Guiness1212 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, blitzNikos είπε Πιθανότατα να θέλει διπλή τροφοδοσία. Μια τροφοδοσία για τις δύο θύρες USB και την άλλη για τις θύρες SATA. Οι θύρες USB λειτουργούν κανονικά? Δοκίμασε, αρχικά, να αλλάξεις την τροφοδοσία να δεις αν θα αναγνωρίσει τις θύρες SATA. Ναι οι sata κανονικά το αναφέρω και παραπάνω.Περιμένω το δεύτερο καλώδιο να το δοκιμάσω και θα επανέλθω , ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια σου Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2022 από Guiness1212
Bax Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Πουθενά δεν λέει οτι έχει 2 4pin για τροφοδοσία. Επειδή ένα βύσμα τυχαίνει να μπαίνει στα pins λόγω ιδιου pitch δεν σημαίνει οτι πρέπει να το συνδέσουμε ή οτι είναι το ίδιο. Άν το έχεις ήδη συνδέσει πολύ πιθανό να έχεις κάνει ήδη ζημια στην κάρτα αν σύνδεσες στα άλλα 4 όρθια pins το βύσμα του floppy αντί για το 4pin με το λευκό πλαστικό. Αυτά ίσως είναι για hdd leds τα οποία συνδέονται με τον sata controller οπότε αν του φύτεψες 12v + 5v μάλλον του έκανες ζημιά. Επίσης ελπίζω να το σύνδεσες με τη σωστή φορά Επίσης h ρύθμιση ahci/ide στο bios της μητρικής σου δεν έχει καμία σχέση με τον εξωτερικό controller που συνδέεις αλλά μόνο για τον sata controller της μητρικής. Tέτοιου είδους controllers συνήθως έχουν δικό τους menu ρυθμίσεων (αν είναι raid capable) αλλιώς έχουν μόνο ένα τρόπο λειτουργίας ή αλλάζει ο τρόπος που δουλεύουν μόνο με φλασάρισμα του δικού τους bios. Θα συνιστουσα ρακές μόνο μετά την επιτυχή σύνδεση εξαρτημάτων για να γιορτάζεις την επιτυχία του εγχειρήματος. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2022 από Bax
Guiness1212 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Bax είπε Πουθενά δεν λέει οτι έχει 2 4pin για τροφοδοσία. Επειδή ένα βύσμα τυχαίνει να μπαίνει στα pins λόγω ιδιου pitch δεν σημαίνει οτι πρέπει να το συνδέσουμε ή οτι είναι το ίδιο. Άν το έχεις ήδη συνδέσει πολύ πιθανό να έχεις κάνει ήδη ζημια στην κάρτα αν σύνδεσες στα άλλα 4 όρθια pins το βύσμα του floppy αντί για το 4pin με το λευκό πλαστικό. Αυτά ίσως είναι για hdd leds τα οποία συνδέονται με τον sata controller οπότε αν του φύτεψες 12v + 5v μάλλον του έκανες ζημιά. Επίσης ελπίζω να το σύνδεσες με τη σωστή φορά Επίσης h ρύθμιση ahci/ide στο bios της μητρικής σου δεν έχει καμία σχέση με τον εξωτερικό controller που συνδέεις αλλά μόνο για τον sata controller της μητρικής. Tέτοιου είδους controllers συνήθως έχουν δικό τους menu ρυθμίσεων (αν είναι raid capable) αλλιώς έχουν μόνο ένα τρόπο λειτουργίας ή αλλάζει ο τρόπος που δουλεύουν μόνο με φλασάρισμα του δικού τους bios. Θα συνιστουσα ρακές μόνο μετά την επιτυχή σύνδεση εξαρτημάτων για να γιορτάζεις την επιτυχία του εγχειρήματος. Καλημέρα όχι δεν το έχω συνδέσει στο δεύτερο 4Pin. Σωστά το έχω συνδέσει αυτλο που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί δεν αναγνωρίζει του δίσκους ε΄νω δουλέυουν κανονικά οι θύρες Usb. Δεν αναφέρει πουθενά ότι είναι raid. Ευχαριστώ για την συμβουλή με τι ρακές χαχαχα έχεις απόλυτο δίκιο. Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2022 από Guiness1212
blitzNikos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, Bax είπε Πουθενά δεν λέει οτι έχει 2 4pin για τροφοδοσία. Επειδή ένα βύσμα τυχαίνει να μπαίνει στα pins λόγω ιδιου pitch δεν σημαίνει οτι πρέπει να το συνδέσουμε ή οτι είναι το ίδιο. Άν το έχεις ήδη συνδέσει πολύ πιθανό να έχεις κάνει ήδη ζημια στην κάρτα αν σύνδεσες στα άλλα 4 όρθια pins το βύσμα του floppy αντί για το 4pin με το λευκό πλαστικό. Αυτά ίσως είναι για hdd leds τα οποία συνδέονται με τον sata controller οπότε αν του φύτεψες 12v + 5v μάλλον του έκανες ζημιά. Επίσης ελπίζω να το σύνδεσες με τη σωστή φορά Επίσης h ρύθμιση ahci/ide στο bios της μητρικής σου δεν έχει καμία σχέση με τον εξωτερικό controller που συνδέεις αλλά μόνο για τον sata controller της μητρικής. Tέτοιου είδους controllers συνήθως έχουν δικό τους menu ρυθμίσεων (αν είναι raid capable) αλλιώς έχουν μόνο ένα τρόπο λειτουργίας ή αλλάζει ο τρόπος που δουλεύουν μόνο με φλασάρισμα του δικού τους bios. Θα συνιστουσα ρακές μόνο μετά την επιτυχή σύνδεση εξαρτημάτων για να γιορτάζεις την επιτυχία του εγχειρήματος. Εσύ, πολύ σωστά τα λες, παντού αναφέρεται για τροφοδοσία 1 x 4 pin power connector... Αυτό το είδαμε όλοι, από την πρώτη στιγμή. Και στις οδηγίες χρήσης και οπουδήποτε παρουσιάζονται οι προδιαγραφές της κάρτας... Γι' αυτό άλλωστε πρότεινα, πρώτα απλά ν' αλλάξει τροφοδοσία και να δει τι γίνεται και όχι να τις βάλει απευθείας μαζί... Πάντως για το bios sata mode, στη σελίδα της Delock, αναφέρεται συγκεκριμένα, στις FAQ: "For the support on your system will need an active AHCI mode on the BIOS." Το θέμα είναι ότι, με τις διάφορες κάρτες pci/pci-e, κυριολεκτικά, "τα έχω δει όλα"... Μου 'χει τύχει να δουλέψουν με ρυθμίσεις εντελώς άσχετες από τις επίσημες προδιαγραφές... Ανάλογα με τα τσιπάκια που κουβαλάνε και το λειτουργικό που έχει το pc, εμφανίζουν διάφορα θέματα... Η συγκεκριμένη έχει atron για usb και asmedia για sata. Νομίζω θα 'πρεπε να δοκίμαζες την κάρτα και σε κάποιο άλλο pc, κάποιου φίλου σου. Αν παρουσιάζει και εκεί θέμα μπορεί, πολύ απλά, να έπεσες σε ελαττωματική κάρτα... Όσο για τις ρακές, μου στέλνουν special, "χειροποίητη", από Χανιά και εξαιρετικό ρακόμελο! Αν βρεθεί άκρη, είμαι στη διάθεσή σας! Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2022 από blitzNikos 2
vagelis2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2022 Έχουμε το ίδιο controller.. την τροφοδοσία την παίρνει στα4 πιν με το άσπρο πλαστικό. Δουλεύει το sata και το usb κανονικά έτσι. Τα άλλα 2 και 2 pin δεν ξέρω τι είναι αλλά όχι για τροφοδοσία πάντως. Το θέμα είναι ότι σε pciev2 μου το βλέπει χ1 ενώ στο manual λέει ότι είναι x4.. Δες αν κάνουν καλή επαφή τα sata καλώδια δοκίμασε αλλά να είσαι σίγουρος. 1
Guiness1212 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 19 ώρες πριν, vagelis2019 είπε Έχουμε το ίδιο controller.. την τροφοδοσία την παίρνει στα4 πιν με το άσπρο πλαστικό. Δουλεύει το sata και το usb κανονικά έτσι. Τα άλλα 2 και 2 pin δεν ξέρω τι είναι αλλά όχι για τροφοδοσία πάντως. Το θέμα είναι ότι σε pciev2 μου το βλέπει χ1 ενώ στο manual λέει ότι είναι x4.. Δες αν κάνουν καλή επαφή τα sata καλώδια δοκίμασε αλλά να είσαι σίγουρος. Ποία μητρική χρησιμοποιείς?
vagelis2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 5 λεπτά πριν, Guiness1212 είπε Ποία μητρική χρησιμοποιείς? https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-EX58-UD3R-rev-16#ov 1
Guiness1212 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Αφού αποσύνδεσα και ξανασύνδεσα το cotroller Και τους 2 partriot ssd για πολλοστή φορά , κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είτε δεν είναι συμβατή είτε έπεσα σε προβληματικό προϊών. Τωρά ενώ μου την εμφανίζει στην αρχική οθόνη μόλις πάει να μπει στα windows σβήνει ο υπολογιστής. Μόλις την βγάλω το πισι λειτουργεί κανονικά. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2022 από Guiness1212
vagelis2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Είσαι σε achi mode στο bios? πρέπει να το ενεργοποίησης μέσα από τα Windows πρώτα μετά απο στο bios. Και εμένα μου έβγαλε θέματα και την παράτησα
Guiness1212 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, vagelis2019 είπε Είσαι σε achi mode στο bios? πρέπει να το ενεργοποίησης μέσα από τα Windows πρώτα μετά απο στο bios. Και εμένα μου έβγαλε θέματα και την παράτησα Από windows Μέσα πως γίνεται? Από το Bios είναι ναι . Επίσης μου κάνει και άλλα κουλά όταν την συνδέω μερικές φορές πχ δεν μου αναγνωρίζει μετά το σκληρό δίσκο που είναι σαν boot η την δεύτερη φορά δεν αναγνώριζε το dvd. Δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτειο. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2022 από Guiness1212
vagelis2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Ναι είναι μπλέξιμο σίγουρα.. Αν μπαίνει στα Windows από τις θύρες sata της μητρικής τότε είναι active το achi στα Windows και δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι.. Μπορείς να δοκιμάσεις να συνδέσεις ένα δίσκο στην sata του controller και να κάνεις clean install τα Windows μήπως νιώσει.. Αν δεν στα αναγνωρίζει που λες δες τα καλωδια σατα να κάνουν καλή επαφή αλλά και πάλι δεν είναι να το εμπιστεύεσε αυτό το κοντρολερ για μένα τζάμπα πήγαν τα 50 ευρώ που έδωσα..
Guiness1212 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2022 Μάλλον και εγώ τσάμπα την πήρα αλλα θα κάνω μερικές προσπάθειες ακόμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα