Dr_Pepper Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 31 λεπτά πριν, Herald είπε είωσε τους πυρήνες ανά κατηγορία τιμής (από τα 320€ για 8πύρηνο πήγαμε στα 300€ για 6πύρηνο), H AMD αύξησε λιγο την τιμή σε κάθε CPU αλλά αυτό απο την μία ειναι και λίγο λογικό λεφτά θέλει να βγάλει και αυτή δεν είναι ότι της περισσεύανε τσίμα σίμα την έβγαζε πριν τους zen είχε πουλήσει και το fab της. Απο εκει και πέρα η μεγάλη μαλακία παίχτηκε λόγω shortage και γενικά scalping που έπεσε (και ακόμη πέφτει) εκείνη την περίοδο. 33 λεπτά πριν, Herald είπε (ο 5600x είναι πιο αργός από τον 3700 😮 ) Τι πιο λογικό ένας 6πύρηνος να ειναι πιο αργός απο έναν 8πύρηνο; Στα παιχνίδια και single thread ειναι γενικά λίγο καλύτερος ο 5600x Όσο αφορά την τιμή ισχύει το πιο πάνω. 38 λεπτά πριν, Herald είπε έκοψε την υποστήριξη σε x370 / b350 / x470 / b450 και έπρεπε να φάει γιαούρτια από όλοκληρη την υφήλιο για να κάνει κωλοτούμπα 1 μήνα μετά. Καλά αυτό δεν ειναι τέρμα αδικαιολόγητο σκέψου πόσα CPU υπάρχουν απο το zen 1 μέχρι σήμερα όλα αυτά χρειάζονται τις δικές τους ρυθμίσεις στην μητρική πιάνουν δηλαδή χώρο στην μνήμη του bios δεν είναι ότι το είχε προσχεδιασμένο δηλαδή (βέβαια ούτε υπερ ούτε κατά υπάρχουν πραγματικές αποδείξεις) εγώ πιστεύω ειναι κάτι που προέκυψε στην πορεία και που κάθισαν να κάνουν κόλπα για να το διορθώσουν και δεν είπαν φάτε νέες μητρικές για εμένα ειναι θετικό όχι αρνητικό. 42 λεπτά πριν, Herald είπε Τραγική εταιρεία με το συμπάθειο. Κοίτα όλες οι εταιρίες δεν κάνουν ότι κάνουν για την φουκαριάρα την μάνα τους εννοείται αυτό. Αλλά όσο αφορά την AMD μόνο τραγική δεν ειναι ούτε η πορεία της ουτε διαχρονικά η προσπάθεια της στην καινοτομία Η Intel ειναι τραγική που ενώ είχε μονοπώλιο σχεδόν και όλα τα δις στα πόδια της πάντα άρμεγε ασύστολα (μην ξεχνάμε ότι τα dual core το 64bit και πολλές άλλες τεχνολογίες η μικρή AMD μας τις έφερε δεν ειναι ότι πρώτη της επιτυχία ήταν οι ryzen. Είναι και εταιρία με την μεγαλύτερη υποστήριξη Opensource ) 45 λεπτά πριν, Herald είπε Μην πιάσουμε και τα TPM bugs / usb disc issues / ssd reads κλπά bugs που έχει το x570 εδώ και 2 χρόνια και δεν θα λυθούν ποτέ Προβλήματα υπάρχουν σε όλους τους συνδυασμούς hardware κάθε εταιρίας δεν νομίζω κάτι απο αυτά που αναφέρεις να ειναι κάτι που εμφανίζεται συχνά στις x570 ή/και να ειναι x570 specific. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 5 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε H AMD αύξησε λιγο την τιμή σε κάθε CPU αλλά αυτό απο την μία ειναι και λίγο λογικό λεφτά θέλει να βγάλει και αυτή δεν είναι ότι της περισσεύανε τσίμα σίμα την έβγαζε πριν τους zen είχε πουλήσει και το fab της. Απο εκει και πέρα η μεγάλη μαλακία παίχτηκε λόγω shortage και γενικά scalping που έπεσε (και ακόμη πέφτει) εκείνη την περίοδο. Τι πιο λογικό ένας 6πύρηνος να ειναι πιο αργός απο έναν 8πύρηνο; Στα παιχνίδια και single thread ειναι γενικά λίγο καλύτερος ο 5600x Όσο αφορά την τιμή ισχύει το πιο πάνω. Καλά αυτό δεν ειναι τέρμα αδικαιολόγητο σκέψου πόσα CPU υπάρχουν απο το zen 1 μέχρι σήμερα όλα αυτά χρειάζονται τις δικές τους ρυθμίσεις στην μητρική πιάνουν δηλαδή χώρο στην μνήμη του bios δεν είναι ότι το είχε προσχεδιασμένο δηλαδή (βέβαια ούτε υπερ ούτε κατά υπάρχουν πραγματικές αποδείξεις) εγώ πιστεύω ειναι κάτι που προέκυψε στην πορεία και που κάθισαν να κάνουν κόλπα για να το διορθώσουν και δεν είπαν φάτε νέες μητρικές για εμένα ειναι θετικό όχι αρνητικό. Κοίτα όλες οι εταιρίες δεν κάνουν ότι κάνουν για την φουκαριάρα την μάνα τους εννοείται αυτό. Αλλά όσο αφορά την AMD μόνο τραγική δεν ειναι ούτε η πορεία της ουτε διαχρονικά η προσπάθεια της στην καινοτομία Η Intel ειναι τραγική που ενώ είχε μονοπώλιο σχεδόν και όλα τα δις στα πόδια της πάντα άρμεγε ασύστολα (μην ξεχνάμε ότι τα dual core το 64bit και πολλές άλλες τεχνολογίες η μικρή AMD μας τις έφερε δεν ειναι ότι πρώτη της επιτυχία ήταν οι ryzen. Είναι και εταιρία με την μεγαλύτερη υποστήριξη Opensource ) Προβλήματα υπάρχουν σε όλους τους συνδυασμούς hardware κάθε εταιρίας δεν νομίζω κάτι απο αυτά που αναφέρεις να ειναι κάτι που εμφανίζεται συχνά στις x570 ή/και να ειναι x570 specific. Η AMD δεν αύξησε λίγο τις τιμές, 50% πάνω πήγε. Η Intel που όπως λές "άρμεγε" επί 10 χρόνια κοντά είχε σταθερές τις τιμές των SKU τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Herald είπε Η AMD δεν αύξησε λίγο τις τιμές, 50% πάνω πήγε. Η Intel που όπως λές "άρμεγε" επί 10 χρόνια κοντά είχε σταθερές τις τιμές των SKU τους. Δεν τις πήγε 50% αυτό έγινε με πολλά πράγματα (ακόμη και κονσόλες κτλ) λόγω σκαλπινγ και shortage και μια nvidia 3090 αντι για 1400 ευρώ πουλιόταν για 3000 ευρώ για παράδειγμα ή και 4000+ Όχι 50% δηλαδή αλλά 50 δολάρια την αύξησε την τιμή. Η intel είχε σταθερές τιμές;;;;; ας γελάσω συνέχεια ανέβαζε τις τιμές και μάλιστα για τα ίδια σκατά refresh στο refresh στο refresh άσε που τις μητρικές τις είχε στον θεό Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από Dr_Pepper Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, Dr_Pepper είπε Δεν τις πήγε 50% αυτό έγινε με πολλά πράγματα (ακόμη και κονσόλες κτλ) λόγω σκαλπινγ και shortage και μια nvidia 3090 αντι για 1400 ευρώ πουλιόταν για 3000 ευρώ για παράδειγμα ή και 4000+ Όχι 50% δηλαδή αλλά 50 δολάρια την αύξησε την τιμή. Οι intel είχε σταθερές τιμές;;;;; ας γελάσω συνέχεια ανέβαζε τις τιμές και μάλιστα για τα ίδια σκατά refresh στο refresh στο refresh άσε που τις μητρικές τις είχε στον θεό 3600 MSRP 199$ , 5600x msrp 300$. To scalping είναι άσχετο, MSRP σχολιάζω και όχι τιμή στο κατάστημα. Scalping έκανε η ίδια η AMD. Nαι η Intel σταθερές τιμές είχε 10 χρόνια, 339$ είχανε όλοι οι i7 x700 από το 2011 έως το 2017. Αλλά είπαμε, με amdακιδες δεν έχει νόημα η συζήτηση, βγάζουν πράματα απτο κεφάλι τους ΠΟΥ είδες ρε άνθρωπε ότι η Intel ανέβαζε συνέχεια τις τιμές και το γράφεις? Πραγματικά θα ήθελα να με προσκαλέσετε στο παράλληλο σύμπαν που ζείτε, να δώ πως είναι εκεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, Herald είπε 3600 MSRP 199$ , 5600x msrp 300$. ναι ο 3600x έκανε 250$ ομως τι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα τον 3600 να τον συγκρίνεις με τον 5600 που συμπτωματικά έχει και αυτός 199$ MSRP.... εσύ ζεις σε παράλληλο σύμπαν. 4 λεπτά πριν, Herald είπε Nαι η Intel σταθερές τιμές είχε 10 χρόνια, 339$ είχανε όλοι οι i7 x700 από το 2011 έως το 2017. Αλλά είπαμε, με amdακιδες δεν έχει νόημα η συζήτηση, βγάζουν πράματα απτο κεφάλι τους ΠΟΥ είδες ρε άνθρωπε ότι η Intel ανέβαζε συνέχεια τις τιμές και το γράφεις? Πραγματικά θα ήθελα να με προσκαλέσετε στο παράλληλο σύμπαν που ζείτε, να δώ πως είναι εκεί Φίλε δεν θα κάτσω να ψάχνω το πρώτο (δικό μου PC όχι απο αδερφό ή γνωστούς όταν ήμουν μικρό παιδί) ήταν intel pentium 1 Και είμαι μπορώ να πω στην κατηγορία PC enthusiast (που η intel αλλά και η nvidia το έκανε το "γκρουπ" να σημαίνει κορόιδα με πατέντα) απο το 2007 όπου είχα πάρει πάρει τον quad core της intel μέχρι ίσως εκει ήταν σχετικά καλή (αν και κάτι ματσακονιές πάλι έκανε με p4 και ee ) Δεν θα κάτσω να ψάχνω ένα ένα τώρα ιστορικά δεδομένα αλλά έζησα εκεινη την περίοδο και πάντα έκανα αναβάθμιση ανα τακτά χρονικά διαστήματα και πάντα κοιτούσα αποδόσεις και τιμές και συνέχεια θυμάμαι την ξενέρα που έτρωγα σε σύγκριση με τιμή και απόδοση ειδικά μετά το 2013 ή κάπου εκει. Εσύ μπορεί αν με λες AMDάκια αλλά σε 8700K με custom IHS και liquid metal στα 5,1GHz PC σου γράφω και γενικά AMD απο το 1995 μέχρι σήμερα έχω πάρει 3 φορές (παραπάνω απο 3 CPU αλλά τέσπα εννοώ κατα 3 διαστήματα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, Dr_Pepper είπε ναι ο 3600x έκανε 250$ ομως τι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα τον 3600 να τον συγκρίνεις με τον 5600 που συμπτωματικά έχει και αυτός 199$ MSRP.... εσύ ζεις σε παράλληλο σύμπαν. O 5600 βγήκε ΤΩΡΑ ρε μαν....τόσο καιρό δεν υπήρχε. 1 λεπτό πριν, Dr_Pepper είπε Φίλε δεν θα κάτσω να ψάχνω το πρώτο (δικό μου PC όχι απο αδερφό ή γνωστούς όταν ήμουν μικρό παιδί) ήταν intel pentium 1 Και είμαι μπορώ να πω στην κατηγορία PC enthusiast (που η intel αλλά και η nvidia το έκανε το "γκρουπ" να σημαίνει κορόιδα με πατέντα) απο το 2007 όπου είχα πάρει πάρει τον quad core της intel μέχρι ίσως εκει ήταν σχετικά καλή (αν και κάτι ματσακονιές πάλι έκανε με p4 και ee ) Δεν θα κάτσω να ψάχνω ένα ένα τώρα ιστορικά δεδομένα αλλά έζησα εκεινη την περίοδο και πάντα έκανα αναβάθμιση ανα τακτά χρονικά διαστήματα και πάντα κοιτούσα αποδόσεις και τιμές και συνέχεια θυμάμαι την ξενέρα που έτρωγα σε σύγκριση με τιμή και απόδοση ειδικά μετά το 2013 ή κάπου εκει. Εσύ μπορεί αν με λες AMDάκια αλλά σε 8700K με custom IHS και liquid metal στα 5,1GHz PC σου γράφω και γενικά AMD απο το 1995 μέχρι σήμερα έχω πάρει 3 φορές (παραπάνω απο 3 CPU αλλά τέσπα εννοώ κατα 3 διαστήματα) Εντάξει, τα θυμάσαι λάθος τότε. Οι τιμές σταθερές ήταν επί εποχές Intel, άντε να ανέβηκαν 10$ μέσα σε μια 8ετία. Η AMD 50% πάνω μέσα σε 1 έτος , lol Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, Herald είπε O 5600 βγήκε ΤΩΡΑ ρε μαν....τόσο καιρό δεν υπήρχε. και τι σχέση έχει αυτό με την αύξηση της τιμής; Θέλω να πω οκ αν είναι έτσι πες την αύξησε 200% γιατί ένας 3200g είχε 99$MSRP Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε και τι σχέση έχει αυτό με την αύξηση της τιμής; Θέλω να πω οκ αν είναι έτσι πες την αύξησε 200% γιατί ένας 3200g είχε 99$MSRP Kαταρχάς, συμφωνούμε ότι η Intel ΔΕΝ αύξησε τις τιμές όσο καιρό ήταν μόνη της, σωστά? Ωραία, πάμε παρακάτω. Ο κάτοχος του 3600 θα πάει να τον αντικαταστήσει με τον 5600x o oποίος κοστίζει 50% παραπάνω. Ο κάτοχος του 3700 θα πάει να τον αντικαταστήσεις με τον 5800x που κοστίζει 50% παραπάνω. Καταργώντας τα φτηνότερα non x μοντέλα αναγκάζεσαι να πληρώσεις 50% πάνω για τα ακριβότερα αν θες να αναβαθμίσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 27 λεπτά πριν, Herald είπε ΔΕΝ αύξησε τις τιμές όσο καιρό ήταν μόνη της, σωστά? Όχι και για να μην μου λες για MSRP (που πάλι δεν το πολυπιστεύω αλλά όπως είπα βαριέμαι να ψάχνω) η intel α) εξφενδόνισε τις τιμές όταν ήταν μόνη της, πχ έναν Q6700 που τότε ήταν ο τοπ επεξεργαστής (βγήκαν και 9ΧΧΧ αλλά μετα) τον έπαιρνες στα 200 κάτι και μετά για να πάρεις ναυαρχίδα ήθελες 400άρι+ β) και στην πραγματική αγορά (ενώ ήδη τις εξφενδόνισε ) κάθε καινούργια γενιά ήταν ακριβότερη και η διαφορά στις περισσότερες ήταν στα Hz και οι μητρικές αλλαγή κάθε 3 και μια και οι τιμές στον θεό Πχ το 2007 η καλύτερη ή μια απο τις καλύτερες ήταν η Asus striker II extreme θυμάμαι έβγαινε γύρο στο 200άρι (και αυτό τότε ήταν πολλά λεφτά για μητρική ) μετά και αυτές τις πήγανε στον θεό. Χωρίς τεράστια διαφορά στο τι προσφέρουν απλά επειδή ειναι συμβατή με τους νέους intel (καλά δεν λέμε να συγκρίνεις σημερινή μητρική με μια πριν 15 χρόνια αλλά αυτές παρόμοια ηλικίας) 27 λεπτά πριν, Herald είπε Ο κάτοχος του 3600 θα πάει να τον αντικαταστήσει με τον 5600x o oποίος κοστίζει 50% παραπάνω. Ο κάτοχος του 3700 θα πάει να τον αντικαταστήσεις με τον 5800x που κοστίζει 50% παραπάνω. Καταργώντας τα φτηνότερα non x μοντέλα αναγκάζεσαι να πληρώσεις 50% πάνω για τα ακριβότερα αν θες να αναβαθμίσεις. Σόρρυ κιόλας αλλά αυτά ειναι είναι μπουρδουκλώματα... Ναι το δέχομαι ότι ήταν καλή επιλογή οι non x για ανθρώπους που θέλανε να εξοικονομήσουν χρήματα και ξενέρα που δεν βγήκαν και non x (που μπορεί να έχει γίνει και λόγω shortages για να μην καθυστερήσουν οι άλλες σειρές επιμένεις να ξεχνάς την χρονολογία που βγήκαν οι 5000, αλλά οκ εγώ σου λέω απλά το κάνανε γιατί κρίνανε ότι δεν του σύμφερε) Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυξήσανε την τιμή 50% Βάζεις υποθετικά σενάρια δηλαδή ότι κάποιος θα θέλει να κάνει αναβάθμιση με έναν πιο πάνω μοντέλο επειδή δεν υπάρχει ακριβός το μοντέλο, γιατί να κάνει όμως αυτός μια τέτοια αναβάθμιση εγώ αν είχα 3700 ή θα πήγαινα πχ σε 5900x ή θα καθόμουν στα αυγά μου. Με την ίδια λογική αυτός που είχε i9 9900K(488) είχε αύξηση 262+ δολάρια για να πάει σε i9 10900K (600) + 150 ευρώ τουλάχιστον νέα μητρική Δηλαδή 162% περισσότερα χρήματα έπρεπε να δώσει κάποιος για να πάει απο i9 9 σε ίδιο αλλά νέας γενιάς i9 10 σε σύγκριση με κάποιον που ήθελε να πάει απο 3800 σε λιγο καλύτερο και νέας γενιάς 5800x. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Όχι και για να μην μου λες για MSRP (που πάλι δεν το πολυπιστεύω αλλά όπως είπα βαριέμαι να ψάχνω) η intel α) εξφενδόνισε τις τιμές όταν ήταν μόνη της, πχ έναν Q6700 που τότε ήταν ο τοπ επεξεργαστής (βγήκαν και 9ΧΧΧ αλλά μετα) τον έπαιρνες στα 200 κάτι και μετά για να πάρεις ναυαρχίδα ήθελες 400άρι+ β) και στην πραγματική αγορά (ενώ ήδη τις εξφενδόνισε ) κάθε καινούργια γενιά ήταν ακριβότερη και η διαφορά στις περισσότερες ήταν στα Hz και οι μητρικές αλλαγή κάθε 3 και μια και οι τιμές στον θεό Πχ το 2007 η καλύτερη ή μια απο τις καλύτερες ήταν η Asus striker II extreme θυμάμαι έβγαινε γύρο στο 200άρι (και αυτό τότε ήταν πολλά λεφτά για μητρική ) μετά και αυτές τις πήγανε στον θεό. Χωρίς τεράστια διαφορά στο τι προσφέρουν απλά επειδή ειναι συμβατή με τους νέους intel (καλά δεν λέμε να συγκρίνεις σημερινή μητρική με μια πριν 15 χρόνια αλλά αυτές παρόμοια ηλικίας) Δεν με νοιάζει αν το πιστεύεις, υπάρχουν οι τιμές στο site της Intel, μπορείς να τις δεις. Ο q6700 που λές βγήκε πριν 15 χρόνια....για τότε συζητάμε? Κάθε καινούργια γενιά ΔΕΝ ήταν ακριβότερη. Είπαμε, από το 2010 έως το 2017 όλοι οι επεξεργαστές i7 329-339$ MSRP είχανε... Τις μητρικές δεν τις φτιάχνει η Intel. Toν ανήφορο έτσι και αλλιώς στις τιμές των μητρικών τις είδαμε το 2019 με τo x570 της AMD, οπότε και εκεί λάθος είσαι 4 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Βάζεις υποθετικά σενάρια δηλαδή ότι κάποιος θα θέλει να κάνει αναβάθμιση με έναν πιο πάνω μοντέλο επειδή δεν υπάρχει ακριβός το μοντέλο, γιατί να κάνει όμως αυτός μια τέτοια αναβάθμιση εγώ αν είχα 3700 ή θα πήγαινα πχ σε 5900x ή θα καθόμουν στα αυγά μου. Εντάξει, κάποιος με 3600 λοιπόν θα πάει σε 5800x. Θα πληρώσει δηλαδή 2.5 φορές περισσότερα χρήματα Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, AtiX είπε Αρα συμφωνείς ότι μέχρι σήμερα το σωστό είναι να συγκρίνουμε κάποια πρώτα bench των νέων ryzen με την 12η γενιά και όταν βγει η 13η τότε την συγκρίνουμε και με αυτήν… Aρχικα ξεκιναμε απο τους λογους που συγκρινεις 2 πραγματα. Αν συγκρινεις 2 πραγματα για να εχεις να λες κατι με τη παρεα σου τοτε ναι μπορεις να συγκρινεις και Ryzen 7000 με Intel 386. Aν ομως συζηταμε για το ποιο ειναι το καλυτερο,γρηγοροτερο,ιδανικη επιλογη ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ τοτε συγκρινεις τι υπαρχει στα μαγαζια να αγορασεις και οχι τι ΘΑ Βγει οταν βγει και με οτι αλλαγες βγει. Ετσι λοιπον τωρα 31/5/2022 θα συγκρινεις τους Ryzen 5000 και τους 12th gen και θα αποφασισεις τι ειναι καλυτερο να αγορασεις. ΟΟΟΟΟΤΑΝ βγουν οι Ryzen 7000 θα τους συγκρινεις με τους αντιστοιχους της Intel τωρα θα ειναι οι 12gen oι 13th gen oι 14th gen δεν ξερω αλλα με οτι υπαρχει δυνατοτητα να αγορασεις με αυτο θα το συγκρινεις. Προιοντα under development οπως ειναι οι Ryzen 7000 και οι 13th gen ενδεχεται να αλλαξουν κατα τη κυκλοφορια και να δεις καλυτερα/χειροτερα αποτελεματα απο οτι παρουσιαζουν ή παραμυθιαζουν τωρα. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από BlurayMoviesGreece 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 5 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Με την ίδια λογική αυτός που είχε i9 9900K(488) είχε αύξηση 262+ δολάρια για να πάει σε i9 10900K (600) + 150 ευρώ τουλάχιστον νέα μητρική Δηλαδή 162% περισσότερα χρήματα έπρεπε να δώσει κάποιος για να πάει απο i9 9 σε ίδιο αλλά νέας γενιάς i9 10 σε σύγκριση με κάποιον που ήθελε να πάει απο 3800 σε λιγο καλύτερο και νέας γενιάς 5800x. Δεν σου αρέσει η πραγματικότητα ε? Ο 9900k με τον 10900k είχανε ακριβώς το ίδιο MSRP, τα +150€ είναι της φαντασίας σου. Μάλιστα πήρα 10900k μόλις κυκλοφόρησε στα 515... https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/199332/intel-core-i910900k-processor-20m-cache-up-to-5-30-ghz.html Είπαμε, amdακιας, η συζήτηση μαζί σου είναι ανώφελη. Δεν αφήνεις την πραγματικότητα να μπεί εμπόδιο στην φαντασία σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, Herald είπε Ο q6700 που λές βγήκε πριν 15 χρόνια....για τότε συζητάμε? Κάθε καινούργια γενιά ΔΕΝ ήταν ακριβότερη. Είπαμε, από το 2010 έως το 2017 όλοι οι επεξεργαστές i7 329-339$ MSRP είχανε... Είπαμε απο τότε που άρχισε να παίζει μόνη της ε τότε άρχησε να παίζει μόνη της μετα το 7 περίπου Στην θεωρία δεν με νοιάζει εμένα με νοιάζει τι μου πρόσφερε η ιντελ και πόσο έπρεπε να πληρώσω στην ελλάδα για να το αγοράσω. Και βασικά νομίζω (βλέποντας το range που βάζεις -αν και να σου θυμήσω ότι οι πρώτoi i7 κάνανε κάπου στο 500άρικο το flaghsip non ee/se i7 880-) ότι πας να το παίξεις Αλεμάο πάλι και να βασιστείς δηλαδή στο όνομα και όχι στην κατηγορία (την κατηγορία που αγνόησες φυσικά όταν είπες ότι η AMD αύξησε τις τιμές) πχ ναι μεν μπορεί να είχε η sandy bridge τον i7 2700K αλλά δεν σημαίνει πως δεν είχε και 3930Κ (και extreme βέβαια αλλά ας βγάλουμε ee/se εκτός) ή ναι μεν σε μια φάση (και ως σήμερα ) είχε i7 σαν flag αλλά μετά άλλαξε και το πήγε σε i9... και γενικά έκανε διάφορες κωλοτούμπες με τα ονόματα εμένα δεν με νοιάζει το όνομα η κατηγορία με νοιάζει! Ποιος ειναι ο καλύτερος"μαζικής παραγωγής" (όχι SE/EE κτλ δηλαδή); εκείνου την τιμή κοιτάω είδες τώρα το πας με όνομα εσύ και ξεχνάς την κατηγορία. Εγώ σου λέω αυξήθηκαν οι τιμές για να πάρεις τον καλύτερο non extreme της κάθε γενιάς και είχε φτάσει σε γελοίο σημείο αλλά δεν ειμαι σίγουρος σε ποια γενιά όμως ο καλύτερος non extreme είχε 1000 ευρώ (τιμή που έως τότε είχε ο extreme) και ο extreme της ίδιας γενιάς 2000 ευρώ ή εκει κοντά! Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από Dr_Pepper Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, Dr_Pepper είπε Είπαμε απο τότε που άρχισε να παίζει μόνη της ε τότε άρχησε να παίζει μόνη της μετα το 7 περίπου Στην θεωρία δεν με νοιάζει εμένα με νοιάζει τι μου πρόσφερε η ιντελ και πόσο έπρεπε να πληρώσω στην ελλάδα για να το αγοράσω. Και βασικά νομίζω (βλέποντας το range που βάζεις -αν και να σου θυμήσω ότι οι πρώτη i7 κάνανε κάπου στο 500άρικο το flaghsio non ee/se -) ότι πας να το παίξεις Αλεμάο πάλι και να βασιστείς δηλαδή στο όνομα και όχι στην κατηγορία (πράγμα -την κατηγορία που αγνόησες φυσικά όταν είπες ότι η AMD αύξησε τις τιμές) πχ ναι μεν μπορεί να είχε η sandy bridge τον i7 2700K αλλά δεν σημαίνει πως δεν είχε και 3930Κ (και extreme βέβαια αλλά ας βγάλουμε ee/se εκτός) ή ναι μεν σε μια φάση (και ως σήμερα ) είχε i7 σαν flag αλλά μετά άλλαξε και το πήγε σε i9... είδες τώρα το πας με όνομα εσύ και ξεχνάς την κατηγορία. Εγώ σου λέω αυξήθηκαν οι τιμές για να πάρεις τον καλύτερο non extreme της κάθε γενιάς και είχε φτάσει σε γελοίο σημείο αλλά δεν ειμαι σίγουρος σε πια γενιιά όπους ο καλύτερος non extreme είχε 1000 ευρώ (τιμή που έως τότε είχε ο extreme) και ο extreme της ίδιας γενιάς 2000 ευρώ ή εκει κοντά! Τα CPU χωρίζονται σε mainstream και hedt. Τα CPU στη mainstream κατηγορία ( 2700k / 3770k κλπα) είχαν σταθερές τιμές , μεταξύ 329 και 339$. Τα CPU στην hedt κατηγορία επίσης είχαν επίσης σταθερές τιμές. Πχ. ο i7 980 του 2011 είχε 594$, όσο δηλαδή και ο 3930k , όσο και ο 4930k , 5930k κλπα. Αύξηση πήρε μόνο η σείρα broadwell, αλλά μιλάμε για 3.5% (και όχι 50% που έκανε η AMD). Δηλαδή σε 6 χρόνια είχαμε μια αύξηση στο MSRP 17$, η αλλιώς 3.5%. Αν το επιχείρημα σου είναι ότι αυξήθηκαν οι τιμές για να πάρεις τον καλύτερο non extreme (και βάζεις μέσα και hedt), τότε πήγαινε μια βόλτα να δείς πόσο κάνουν οι threadripper. 4.600€ κάνει ο 3990x....lol Από όπου και να το πιάσεις, δεν βγαίνουν τα κουκιά φίλε, μας τον έπιασε κια με τα 2 χέρια η AMD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, Herald είπε Τα CPU χωρίζονται σε mainstream και hedt. Τα CPU στη mainstream κατηγορία ( 2700k / 3770k κλπα) είχαν σταθερές τιμές , μεταξύ 329 και 339$. Αυτά ειναι μαρκετίστηκες βλακείες της intel Ποιος ειναι ο καλύτερος επεξεργαστής στα ράφια και πόσο κάνει... με αυτή την έννοια και ο 5950x ο 5800x( kai 3d )και ο 5900x ειναι hedt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα