Προς το περιεχόμενο

Το φθινόπωρο οι AMD Ryzen 7000 στα 5nm με 16cores Zen4, σπάζοντας το φράγμα των 5GHz

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Thresh είπε

Link plz

To ανέβασες εσύ παραπάνω, αυτό που βλέπεις στα γραφήματα και λέει q3 2016 είναι οι canonlake που βγήκαν το 2018

4 λεπτά πριν, Thresh είπε

Ναι καθυστέρησε, γι' αυτό έπεφτε τόσο γλέντι τα τελευταία χρόνια.

Τόσα χρόνια εννοείς την 1 γενιά που έβγαλε η AMD και κατάφερε να ξεπεράσει την Intel. okay

Οι οποίοι zen 3 έχουν το IOD στα 12nm και γιαυτό τρώνε γρασίδια από πραγματικό 10nm CPU...

Επεξ/σία από Herald
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 346
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Icelake mobile το 2019 βγήκε.

ναι έκανα edit ήταν τυπογραφικό αλλά αυτό ε και; σε λάτοπ βγάζουν πιο εύκολα επειδή τους κουτσουρεύουν πχ η σειρά ryzen Η για λαπτοπ (zen 3 ) είναι στα 6nm

Μόλις τώρα, Dr_Pepper είπε

ναι έκανα edit ήταν τυπογραφικό αλλά αυτό ε και; σε λάτοπ βγάζουν πιο εύκολα επειδή τους κουτσουρεύουν πχ η σειρά ryzen Η για λαπτοπ (zen 3 ) είναι στα 6nm

E τι ε και, σημαίνει ότι προιόν είχαν, απλά δεν ήταν στις προδιαγραφές που ήθελε η Intel για να βγεί σε desktop. Προτιμάς να rusharoun και να βγάλουν μια αηδία ή να το βγάλουν στην αγορά όταν θα είναι έτοιμο

• Super Moderators
5 minutes ago, Herald said:

To ανέβασες εσύ παραπάνω, αυτό που βλέπεις στα γραφήματα και λέει q3 2016 είναι οι canonlake που βγήκαν το 2018

Δεν είναι όμως του 2010 το "αρχικό" roadmap.

Αν δεις πιο κάτω στο άρθρο του 2012 ο τότε CEO έλεγε για 2015 και φαντάζομαι ότι ΔΕΝ διαχώριζε mobile από desktop όπως προσπαθείς εσύ για να σου βγουν τα κουκιά, ούτε σκεφτόντουσαν τότε να βγάλουν όπως αρχικά σχεδίαζαν, "big little" σχεδιασμό. 😛

5 minutes ago, Herald said:

Τόσα χρόνια εννοείς την 1 γενιά που έβγαλε η AMD και κατάφερε να ξεπεράσει την Intel. okay

Εννοώ τόσα χρόνια που είχε κολλήσει στα desktop 14nm και έβαζε ++++++.

4 λεπτά πριν, Herald είπε

Οι οποίοι zen έχουν το IOD στα 12nm και γιαυτό τρώνε γρασίδια από πραγματικό 10nm CPU...

Ποιοι zen έτρωγαν γρασίδι;

Και τι σχέση έχει το IOD ; ξέρεις ότι δεν έχει σχέση με τους πυρήνες αλλά ειναι ξεχωριστό τισπάκι που απλά ευθύνεται για την επικοινωνία με τα chiplet και το IO (input output ) της μητρικής ; 

Μόλις τώρα, Thresh είπε

Δεν είναι όμως του 2010 το "αρχικό" roadmap.

Αν δεις πιο κάτω στο άρθρο του 2012 ο τότε CEO έλεγε για 2015 και φαντάζομαι ότι διαχώριζε mobile από desktop όπως προσπαθείς εσύ για να σου βγουν τα κουκιά, ούτε σκεφτόντουσαν τότε να βγάλουν όπως αρχικά σχεδίζαν "big little" σχεδιασμό. 😛

Τι κουκιά να μου βγούν, με ενδιαφέρει νομίζεις αν καθυστέρησαν και στα πόσα nm είναι το κάθε CPU? Ας είναι και στα 200nm lol. Επιδόσεις / κατανάλωση / τιμή κοιτάω. ΟΛΑ τα άλλα μου είναι εντελώς αδιάφορα. 

• Super Moderators
1 minute ago, Herald said:

Τι κουκιά να μου βγούν, με ενδιαφέρει νομίζεις αν καθυστέρησαν 

Ασφαλώς και δεν σε ενδιαφέρει αυτό, το μόνο ενδιαφέρον είναι να είσαι ΠΑΝΤΑ σωστός, μέχρι τελικής πτώσης...ακόμα κι αν έχουν μαχαίρι στο λαιμό των παιδιών σου που λέει ο λόγος, προς θεού μην παραδεχτούμε ότι κάναμε σε κάτι λάθος.

Μόλις τώρα, Dr_Pepper είπε

Ποιοι zen έτρωγαν γρασίδι;

Και τι σχέση έχει το IOD ; ξέρεις ότι δεν έχει σχέση με τους πυρήνες αλλά ειναι ξεχωριστό τισπάκι που απλά ευθύνεται για την επικοινωνία με τα chiplet και το IO (input output ) της μητρικής ; 

Τα zen 3 τρώνε γρασίδι σε efficiency από 12900k. Σου ανέβασα πριν, μην πάμε πάλι απτην αρχή. 

Ναι το IOD είναι ο λόγος που τρώνε γρασίδι και δεν πρόκειται ποτέ να φτάσεις σε efficiency τον 12900k. Στο λέω για όταν θα σου έρθει η λούπα, μην σου έρθει απότομα :P 

Τραβάει μόνιμα 15-20w το IOD, οπότε καταλαβαίνεις ότι σε low wattage δεν έχουν καμία επαφή με alderlake. Ο 12900 γράφει 1.5w σε idle πχ, τα zen 3 20+

3 λεπτά πριν, Thresh είπε

Ασφαλώς και δεν σε ενδιαφέρει αυτό, το μόνο ενδιαφέρον είναι να είσαι ΠΑΝΤΑ σωστός, μέχρι τελικής πτώσης...ακόμα κι αν έχουν μαχαίρι στο λαιμό των παιδιών σου που λέει ο λόγος, προς θεού μην παραδεχτούμε ότι κάναμε σε κάτι λάθος.

Απτό πρώτο πόστ σχετικά με τα nm στην σελίδα 16 γράφω ότι καθυστέρησαν 2 χρόνια. Απλά το καθυστέρησαν είναι σχετικό. Σε σχέση με τι? Με τις ανακοινώσεις που βγάλαν προ 10ετίας, με τον ανταγωνισμό κλπα, άλλο νόημα έχει το καθένα. Τεσπά...

15 λεπτά πριν, Herald είπε

Το 2019 βγήκαν οι icelake 10nm

Αλλά δεν αλλάζει κάτι, και εγώ είπα ότι σε 2 λεπτά θα είμαι Πάτρα, τελικά έφτασα σε 6 λεπτά (από Αθήνα), άργησα?

Ναι αν η δουλειά σου είναι να φτάσεις σε δυο…

μην ξεχνάς ότι μιλάμε για αξιοπιστία στις ανακοινώσεις της Intel…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Herald είπε

Τα zen 3 τρώνε γρασίδι σε efficiency από 12900k. Σου ανέβασα πριν, μην πάμε πάλι απτην αρχή. 

Καλά αυτό ειναι απλά ανέκδοτο που έχεις με πατέντα :P 

5 λεπτά πριν, Herald είπε

Ναι το IOD είναι ο λόγος που τρώνε γρασίδι και δεν πρόκειται ποτέ να φτάσεις σε efficiency τον 12900k. Στο λέω για όταν θα σου έρθει η λούπα, μην σου έρθει απότομα

Η τρόμπα χάλασε αυτό ειναι το θέμα και παρήγγειλα ανταλλακτικό απο έξω γιατί δεν βρήκα εδώ.  Το αστείο ειναι ότι έχω και ΑΙΟ αλλά έχασα το σετάκι για να κάνω mount σε AM4! (και να ξέρεις ότι με έχεις ερεθίσει σε αυτό το θέμα και για αυτό και μόνο παράγγειλα και αυτό όποιο έρθει πρώτο επίσης παράγγειλα και CPU ΦΑΝ έτσι για να υπάρχει την επόμενη φορά που θα έχω τέτοιο θέμα αλλά ειμαι σε χωριό και χέσε μέσα απο χρόνους μεταφοράς  σήμερα μου στείλανε μήνυμα και απο ACS δήθεν πέρασαν.. σπίτι ήμουν όλη μέρα τεσπα :P

Το IOD ειναι ένα παθητικό τσιπάκι δεν έχει σχέση με τον επεξεργαστή δεν έχει σημασία πόσα nm είναι κτλ κτλ 

Αν δεν μπορέσω να κάψω λιγότερα κοτουτσουρεύοντας τον ryzen θα έχει να κάνει μόνο με το APC σε σχέση με τα HZ που δεν μπορώ να φτάσω δίνοντας λιγότερα volt για κανένα άλλο λόγο. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Ναι αν η δουλειά σου είναι να φτάσεις σε δυο…

μην ξεχνάς ότι μιλάμε για αξιοπιστία στις ανακοινώσεις της Intel…

Η δουλειά της Intel δηλαδή είναι να βγάλει επεξεργαστές στα 10nm, και όχι καλούς επεξεργαστές ανεξαρτήτος nm. Δεκτόν

1 λεπτό πριν, Dr_Pepper είπε

Καλά αυτό ειναι απλά ανέκδοτο που έχεις με πατέντα :P 

Τι πατέντα έχω? Βλέπεις, ρε φιλε, τι στοιχεία φώτο SS και εσένα τον ίδιο να φέρω σπίτι μου να το δείς, απλά δεν θα το παραδεχτείς ποτέ. Γιαυτό η συζήτηση με amdοπαιδα δεν οδηγεί πουθενά...

Επειδή ξέρω πόσα βγάζει ο 5950x στα 35w, θα κλαψεις :P Κάτω από 10k

Επεξ/σία από Herald

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Τι πατέντα έχω? Βλέπεις, ρε φιλε, τι στοιχεία φώτο SS και εσένα τον ίδιο να φέρω σπίτι μου να το δείς, απλά δεν θα το παραδεχτείς ποτέ. Γιαυτό η συζήτηση με amdοπαιδα δεν οδηγεί πουθενά...

Πατέντα στο 

Α) Πιστεύεις ότι ένα CPU που δεν ειναι efficient στην κανονική του λειτουργία θα είναι efficient όταν υπολειτουργεί. 

Αλλά αφήνω ένα πολύ μικρό παραθυράκι γιατί τρώει μεγάλο OC στην κανονική του λειτουργία και όπως έγραψα πριν απαντώντας σε άλλο κομμάτι σχετικά με τους raptor  αυτό που αυξάνει πολύ την κατανάλωση ειναι τα παραπάνω Hz

Β) Το ότι πήρες 12900Κ για να έχεις επιδόσεις υποδεέστερης CPU και νομίζεις σημαίνει κάτι αυτό για το efficiency. 

1 λεπτό πριν, Dr_Pepper είπε

Πατέντα στο 

Α) Πιστεύεις ότι ένα CPU που δεν ειναι efficient στην κανονική του λειτουργία θα είναι efficient όταν υπολειτουργεί. 

Αλλά αφήνω ένα πολύ μικρό παραθυράκι γιατί τρώει μεγάλο OC στην κανονική του λειτουργία και όπως έγραψα πριν απαντώντας σε άλλο κομμάτι σχετικά με τους raptor  αυτό που αυξάνει πολύ την κατανάλωση ειναι τα παραπάνω Hz

Β) Το ότι πήρες 12900Κ για να έχεις επιδόσεις υποδεέστερης CPU και νομίζεις σημαίνει κάτι αυτό για το efficiency. 

Δηλαδή ο 5950x στην κανονική του λειτουργία υπολειτουργεί? Γιατί και αυτός power limit έχει. 

Πήρα 12900k για να έχω το πιο efficient CPU στον πλανήτη Γη. Αν ανεβάσεις σκορ με καλύτερο performance / watt θα αγοράσω 5950x ;) 

• Super Moderators
Just now, Herald said:

Πήρα 12900k για να έχω το πιο efficient CPU στον πλανήτη Γη

Μην τσιγκουνεύεσαι, γράψε στο ηλιακό σύστημα (και στα γειτονικά λογικά), είναι σίγουρο κι αυτό. 😛

Μόλις τώρα, Thresh είπε

Μην τσιγκουνεύεσαι, γράψε στο ηλιακό σύστημα (και στα γειτονικά λογικά), είναι σίγουρο κι αυτό. 😛

Eντάξει, θα βάζω αστερισκό, από όλα τα CPU που γνωρίζουμε - κυκλοφορούν στην αγορά. Τώρα αν υπάρχει κάπου κάποιο σε κανά εργαστήριο στην Κίνα, δεκτόν :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...