Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στο σπιτι μου εχω ενα δωματιο περιπου 12 τετραγονικων, το οποιο χρησιμοποιω ως χωρο εργασιας. στον συγκεκριμενο χωρο παρατηρω μεγαλη συγκεντρωση σκονης, ειτε αυτη ειναι στον αερα, ειτε συγκεντρωμενη σε οθονες/γραφειο/ραφια/βιβλια. 

γενικα το σπιτι ειναι διαμπερες, και ουκ ολιγες φορες θα ανοιγω τη μπαλκονοπορτα στο δωματιο αυτο μαζι με την πορτα του δωματιου, καθως και την μπαλκονοπορτα στο σαλονι. αλλες φορες μπορει απλα να εχω κλειστη την πορτα, αλλα ανοιχτη την μπαλκονοπορτα. καποιες μερες μπορει να μην μπω καθολου στο δωματιο αυτο, καποιες αλλες μπορει να καθομαι μεσα και τη μιση μου μερα. επισης, μπορει και φορες που λειπω, να εχω αφησει προτου φυγω απ'το σπιτι την μπαλκονοπορτα ανοιγμενη. ακομα και τον χειμωνα ομως, που ολα ειναι μονιμα κλειστα, τα προβληματα παραμενουν.

εχω δοκιμασει κυριως υγρα μαντηλακια και τα γνωστα φτερα ξεσκονισματος της swiffer και οχι μονο...ποια ειναι η αποτελεσματικοτερη μεθοδος για να περιορισω την σκονη στο δωματιο αυτο, ή εστω ποιος ο καλυτερος τροπος για ξεσκονισμα; :P

Επεξ/σία από kr0m
  • Confused 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Ακούγεται ότι σε κάποιο βαθμό βοηθάει να έχεις σίτες στα παράθυρα/πόρτες ώστε να μην μπαίνει μέσα σκόνη από τον αέρα

Σε μενα δεν ισχυει αυτο παντως, η σιτα δεν κανει ιδιαιτερη δουλεια, δυστυχως οσο η τζαμαρια ειναι ανοιχτη και με σιτα μπαινει διαρκως σκονη, και αναγκαζομαι να καθαριζω πολυ συχνα, απλα δεν την παλευω να εχω κλειστα συνεχως.

  • Thanks 1
Δημοσ.

Εχω το ιδιο προβλημα και με μαυρα επιπλα καταλαβαινεις τι γινεται.

Ξεκινησα να ξεσκονιζω με wettex καλα στυμμενο, περασμα τις επιφανειες, ξεπλυμα, στιψιμο και ξανα απο την αρχη. Απο τις πανω επιφανειες  προς τα κατω. Μετα σκουπισμα με ηλεκτρικη και μετα σφουγγαρισμα. Μεσοβδομαδα περασμα με swiffer. Κουραστικο ομως. 

Οι σιτες βοηθουν. Γενικα μην ανοιγεις να κανει ρευμα. Ανοιξε δωματιο δωματιο. Η σκονη στροβιλιζεται κι οταν κλεισεις καθεται παλι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Ακούγεται ότι σε κάποιο βαθμό βοηθάει να έχεις σίτες στα παράθυρα/πόρτες ώστε να μην μπαίνει μέσα σκόνη από τον αέρα

Τα σωματίδια σκόνης είναι 0.5-100μm με την πλειοψηφία να είναι γύρω στα 5μm. Πώς γίνεται η σίτα να κάνει σοβαρή δουλειά;

  • Like 4
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, michael92 είπε

Τα σωματίδια σκόνης είναι 0.5-100μm με την πλειοψηφία να είναι γύρω στα 5μm. Πώς γίνεται η σίτα να κάνει σοβαρή δουλειά;

Αρκετός κόσμος έχει παρατηρήσει ότι βοηθάνε οπότε το αποτέλεσμα μετράει.

Αν τώρα θες μια εξήγηση μπορώ να σκεφτώ διάφορα.

Αρχικά φιλτράρει τα χοντρά. Μετά, όσα χωράνε να περάσουν από την τρύπα θα πρέπει να περάσουν τελείως από το κέντρο της τρύπας ώστε να περάσουν όντως, οπότε εμποδίζονται και κάποια που θεωρητικά θα πέρναγαν.

Τέλος μπορεί η σίτα να φορτίζεται ηλεκτροστατικά από τον αέρα οπότε να τραβάει πάνω αρκετά σωματίδια που είναι μικρά και αλλιώς θα πέρναγαν.

Νομίζω ότι τα παραπάνω αρκούν για να δικαιολογήσουν ότι η σίτα κόβει ένα υπολογίσιμο ποσοστό

  • Like 1
Δημοσ.

Η εμπειρία μου λεει οτι η σιτα δεν κόβει τίποτα. Ισα ισα κοσκινίζει οτι έρχεται απο εξω ετσι μπαινει μεσα ψιλή ψιλη σουπερ ενοχλητική σκονη. 

Το τι έχει παρατηρήσει ο πολυς ο κοσμος... ας μη το σχολιασουμε. 

Α, ξεχασα, αν εχεις σιτα τα φύλλα από τα δέντρα δεν θα μπουν μεσα, οποτε ναι, η σιτα κοβει. 

  • Sad 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dbrillis είπε

 Ισα ισα κοσκινίζει οτι έρχεται απο εξω ετσι μπαινει μεσα ψιλή ψιλη σουπερ ενοχλητική σκονη

 

Η οποία δεν θα έμπαινε καθόλου αν έλειπε η σίτα :wacko:

Επίσης αποφάσισε. Από την μία λες ότι δεν κόβει τίποτα αλλά αμέσως μετά ότι κοσκινίζει

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε

Η οποία δεν θα έμπαινε καθόλου αν έλειπε η σίτα :wacko:

Επίσης αποφάσισε. Από την μία λες ότι δεν κόβει τίποτα αλλά αμέσως μετά ότι κοσκινίζει

Η σιτα δεν κοσκινιζει τα φύλλα. 

Δημοσ.

Ανοίγεις υπερβολικά πολλές ώρες. 5 λεπτά είναι αρκετά 1 φορά τη μέρα για να φρεσκαριστεί πλήρως η ατμόσφαιρα μέσα σε ένα σπίτι.

όταν θα σταματήσεις να αερίζεις σε τέτοιο βαθμό και κάνεις και μια καλή καθαριότητα και όχι μόνο τα βασικά, θα αρχίσει και το σπίτι να μαζεύει λιγότερη σκόνη. Επίσης όσο λιγότερα έπιπλα και μικροαντικείμενα έχεις τόσο λιγότερο παγιδεύεις τη σκόνη.

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kr0m είπε

ουκ ολιγες φορες θα ανοιγω τη μπαλκονοπορτα στο δωματιο αυτο μαζι με την πορτα του δωματιου, καθως και την μπαλκονοπορτα στο σαλονι. αλλες φορες μπορει απλα να εχω κλειστη την πορτα, αλλα ανοιχτη την μπαλκονοπορτα.

Γιατι σου κανει εντυπωση που γεμιζει σκονη;
Ειδικα οταν ανοιγεις διαμπερως .

2 ώρες πριν, kr0m είπε

εχω δοκιμασει κυριως υγρα μαντηλακια και τα γνωστα φτερα ξεσκονισματος της swiffer

Με ουλτρεξ λουστηκες;
Τι λες ρε μαν,ειναι λυσεις αυτες;

Βαζε μια σκουπα και σφουγγαριστρα καθε τοσο,τι μαντηλακια,στο στρατο ειμαστε;

 

  • Like 2
Δημοσ.

Mην έχεις πολλά διακοσμητικά μπλιμλπικια πάνω σε γραφεία σε ράφια κτλ, και ότι χρειάζεσαι να είναι μέσα σε συρτάρια, έτσι η σκόνη θα κάθεται μόνο πάνω σε μεγάλες επιφάνειες και θα καθαρίζεται με ένα πανάκι με μικροϊνες σε ένα λεπτό. Τα βιβλία στη βιβλιοθήκη τα κάνω με την ηλεκτρική και το βουρτσακι πολύ γρήγορα και εύκολα. Εδώ που μένουμε μέχρι και πουλιά μπαίνουν μέσα στο σπίτι, οπότε η σκόνη είναι αναπόφευκτη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...