Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα, εχω το εξης προβλημα με εναν συμβολαιογραφο: τον Δεκεμβριο 2019 απεβιωσε η μητερα μου με την οποια ειχαμε ενα μικρο διαμερισμα εξ αδιαιρετου (25% εκεινη, 75% εγω, διαθηκη δεν υπαρχει). Τον Ιουλιο του 2020 ανεθεσα την υποθεση για πραξη αποδοχης κληρονομιας, δηλωση στο κτηματολογιο και δηλωση φορου κληρονομιας σε καποιον συμβολαιογραφο μαζι με την απαραιτητη εξουσιοδοτηση. Εγω ειμαι κατοικος εξωτερικου. Μεχρι εκει ολα τελεια, ο συμβολαιογραφος ευγενεστατος και μαλιστα μου ειπε οτι μεχρι το τελος του 2020 θα εχουν ολα τακτοποιηθη. Επειδη μεχρι αρχες του 2021 δεν ειχα κενενα νεο του τον ρωτησα με E-Mail για την εξελιξη της υποθεσης. Απαντηση δεν πηρα. Τον Οκτωβριο 2021 που ημουν παλι στην Ελλαδα τον επισκεφτηκα στο γραφειο του και στην ερωτηση μου, εαν εκανε την δηλωση στο κτηματολογιο, μου ειπε οτι δεν ειμαστε εκπροθεσμοι (δηλαδη δεν εκανε τιποτα) και στην ερωτηση μου εαν εκανε την δηλωση στην εφορια για φορο κληρονομιας μου απαντησε οτι αυτα θελουν χρονο. Αλλα μεχρι το τελος 2021 θα εχουν τακτοποιηθη ολα. Το E-Mail μου δηθεν δεν το ελαβε. Πριν λιγες ημερες τον ρωτησα παλι μεσω E-Mailγια το τι εγινε χωρις απαντηση. Του τηλεφωνησα την επομενη ημερα και η βοηθος του μου ειπε (τι αλλο;!!!) οτι θα με ειδοποιησουν. Σε λιγες εβδομαδες θα βρισκομαι στην Ελλαδα και θα παω σε αλλο συμβολαιογραφο. Εχει καποιος παρομοιες εμπειριες, προκειται απλως για ...βλημα η τι νοημα εχει ολη αυτη η ιστορια; Υπαρχει καποια αρμοδια αρχη για να γινει καταγγελια για την συμπεριφορα του; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Nico12 είπε

Εχει καποιος παρομοιες εμπειριες, προκειται απλως για ...βλημα η τι νοημα εχει ολη αυτη η ιστορια; Υπαρχει καποια αρμοδια αρχη για να γινει καταγγελια για την συμπεριφορα του; 

Ναι, προβληματική περίπτωση (παθών και μαθών). Συνήθως βαριούνται να ασχοληθούν με τις μαθηματικές πράξεις (αντικειμενική αξία, παλαιότητα κλπ), από την οποία θα προκύψει ο φόρος κληρονομιάς (όταν με το καλό και να πάνε στη ΔΟΥ να υποβάλλουν συμπληρωμένο το αντίστοιχο έντυπο). Η αλήθεια είναι - για να λέμε και του στραβού το δίκιο - ότι για να το κάνουν αυτό, χρειάζονται μία σειρά από στοιχεία (πράξη σύστασης οριζόντιου ή κάθετου ιδιοκτησίας κλπ). Αν αυτά δεν τα έχουν στην κατοχή τους, θα πρέπει να τα αναζητήσουν (αρχείο συμβολαιογράφου που συνέταξε την ΣΟΙ, υποθηκοφυλακείο κλπ). 

"Αρμόδια αρχή" δεν ξέρω πώς το εννοείς. Μήπως εννοείς τον Συμβολαιογραφικο Σύλλογο στον οποίο ανήκει (ο οποίος όπως δηλώνει και ο τίτλος, δεν είναι Αρχή);

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.

Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση. Ο συμβολαιογραφος εχει στην διαθεση του και την πραξη αποδοχης κληρονομιας της μητερας μου (και εμενα) που εγινε οταν πεθανε ο πατερας μου στον οποιο ανηκε κατα 100% το διαμερισμα αλλα και το συμβολαιο αγορας του πατερα μου. Οπως και ο ιδιος μου ειπε στην πρωτη συναντηση (του ειχα στειλει προηγουμενως ολα τα στοιχεια που μου ζητησε σε μορφη PDF) οτι ο φορος κληρονομιας ειναι μηδενικος. 

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 21/5/2022 στις 12:25 ΜΜ, MauroPaltoudias είπε

Ναι, προβληματική περίπτωση (παθών και μαθών). Συνήθως βαριούνται να ασχοληθούν με τις μαθηματικές πράξεις (αντικειμενική αξία, παλαιότητα κλπ), από την οποία θα προκύψει ο φόρος κληρονομιάς (όταν με το καλό και να πάνε στη ΔΟΥ να υποβάλλουν συμπληρωμένο το αντίστοιχο έντυπο). Η αλήθεια είναι - για να λέμε και του στραβού το δίκιο - ότι για να το κάνουν αυτό, χρειάζονται μία σειρά από στοιχεία (πράξη σύστασης οριζόντιου ή κάθετου ιδιοκτησίας κλπ). Αν αυτά δεν τα έχουν στην κατοχή τους, θα πρέπει να τα αναζητήσουν (αρχείο συμβολαιογράφου που συνέταξε την ΣΟΙ, υποθηκοφυλακείο κλπ). 

"Αρμόδια αρχή" δεν ξέρω πώς το εννοείς. Μήπως εννοείς τον Συμβολαιογραφικο Σύλλογο στον οποίο ανήκει (ο οποίος όπως δηλώνει και ο τίτλος, δεν είναι Αρχή);

Kαλημέρα,βασικά τι σημαίνει βαριούνται?Αυτή είναι η δουλειά τους,αλλιώς να μην το αναλάβουν.Εγώ τα έδωσα σε 2 δικηγόρους,γιατί ήταν και ένα στην επαρχία (χωράφι) και μου έστελνε ο συμβολαιογράφος μέιλ τι να κάνω.Εγώ έπρεπε να δουλεύω.Μπορούσα να τρέχω σε υπηρεσίες?Με την ίδια μίλησα μια φορά,γιατί δεν μου έδωσε ούτε το συμβόλαιο,τελικά έκανε τη μισή δουλειά,μου ζήτησε και τοπογραφικό που δεν μου το έδωσε και ήταν και λάθος (του δικηγόρου επαρχίας) και μου λέει για 350 ευρώ θα ασχολούμουν?Δεν ήξερα ότι ήταν τόσο παλιά τα συμβόλαια?Το 70 δηλαδή.Αυτά επί τουρκοκρατίας στα νησιά που είναι στρέμματα τα θέλουν με τα χίλια.Τα 1000 τα πήραν οι δικηγόροι και αναγκάστηκα να κάνω άλλα 2 συμβόλαια στην επαρχία σε άλλον συμβολαιογράφο,σύνολο 3000 για πράγματα που δεν αξίζουν ούτε 10000,αν πουληθούν.Συν αυτά που πήρε ο λογιστής για την εφορία-δήλωση φόρου και διαγραφή.ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ.Στο κτηματολόγιο εγώ πήγα από τις 6 το πρωί.Έκανα καταγγελία στο σύλλογό τους,τίποτα

• Like 1
Δημοσ.
50 minutes ago, Neurologist1 said:

Kαλημέρα,βασικά τι σημαίνει βαριούνται?

Καλημέρα. Φαντάζομαι ότι το ερώτημά σου είναι ρητορικό, συνεπώς δεν χρειάζεται να απαντήσω κάτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...