Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, vs_skg είπε

🤣🤣ρε τα ελληνικα μαγαζακια. Αγγλια οριο 1000 παιρνεις με το που προσγειωθεις η σαν φοιτητης. Γι αυτο καταληγουν να χρεωνουν τις αναληψεις απο ΑΤΜ γιατι την βασικη τους δουλεια που ειναι να δανειζουν χρημα, δεν την κανουν

εδώ υπάρχει μια αντίθεση.

Από τη μια κράζουμε που τις καλές εποχές μοιράζανε δάνεια και κάρτες σε όποιον μιλούσε ελληνικά (γι αυτό φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση να χρωστάνε τόσοι) και από την άλλη πάλι κράζουμε που δε δίνουν. Τελικά τι ακριβώς θέλουμε;

Δε ξέρω τι γίνεται σε άλλες χώρες (Μπορεί οι άλλοι να είναι χειρότεροι, δε το γνωρίζω) αλλά εγώ προσωπικά δεν έχω εμπιστοσύνη στον έλληνα. Αν του δώσεις τώρα λεφτά θα πάει να κλείσει για Μύκονο.

Τα λέω αυτά διότι βλέπω συμπεριφορές από πολλούς γνωστούς όπου υπάρχει ένα θέμα σχετικά με την αξιολόγηση των προτεραιοτήτων τους και γενικά τη διαχείριση των οικονομικών τους. 

Αν λοιπόν αρχίζουν να μοιράζουν κάρτες-δάνεια στον κάθε πικραμένο είναι σίγουρο ότι ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς θα βρεθεί να χρωστάει και μετά θα βρίζει τους ....κλέφτες τραπεζίτες. 

Μη ξεχνάμε ότι σε ανάλογες συζητήσεις ένα μεγάλο ποσοστό καμένων χρησιμοποιούν ως επιχείρημα το ότι φταίνε οι τράπεζες για τα δάνεια διότι αυτές τα δίναν. Λες και τα δίναν σε ανήλικους. Φταίγαν και πριν, φταίνε και τώρα;

• Like 11
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bitbit είπε

εδώ υπάρχει μια αντίθεση.

Από τη μια κράζουμε που τις καλές εποχές μοιράζανε δάνεια και κάρτες σε όποιον μιλούσε ελληνικά (γι αυτό φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση να χρωστάνε τόσοι) και από την άλλη πάλι κράζουμε που δε δίνουν. Τελικά τι ακριβώς θέλουμε;

Δε ξέρω τι γίνεται σε άλλες χώρες (Μπορεί οι άλλοι να είναι χειρότεροι, δε το γνωρίζω) αλλά εγώ προσωπικά δεν έχω εμπιστοσύνη στον έλληνα. Αν του δώσεις τώρα λεφτά θα πάει να κλείσει για Μύκονο.

Τα λέω αυτά διότι βλέπω συμπεριφορές από πολλούς γνωστούς όπου υπάρχει ένα θέμα σχετικά με την αξιολόγηση των προτεραιοτήτων τους και γενικά τη διαχείριση των οικονομικών τους. 

Αν λοιπόν αρχίζουν να μοιράζουν κάρτες-δάνεια στον κάθε πικραμένο είναι σίγουρο ότι ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς θα βρεθεί να χρωστάει και μετά θα βρίζει τους ....κλέφτες τραπεζίτες. 

Μη ξεχνάμε ότι σε ανάλογες συζητήσεις ένα μεγάλο ποσοστό καμένων χρησιμοποιούν ως επιχείρημα το ότι φταίνε οι τράπεζες για τα δάνεια διότι αυτές τα δίναν. Λες και τα δίναν σε ανήλικους. Φταίγαν και πριν, φταίνε και τώρα;

Το σημείο κλειδί είναι ότι δεν υπάρχει σωστό πιστωτικό σκορ παρά μόνο ο Τειρεσίας που δεν επαρκεί. Επισης δεν νομίζω ότι η τομή των ανθρώπων που κράζουν τις ελληνικές τράπεζες για το πόσο δύσκολα δανείζουν και αυτών που κράζουν τους κακούς τραπεζίτες-κλέφτες είναι μεγάλη. Τουλάχιστον εγώ μιας που σε μενα απάντησες δεν θα έκανα το δεύτερο. Το να χρησιμοποιεί πιστωτική ειναι επίσης πολύ διαδεδομένο στον αγγλοσαξονικό κόσμο καθώς το ρίσκο απάτης ουσιαστικά το επωμιζεται η τράπεζα (συν τους πόντους/benefits στυλ amex) , αλλά βέβαια ο τραχανοπλαγιάς Έλληνας κατά βάση ούτε να ακούσει θέλει για δανεικά κι ας μην του κοστίζει τίποτα αν πληρώνει το υπόλοιπο στην ώρα του. 

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, SpirosDR είπε

Εργάζομαι τους τελευταίους 4 μήνες και παίρνω αρκετά καλό μισθό λόγο ότι δουλεύω αρκετές ώρες την ημέρα. Από χρέη κλπ δεν έχω κάτι (εκτός από ένα πρόστιμο 2Κ).Αμάξι δεν έχω, μένω σε ενοίκιο το οποίο δεν είναι στο δικό μου όνομα. Υπάρχει περίπτωση έγκρισης η πάω για άκυρο;

Αν έχεις μισθοδοσία κοντά στο χιλιάρικο θα σου εκδοθεί σίγουρα. Απλά να μην έχεις τη παραμικρή οφειλή γιατί τα κοιτάζουν όλα, ακόμα και δόσεις σε Κωτσόβολο, Πλαίσιο, κτλ. ελέγχουν αν έχεις και χρωστάς.

Δημοσ.

Δεν βγάζεις άκρη με το πως θα δώσει έγκριση η τράπεζα. Πέρσι έκανα αίτηση στην Πειραιώς που είχα κάποιες καταθέσεις και μισθοδοσία και δεν εγκρίθηκε και ταυτόχρονα μου ενέκρινε με όριο 1500 η EUROBANK που δεν είχα απολύτως τίποτα. Γενικά και απο γνωστούς που έβγαλαν πιστωτική η EUROBANK είναι η πιο ελάστικη στην έγκριση.

• Like 1
Δημοσ.

Θα στην εγκρίνουν (εάν είχαμε ΠΑΣΟΚ)  ..εδώ μου έδωσαν εμένα 30000€ καταναλωτικό δάνειο για αγορά BTC 😂 

Δημοσ.

για την ιστορία ελπίζουμε ο ts να μας ανακοινώσει την απόφαση της τράπεζας, έτσι να μας λυθεί η απορία. εγώ πάντως ψηφίζω άκυρο.

Αυτό με τη eurobank το έχουν γράψει κι άλλοι.

Δημοσ.

εμένα πάντως με το που ξεχρέωσα μια παλια πιστωτική που την ειχαν φτασει στο θεο και τελικά την πληρωσα οταν πουλήθηκε σε ξένους και μου κατεβασαν το χρέος στο αρχικό, με πηραν τηλέφωνο οτι μου εγκρίνουν νεα πιστωτική με οριο 1500 και επιχειρηματικό δάνειο μεχρι 30.000 ευρω. Είναι στην πολιτική της κάθε τράπεζας τι θα κάνουν. Την πιστωτική την ειχα βγαλει οταν ημουν τερμα αφραγκη τωρα δε μου χρειάζεται. Πάντως με χαμηλό οριο ειναι πιο διαχειρίσιμη

Δημοσ.
Στις 22/5/2022 στις 12:24 ΜΜ, takoulou είπε

Αφου βγαζεις λεφτα τι την θελεις την πιστωτικη;;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι

- προγράμματα πιστότητας πχ Aegean πιστωτικές της Alpha με πάρα πολλά προνόμια

- ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό ή και εδώ

- αγορές με δόσεις (χωρίς απαραίτητα να πληρώνεις τόκους με καθυστερήσεις - αυτόματη εφόφληση κάθε μήνα)

- χτίζεις ένα καλό προφίλ και μπορείς μελλοντικά να βγάλεις άλλη πιστωτική σε άλλο ίδρυμα πολύ έυκολα

- κτλ κτλ

Οπότε η κατοχή πιστωτικής δεν σχετίζεται απαραίτητα με το αν είσαι καλά οικονομικά ή όχι.

• Like 5
Επισκέπτης
Δημοσ.
23 ώρες πριν, takoulou είπε

Έχεις κάποιο άτομο να μπει εγγυητής;; Με εισοδήμα καλό πανω απο 15.000 ευρώ.. Τότε μπορεί... 

Θα συμφωνήσω με εισόδημα πάνω από 15.000 ευρώ μπορεί... κάτω από αυτό δεν παίζει

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Bitbit είπε

εγώ προσωπικά δεν έχω εμπιστοσύνη στον έλληνα. Αν του δώσεις τώρα λεφτά θα πάει να κλείσει για Μύκονο.

Όλη η πικρή αλήθεια για τους Ελληναράδες του σήμερα μέσα σε λίγες γραμμές…

Δημοσ.

Ενδεικτικά με εκκαθαριστικό 10κ σχεδόν από αγροτικά εισοδήματα, μερίσματα, ενοίκια και υπεραξία από χρηματιστήριο και έχοντας σχέση με όλες τις τράπεζες>

ΕΤΕ: 2000€
ΑΛΦΑ: 1000€
ΠΕΙΡ: 600€
ΕΥΡΩΒ: 500€

Σειρά προτεραιότητας για εμένα για να δείτε δάνεια κτλ είναι

1. ΕΤΕ

2.ΕΥΡΩΒ

3. ΑΛΦΑ

4. ΠΕΙΡ

Επισκέπτης
Δημοσ.

Eγώ πάντως που δουλεύω σε πολυεθνική εταιρεία/οργανισμό λόγω ότι είμαι στην οικονομική διεύθυνση/λογιστήριο και έχω την νόμιμη εκπροσώπηση τους

δεν έχω θέμα μου δίνουν οι τράπεζες πιστωτική κάρτα ή δάνειο (καλό εισόδημα)

εγώ φυσικά δεν έχω πάρει ούτε δάνειο ούτε πιστωτική κάρτα και ούτε θα πάρω καθώς δεν μου είναι απαραίτητα ούτε μου χρειάζονται

έχω τους λογαριασμούς μισθοδοσίας/καταθέσεων στις τράπεζες με αντίστοιχη χρεωστική κάρτα άρα όταν έχω τα χρήματα κάνω τις αγορές που θέλω είτε με την χρεωστική κάρτα είτε ηλεκτρονικά μέσω web banking.

είμαι της πολιτικής μου περισσεύουν χρήματα αγοράζω αν δεν μου περισσεύουν δεν αγοράζω βαδίζω βάση των οικονομικών μου/τσέπης μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...