Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

θέλω την γνώμη σας για το εξής.

στο κουτί CASE THERMALTAKE VERSA N23 MIDI-TOWER BLACK WINDOW

έχω έναν ανεμιστήρα απο πάνω που φυσάει μέσα στο κουτί 

και άλλον ένα ,τον ίδιο, πίσω που φυσάει προς τα έξω .

ο ανεμιστήρας της  ψύκτρας που έχω, φυσάει προς τα επάνω (δλδ κόντρα με τον επάνω ανεμιστήρα) είναι σωστό το air flow ? 

η ψύκτρα δεν μπορεί να μπεί αλλιώς ,χρειάζεται να αλλάξω τους ανεμιστήρες ?( δλδ να έχει εισροή αέρα απο το πίσω μέρος και εκροή απο το πάνω μέρος?)

280753805_1009037759983904_7949228188845268003_n.jpg.c1b3f95407330a5a72a0f5d9c16af2ce.jpg282065942_575072150609292_538863024392061148_n.jpg.3ba8410d3158b506ee2cf59bc0ea1917.jpg

Δημοσ.

δεν βοηθας τον ζεστό αέρα να φύγει απο την ψύκτρα (όπως σπρώχνει ο ανεμιστηρας του επεξεργαστή δηλαδή) καθώς έρχεται σε κόντρα με τον ανεμιστήρα απο πάνω.

Βαλε ενα μετροπρόγραμμα να τρέξει (πχ cinebench) για 2-3 λεπτά να δεις θερμοκρασίες και μετά γύρνα τον πάνω ανεμιστήρα σαν εξαγωγη και δες πάλι.

Απο κάτω είναι η κάρτα γραφικών; αν ναι πάλι ζεστό αερα τραβάει ο επεξεργαστής όταν παίζεις να ξέρεις.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

δεν βοηθας τον ζεστό αέρα να φύγει απο την ψύκτρα (όπως σπρώχνει ο ανεμιστηρας του επεξεργαστή δηλαδή) καθώς έρχεται σε κόντρα με τον ανεμιστήρα απο πάνω.

Βαλε ενα μετροπρόγραμμα να τρέξει (πχ cinebench) για 2-3 λεπτά να δεις θερμοκρασίες και μετά γύρνα τον πάνω ανεμιστήρα σαν εξαγωγη και δες πάλι.

Απο κάτω είναι η κάρτα γραφικών; αν ναι πάλι ζεστό αερα τραβάει ο επεξεργαστής όταν παίζεις να ξέρεις.

Να γυρίσω μόνο τον πάνω ανεμιστήρα προς τα έξω?

Τον πίσω να τον αφήσω όπως είναι?

Επεξ/σία από kyrios82
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kyrios82 είπε

Τον πίσω να τον αφήσω όπως είναι?

best-airflow-pc-cases-2020.jpg.5105c1dbad9e0a3a59ead12983908129.jpg

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μη κοιτάς πολύ τα βιντεάκια που είναι σχετικά με το airflow καθώς κάθε κουτί και setup είναι εντελώς διαφορετικό. Θα πάρεις βέβαια γνώσεις αλλά θα βρεις και βιντεάκια που προσθέτοντας έναν επιπλέον ανεμιστήρα οι θερμακρασία κάποιων components μπορεί και να αυξηθεί.

Σε γενικές γραμμές πάντως, μπροστά θα πρέπει να βάζουν αέρα οι ανεμιστήρες, ενώ πίσω και πάνω θα πρέπει να βγάζουν.

Δημοσ.
Στις 22/5/2022 στις 7:16 ΜΜ, kyrios82 είπε

Να τον πας πιο μπροστά (έτσι ώστε να μην είναι πάνω στην ψύκτρα της CPU  αλλά δίπλα) δεν παίζει; 

Επίσης δεν γίενται να "ανοίξεις" την ψύκτρα και να γυρίσεις μόνο τους ανεμιστήρες της (και να αφήσεις σε αυτή την περίπτωση τον πάνω του κουτιού ως έχει)  δεν λέω να γυρίσεις ολόκληρη την ψύκτρα αλλά λογικά οι ανεμιστήρες απο μόνοι τους θα μπορούν να κουμπώσουν πάνω στην ψύκτρα απο την αντίθετη φορά. 

Τέλος όσο αφορά το airflow (γενικά γιατί τώρα διάταξη/διαστάσεις κτλ διαφέρουν) να κοιτάς να έχεις θετική πίεση στο κουτί για να μην γεμίζει σκόνες πχ το σύνολο των ανεμιστήρων που "μπάζουν" αέρα προς τα μέσα να ειναι μεγαλύτερο (ή οι ανεμιστήρες μεγαλύτερη σε διάσταση ή σε RPM/ισχύ) απο το σύνολο των ανεμιστήρων που βγάζουν τον αέρα προς τα έξω. 

edit βασικά αυτή δεν ειναι η ψύκτρα σου; https://www.skroutz.gr/s/24168932/Arctic-Freezer-i13-X-CO-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-για-Socket-115x.html

Αν ναι τότε μια χαρά μπορείς να βγάλεις τον ανεμιστήρα (κρατιέται με δοντάκια στα fins βγάλτα ένα ένα απο την θέση τους χωρίς πολύ δύναμη για να μην τα σπάσεις) και να τον βάλεις απο την άλλη μεριά. 

edit: 2 άκυρο βλέποντας αυτό 

image.png.bf7c90d9f7e61ab6bef9244df265ad35.png

Βλέπω πως έχει μόνο απο την μια μεριά κενό για να πιαστεί ο ανεμιστήρας αλλά καλού κακού τσέκαρε το γιατί έχουν διάφορα με την ίδια πατέντα ίσως το δικό σου να μην ειναι έτσι. 

Έχοντας πει αυτό δεν βλέπω γιατί δεν μπορεί να μπει ολόκληρη η ψύκτρα αλλιώς γιατί βλέπω να ειναι συμμετρική δηλαδή ειναι απλά ένα "σανιδάκι" που βιδώνει μπρος και πίσω αν την γυρίσεις 180 μοίρες (αντι να κοιτάει κάτω να κοιτάει πάνω) το σανιδάκι δεν θα πέσει στις ίδιες τρύπες; 

image.png.1e212960afb3bb33b657052dd65b7ec3.png

Δημοσ.
Στις 22/5/2022 στις 6:59 ΜΜ, kyrios82 είπε

έχω έναν ανεμιστήρα απο πάνω που φυσάει μέσα στο κουτί 

και άλλον ένα ,τον ίδιο, πίσω που φυσάει προς τα έξω .

ο ανεμιστήρας της  ψύκτρας που έχω, φυσάει προς τα επάνω (δλδ κόντρα με τον επάνω ανεμιστήρα) είναι σωστό το air flow ? 

OXI

Δημοσ.

βάζοντας ένα ανεμιστήρα μπροστά να φυσάει μέσα στο κουτί και τον επάνω ανεμιστήρα να φυσάει έξω,

έχω πετύχει σχεδόν 10 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία...

οπότε είμαι οκ πιστεύω για την ώρα...

σας ευχαρστώ όλους.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...