Herald Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 6 λεπτά πριν, AtiX είπε Άρα συμφωνούμε ότι μόνο οποίος δεν ξέρει να διαβάζει διαγράμματα θα κατέληγε ότι η κάρτα γραφικών του M1 Ultra είναι καλύτερη από μια 3090… Ή όποιος δεν έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα, ή απλά δεν ξέρει στα πόσα watt τρέχει η 3090 Επίσης, το γράφημα ΔΕΝ δείχνει ότι η 3090 είναι πιο γρήγορη στα 350w btw. Βασικά, αν την plottaris έως τα 350w - μάλλον η m1 ultra είναι πιο γρήγορη (χοντρικά με το μάτι το έκοψα). Μην προσπαθούμε τώρα να δικαιολογησούμε μαλαπαρδιές της κάθε εταιρείας, μια χαζομάρα και μισή είναι το γράφημα - να ξεγελάσει όποιον καταφέρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 5 λεπτά πριν, Herald είπε Ή όποιος δεν έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα, ή απλά δεν ξέρει στα πόσα watt τρέχει η 3090 Επίσης, το γράφημα ΔΕΝ δείχνει ότι η 3090 είναι πιο γρήγορη στα 350w btw. Βασικά, αν την plottaris έως τα 350w - μάλλον η m1 ultra είναι πιο γρήγορη (χοντρικά με το μάτι το έκοψα). Μην προσπαθούμε τώρα να δικαιολογησούμε μαλαπαρδιές της κάθε εταιρείας, μια χαζομάρα και μισή είναι το γράφημα - να ξεγελάσει όποιον καταφέρει. Είπαμε έβαλε αυτό που την συνέφερε χωρίς να λέει ψέματα ή να κλέβει*… Απόδειξη ότι κανένας δεν έχει καταφέρει να την διαψεύσει και ας είναι είναι από τις λίγες εταιρίες που οι περισσότεροι είναι στα “νύχια” για το πρώτο παραστράτημα… * το λέω αυτό γιατί κάτι καραγκιοζιλίκια με πειραγμένες ψύκτρες ψυγεία, πειραγμένα benchmark και λοιπά κόλπα μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, AtiX είπε Είπαμε έβαλε αυτό που την συνέφερε χωρίς να λέει ψέματα ή να κλέβει*… Απόδειξη ότι κανένας δεν έχει καταφέρει να την διαψεύσει και ας είναι είναι από τις λίγες εταιρίες που οι περισσότεροι είναι στα “νύχια” για το πρώτο παραστράτημα… * το λέω αυτό γιατί κάτι καραγκιοζιλίκια με πειραγμένες ψύκτρες ψυγεία, πειραγμένα benchmark και λοιπά κόλπα μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει… Τώρα αυτό σοβαρά το γράφεις? Πέρα από ότι το επιχείρημα σου είναι logical fallacy 101 (το ότι κάποιος δεν σε έχει διαψεύσει δεν σημαίνει ότι αυτό που λές είναι σωστό) , ΠΩΣ θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να την διαψεύσει αφού κανείς δεν ξέρει τι έτρεξε??? Έλεος ρε μαν βραδιάτικα, μην γράφεις τέτοια πράματα θα πάθω εγκεφαλικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 48 λεπτά πριν, Herald είπε Τώρα αυτό σοβαρά το γράφεις? Πέρα από ότι το επιχείρημα σου είναι logical fallacy 101 (το ότι κάποιος δεν σε έχει διαψεύσει δεν σημαίνει ότι αυτό που λές είναι σωστό) , ΠΩΣ θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να την διαψεύσει αφού κανείς δεν ξέρει τι έτρεξε??? Έλεος ρε μαν βραδιάτικα, μην γράφεις τέτοια πράματα θα πάθω εγκεφαλικό Γιατί θα πρέπει να βρεις να τρέξεις το συγκεκριμένο bench όταν αρκετά από υπόλοιπα bench αποδεικνύουν το διάγραμμα…? πραγματικά ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν αυτό που μας κοπανάς και αυτοδιαφημίζεις εδώ και χρόνια, ισχύει… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουνίου 2022 7 ώρες πριν, AtiX είπε Γιατί θα πρέπει να βρεις να τρέξεις το συγκεκριμένο bench όταν αρκετά από υπόλοιπα bench αποδεικνύουν το διάγραμμα…? πραγματικά ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν αυτό που μας κοπανάς και αυτοδιαφημίζεις εδώ και χρόνια, ισχύει… Αρκετά απο τα υπολοιπα bench αποδεικνυουν το διάγραμμα?? Σοβαρα τωρα? Δηλαδη σε ποια?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 @Herald Επειδή μου το θύμησες σε άλλο τοπικ γιατί το είχα ξεχάσει Αλλά δεν θα το θεωρήσω νίκη γιατί πρακτικά έχεις δίκαιο δεν πάει τόσο χαμηλά ο 5950x Και όχι επειδή δεν μπορεί αλλά επειδή δεν υπάρχει τίποτα στο bios ή απο την AMD που να επιρεάζει το PBO να κάνει αυτή την βλακεία που θέλεις γιατί ειναι OVERclock kai percision BOOST override έπρεπε να πάω στα μυστικά δασάκια να μιλήσω με τους δρυήδιδες για να πειράξω συγκεκριμένα voltage με συγκεκριμένες αναλογίες του io die με opensource προγράμματα που κάποιος ήξερε απο κάπου ενα link στο git κτλ πχ σαν το Hydra aσε που σε όλα τα φόρουμ δεν καταλαβαίνανε γιατί να θέλω να το κάνω αυτό (που να τους εξηγήσω την πατέντα σου τώρα ) Και τέλος δεν ήταν και εντελώς σταθερό βασικά πέρασε αρκετά bench αλλά θυμάμαι λίγο πριν πω να το κλείσω για να επαναφέρω τις ρυθμίσεις πήγα να ανοίξω κάτι νομίζω τον chrome; δεν θυμάμαι και έκανε restart Όπως είπα επανειλημμένα εδώ και όπως είπε και πολύ σωστα ο @papatsonis αυτό ειναι απλά χαζομάρα, και μια φερράρι πάω στήχημα ότι με 5η αν τρέχεις με καμια 10χλμ/ώρα θα έχεις μικρότερη κατανάλωση γκόλφ ε και; Εγώ ξέρεις τι θέλω να κάνεις ένα τέτοιο score καταναλώνοντας το πολύ 200 watt αυτό σημαίνει efficiency το να μπορείς να φτάνεις μεγάλες ταχύτητες σπαταλώντας λιγότερο ενέργεια όχι το να πηγαίνεις αργά για να μην κάψεις ρεύμα! Κατι μου λέει ότι δεν μπορείς να φτάσεις αυτό το score ή και ακόμη αν το φτάσεις το κοντέρ θα γράφει πάνω απο 300 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 26 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε @Herald Επειδή μου το θύμησες σε άλλο τοπικ γιατί το είχα ξεχάσει Αλλά δεν θα το θεωρήσω νίκη γιατί πρακτικά έχεις δίκαιο δεν πάει τόσο χαμηλά ο 5950x Και όχι επειδή δεν μπορεί αλλά επειδή δεν υπάρχει τίποτα στο bios ή απο την AMD που να επιρεάζει το PBO να κάνει αυτή την βλακεία που θέλεις γιατί ειναι OVERclock kai percision BOOST override έπρεπε να πάω στα μυστικά δασάκια να μιλήσω με τους δρυήδιδες για να πειράξω συγκεκριμένα voltage με συγκεκριμένες αναλογίες του io die με opensource προγράμματα που κάποιος ήξερε απο κάπου ενα link στο git κτλ πχ σαν το Hydra aσε που σε όλα τα φόρουμ δεν καταλαβαίνανε γιατί να θέλω να το κάνω αυτό (που να τους εξηγήσω την πατέντα σου τώρα ) Και τέλος δεν ήταν και εντελώς σταθερό βασικά πέρασε αρκετά bench αλλά θυμάμαι λίγο πριν πω να το κλείσω για να επαναφέρω τις ρυθμίσεις πήγα να ανοίξω κάτι νομίζω τον chrome; δεν θυμάμαι και έκανε restart Όπως είπα επανειλημμένα εδώ και όπως είπε και πολύ σωστα ο @papatsonis αυτό ειναι απλά χαζομάρα, και μια φερράρι πάω στήχημα ότι με 5η αν τρέχεις με καμια 10χλμ/ώρα θα έχεις μικρότερη κατανάλωση γκόλφ ε και; Εγώ ξέρεις τι θέλω να κάνεις ένα τέτοιο score καταναλώνοντας το πολύ 200 watt αυτό σημαίνει efficiency το να μπορείς να φτάνεις μεγάλες ταχύτητες σπαταλώντας λιγότερο ενέργεια όχι το να πηγαίνεις αργά για να μην κάψεις ρεύμα! Κατι μου λέει ότι δεν μπορείς να φτάσεις αυτό το score ή και ακόμη αν το φτάσεις το κοντέρ θα γράφει πάνω απο 300 Μαν μιλάω για stable settings, όχι να φλερτάρεις με τα bsods...ότι ανεβάζω είναι fully stable. Βγάζω aida και occt stress tests με -0.14uv, εσύ μου λές μόνος σου κρασάρι o browser. Λόγω iod δεν μπορεί να φτάσει το efficiency του 12900k ο 5950x στα χαμηλά watts, στα ψηλά δεν μπορεί να φτάσει ο 12900k γιατί δεν έχει τα threads. Στα 170w βγάζω 28k, από εκεί και πάνω δεν scalari ο 12900. Μπορείς να φτάσεις 30k αλλά θα τραβάει 250+ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 7 λεπτά πριν, Herald είπε Μαν μιλάω για stable settings, όχι να φλερτάρεις με τα bsods...ότι ανεβάζω είναι fully stable. Βγάζω aida και occt stress tests με -0.14uv, εσύ μου λές μόνος σου κρασάρι o browser. Λόγω iod δεν μπορεί να φτάσει το efficiency του 12900k ο 5950x στα χαμηλά watts, στα ψηλά δεν μπορεί να φτάσει ο 12900k γιατί δεν έχει τα threads. Στα 170w βγάζω 28k, από εκεί και πάνω δεν scalari ο 12900. Μπορείς να φτάσεις 30k αλλά θα τραβάει 250+ στα 200 παίζει να είσαι στο 27 και κάτι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε στα 200 παίζει να είσαι στο 27 και κάτι Πάνω πάνω στο spoiler, έχω ανεβάσει SS. Δεν φαίνεται καλά, 160w @ 27950 score. Ξέχασα να κανω copy το link Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 48 λεπτά πριν, Herald είπε Πάνω πάνω στο spoiler, έχω ανεβάσει SS. Δεν φαίνεται καλά, 160w @ 27950 score. Ξέχασα να κανω copy το link Τι μητρική έχεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 6 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Τι μητρική έχεις; Ειχα apex, τωρα unify x. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Herald είπε Ειχα apex, τωρα unify x. Οι asus έχουν σίγουρα cinebench boost option + κάποιο επιπλέον φακε offset(εκτός απο την επιλογή offset για core voltage) δεν θυμάμαι πως το λένε στο bios αλλά δείχνει χαμηλότερα νούμερα για να πιάσει μεγαλύτερες συχνότητες ο επεξεργαστής μπας και είχες τις ρυθμίσεις αυτές; Γιατί ή έχεις τον χρυσό 12900Κ ή ξέρεις κάτι που δεν ξέρει κανένας άλλος που έχει 12900Κ ή απλά κάποια μούφα παίζει γιατί αυτά τα νούμερα μόνο απο εσένα τα έχω δει Edit: θυμάμαι μάλιστα (όσο αφορά αυτα τα offset που αναφέρω πιο πάνω) ότι στην περιγραφή λέει πως δεν θα δείχνει σωστές μετρήσεις στην κατανάλωση. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2022 από Dr_Pepper Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Οι asus έχουν σίγουρα cinebench boost option + κάποιο επιπλέον φακε offset(εκτός απο την επιλογή offset για core voltage) δεν θυμάμαι πως το λένε στο bios αλλά δείχνει χαμηλότερα νούμερα για να πιάσει μεγαλύτερες συχνότητες ο επεξεργαστής μπας και είχες τις ρυθμίσεις αυτές; Γιατί ή έχεις τον χρυσό 12900Κ ή ξέρεις κάτι που δεν ξέρει κανένας άλλος που έχει 12900Κ ή απλά κάποια μούφα παίζει γιατί αυτά τα νούμερα μόνο απο εσένα τα έχω δει Edit: θυμάμαι μάλιστα (όσο αφορά αυτα τα offset που αναφέρω πιο πάνω) ότι στην περιγραφή λέει πως δεν θα δείχνει σωστές μετρήσεις στην κατανάλωση. Δεν υπηρχε κανενα cb boost στην apex, ουτε και στην unify που έχω τωρα. Υπαρχουν και αλλα ατομα στο νημα των intel που βγαζουν ίδια και καλύτερα νουμερα απο μενα με 12900k... Με power limit ειμαι,δεν ξερω τι δεν καταλαβαινεις απτο power limit. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 16 λεπτά πριν, Herald είπε Δεν υπηρχε κανενα cb boost στην apex, ουτε και στην unify που έχω τωρα. Υπαρχουν και αλλα ατομα στο νημα των intel που βγαζουν ίδια και καλύτερα νουμερα απο μενα με 12900k... Με power limit ειμαι,δεν ξερω τι δεν καταλαβαινεις απτο power limit. Αυτό λέω τα νούμερα στο cb δεν ειναι περίεργα το περίεργο ειναι με τα powerlimit που λες πως πιάνεις τέτοια νούμερα και μάλιστα με σταθερό σύστημα. 20 λεπτά πριν, Herald είπε cb boost στην apex Δεν έχω πιάσει στα χέρια μου z690 apex πάντως οι περισσότερες asus που έχω πιάσει στα χέρια μου έχουν τέτοια ρύθμιση λέγεται bias ή κάπως έτσι επίσης έχουν και offset που σου είπα στις ρυθμίσεις για το VRM νομίζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 54 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Αυτό λέω τα νούμερα στο cb δεν ειναι περίεργα το περίεργο ειναι με τα powerlimit που λες πως πιάνεις τέτοια νούμερα και μάλιστα με σταθερό σύστημα. Δεν έχω πιάσει στα χέρια μου z690 apex πάντως οι περισσότερες asus που έχω πιάσει στα χέρια μου έχουν τέτοια ρύθμιση λέγεται bias ή κάπως έτσι επίσης έχουν και offset που σου είπα στις ρυθμίσεις για το VRM νομίζω. Το performance bias υπαρχει στα amd, στην intel δεν υπάρχει. Τεσπα οκ αν ειναι να μην πιστεύουμε τα νουμερα που ανεβαζουμε δεν υπαρχει και λογος συζητησης νομίζω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα