Προς το περιεχόμενο

Το φθινόπωρο οι AMD Ryzen 7000 στα 5nm με 16cores Zen4, σπάζοντας το φράγμα των 5GHz

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Herald είπε

@papatsonis 100w @ stable settings

Αμα δεν μας πειράζει το stability ξεπερνάω και τα 26k.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

100w@25k.png.b4cae2477027fa0c7bc69f7cd07f3ba2.png

αρα με ενα  psu 200watt  gold full modular ειναι υπερβολη για pc με 12700κ  😂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 346
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

5 λεπτά πριν, sharke είπε

αρα με ενα  psu 200watt  gold full modular ειναι υπερβολη για pc με 12700κ  😂

Aν δεν βάλεις κάρτα γραφικών και τρέχεις με την ενσωματώμενη ναί, μια χαρά είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Herald είπε

@papatsonis 100w @ stable settings

Αμα δεν μας πειράζει το stability ξεπερνάω και τα 26k.

Απόκρυψη περιεχομένων

100w@25k.png.b4cae2477027fa0c7bc69f7cd07f3ba2.png

σε  CAD και 3D rendering 400-450watt full cores 😆. το sweet spot του 12900κ ειναι  στα 175watt με 200watt.

διαφορετικά παρε μικρότερη cpu να μην καίει ρεύμα αλλιώς δεν εχει νοημα.

image.jpeg.00936c5badf5a82dca29ba09158fe779.jpeg

Επεξ/σία από sharke

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, sharke είπε

σε  CAD και 3D rendering 400-450watt full cores 😆. το sweet spot του 12900κ ειναι  στα 175watt με 200watt.

διαφορετικά παρε μικρότερη cpu να μην καίει ρεύμα αλλιώς δεν εχει νοημα.

image.jpeg.00936c5badf5a82dca29ba09158fe779.jpeg

450w καιει σε full load? Μαλιστα, το μαθαμε και αυτό για το cpu που ΕΧΟΥΜΕ, απο ατομο που δεν το εχει αλλα ξέρει καλύτερα. Εγινε μαν, συνεχισε να μας διασκεδαζεις.

Πηρα μικροτερη cpu, αυτη που εχεις και εσυ, αλλα ειναι καβουρδιστιρη. Τα 15k του 12900@35w δεν τα φτάνει ουτε στα 150. Δυστηχως εμενα που με ενδιαφέρει το efficiency ειναι μονόδρομος ο 12900, τα αλλα καινε καρβουνο. 

Επεξ/σία από Herald

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Herald είπε

450w καιει σε full load? Μαλιστα, το μαθαμε και αυτό για το cpu που ΕΧΟΥΜΕ, απο ατομο που δεν το εχει αλλα ξέρει καλύτερα. Εγινε μαν, συνεχισε να μας διασκεδαζεις.

Πηρα μικροτερη cpu, αυτη που εχεις και εσυ, αλλα ειναι καβουρδιστιρη. Τα 15k του 12900@35w δεν τα φτάνει ουτε στα 150. Δυστηχως εμενα που με ενδιαφέρει το efficiency ειναι μονόδρομος ο 12900, τα αλλα καινε καρβουνο. 

παρε θα τον χρειαστείς για τον χειμώνα 😂

I'm putting together a build and I am not sure what power supply to get, I'll mostly be using the machine for CAD and 3D rendering meaning mostly a multi core workload and the 12900k can consume up to 400 watts under an all core load, 

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/rhnt64/i912900k_rtx_3080_ti_power_supply_recommendations/

image.png.1fbe76d520878acecf18ba77f49a1022.png

Επεξ/σία από sharke

6 λεπτά πριν, sharke είπε

παρε θα τον χρειαστείς για τον χειμώνα 😂

I'm putting together a build and I am not sure what power supply to get, I'll mostly be using the machine for CAD and 3D rendering meaning mostly a multi core workload and the 12900k can consume up to 400 watts under an all core load, 

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/rhnt64/i912900k_rtx_3080_ti_power_supply_recommendations/

Επειδή το γράφει καποιος στο reddit, που επίσης δεν έχει το cpu, το κανει σωστο? Να μπω και γω στο reddit να γράψω οτι ο 3700x καταναλώνει 6000 watt, θα το πιστέψεις? 

Και εν πασει περίπτωση, αφου μπορεις να ορίσεις ότι power limit θες, τι σημασια έχει? Ειναι το πιο efficient cpu στο πλανητη γη, δεν ξερω τι συζηταμε. Ειδικα εσυ με τον 3700x δεν ξέρω τι ακριβως σχολιαζεις. Ο 3700x σου απλα ζεσταίνει το χωρο και απο αποδοση 0, ουτε στα 150w δεν πιανει τον 12900 στα 35 watt, πραγματικά βρες κατι αλλο να σχολιασεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Herald είπε

Επειδή το γράφει καποιος στο reddit, που επίσης δεν έχει το cpu, το κανει σωστο? Να μπω και γω στο reddit να γράψω οτι ο 3700x καταναλώνει 6000 watt, θα το πιστέψεις? 

Και εν πασει περίπτωση, αφου μπορεις να ορίσεις ότι power limit θες, τι σημασια έχει? Ειναι το πιο efficient cpu στο πλανητη γη, δεν ξερω τι συζηταμε. Ειδικα εσυ με τον 3700x δεν ξέρω τι ακριβως σχολιαζεις. Ο 3700x σου απλα ζεσταίνει το χωρο και απο αποδοση 0, ουτε στα 150w δεν πιανει τον 12900 στα 35 watt, πραγματικά βρες κατι αλλο να σχολιασεις. 

ο 3700x τον εχω απο τοτε που βγηκε. και την θεση του θα παρει ενας ταπεινος 5950χ και ελα μετα εσυ και κανε αναβάθμιση

με intel,, με 250 watt clock στον 5950χ ουτε με  15900κ δεν θα δεις

Επεξ/σία από sharke

10 λεπτά πριν, sharke είπε

😂

image.png.1fbe76d520878acecf18ba77f49a1022.png

Επεσες μολις 200 watt εξω δηλαδη. Σιγα την διαφορα ρε παιδι μου.. Ψιλα γραμματα. 

Μόλις τώρα, sharke είπε

ο 3700x τον εχω απο τοτε που βγηκε. και την θεση του θα παρει ενας ταπινος 5950χ και ελα μετα εσυ και κανε αναβάθμιση

με intel

Δεν χρειαζεται να κανω αναβάθμιση. Αμα χρειαστεί, θα βαλω 13900k 😊

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Herald είπε

Επεσες μολις 200 watt εξω δηλαδη. Σιγα την διαφορα ρε παιδι μου.. Ψιλα γραμματα. 

Δεν χρειαζεται να κανω αναβάθμιση. Αμα χρειαστεί, θα βαλω 13900k 😊

και   14900κ  θα βάλεις και  15900κ  θα βάλεις,, τελικά ποιον αρμεγη η ιντελ?  😆

Επεξ/σία από sharke

1 λεπτό πριν, sharke είπε

και   14900κ  θα βάλεις και  15900κ  θα βάλεις,, τελικά ποιον αρμεγη η ιντελ?  😆

Δεν πειράζει εχω χρηματα, θα το αντέξω, τα γλυτώνω απτο ρευμα ετσι και αλλιως, αφου έχω το πιο efficient cpu στο πλανητη. Εσυ κατσε να σε αρμεγει η δεη με το καβουρστιρη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν πειράζει εχω χρηματα, θα το αντέξω, τα γλυτώνω απτο ρευμα ετσι και αλλιως, αφου έχω το πιο efficient cpu στο πλανητη. Εσυ κατσε να σε αρμεγει η δεη με το καβουρστιρη

έχεις χρήματα και μετρας πόσω  καις δεη? ok  👍

μια αναβαθμηση με amd  τουμπανο αννα 7ετια και πολύ ειναι ποιος κάθεται να ξεμονταρη μονταρη καθε χρονο mobo cpu πφφφφφ! 

τελος παντων επειδη το κουράσαμε,, γερός να εισαι φραγγα να εχεις , και καθε χρονο να τα χώνεις εμεις γεράσαμε και βαρεθήκαμε.

Επεξ/σία από sharke

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Herald είπε

Αν οντως το πιστευεις οτι ειναι buggarismeno, αγοραζω ΤΩΡΑ μετρητη για την πρίζα και τεσταρω. Αν τα νουμερα που σου ανεβασα ειναι λαθος, σου χαριζω το pc ετσι οπως ειναι, μαζι με την 3090. Αν ειναι σωστα μου τα πληρωνεις. Put your money where your mouth is. 

Να σου στείλω την διεύθυνση μου σε PM ; βασικά μόνο την κάρτα γραφικών στείλε μου κράτα το PC :P 

7 ώρες πριν, Herald είπε

Αλλιώς θα σου πω και εγώ τα νουμερα των zen ειναι buggarismenα και τραβάνε 800w στην πράξη. Θα καταληξει πουθενά αυτο? 

Ρε φίλε απλά δεν γίνεται αυτό που λες για να καταλάβεις πόσο υπερβολικό ειναι αυτό που λεσ ΤΟ ΡΟΥΤΕΡ ΤΟΥ ΟΤΕ (Speedport) ΚΑΙΕΙ 10 με 18 watt!!!!!!! 

Και εσύ πιστεύεις ότι o 12900Κ καίει 7 watt;

και μάλιστα ενώ δουλεύουν ολα τα core του σε high clock speed (εστω και για λίγο)  για καμια 30 δευτερόλεπτα ++ και βγάζουν score 5800x 

ειναι φύση αδύνατο δηλαδή πως να στο πω θα ήταν θαύμα της επιστήμης θα είχε γίνει βούκινο επαναλαμβάνω ο router που έχω του ΟΤΕ για VDSL παραπάνω watt καίει... 

Επεξ/σία από Dr_Pepper

27 λεπτά πριν, sharke είπε

μια αναβαθμηση με amd  τουμπανο αννα 7ετια και πολύ ειναι ποιος κάθεται να ξεμονταρη μονταρη καθε χρονο mobo cpu πφφφφφ! 

Ποια εφταετία ρε μαν, το 2019 βγήκε ο 3700x, το 2020 ο 5950x που θες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

γίνεται ακουμε τι σου λεω ,, με σβηστό pc,

8 λεπτά πριν, Herald είπε

Ποια εφταετία ρε μαν, το 2019 βγήκε ο 3700x, το 2020 ο 5950x που θες. 

τα 4 τα φαγαμε το 2025 θα βαλουμε οτι καλυτερο εχει τοτε. εως τοτε 5950χ, διάβαζε τι λεω.

Επεξ/σία από sharke

7 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Να σου στείλω την διεύθυνση μου σε PM ; βασικά μόνο την κάρτα γραφικών στείλε μου κράτα το PC :P 

Ρε φίλε απλά δεν γίνεται αυτό που λες για να καταλάβεις πόσο υπερβολικό ειναι αυτό που λεσ ΤΟ ΡΟΥΤΕΡ ΤΟΥ ΟΤΕ (Speedport) ΚΑΙΕΙ 10 με 18 watt!!!!!!! 

και μάλιστα ενώ δουλεύουν ολα τα core του σε high clock speed (εστω και για λίγο)  για καμια 30 δευτερόλεπτα ++ και βγάζουν score 5800x 

ειναι φύση αδύνατο δηλαδή πως να στο πω θα ήταν θαύμα της επιστήμης θα είχε γίνει βούκινο επαναλαμβάνω ο router που έχω του ΟΤΕ για VDSL παραπάνω watt καίει... 

Σε idle όχι, δεν καίει 7w, πέφτει και κάτω από τα 2watt ο 12900. Προφανώς δεν καταλαβαίνεις τι βλέπεις στο γράφημα που ανέβασα, το average που κοιτάς βγαίνει απτο 1 λεπτό που έτρεξε cbr23 στα 35w και άλλα 5 λεπτά που ήταν σε idle στα 2w. Οταν δούλεψε στο cbr23 τράβηξε 35w, αυτό βλέπεις και στο γ ράφημα στο maximum package power. 

Τώρα αν δεν μπορείς να καταλάβεις απλά γραφήματα και επιμένεις στα δικά σου, ε δεν μπορώ να βοηθήσω ρε φίλε. Προσφέρθηκα να αγοράσω μετρητή πρίζας αν θες να βάλουμε στοίχημα αλλά δεν είσαι διατεθείμενος, ε τι παραπάνω να κάνω ο κακόμοιρος :P 

11 λεπτά πριν, sharke είπε

γίνεται ακουμε τι σου λεω ,, με σβηστό pc,

Άλλος που δεν καταλαβαίνει τι βλέπει στο hwinfo. Ε δεν μπορώ να βοηθήσω παιδιά, οκ θεώρησα ότι στοιχείωδης γνώσεις θα υπάρχουν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...