AtiX Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 9 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Οκ δεν εχει νοημα να το συνεχισουμε στους Intel κλεινεις τα ματια και αμφισβητεις τα παντα, στους AMD δεχεσαι τα παντα. Θα τα πουμε παλι σε 2-3 μηνες με τα release. Ελπιζω τοτε να το παραδεχτεις και να μη μου λες παλι για εικονικα pc με σκετες μητρικες και σχεδια για το μελλον. Αν ήταν αξιόπιστη η Intel θα ήταν στα 7nm από το 2015 και στα 5nm από το 2020 ενώ θα έπρεπε είχαμε εδώ και ένα χρόνο τις νέες VGA κάρτες μιας και οι πρώτες ανακοινώσεις έγιναν το 2018… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, AtiX είπε Αν ήταν αξιόπιστη η Intel θα ήταν στα 7nm από το 2015 και στα 5nm από το 2020 ενώ θα έπρεπε είχαμε εδώ και ένα χρόνο τις νέες VGA κάρτες μιας και οι πρώτες ανακοινώσεις έγιναν το 2018… 10η 11η 12η βγηκαν εντος προγραμματος και εφοσον υπαρχουν leaked benchmarks δεν βρισκω το λογο να μην ειναι και η 13η. Για τις καρτες γραφικων το βρισκω πολυ λογικο μιας και ειναι η πρωτη προσπαθεια και πολλα μπορει να πανε στραβα. Eδω αλλοι τοσα χρονια και δεν μπορουν να γραψουν drivers. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από BlurayMoviesGreece Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Καλώς η Intel συγκρίνει 12th gen(μερικών μηνών) με zen 3 (2 ετών) γιατί αυτοί υπάρχουν στην αγορά. Κακώς η AMD συγκρίνει τους zen 4 που έβγαλε με τους intel 12th gen γιατί τώρα ειναι παλιοί(;) θα πρέπει κάπως να τους σύγκρινε με τους raptor που δεν υπάρχουν στην αγορά και δεν ξέρουμε τιποτα για αυτούς. Δεν έχει σημασία τι κάνει η Intel και η AMD. Όταν βγούν τα zen 4 θα υπάρχουν στην αγορά οι raptor lake, οπότε αυτοί θα συγκριθούν μεταξύ τους. Τώρα το τι συγκρίσεις θέλει να κάνει το marketing department της κάθε εταιρείας δικό τους θέμα Tελικά τα κατάφερες, έβγαλες CBR 23 με καλύτερo efficiency, ή να δεχτούμε ότι όντως ο 12900 τα μαδάει όλα? Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 43 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε 10η 11η 12η βγηκαν εντος προγραμματος και εφοσον υπαρχουν leaked benchmarks δεν βρισκω το λογο να μην ειναι και η 13η. Για τις καρτες γραφικων το βρισκω πολυ λογικο μιας και ειναι η πρωτη προσπαθεια και πολλα μπορει να πανε στραβα. Eδω αλλοι τοσα χρονια και δεν μπορουν να γραψουν drivers. Η Intel άπο το 2008 προσπαθεί να μπει στον χώρο των ανεξάρτητων VGA… για τους επεξεργαστές είπαμε, πότε πρώτο ανακοινώθηκαν τα 7nm??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Herald είπε Όταν βγούν τα zen 4 θα υπάρχουν στην αγορά οι raptor lake, οπότε αυτοί θα συγκριθούν μεταξύ τους. Τώρα το τι συγκρίσεις θέλει να κάνει το marketing department της κάθε εταιρείας δικό τους θέμα Όσο αφορά τα υπογραμμισμένα αυτό δεν το ξέρουμε απλά το ελπίζετε εσείς (και εγώ δεν εχω κάνα θέμα εγώ σου λέω οι raptor θα βγούν ως δια μαγείας πριν απο τους zen 4 αν και ακόμη ούτε engineering sample δεν είδαμε) Αλλά θα με τρελάνετε ειναι marketing το να συγκρίνεις τον επεξεργαστή που έχεις στα χέρια σου με τον καλύτερο επεξεργαστή του ανταγωνιστή που κυκλοφορεί εδώ και 6 μήνες (ούτε χρόνο δεν έκλεισε για να τον πεις κάπος παλιό! λολ δηλαδή) Δηλαδή δεν ειναι η πιο λογική κίνηση; Και στην τελική οι raptorlake refresh θα είναι ίδια αρχιτεκτονική ίδια nm αν αλλάξει κάτι θα ειναι ο αριθμός στα core και τα hz (και μάλλον θα βάλουν πάλι τον κόσμο να αλλάξει μητρική ) 14 λεπτά πριν, Herald είπε Tελικά τα κατάφερες, έβγαλες CBR 23 με καλύτερo efficiency, ή να δεχτούμε ότι όντως ο 12900 τα μαδάει όλα? Είμαι δέσμιος του ταχυδρομικού συστήματος μην στεναχωριέσαι δεν σε ξεχνάω και να κλειδώσει το θέμα θα σου στείλω PM αν είναι. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από Dr_Pepper Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, AtiX είπε Η Intel άπο το 2008 προσπαθεί να μπει στον χώρο των ανεξάρτητων VGA… για τους επεξεργαστές είπαμε, πότε πρώτο ανακοινώθηκαν τα 7nm??? Aλλο να κανεις δηλωσεις γενικα για το μελλον και την αρχιτεκτονικη και αλλο να ανακοινωνεις τη κυκλοφορια της επομενης γενια. Εδω καταφερε να βγαλει 2 γενιες σε ενα χρονο και συζηταμε ακομα για το αν θα βγουν οι 13th; 6 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Και στην τελική οι raptorlake refresh θα είναι ίδια αρχιτεκτονική ίδια nm αν αλλάξει κάτι θα ειναι ο αριθμός στα core και τα hz (και μάλλον θα βάλουν πάλι τον κόσμο να αλλάξει μητρική ) 12η 13η 14η θα ειναι ιδιο socket/μητρικη. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από BlurayMoviesGreece Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Όσο αφορά τα υπογραμμισμένα αυτό δεν το ξέρουμε απλά το ελπίζετε εσείς (και εγώ δεν εχω κάνα θέμα εγώ σου λέω οι raptor θα βγούν ως δια μαγείας πριν απο τους zen 4 αν και ακόμη ούτε engineering sample δεν είδαμε) Αλλά θα με τρελάνετε ειναι marketing το να συγκρίνεις τον επεξεργαστή που έχεις στα χέρια σου με τον καλύτερο επεξεργαστή του ανταγωνιστή που κυκλοφορεί εδώ και 6 μήνες (ούτε χρόνο δεν έκλεισε για να τον πεις κάπος παλιό! λολ δηλαδή) Δηλαδή δεν ειναι η πιο λογική κίνηση; Και στην τελική οι raptorlake refresh θα είναι ίδια αρχιτεκτονική ίδια nm αν αλλάξει κάτι θα ειναι ο αριθμός στα core και τα hz (και μάλλον θα βάλουν πάλι τον κόσμο να αλλάξει μητρική ) Είμαι δέσμιος του ταχυδρομικού συστήματος μην στεναχωριέσαι δεν σε ξεχνάω και να κλειδώσει το θέμα θα σου στείλω PM αν είναι. Eγώ δεν ελπίζω κάτι, ούτε που με απασχολεί. Αλλά κατά 99.9% θα βγούν φέτος οι raptorlake, και δεν θα χρειαστούν καινούργια μητρική. Δεν ξέρω που είδες / διάβασες κάτι διαφορετικό. Η AMD καλά κάνει και συγκρίνει / ας συγκρίνει με ότι θέλει, εμένα δεν με απασχολεί γιατί ξέρω ότι η πραγματική σύγκριση θα είναι με τους raptorlake. 17 λεπτά πριν, AtiX είπε Η Intel άπο το 2008 προσπαθεί να μπει στον χώρο των ανεξάρτητων VGA… για τους επεξεργαστές είπαμε, πότε πρώτο ανακοινώθηκαν τα 7nm??? Αν εννοείς τα intel 7 κυκλοφορούν από το 2019 σε laptops Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, Herald είπε Αν εννοείς τα intel 7 κυκλοφορούν από το 2019 σε laptops Έκανα λαθος, δεν ήταν τα 7 αλλά τα 10nm που καθυστέρησαν και πήραν στο λαιμό τους και τα 7 και τα 5… 🙂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 5 λεπτά πριν, AtiX είπε Έκανα λαθος, δεν ήταν τα 7 αλλά τα 10nm που καθυστέρησαν και πήραν στο λαιμό τους και τα 7 και τα 5… 🙂 2 χρόνια καθυστέρησαν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Herald είπε Η AMD καλά κάνει και συγκρίνει / ας συγκρίνει με ότι θέλει, εμένα δεν με απασχολεί γιατί ξέρω ότι η πραγματική σύγκριση θα είναι με τους raptorlake. Ωραία να στο πω απο τώρα αν είναι να έχουν 45% διαφορά απο alderlake και (ακόμη και αν δεν αποκτήσουν παραπάνω οι τελικοί επεξεργαστές που παίζει να ειναι λιγο καλύτεροι) Τότε θα είναι καλύτεροι και απο τους raptorlake hands down γιατί οι raptorlake ειναι refresh 16 λεπτά πριν, Herald είπε και δεν θα χρειαστούν καινούργια μητρική. Δεν ξέρω που είδες / διάβασες κάτι διαφορετικό. Δεν διάβασα κάτι διαφορετικό και ακούγεται και λογικό μιας και οι raptor ειναι refresh ειδικά τώρα που έχει ανταγωνισμό το είπα περισσότερο σαν αστείο Αλλά απο την άλλη δεν διάβασα πουθενά ότι όντως θα έχουν ίδια μητρική πχ απο την intel άλλο τώρα leaks ή blogs χωρίς πηγές. Και με την intel σε τέτοια θέματα κρατάω μικρό καλάθι να στο απο την ανάποδη αν δεν μπορούσε η AMD να βγάλει zen 4 τότε 100% θα αλλάζανε και μητρική στην intel έτσι επειδή δεν θα είχες να πας πουθενά επειδή μπορούν Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από Dr_Pepper Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Ωραία να στο πω απο τώρα αν είναι να έχουν 45% διαφορά απο alderlake και (ακόμη και αν δεν αποκτήσουν παραπάνω οι τελικοί επεξεργαστές που παίζει να ειναι λιγο καλύτεροι) Τότε θα είναι καλύτεροι και απο τους raptorlake hands down γιατί οι raptorlake ειναι refresh Οι raptor έχουν +8 e cores. Ο διπλασιασμός των e cores, χωρίς καμία άλλη διαφορά σε ρολόγια / IPC και οτιδήποτε άλλο θα μας δώσουν περίπου 33% παραπάνω performance. Tεσπά στην πράξη θα το δούμε 7 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Και με την intel σε τέτοια θέματα κρατάω μικρό καλάθι να στο απο την ανάποδη αν δεν μπορούσε η AMD να βγάλει zen 4 τότε 100% θα αλλάζανε και μητρική στην intel έτσι επειδή δεν θα είχες να πας πουθενά επειδή μπορούν Τι εννοείς κρατάς μικρό καλάθι? Η Ιντελ δεν είναι AMD. Consistency και reliability, ξέρουμε από πριν τι θα υποστηρίξει πότε θα το υποστηριξεί κλπα. Οπότε οι 13th gen θα μπούν στο z690 150000%. Είναι δεδομένο. Η AMD είναι αυτή που την υποστήριξη την παίζεις στα ζάρια, με την Intel ξέρεις από πρίν. Τέτοιες ανακρίβειες διαβάζω συνέχεια από τους amdαδες και δυσκολεύομαι να σας πάρω στα σοβαρά... Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, Herald είπε Οι raptor έχουν +8 e cores. Ο διπλασιασμός των e cores, χωρίς καμία άλλη διαφορά σε ρολόγια / IPC και οτιδήποτε άλλο θα μας δώσουν περίπου 33% παραπάνω performance. Tεσπά στην πράξη θα το δούμε αυτό λέω 33% < 45% + ότι και με τους zen 4 λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει και μοντέλο με παραπάνω απο 16 cores (20 και 24)<-- αυτό βέβαια απο leaks Αλλά δεν ειναι παρατραβηγμένο γιατί 1) το νέο socket με περισσότερα pins το επιτρέπει 2) έχουν chiplet design οπότε ειναι πιο Modular απο την φύση τους 3) ήδη έχουν ανακοινώσει περισσότερα core σε άλλες σειρές πχ zen 4 epyc (με τον μεγαλύτερο να έχει 128 cores σε σχέση με τον προκάτοχο epyc που πήγαινε στα 64) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, Dr_Pepper είπε αυτό λέω 33% < 45% + ότι και με τους zen 4 λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει και μοντέλο με παραπάνω απο 16 cores (20 και 24)<-- αυτό βέβαια απο leaks Αλλά δεν ειναι παρατραβηγμένο γιατί 1) το νέο socket με περισσότερα pins το επιτρέπει 2) έχουν chiplet design οπότε ειναι πιο Modular απο την φύση τους 3) ήδη έχουν ανακοινώσει περισσότερα core σε άλλες σειρές πχ zen 4 epyc (με τον μεγαλύτερο να έχει 128 cores σε σχέση με τον προκάτοχο epyc που πήγαινε στα 64) Ναι βρε άνθρωπε αλλά οι raptor δεν θα ανεβάσουν απλά το ecore count, μιλάν για αυξημένες συχνότητες / ipc / cache. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 9 λεπτά πριν, Herald είπε 2 χρόνια καθυστέρησαν Δυο χρόνια πραγματικής καθυστέρησης χωρίς τις αναγγελίες - ανακοινώσεις, δεν το λες μικρό χρονικό διάστημα για αυτόν τον χώρο τεχνολογίας… σκέψου ότι κάποιες εταιρίες μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια πήγαν από τα 10 στα 7 και μετά 5… πχ αν καθυστερήσει όχι δυο χρόνια αλλά 6-9 μήνες η κυκλοφορία της 13ης γενιάς τι θα λέμε? Θα έχει δίκιο ο Dr_Pepper ή όχι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, AtiX είπε Δυο χρόνια πραγματικής καθυστέρησης χωρίς τις αναγγελίες - ανακοινώσεις, δεν το λες μικρό χρονικό διάστημα για αυτόν τον χώρο τεχνολογίας… σκέψου ότι κάποιες εταιρίες μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια πήγαν από τα 10 στα 7 και μετά 5… πχ αν καθυστερήσει όχι δυο χρόνια αλλά 6-9 μήνες η κυκλοφορία της 13ης γενιάς τι θα λέμε? Θα έχει δίκιο ο Dr_Pepper ή όχι? Ρε μαν, αν ανακοινώσω ότι σε 2 λεπτά θα είμαι στην Πάτρα (από την Αθήνα), και τελικά κάνω 2.5 ώρες, θα πείς ότι καθυστέρησα? Αν ναί, οκ η Intel καθυστέρησε. Πάντως δεν υπήρχε άλλη εταιρεία ημιαγωγών να έχει πέσει στα 10 ή πιο κάτω πριν το 2019, οπότε σε σχέση με τι καθυστέρησε? Σε τι θα έχει δίκιο ο Dr_Pepper? Εγώ λέω ότι τα προιόντα ΟΤΑΝ βγούν, τα συγκρίνουμε με ότι υπάρχει εκείνη την στιγμή εκεί έξω. Αυτά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα