπαρχουν ειναι 12700κ vs 5800x. Εγω σου φταιω που μετα απο 2 χρονια η AMD βγαζει ακομα Ryzen 4000 Ryzen 5000; Oταν θα βγει με το καλο ο 6800x θα δουμε τι ψαρια πιανει αλλα θα εχει ανταγωνιστη τον 13700κ που θα βγουν την ιδια εποχη. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2022 από BlurayMoviesGreece Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, BlurayMoviesGreece είπε Θα το πω οσο πιο απλα μπορω και φανταζομαι οτι οποιος διαβαζει εχει καταλαβει το ιδιο εκτος απο εσενα. Στην αρχη μιλησαμε για ΕFFICIENCY και σου λεω οτι στο gaming που το load ειναι 10-15% ο Intel ειναι πιο Εfficient και εχει χαμηλοτερα temps και watts. Σε εκεινο το σημειο λοιπον που μιλαμε για TEMPS και WATTS σου λεω οτι ειναι ακυρο να κοιτας τα watts και τα temps του cinebench για να βγαλεις πορισμα για τη 12η γενια γιατι εκει εχεις full load all core threads. Mετα απο 2-3 ποστς ξεκινας να μιλας για αδυναμα intel cores και δυνατα amd cores. Εχουμε περασει στο performance δηλαδη . Και σου παραθετω το cinebench για να μιλησω ΚΑΙ ΕΓΩ για performace πλεον οπου ο 5800x σε ολα τα πιθανα σεναρια με λιγα με πολλα με μικρα με μεγαλα με κετσαπ με μουσταρδα ποτε δεν πλησιαζει τον 12700κ στο performance. Oποτε ακομα και το 2030 οτι και να τρεξεις δεν θα περασει τον 12700κ με 1 με 2 με 10 με 100 threads σε 10 20 40 80 100 load. Καλά εντάξει τρικυμία εν κρανίω... "Πριν" "μετά" "κατα την διάρκεια" θυμάσαι και διαλέγεις ότι θες όταν θες για να τα μπουρδουκλώσεις.. Γιαυτό έχουμε τα quote όταν κάνει κάποιος quote και σχολιάζει κάτι απο κάτω σχολιάζει το κείμενο που έκανε quote όχι το κείμενο 10 ταμπλέτες πιο πριν κτλ Είπες κάτι σχετικά με το ότι έχει νόημα να αγοράσει κάποιος CPU με πάνω απο 8 πυρήνες για να ειναι "καλυμμένος" και για τα μελλοντικά games που θα τα εκμεταλλεύονται και αυτό έκανα quote και αυτό απάντησα και εσύ πήγες να τα μπουρδουκλώσεις με άκυρες ΓΙΑ ΤΟ QUOTE μετρήσεις τέλος . Απο εκει και πέρα επειδή θυμήθηκες τώρα να ξαναμπάσεις το θέμα efficiency πάρε απο το guru3d μετρήσεις σε idle σε single και σε multithread load για να τελειώνουμε και με αυτό που πας να βγάλεις 125watt επεξεργαστή "efficient" (ναι ξέρω δεν έχει τον 12700Κ θα πεις τώρα αλλά έχει τον 12600Κ και τον 12900Κ οπότε ο 12700Κ θα ειναι ανάμεσα στα δύο) Απο εκει και πέρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sharke Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Ισα ισα το αντιθετο τωρα βλεπεις αποτελεσματα με σαπιες ddr5 CL38 oταν θα βγουν CL16 8000 η ψαλιδα θα μεγαλωσει προς τους Intel. Oταν βγει το AM5 θα παιζε μπαλα με τους 13900κ και οχι με τους 12900κ 16 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Θα το πω οσο πιο απλα μπορω και φανταζομαι οτι οποιος διαβαζει εχει καταλαβει το ιδιο εκτος απο εσενα. Στην αρχη μιλησαμε για ΕFFICIENCY και σου λεω οτι στο gaming που το load ειναι 10-15% ο Intel ειναι πιο Εfficient και εχει χαμηλοτερα temps και watts. Σε εκεινο το σημειο λοιπον που μιλαμε για TEMPS και WATTS σου λεω οτι ειναι ακυρο να κοιτας τα watts και τα temps του cinebench για να βγαλεις πορισμα για τη 12η γενια γιατι εκει εχεις full load all core threads. Mετα απο 2-3 ποστς ξεκινας να μιλας για αδυναμα intel cores και δυνατα amd cores. Εχουμε περασει στο performance δηλαδη . Και σου παραθετω το cinebench για να μιλησω ΚΑΙ ΕΓΩ για performace πλεον οπου ο 5800x σε ολα τα πιθανα σεναρια με λιγα με πολλα με μικρα με μεγαλα με κετσαπ με μουσταρδα ποτε δεν πλησιαζει τον 12700κ στο performance. Oποτε ακομα και το 2030 οτι και να τρεξεις δεν θα περασει τον 12700κ με 1 με 2 με 10 με 100 threads σε 10 20 40 80 100 load. 4 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Mα δεν υπαρχει ακομα ο 6800x για να σου ποσταρω cinebench. Aυτα που υπαρχουν ειναι 12700κ vs 5800x Oταν θα βγει με το καλο ο 6800x θα δουμε τι ψαρια πιανει αλλα θα εχει ανταγωνιστη τον 13700κ που θα βγουν την ιδια εποχη. 13700k θα εχει τον 7800 Zen 4.την ίδια περίοδο και πάει λέγοντας.. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2022 από sharke Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 3 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Oταν θα βγει με το καλο ο 6800x θα δουμε τι ψαρια πιανει αλλα θα εχει ανταγωνιστη τον 13700κ που θα βγουν την ιδια εποχη. 7000 ειναι η σειρά (zen 4) όχι όταν θα βγεί (φέτος) θα τον μετράμε με ότι φέτος θα έχει η intel με τον 12700 για παράδειγμα.. όχι με το τι θα βγάλει η intel του χρόνου του Μάη.. Εσύ δηλαδή πως συρκρίνεις τώρα τον 12700Κ που βγήκε πριν λίγους μήνες με τον 5800x που βγήκε πριν 2 χρόνια; ότι θες κάνεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 3 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Καλά εντάξει τρικυμία εν κρανίω... "Πριν" "μετά" "κατα την διάρκεια" θυμάσαι και διαλέγεις ότι θες όταν θες για να τα μπουρδουκλώσεις.. Γιαυτό έχουμε τα quote όταν κάνει κάποιος quote και σχολιάζει κάτι απο κάτω σχολιάζει το κείμενο που έκανε quote όχι το κείμενο 10 ταμπλέτες πιο πριν κτλ Είπες κάτι σχετικά με το ότι έχει νόημα να αγοράσει κάποιος CPU με πάνω απο 8 πυρήνες για να ειναι "καλυμμένος" και για τα μελλοντικά games που θα τα εκμεταλλεύονται και αυτό έκανα quote και αυτό απάντησα και εσύ πήγες να τα μπουρδουκλώσεις με άκυρες ΓΙΑ ΤΟ QUOTE μετρήσεις τέλος . Απο εκει και πέρα επειδή θυμήθηκες τώρα να ξαναμπάσεις το θέμα efficiency πάρε απο το guru3d μετρήσεις σε idle σε single και σε multithread load για να τελειώνουμε και με αυτό που πας να βγάλεις 125watt επεξεργαστή "efficient" (ναι ξέρω δεν έχει τον 12700Κ θα πεις τώρα αλλά έχει τον 12600Κ και τον 12900Κ οπότε ο 12700Κ θα ειναι ανάμεσα στα δύο) Εσυ λοιπον τι καταλαβαινεις απο ολα αυτα που μολις ποσταρες οτι σε normal load οι Intel ειναι στα 1000w και οι AMD στα 10w η ειναι περιπου τα ιδια για να γινεται τοσος ντορος και να σχολιαζουν για ΔΕΗ ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ και γεννητριες; Ναι φιλε μου επιμενω οτι δεν θα βαλω οριο τους 6 πυρηνες επειδη τα σημερινα games δεν εκμεταλευονται παραπανω και μπορεις να παιξεις και με τον 12100. Οταν δινω 2000-3000ε για pc θελω να μου εξασφαλισει το λιγοτερα μια 5ετια που θα παιζει τα ΠΑΝΤΑ απροβληματιστα και οχι στο οριο. Γιατι σε 2 χρονια μπορει να βγει πχ το Diablo 4 και να μου πει Recommended 12 cores και εγω θα τρεχω γιατι πεταξα τα λεφτα μου σε 5600x η σε 12100 για να τη βγαλω τσιμα τσιμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sharke Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) αυτο ειναι τα πραγματικά ιδιας γενιας cpu ddr4 11700 vs 5800x 2 ετων cpu Επεξ/σία 24 Μαΐου 2022 από sharke Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα