Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Bitbit είπε

Από τη μια κράζουμε που τις καλές εποχές μοιράζανε δάνεια και κάρτες σε όποιον μιλούσε ελληνικά (γι αυτό φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση να χρωστάνε τόσοι) και από την άλλη πάλι κράζουμε που δε δίνουν. Τελικά τι ακριβώς θέλουμε;

Έπιασες τα 2 άκρα που και τα 2 είναι λανθασμένη πολιτική των τραπεζών. Υπάρχει και η μέση οδός, του να εγκρίνονται πιστωτικές με σωστά κριτήρια και σωστά πιστωτικά όρια.

• Like 1
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Bitbit είπε

Μη ξεχνάμε ότι σε ανάλογες συζητήσεις ένα μεγάλο ποσοστό καμένων χρησιμοποιούν ως επιχείρημα το ότι φταίνε οι τράπεζες για τα δάνεια διότι αυτές τα δίναν. Λες και τα δίναν σε ανήλικους. Φταίγαν και πριν, φταίνε και τώρα;

Βασικά οταν εβγαλα την πρωτη μου πιστωτική μολις είχα ενηλικιωθεί δεν είχα κανένα εσοδο και ουτε μου ζητησαν εγγυητη, για την ακρίβεια μου την εστειλε η τραπεζα όπου ειχα ανοίξει λογαριασμό. Εκείνη την είχα χρησιμοποιήσει ελάχιστα χρειαστηκα όμως ενα ποσο για ενα εκτακτο μεγάλο εξοδο και πήρα στην τότε Αγροτική μια πιστωτική των 1200 με δοση 20κατι ευρω κάθε μήνα. πάλι την εγκρινανε αμέσως χωρις να εχω δηλωμένα εισοδήματα σερβιτορα δουλευα ανασφάλιστη και χωρις περιουσία στο ονμα μου,  πλήρωνα γυρω στα 40 για 4 χρόνια, γενικά στην ουσια ειχα επιστρέψει ποσο μεγαλύτερο από το αρχικό και ειχα αφησει ενα υπολοιπο 500 ευρω, οταν πια ειχε αλλάξει σε πειραιως. τους πήρα και τους ζητησα να μου το παγωσουν ή να χαμηλώσουν το επιτόκιο γιατι για καποιους μηνες δε θα μπορω να πληρωνω. Ετσι αφου δεν το δεχτηκαν εφτασε το χρεος 3500. κι εφτασαν να το απαιτουν εδω και τωρα. τους ελεγα στα τηλ οτι μπορω να το πληρωσω μονο αν το κουρέψουν και βάλουμε δόσεις αλλιως δεν μπορω. Τίποτα. Καποια στιγμή το 2019 με ενημερώνουν οτι πουλήθηκε σε ξενο found  και θα με παρουν απο κει για να συννενοηθούμε για την πληρωμή. με πηραν λοιπον, μου ειπαν οτι το ποσο ειναι 500 (όσο μου ειχε μεινει δηλαδή από παλια), τους λέω αν γινεται να το βαλουμε σε 10 μηνες στα 50 ευρω, το δεχτηκαν και το αποπλήρωσα.

Οι γονεις μου στην αγροτική τοτε με τα πανωτόκια, ειχαν παρει ενα δανειο 1.000.000 δραχμων, μια χρονια ειχαμε ζημια στην καλλιέργεια δεν εβγαλαν τιποτα και εν τελει αυτο το δάνειο συνολικα το πλήρωσαν περιπου 10.000.000. Δεν ειναι και οι τράπεζες πάντα καλές.

Και παμε στα τελευταία χρόνια. Εκτός του οτι δεν δίνουν δάνεια πια και δεν εχουν επιτόκια στις καταθέσεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να κανουν δυσκολη τη ζωή των πελατων ειδικά των ηλικιωμένων που δεν μπορουν να χρησιμοποιήσουν ebanking και ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Εχω ebanking 10 χρόνια μονο και μόνο γιατι δε μπορουσα με τιποτα να περιμένω ατέλειωτες ωρες σε ουρές για μια συναλλαγη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ikorolis είπε

είμαι της πολιτικής μου περισσεύουν χρήματα αγοράζω αν δεν μου περισσεύουν δεν αγοράζω βαδίζω βάση των οικονομικών μου/τσέπης μου.

Πολύς κόσμος έχει, όχι πιστωτική, αλλά πιστωτικες.

Υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζονται και δεν υπαρχει αλλη επιλογη. Πχ για να κλείσεις ένα ξενοδοχείο στο εξωτερικό. Υπάρχουν ξενοδοχεία τα οποία δεν δέχονται debit κάρτες. Μου έχει συμβεί πολλές φορές.

Είναι τελείως λάθος ή λογική σου διότι παραπέμπει σε κατόχους οι οποίοι δεν εχουν χρήματα και θελουν να ψωνίζουν με "ξένα", λογικη του '90. Το 2022 η πιστωτική κάρτα είναι εργαλείο και κάποιες φορές αναγκαία. 

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω 2 πραγματα, πως η πιστωτική Είναι δάνειο.. οπότε δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ τους και ότι μπορείς να έχεις πιστωτική χωρις να μπλέξεις πότε με τόκους πληρώνοντας πολύ απλά με τα χρήματά σου.

Επεξ/σία από vagstef
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, vs_skg είπε

🤣🤣ρε τα ελληνικα μαγαζακια. Αγγλια οριο 1000 παιρνεις με το που προσγειωθεις η σαν φοιτητης. Γι αυτο καταληγουν να χρεωνουν τις αναληψεις απο ΑΤΜ γιατι την βασικη τους δουλεια που ειναι να δανειζουν χρημα, δεν την κανουν

Μεγαλοστομίες αγαπητέ. Το 99% των Βρετανών είναι χρεωμένοι μέχρι και τα εγγόνια τους, ακριβώς λόγω αυτών των πρακτικών που ακολουθούν οι τράπεζες.

Επεξ/σία από invisiblesurfer
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, invisiblesurfer είπε

Μεγαλοστομίες αγαπητέ. Το 99% των Βρετανών είναι χρεωμένοι μέχρι και τα εγγόνια τους, ακριβώς λόγω αυτών των πρακτικών που ακολουθούν οι τράπεζες.

Average credit card debt per household was £2,033 as of August 2021. That figure represents an average of £1,068 per adult 

https://www.fool.co.uk/personal-finance/research/average-credit-card-debt-in-the-uk-statistics/

Για να το βαλουμε σε πλαισιο, αυτο ειναι μισθοι δυο εβδομαδων για εναν εργαζομενο σε entry level δουλεια. 

Επόμενη κοτσανα; 

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, vagstef είπε

Πολύς κόσμος έχει, όχι πιστωτική, αλλά πιστωτικες.

Υπάρχουν περιπτώσεις που χρειάζονται και δεν υπαρχει αλλη επιλογη. Πχ για να κλείσεις ένα ξενοδοχείο στο εξωτερικό. Υπάρχουν ξενοδοχεία τα οποία δεν δέχονται debit κάρτες. Μου έχει συμβεί πολλές φορές.

Είναι τελείως λάθος ή λογική σου διότι παραπέμπει σε κατόχους οι οποίοι δεν εχουν χρήματα και θελουν να ψωνίζουν με "ξένα", λογικη του '90. Το 2022 η πιστωτική κάρτα είναι εργαλείο και κάποιες φορές αναγκαία. 

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω 2 πραγματα, πως η πιστωτική Είναι δάνειο.. οπότε δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ τους και ότι μπορείς να έχεις πιστωτική χωρις να μπλέξεις πότε με τόκους πληρώνοντας πολύ απλά με τα χρήματά σου.

Σεβαστή η άποψη σου/σχόλιο σου

Αλλά θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω για τον απλό λόγο ότι δεν έχω πάει ποτέ στο εξωτερικό έτσι για αυτό και δεν μου έχει χρειαστεί η πιστωτική κάρτα

έχω βέβαια φυσική κάρτα REVOLUT την οποία σύντομα θα την ενεργοποιήσω (τώρα που αλλάξανε την τακτική τους και με νέου τύπου (μορφή κάρτας) άδεια οδήγησης ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση (για μένα που έχω παλιού τύπου ταυτότητα.

επίσης ξενοδοχείο να μην δεχτεί χρεωστική κάρτα με σήμα VISA ή MASTERCARD το βλέπω δύσκολο να ισχύει κάτι τέτοιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/5/2022 στις 2:36 ΜΜ, Bitbit είπε

Είναι λάθος η αντίληψη ότι η πιστωτική είναι μόνο για τους μπατιρηδες. Γι αυτό δε δίνουν και στους μπατιρηδες. 

Η πιθανότητα να εγκριθεί είναι χαμηλή. Εκτός αν υπάρχουν αλλοι άσσοι στο μανίκι σου που δεν αναφέρθηκαν. Πχ σταθερές καταθέσεις εδώ και χρόνια στην τράπεζα.

Σε κάθε περίπτωση πριν καν μαζέψεις 10 απόψεις του αέρα, η eurobank θα σου απαντήσει. Νομίζω απαντούν γρήγορα.

Επίσης ειναι λάθος αντίληψη το να θεωρείς τον άλλον "μπατίρη" 

Πχ 500 ευρώ  ακόμη και ένας 16χρονος (άντε τον βγάζω επειδή ειναι ανήλικος ας πούμε ένας 18χρονος) μπορεί να ξεπληρώσει μέσα σε 12 μήνες χωρίς να έχει κάτι "επίσημα" στο εκκαθαριστικό του λίγο απο εδώ λιγο απο εκει μπορείς να μαζέψεις την δόση 

Θα βγάλουν και αυτοί το κατιτίς και θα κινηθεί και η αγορά εγώ για παράδειγμα όταν ήμουν φοιτητής δεν μου δίνανε ούτε φοιτητική χωρίς εγγυητή τον πατέρα μου ευτυχώς όμως ήμουν γραμμένος και στην Γερμανία (δεν έκανα δήλωση απλά είχα ΑΦΜ και μόνιμη κατοικία το σπίτι των γωνιών μου) και είχα βγάλει με συνοπτικές διαδικασίες μέσω ίντερνετ πιστωτική με 1500 ευρώ όριο (και χρυσό χρώμα :P @#@παγίδα σε αυτές τις ηλικίες :P ) 

Και δεν ειναι θέμα το να ξοδεύεις ότι δεν έχεις απλά πολλές φορές είναι χρήσιμη γιατί (ειδικά στην ελλάδα που οι περισσότεροι ειναι σερβιτόροι μάγειροι ψυκτικοί μπάρμαν ή στα χωράφια κτλ κτλ μεροκαματιάρηδες δηλαδή) είναι δύσκολο πχ να δώσεις ντούκου 500 ή 1000 ευρώ για κάτι που χρειάζεσαι με την μια γιατί θα πρέπει να τρώς σκέτα μακαρόνια για 1,2 μήνες 

Αλλιώς ειναι να τα σπάσεις όμως σε πχ 6 ή 12 δόσεις έτσι παίρνεις και αυτό που χρειάζεσαι και μπορείς να κάνεις εύκολα μια οικονομία για τις δόσεις. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 hours ago, ikorolis said:

Eγώ πάντως που δουλεύω σε πολυεθνική εταιρεία/οργανισμό λόγω ότι είμαι στην οικονομική διεύθυνση/λογιστήριο και έχω την νόμιμη εκπροσώπηση τους

δεν έχω θέμα μου δίνουν οι τράπεζες πιστωτική κάρτα ή δάνειο (καλό εισόδημα)

εγώ φυσικά δεν έχω πάρει ούτε δάνειο ούτε πιστωτική κάρτα και ούτε θα πάρω καθώς δεν μου είναι απαραίτητα ούτε μου χρειάζονται

έχω τους λογαριασμούς μισθοδοσίας/καταθέσεων στις τράπεζες με αντίστοιχη χρεωστική κάρτα άρα όταν έχω τα χρήματα κάνω τις αγορές που θέλω είτε με την χρεωστική κάρτα είτε ηλεκτρονικά μέσω web banking.

είμαι της πολιτικής μου περισσεύουν χρήματα αγοράζω αν δεν μου περισσεύουν δεν αγοράζω βαδίζω βάση των οικονομικών μου/τσέπης μου.

Συμφωνούσα παλιότερα αλλά κατέληξα ότι μια αγορά που ενδεικτικά είναι π.χ. 500€ με μισθό 2000€ με καταθέσεις στην άκρη 10-15χιλ, γιατί να μην γίνει σε βάθος 10 μηνών με δόσεις των 50 άρα μικρή "αναστάτωση" στο day to day χωρίς πείραγμα των καταθέσεων από 500 όλα μαζί παρόλο που υπάρχουν

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 23/05/2022 at 00:42, Bitbit said:

εδώ υπάρχει μια αντίθεση.

Από τη μια κράζουμε που τις καλές εποχές μοιράζανε δάνεια και κάρτες σε όποιον μιλούσε ελληνικά (γι αυτό φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση να χρωστάνε τόσοι) και από την άλλη πάλι κράζουμε που δε δίνουν. Τελικά τι ακριβώς θέλουμε;

Δε ξέρω τι γίνεται σε άλλες χώρες (Μπορεί οι άλλοι να είναι χειρότεροι, δε το γνωρίζω) αλλά εγώ προσωπικά δεν έχω εμπιστοσύνη στον έλληνα. Αν του δώσεις τώρα λεφτά θα πάει να κλείσει για Μύκονο.

Τα λέω αυτά διότι βλέπω συμπεριφορές από πολλούς γνωστούς όπου υπάρχει ένα θέμα σχετικά με την αξιολόγηση των προτεραιοτήτων τους και γενικά τη διαχείριση των οικονομικών τους. 

Αν λοιπόν αρχίζουν να μοιράζουν κάρτες-δάνεια στον κάθε πικραμένο είναι σίγουρο ότι ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς θα βρεθεί να χρωστάει και μετά θα βρίζει τους ....κλέφτες τραπεζίτες. 

Μη ξεχνάμε ότι σε ανάλογες συζητήσεις ένα μεγάλο ποσοστό καμένων χρησιμοποιούν ως επιχείρημα το ότι φταίνε οι τράπεζες για τα δάνεια διότι αυτές τα δίναν. Λες και τα δίναν σε ανήλικους. Φταίγαν και πριν, φταίνε και τώρα;

Ενω συμφωνω με τη γενικο υφος του μηνυματος σου, θα κανω λιγο τον δικηγορο του διαβολου.

Οι τραπεζες πρεπει να δινουν δανεια εχωντας επαρκεις εξασφαλισεις (οπως καλη ωρα τωρα).

Στις καλες εποχες, επαιρνες δανειο για σπιτι χωρις εξασφαλιση. Μπορουσες να πιστολιασεις δανειο με το καλημερα, γιατι δεν ειχες και τιποτα να χασεις.

Επεξ/σία από Hetfield
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά απορία και απο εμένα. Ο πατέρας μου έχει πιστωτική κάρτα. Θέλει να βγάλει και η μητέρα μου που είναι νοικοκυρά και είναι "πανω" στον πατέρα μου, κοινή φορολογική δήλωση κτλ. Πιστεύετε ότι θα της δώσουν;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, mariariw22 είπε

Παιδιά απορία και απο εμένα. Ο πατέρας μου έχει πιστωτική κάρτα. Θέλει να βγάλει και η μητέρα μου που είναι νοικοκυρά και είναι "πανω" στον πατέρα μου, κοινή φορολογική δήλωση κτλ. Πιστεύετε ότι θα της δώσουν;

Εγώ πιστεύω ότι έχει καλές πιθανότητες να της δώσουν, αλλά ότι και να πιστεύω ποια η διαφορά? Αν θέλει να μάθει ο μόνος τρόπος είναι να κάνει αίτηση.

Δημοσ.

Τελικά τι έγινε με την κάρτα, έπεσε άκυρο;
Εγώ θέλω να πάρω επισκευαστικό δάνειο 10 χιλ και ας βάλω το σπίτι υποθήκη. Αλλά με εισόδημα κάτω από 5 χιλ και με χρέη στην εφορία δεν το δοκιμάζω καν. Η αποπληρωμή θα γινόταν από το ενοίκιο. Για εγγυητή μόνο τον συνταξιούχο πατέρα μου μπορώ να βάλω, αλλά κοντεύει 80 οπότε δεν νομίζω ότι τους καλύπτει..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...