pananton Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 13 ώρες πριν, Giannhs@1984 είπε Καλησπέρα, επειδή έχω το ίδιο πρόβλημα ( συμπτώματα ) και ψάχνω μέσα σε σχόλια αν υπάρχει κάποιος που έχει πάθει κάτι ανάλογο... Εμένα μου πρότεινε ο μηχανικός να απενεργοποιήσει την βαλβίδα EGR και να περάσει κάποιο πρόγραμμα, γιατί ο εγκέφαλος αναγνωρίζει σφάλμα εκεί ... εσύ Τελικά τι έκανες? αν γίνει αυτό που λέει το dpf θα γεμίζει πιο σύντομα αν κινείσαι εντός πόλης και μετά από καιρό θα σου προτείνει και κατάργηση dpf… από αυτά που έχω ψάξει εγώ έτσι έχω καταλάβει πως πάει το πράγμα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 22 ώρες πριν, Giannhs@1984 είπε Καλησπέρα, επειδή έχω το ίδιο πρόβλημα ( συμπτώματα ) και ψάχνω μέσα σε σχόλια αν υπάρχει κάποιος που έχει πάθει κάτι ανάλογο... Εμένα μου πρότεινε ο μηχανικός να απενεργοποιήσει την βαλβίδα EGR και να περάσει κάποιο πρόγραμμα, γιατί ο εγκέφαλος αναγνωρίζει σφάλμα εκεί ... εσύ Τελικά τι έκανες? Στο ίδιο ακριβώς μοντέλο ; Με πόσα χιλιόμετρα έχει το μοτέρ ; Κινείται μόνο πόλης το αμάξι ; Ξεκίνα με έλεγχο της EGR σε διαγνωστικό , καθάρισε την ή και αλλαγή της εάν δε στρώσει με καθάρισμα . Έπειτα να γίνει έλεγχος σε όλα τα κολάρα intercooler μήπως απο κάπου χάνει πίεση , και τέλος δείτε και τη τροφοδοσία καυσίμου. Αυτό που σου προτείνει απλώς θα "σκεπάσει" το πρόβλημα δε θα το λύσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imr Δημοσ. 18 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 23 hours ago, Giannhs@1984 said: Καλησπέρα, επειδή έχω το ίδιο πρόβλημα ( συμπτώματα ) και ψάχνω μέσα σε σχόλια αν υπάρχει κάποιος που έχει πάθει κάτι ανάλογο... Εμένα μου πρότεινε ο μηχανικός να απενεργοποιήσει την βαλβίδα EGR και να περάσει κάποιο πρόγραμμα, γιατί ο εγκέφαλος αναγνωρίζει σφάλμα εκεί ... εσύ Τελικά τι έκανες? Αμα καταργησεις egr καταργεις και dpf. Ειναι εντελως παρανομο ζυγιζεις τα υπερ και τα κατα και προχωρας αναλογα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
labros1988 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Μέλος Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Στις 17/10/2024 στις 11:28 ΜΜ, Giannhs@1984 είπε Καλησπέρα, επειδή έχω το ίδιο πρόβλημα ( συμπτώματα ) και ψάχνω μέσα σε σχόλια αν υπάρχει κάποιος που έχει πάθει κάτι ανάλογο... Εμένα μου πρότεινε ο μηχανικός να απενεργοποιήσει την βαλβίδα EGR και να περάσει κάποιο πρόγραμμα, γιατί ο εγκέφαλος αναγνωρίζει σφάλμα εκεί ... εσύ Τελικά τι έκανες? Καλησπέρα Εμένα ποτέ δεν μου έβγαλε κανένα σφάλμα πουθενά. Επίσης, αν δεις τα σχόλιά μου, ο μάστορας που πείραξε το τούρμπο, είδε και την EGR και την είχε βρει σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Και το DPF σε νορμάλ κατάσταση δεδομένων των χλμ κλπ. Και απόδοση δεν είχε πέσει καθόλου σχεδόν. Θα πρέπει να είσαι ΠΑΡΑ πολύ σίγουρος για να κάνεις αυτό που σου προτείνει. Και επίσης πλέον σε ΚΤΕΟ (υποτίθεται) κάνουν οπτικό έλεγχο αν λείπει το dpf και έλεγχο μικροσωματιδίων (ίσως αυτό από το 2025). Αυτό που σου προτείνει είναι παράνομο (να μην πάμε και στην αυξημένη μόλυνση). Επίσης έχει ιδέα τι κάνει, ή θα την πατήσεις όπως και εγώ που νόμιζα ότι ο μάστορας ήξερε τι έλεγε; Το να αφαιρέσεις επίσης egr/dpf ποιος σου εγγυάται ότι ο κινητήρας θα έχει την ίδια συμπεριφορά που είχε; Δεδομένου ότι ο κινητήρας/εγκέφαλος έχουν βγει από το εργοστάσιο με την υπόθεση ότι υπάρχει egr/dpf. Εγώ σταμάτησα να ασχολούμαι με αυτό το θέμα. Το κάνει πού και πού. Άλλες φορές πιο σπάνια, άλλες πιο συχνά. π.χ είχε καιρό να το κάνει σε μεγάλο βαθμό. Και μετά το έκανε όταν φούλαρα καύσιμα σε ένα μικρό ταξίδι (που δεν χρειαζόταν, μπορούσα να βάλω ενα 20άρικο π.χ.). Ε με αυτό το πετρέλαιο γαμ#$%@#$%. Όταν άναψε ρεζέρβα και το γέμισα σε αυτό που πάει σχεδόν πάντα, αμέσως βελτιώθηκε η κατάσταση αισθητά. Δλδ ίσως παίζει και λίγο ρόλο το καύσιμο σε αυτό, τουλάχιστον σε εμένα, αλλά πραγματικά βαριέμαι να το ψάξω άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα