Προς το περιεχόμενο

Εγκατασταση windows "μεσα" απο τα windows

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Γιάννης Platano,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εσβησα οτι ειχα στο στικακι με 7αρια εβαλα 8.1 και εγινε μια χαρα η εγκατασταση αρα δεν εφαταιγε το στικακι αλλα δεν δουλευει το ασυρματο στο laptop για να βρει το δικτυο .

Μια χαρα δουλευε παλια .

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Με στικακι με 10αρια ξεκιναει αλλα δεν τα θελω .

Θα δοκιμασω αυριο με 8.1

Με βάση τα παρακάτω ταλαιπωρείσαι  χωρίς λόγο  Μετά από 6 μήνες θα αναγκαστείς να πας σε 10ρια

Τα Windows 8.1 έφτασαν στο τέλος της Βασικής Υποστήριξης στις 9 Ιανουαρίου 2018 και θα φτάσουν στο τέλος της Εκτεταμένης Υποστήριξης στις 10 Ιανουαρίου 2023.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον φορητό τον θέλω μόνο για Internet και τα 10 είναι πιο βαριά 

Ο φορητός δεν είναι αξιωσεων

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

από περιέργεια  είναι χειρότερος από αυτόν ?

image.png.9b8ca1ac2be0263ee40cd9d7dc425955.png

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, hp8 είπε

Δυο τρία laptop που εχω δει με αυτούς τους amd ηταν αργα και απο την πρώτη μερα. Καινούργιο laptop και ειχε αίσθηση σαν ανεβαινε ανηφόρα μια 5ετια. Πολύ αμφιβάλω αν θα καταφέρει ο άνθρωπος να μπαινει στο ίντερνετ ακομα και μετά απο επιτυχημένο φορματ σε 8.1.

Δημοσ.

Γιάννη, αν το θες μονο για ιντερνετ, γιατί δε δοκιμάζεις μια έκδοση linux; Μπορείς να δοκιμάσεις πως είναι το περιβάλλον και πόσο αργά ή γρήγορα δουλεύει στο λαπτοπ σου χωρίς να κάνεις εγκατάσταση. Για ιντερνετ μόνο θα είσαι οκ+... Δες εδώ screenshots από μια ελαφριά έκδοση που τα πάει καλά με παλιότερους υπολογιστές https://xubuntu.org/screenshots/

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, DrNick είπε

Γιάννη, αν το θες μονο για ιντερνετ, γιατί δε δοκιμάζεις μια έκδοση linux; Μπορείς να δοκιμάσεις πως είναι το περιβάλλον και πόσο αργά ή γρήγορα δουλεύει στο λαπτοπ σου χωρίς να κάνεις εγκατάσταση. Για ιντερνετ μόνο θα είσαι οκ+... Δες εδώ screenshots από μια ελαφριά έκδοση που τα πάει καλά με παλιότερους υπολογιστές https://xubuntu.org/screenshots/

Νικο γερασα για Linux ....Δεν τα εχω δοκιμασει ποτε 

1 ώρα πριν, hp8 είπε

Επεξεργαστης amd στα 1,3 με 4 μνημη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, vagelis2019 είπε

Θα χρειαστεί και διαμόρφωση πρώτα για να περάσεις τα Windows στον νέο ssd..

Δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Έχω κάνει δεκάδες λάπτοπ και 100άδες desktop φορμάτ και σε κανένα δεν έκανα διαμόρφωση. Από το κουτί τους στο σύστημα απευθείας.

Αυτό χρειαζόταν μέχρι τα 98 που έπρεπε να κάνεις fdisk πριν το φορμάτ. Απά τα xp και μετά την διαμόρφωση την αναλάμβανε το σύστημα εγκατάστασης.

6 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Εδω λεει οτι υποστηριζει 8.1

https://gr.dynabook.com/discontinued-products/satellite-c50d-b-13x/ 

Δεν μπορω να βρω drivers γαι την μητρικη 

Στα 7άρια που είχες βρει drivers; Ούτε για 7 δεν έχει στο site.

Πήγαινε στο παρακάτω και κατέβασε τους Atheros wireless για 8.1

https://www.driverscape.com/manufacturers/toshiba/laptops-desktops/satellite-c50d-b/163237

4 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Τον φορητό τον θέλω μόνο για Internet και τα 10 είναι πιο βαριά 

Βασικά, που το ξέρεις ότι θα είναι πιο βαριά ή ότι θα είναι τόσο βαριά που θα είναι μη λειτουργικό το λάπτοπ;  Αφού μπήκες στην διαδικασία αλλαγής δίσκου και φορμάτ γιατί δεν το δοκιμάζεις; Βάλε τα 10 home και δες πως θα πάει.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Λοιπον ....

Με αφησε και εβλα 8.1 με αφησε 10αρια αλλα πολυ βαρια 

Μου εκανε εντυπωση οτι το στικακι  με τα 10αρια εχει  επιλογη για ολες τις εκδοσεις και επρεπε να επιλεγξω ,κατα την εγκατασταση δεν με ρωτησε και εβαλε τα Home ενεργοποιημενα

Γιατι δεν με αφηνει να βαλω τα 7αρια δεν εχω καταλαβει .

Τα προτιμω για ενα και μονο λογο :

Χρησιμοποιω για αλληλογραφια το σχετικο προγραμμα των vista (εξελιξη του outlook expres ) και στα 7 με αφηνει με αλχημικο τροπο να το βαλω ενω στα 10 με πολυ δυσκολια και τωρα απετυχε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σου ενεργοποίησε τα 10 home γιατί το λάπτοπ είχε 8άρια home (μάλλον), οπότε πήγε αυτόματα στα 10 home.

Για τα 7, δοκίμασε να κάνεις το στικάκι με το ventoy σε mbr (κατέβασε το windows). Θα σου χωρίσει το usb σε δύο partitions, ένα μικρό με τα αρχεία εκκίνησης και τον υπόλοιπο χώρο άδειο. Στον άδειο θα ρίξεις μέσα το iso από τα 7 και αν θέλεις και έχει χώρο, μπορείς να ρίξεις μέσα και άλλα iso (8, 10, linux κτλ). Στην εκκίνηση θα σε σου βγάλει ένα πάνελ με το τι λειτουργικά βρήκε μέσα και θα επιλέξεις ένα για να μπουτάρει.

Οπότε επέλεξε τα 7 και άστο. Δεν ξέρω πόσο χρόνο το αφήνεις όταν λες ότι δεν προχωράει, αλλά μου έχει τύχει να το αφήσω και 2, 3 ή ακόμα και 5 λεπτά για να ξεκινήσει.

Επεξ/σία από micos000
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, micos000 είπε

Σου ενεργοποίησε τα 10 home γιατί το λάπτοπ είχε 8άρια home (μάλλον), οπότε πήγε αυτόματα στα 10 home.

Για τα 7, δοκίμασε να κάνεις το στικάκι με το ventoy σε mbr (κατέβασε το windows). Θα σου χωρίσει το usb σε δύο partitions, ένα μικρό με τα αρχεία εκκίνησης και τον υπόλοιπο χώρο άδειο. Στον άδειο θα ρίξεις μέσα το iso από τα 7 και αν θέλεις και έχει χώρο, μπορείς να ρίξεις μέσα και άλλα iso (8, 10, linux κτλ). Στην εκκίνηση θα σε σου βγάλει ένα πάνελ με το τι λειτουργικά βρήκε μέσα και θα επιλέξεις ένα για να μπουτάρει.

Οπότε επέλεξε τα 7 και άστο. Δεν ξέρω πόσο χρόνο το αφήνεις όταν λες ότι δεν προχωράει, αλλά μου έχει τύχει να το αφήσω και 2, 3 ή ακόμα και 5 λεπτά για να ξεκινήσει.

Απλα θα το ριξω μεσα με ατιγραφη ?Δεν μου το χωρισε ομως.

Βέπει το στικακι σαν Ventoy 14,2GB

Το στικακι το εχω αφησει ωρες χωρις να προχωραει 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Ναι, απλά αντιγραφή το iso ή τα iso όπως είναι μέσα στο στικάκι.

Στο χώρισε, απλά δεν ορίστικε γράμμα για το μικρό partition. Αν πας στη διαχείριση δίσκων θα το δεις. Δεν το χρειάζεσαι όμως αυτό, μόνο το μεγάλο partition (14,2gb)

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, micos000 είπε

Ναι, απλά αντιγραφή το iso ή τα iso όπως είναι μέσα στο στικάκι.

Στο χώρισε, απλά δεν ορίστικε γράμμα για το μικρό partition. Αν πας στη διαχείριση δίσκων θα το δεις. Δεν το χρειάζεσαι όμως αυτό, μόνο το μεγάλο partition (14,2gb)

Ναι το χωρισες σε Ventory(G ) και VTOYEFI 

Αντεγραψα το iso ξεκινησε αλλα παλι τα ιδια ...Κολλαει στο windows starting 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...