IoannisSM Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Γενικη η ερωτηση, αλλα τα περιλαμβανει ολα. π.χ. απο χρονους παραδοσης εως κατασταση του οχηματος κατα την παραδοση. Αξιζει να ρωτησω και σε αντιπροσωπο σε αλλη πολη/περιοχη. Υπαρχει περιπτωση καλυτερης τιμης?
ProponitisTouKanape Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Ναι φυσικά υπάρχει περίπτωση καλύτερης τιμής, όπως και σημαντικής διαφοράς σε δώρα. Αυτοκίνητο με τιμή καταλόγου και επίσημης αντιπροσωπείας του εισαγωγέα 19,100 μου το έδινε άλλη στην Αθήνα 18,400, στην επαρχία 18,300. Και επειδή ηταν για ετοιμοπαράδοτο, επρόκειτο για ακριβως το ιδιο όχημα. Αν δεις οτι δε μπορείς να ρίξεις την τιμή, που σχεδόν πάντοτε μπορείς, ξεκινάς και παζαρεύεις τα δώρα. Η τάδε αντιπροσωπεία στην Άνω Ραχούλα μου δίνει το αυτοκίνητο τόσο με αυτά τα δώρα, αν μου κάνεις κάτι καλύτερο το κλείνω σε σένα. Οι αντιπρόσωποι (εκτός απο τη λιανική των εισαγωγέων οπως Karenta, Πόλις κλπ) προτιμούν να βγάλουν 100€ απο το αυτοκίνητο, αρκεί να σε πιάσουν πελάτη. Για μένα εκτός απο τους χρόνους παράδοσης και την κατάσταση πρέπει να δώσεις μεγάλη βάση στη χρηματοδότηση του οχήματος, εκτός αν τα δώσεις κασέρι. Συνήθως τα προγράμματα Balloon είναι πολύ ακριβά και για εμένα δεν αξίζουν, όπως και τα χρηματοδοτικά που έχουν μέσα σέρβις κλπ γιατι ουσιαστικά το σέρβις που θα κάνεις σε 2-3-4 χρόνια απο τώρα, το βαζεις στη χρηματοδότηση και το πληρώνεις με τσουχτερό επιτόκιο. Αν ο αντιπρόσωπος συνεργάζεται με άλλη τράπεζα εκτός αυτής της εταιρίας, συνηθως πετυχαίνεις καλύτερους όρους. Also, δώσε βάση στον εξοπλισμό, κάτσε και διάβασε τη λίστα και αν έχεις απορία πρηξ'τους. Θα πληρώσεις ενα αυτοκίνητο αρκετά ακριβό και θα το πάρεις του γούστου σου. Αν σου λείπει κάτι, ειδικά αν πίστευες οτι το έχει ο εξοπλισμός, θα ξενερώσεις απο την πρώτη μέρα. Σκέψου τι θέλεις, τι είναι σημαντικό και τι είναι αδιάφορο για σένα. Εμένα π.χ. μου ηταν αδιάφορος ο κλιματισμός αλλά θεωρούσα βασικά να εχει θερμαινόμενους καθρέπτες, τεμπέλη και CarPlay. Εσύ αντίστοιχα θα κρίνεις με τις δικές σου ανάγκες. Επίσης έχε υπόψιν σου οτι συνηθως η πιο συμφέρουσα έκδοση ειναι η μεσαία. Και τέλος, μη κάνεις τσιγκουνιά για μικρή διαφορά. Βάλε δύο δόσεις παραπάνω και πάρε αυτό που θες πραγματικά. Είναι κρίμα να πάρεις καινούριο αυτοκίνητο και να σκέφτεσαι απο την αρχή "να μωρέ αν ειχα δώσει 500€ ακόμα θα είχα πάρει το άλλο που το βλέπω και μου τρέχουν τα σάλια". Επεξ/σία 20 Μαΐου 2022 από ProponitisTouKanape 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 7 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Ναι φυσικά υπάρχει περίπτωση καλύτερης τιμής, όπως και σημαντικής διαφοράς σε δώρα. Αυτοκίνητο με τιμή καταλόγου και επίσημης αντιπροσωπείας του εισαγωγέα 19,100 μου το έδινε άλλη στην Αθήνα 18,400, στην επαρχία 18,300. Και επειδή ηταν για ετοιμοπαράδοτο, επρόκειτο για ακριβως το ιδιο όχημα. Αν δεις οτι δε μπορείς να ρίξεις την τιμή, που σχεδόν πάντοτε μπορείς, ξεκινάς και παζαρεύεις τα δώρα. Η τάδε αντιπροσωπεία στην Άνω Ραχούλα μου δίνει το αυτοκίνητο τόσο με αυτά τα δώρα, αν μου κάνεις κάτι καλύτερο το κλείνω σε σένα. Οι αντιπρόσωποι (εκτός απο τη λιανική των εισαγωγέων οπως Karenta, Πόλις κλπ) προτιμούν να βγάλουν 100€ απο το αυτοκίνητο, αρκεί να σε πιάσουν πελάτη. Για μένα εκτός απο τους χρόνους παράδοσης και την κατάσταση πρέπει να δώσεις μεγάλη βάση στη χρηματοδότηση του οχήματος, εκτός αν τα δώσεις κασέρι. Συνήθως τα προγράμματα Balloon είναι πολύ ακριβά και για εμένα δεν αξίζουν, όπως και τα χρηματοδοτικά που έχουν μέσα σέρβις κλπ γιατι ουσιαστικά το σέρβις που θα κάνεις σε 2-3-4 χρόνια απο τώρα, το βαζεις στη χρηματοδότηση και το πληρώνεις με τσουχτερό επιτόκιο. Αν ο αντιπρόσωπος συνεργάζεται με άλλη τράπεζα εκτός αυτής της εταιρίας, συνηθως πετυχαίνεις καλύτερους όρους. Also, δώσε βάση στον εξοπλισμό, κάτσε και διάβασε τη λίστα και αν έχεις απορία πρηξ'τους. Θα πληρώσεις ενα αυτοκίνητο αρκετά ακριβό και θα το πάρεις του γούστου σου. Αν σου λείπει κάτι, ειδικά αν πίστευες οτι το έχει ο εξοπλισμός, θα ξενερώσεις απο την πρώτη μέρα. Σκέψου τι θέλεις, τι είναι σημαντικό και τι είναι αδιάφορο για σένα. Εμένα π.χ. μου ηταν αδιάφορος ο κλιματισμός αλλά θεωρούσα βασικά να εχει θερμαινόμενους καθρέπτες, τεμπέλη και CarPlay. Εσύ αντίστοιχα θα κρίνεις με τις δικές σου ανάγκες. Επίσης έχε υπόψιν σου οτι συνηθως η πιο συμφέρουσα έκδοση ειναι η μεσαία. Και τέλος, μη κάνεις τσιγκουνιά για μικρή διαφορά. Βάλε δύο δόσεις παραπάνω και πάρε αυτό που θες πραγματικά. Είναι κρίμα να πάρεις καινούριο αυτοκίνητο και να σκέφτεσαι απο την αρχή "να μωρέ αν ειχα δώσει 500€ ακόμα θα είχα πάρει το άλλο που το βλέπω και μου τρέχουν τα σάλια". Αυτό με τα έξτρα πάντως όταν κοίταζα υπάρχει άγνοια και δε ξέρουν οι πωλητές εκνευρίζονται.
NikosKallithea Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Εχε υπόψιν σου οτι τα αυτοκίνητα σήμερα εχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση
IoannisSM Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Πηγα σε 3 αντιπροσωπειες διαφορετικης εταριας. Τους ρωτησα ποσο κρατανε το αυτοκινητο που εχω ηδη. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι οι τιμες ηταν 800 - 3000 ευρω! Θα το βαλω στο car.gr μαλλον. Ενας μαλιστα μου λεει "ειναι για αποσυρση μονο 500 ευρω". Μα τα λαστιχα που αλλαξα κοστιζουν 350 ευρω! Επισης, οι χρονοι παραδοσης ειναι απο 4 - 6 μηνες. Βεβαια, και αυτοι πχ που λενε 6 μηνες, εχουν περασει 10 και δεν εχουν παραλαβει ακομη... Ας πουμε σε τετοια περιπτωση υπαρχει ρητρα? Κανω συμφωνια για 6 μηνες. Και θα το φερει η εταιρια οποτε θελει/μπορει πχ σε 1 χρονο?
terry308 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 8 λεπτά πριν, IoannisSM είπε Πηγα σε 3 αντιπροσωπειες διαφορετικης εταριας. Τους ρωτησα ποσο κρατανε το αυτοκινητο που εχω ηδη. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι οι τιμες ηταν 800 - 3000 ευρω! Θα το βαλω στο car.gr μαλλον. Ενας μαλιστα μου λεει "ειναι για αποσυρση μονο 500 ευρω". Μα τα λαστιχα που αλλαξα κοστιζουν 350 ευρω! Επισης, οι χρονοι παραδοσης ειναι απο 4 - 6 μηνες. Βεβαια, και αυτοι πχ που λενε 6 μηνες, εχουν περασει 10 και δεν εχουν παραλαβει ακομη... Ας πουμε σε τετοια περιπτωση υπαρχει ρητρα? Κανω συμφωνια για 6 μηνες. Και θα το φερει η εταιρια οποτε θελει/μπορει πχ σε 1 χρονο? Πώληση σε ενδιαφερόμενο εκτός αντιπροσωπείας , θα πάρεις καλύτερη τιμή , το ότι έβαλες 350€ λάστιχα δεν ενδιαφέρει ΚΑΝΕΝΑΝ , τους ενδιαφέρει πόσα μπορούν να ΒΓΑΛΟΥΝ από το όχημα και ειδικά αν καίγεσαι να το δώσεις θα σε γδάρουν. Οι χρόνοι παράδοσης δεν αποτελούν συμβόλαιο με την εκάστοτε εταιρεία και καμία δε θα σε πληρώσει ρήτρα , η τιμή που θα συμφωνήσεις ενδέχεται να αυξηθεί έως να έρθει το όχημα , από πολλούς και διάφορους παράγοντες , εαν καίγεσαι και θες χρηματοδότηση πας σε ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΑ με τις όποιες υποχωρήσεις σε χρώμα-εξοπλισμό κτλ , εαν καίγεσαι και έχεις το κασέρι πας σε μεταχειρισμένο ακόμα και από εξωτερικό , σε 1 μήνα το αργότερο έχεις τελειώσει . Η αγορά καινούργιου εν έτη 2021-2022-2023 θέλει ΥΠΟΜΟΝΗ για την παραλαβή , θες έλλειψη σε chip ; θες Covid ; θες πόλεμο ; 1
IoannisSM Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Οι τιμες που αναφερονται στην ιστοσελιδα ειναι διαφορετικες. πχ λεει 17.000 ευρω. πας σντιπροσωπεια και σου λεει το μεταλλικο χρωμα ειναι εξτρα + η ταξινομηση. και φτανεις στα 18.000 ευρω. Επεξ/σία 21 Μαΐου 2022 από IoannisSM
tasanton Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Αυτή την εποχή, η βασική ερώτηση είναι: Έχετε αυτοκίνητα ετοιμοπαράδοτα ή σε κάποιο λογικό χρόνο παράδοσης; Ενδεχομένως να κάνεις "εκπτώσεις" σε εξοπλισμό, χρώμα, κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα