Conan2046 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Έχοντας κάνει μια ευρεία γκάμα δουλειών, (είχα περάσει και από τον Α/Β Βασιλόπουλο μάλιστα σαν φοιτητής), από το να μοιράζω φυλλάδια πόρτα πόρτα, σερβιτόρος, αγροτικές δουλειές ως δουλειές σε εταιρεία που ήμουν μερικές φορές και 10-12 ώρες κολλημένος σε ένα γραφείο και έχοντας τώρα την δικιά μου δουλειά που είναι πάλι καθιστική δεν ξέρω γιατί θεωρείται ως απόλυτο πλεονέκτημα να είσαι 42 ώρες καθισμένος σε μια καρέκλα και να περνάει δελτία στο μηχάνημα. Δεν ξέρω τι θα έκανα στην θέση του, μπορεί όντως να μην ήμουν διατεθειμένος να κάνω μια δουλειά διαφορετική αλλά λέω ότι το πρωϊνό 5νθήμερο ωράριο αντί του απογευματινού-βραδινού 6ήμερου είναι κίνητρο και αναρωτιέμαι γιατί δεν το θεωρείτε ως τέτοιο. Και δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πλήρως το πόσο θελτικό είναι το κλιματιστικό και να κάθεσαι συνεχώς. 11
Shinji ikari Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, johnbond είπε οσο για την κούραση ναι μεν η δουλειά σου θα είναι πιο χειρωνακτική αλλά δες το και σα γυμναστική. Αυτό ξέχνα το, δεν υπάρχει. 1
NTC Labs Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Shinji ikari είπε Η νεολαία το έχει; από μόνη της; δεν της το δημιούργησε κάποιο παραμύθι ελιτίστικης προπαγάνδας; Η Gen X τον ήπιε χειρότερα κατά τη γνώμη μου. Τον ενοχλεί που πλέον η νεολαία φτύνει τους "αιλιναις εντεπρενερς" . Επεξ/σία 21 Μαΐου 2022 από NTC Labs 1
Vigilante1319 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 7 ώρες πριν, StamTheMan είπε Αυτος λεει ψεμματα,οχι εσυ. Αφου δουλευει στην γειτονια μου με κουστουμια.
hln3 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, Conan2046 είπε Έχοντας κάνει μια ευρεία γκάμα δουλειών, (είχα περάσει και από τον Α/Β Βασιλόπουλο μάλιστα σαν φοιτητής), από το να μοιράζω φυλλάδια πόρτα πόρτα, σερβιτόρος, αγροτικές δουλειές ως δουλειές σε εταιρεία που ήμουν μερικές φορές και 10-12 ώρες κολλημένος σε ένα γραφείο και έχοντας τώρα την δικιά μου δουλειά που είναι πάλι καθιστική δεν ξέρω γιατί θεωρείται ως απόλυτο πλεονέκτημα να είσαι 42 ώρες καθισμένος σε μια καρέκλα και να περνάει δελτία στο μηχάνημα. Δεν ξέρω τι θα έκανα στην θέση του, μπορεί όντως να μην ήμουν διατεθειμένος να κάνω μια δουλειά διαφορετική αλλά λέω ότι το πρωϊνό 5νθήμερο ωράριο αντί του απογευματινού-βραδινού 6ήμερου είναι κίνητρο και αναρωτιέμαι γιατί δεν το θεωρείτε ως τέτοιο. Και δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πλήρως το πόσο θελτικό είναι το κλιματιστικό και να κάθεσαι συνεχώς. Γνωστός μου σε σούπερ (όχι αυτό του ποστ), πήγε για χειρουργείο από τα βάρη που σήκωνε, μετά από κάτι δεκαετίες δουλειάς. Οπότε προφανώς και έχει πλεονεκτήματα το γραφείο. Θυμάμαι έναν άλλο, που δούλευε χρόνια σε βαριά επαγγέλματα (λατομεία, παραγωγή σε εργοστάσιο κ.α) όταν έπιασε δουλειά σαν σερβιτόρος - μου έλεγε πρώτη φορά σχολάω στην ζωή μου σχολάω και δεν πονάνε τα χέρια μου... Έκλεισε το μαγαζί που δούλευε και ξαναγύρισε στα βαριά επαγγέλματα. Δεν πρόλαβε να χαρεί την σύνταξη του, πέθανε λίγους μήνες αφού βγήκε στην σύνταξη.
Everest Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Η αποθήκη είναι η χειρότερη δουλειά που έχω κάνει. Γύρναγα από ωράριο 7-3 και έπεφτα για ύπνο, δεν είχα κουράγιο για τίποτα. Ξύπναγα στις 8 να φάω. Οι συνάδελφοι στο σμ, όλοι με ζώνη στη μέση. Μια ταλαιπωρία το συνεχές κουβάλημα ή το σπάσιμο παλετών, το μπες βγες το καλοκαίρι από την πολλή ζέστη στην παραλαβή στο εσωτερικό με ερικοντίσιον, άσε η βρώμα που μας έτρωγε πίσω από ληγμένα, σάπια λαχανικά, κτλ. Αν δεν μπαίνεις "μέσα" στο προπό, λόγω λαθών που καλύπτεις από την τσέπη σου και πέφτουν και πουρμπούρες από όσους κερδίζουν, μην κουνιέσαι, διεκδίκησε ένα 50ευρω αύξηση ας πούμε και βλέπεις. 2
1nsom-n1k Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Γνώμη μου βρίσκεις τον αποθηκάριο που δουλεύει τώρα εκεί και τον ρωτάς πως περνάει. Άλλο αποθήκη στην Αθήνα που είπαν κάποιοι ότι δούλεψαν και ξεπατώθηκαν άλλο στο νησί, και εξαρτάται φυσικά και για ποιο νησί μιλάμε, αν έχει πολύ τουρισμό και πόσο μεγάλο νησί είναι.
insomniac01 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Αυτό που διακρίνω είναι μια άρνηση στην εργασία. Το ένα μου ξυνίζει, το άλλο μου βρωμάει, το τρίτο θα με πονάει η μέση, το τέταρτο θα κάνω καθιστική ζωή. Καλά μας (σας) λένε οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί τεμπέληδες. 6
StamTheMan Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, NTC Labs είπε Τον ενοχλεί που πλέον η νεολαία φτύνει τους "αιλιναις εντεπρενερς" . Τι με ενοχλει ακριβως μαν μου;
Nabuko Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, insomniac01 είπε Καλά μας (σας) λένε οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί τεμπέληδες. Στην πραγματικότητα όμως αυτοί είναι οι τεμπέληδες, γιατί οι Έλληνες δουλεύουμε πολύ περισσότερο από αυτούς https://www.alfavita.gr/koinonia/245579_ereyna-oi-tempelides-ellines-pio-ergatikoi-eyropaioi 5
archer100 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 9 λεπτά πριν, insomniac01 είπε Αυτό που διακρίνω είναι μια άρνηση στην εργασία. Το ένα μου ξυνίζει, το άλλο μου βρωμάει, το τρίτο θα με πονάει η μέση, το τέταρτο θα κάνω καθιστική ζωή. Καλά μας (σας) λένε οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί τεμπέληδες. Γιατι στα εργοστασια και τις αποθηκες της Γερμανιας και της Ολλανδιας ποιοι νομιζεις πηγαινουν; Θα βρεις πολλους Γερμανους εκει; Ολοι μανατζερ θελουν να γινουν και να χωνουν τους γκασταρμπαιτερ 8
dbrillis Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 12 λεπτά πριν, insomniac01 είπε Αυτό που διακρίνω είναι μια άρνηση στην εργασία. Το ένα μου ξυνίζει, το άλλο μου βρωμάει, το τρίτο θα με πονάει η μέση, το τέταρτο θα κάνω καθιστική ζωή. Καλά μας (σας) λένε οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί τεμπέληδες. Τα βγαζεις απο το μυαλο σου ετσι; Οι Ολλανδοι αμα ζοριστουν ΛΙΓΟ (πχ 41 ωρες τη βδομαδα αντι 40), παθαινουν burnout. Αν νιωθεις μειονεκτηκα σε σχεση με Γερμανους και Ολλανδους και θεωρεις οτι καλα κανουν και σε λενε τεμπελη, να το κοιταξεις. 12
insomniac01 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, dbrillis είπε Τα βγαζεις απο το μυαλο σου ετσι; Οι Ολλανδοι αμα ζοριστουν ΛΙΓΟ (πχ 41 ωρες τη βδομαδα αντι 40), παθαινουν burnout. Αν νιωθεις μειονεκτηκα σε σχεση με Γερμανους και Ολλανδους και θεωρεις οτι καλα κανουν και σε λενε τεμπελη, να το κοιταξεις. Γκρινιαζετε παρά πολύ ότι δεν έχετε λεφτά. Σας δίνουν και σας λένε πηγαίνετε να δουλέψετε. Μετά αρνηστε. Ε τεμπέληδες είστε. 19 λεπτά πριν, archer100 είπε Γιατι στα εργοστασια και τις αποθηκες της Γερμανιας και της Ολλανδιας ποιοι νομιζεις πηγαινουν; Θα βρεις πολλους Γερμανους εκει; Ολοι μανατζερ θελουν να γινουν και να χωνουν τους γκασταρμπαιτερ Στα Γερμανικά Lidl δεν δουλευουν Γερμανοι; Μονο Τουρκοι; Ρε θα μας τρελανετε εδω μεσα. Και να μην νομίζετε ότι τα βγάζω από το κεφάλι μου, πηγαίνετε Γερμανία να δείτε. Ακόμα και σε ελληνικά εστιατόρια, Γερμανίδες πάνε για σερβιτόρες, έστω και για χαρτζιλίκι, για να μην ζητάν από τον μπαμπά και την μαμά. Στοιχεία: https://www.infomigrants.net/en/post/36965/migrants-in-germany-increasingly-important-for-labor-market One in two migrants work in 'shortage professions' Between 2013 and 2020, the share of employees without German citizenship in Germany increased by 75% to more than four million. Roughly half of them work in occupations that require a two- to three-year vocational training. Gastronomy, professional drivers and warehouse management have some of the highest shares of foreign workers, according to the study. Last year, foreigners made up 23% of all professional drivers in Germany. That's around 132,000 people. This occupational group refers to employees authorized to drive motor vehicles for freight and passenger traffic like trucks and buses. Foreigners make up an even larger share among employees in the gastronomy sector: Three in ten chefs, waiters and baristas in Germany don't have a German passport. In medical and health care, it's close to one in ten employees. The dependency on foreign workers can very from region to region, making some industries in specific areas of Germany particularly dependent on foreign workers. In the state of Baden-Wuerttemberg, for instance, migrants and refugees make up almost 35% of professional drivers, while a whopping 60% of all people who work in the meat processing sector in Lower Saxony are migrants and refugees as defined in the study. ----- Τι γράφει το παραπάνω; Ότι το 23% των οδηγών νταλίκας και λεωφορείων ήταν αλλοδαποί. Το υπόλοιπο 77% ήταν Γερμανοί πολίτες. Κάντε την πράξη και για τα υπόλοιπα. 26 λεπτά πριν, Nabuko είπε Στην πραγματικότητα όμως αυτοί είναι οι τεμπέληδες, γιατί οι Έλληνες δουλεύουμε πολύ περισσότερο από αυτούς https://www.alfavita.gr/koinonia/245579_ereyna-oi-tempelides-ellines-pio-ergatikoi-eyropaioi Αυτό είναι η μεγαλύτερη ΜΠΟΥΡΔΑ. Στην Βόρειες χώρες δεν έχει διαλληματα τσιγαράκι, τηλεφωνάει, καφεδάκι, τουαλετιτσα και λοιπά. Δουλεύουν 8 ώρες, όμως και οι 8 ώρες είναι ΔΟΥΛΕΙΑ. Ούτε χαχανητά με το αφεντικό, ούτε χαχανητά με συναδέλφους. Σκύβεις, κεφάλι, δουλεύεις, και στο 8ρο έχεις κανείς δουλειά 16ωρου Ελλάδας. Επεξ/σία 21 Μαΐου 2022 από insomniac01 1
Dr_Pepper Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, insomniac01 είπε Ναι entitlement υπαρχει, ειδικα στην ελληνικη Gen Z. Και σε αυτο φταινει οι γονεις τους που ειναι η γενια των νεοπλουτων διακοποδανειων. Δεν θα το έλεγα entitlement απλά τα πράματα ειναι πολύ πιο χάλια για αυτούς ειδικά εδώ στην Ελλάδα. Πχ ο πατέρας μου(boomer) απολυτήριο δημοτικού με τα λεφτά που έβγαζε ο παππούς μου απο τα πρόβατα κτλ πέρα ότι είχε άνετη καγκουράδικη ζωή πχ είχα κάνει εισαγωγή απο Αμερική αγωνιστικό ford μπουζούκια δερμάτινα σκαρπίνια κτλ μπόρεσε (καστοριανός) και άνοιξε γουναράδικο και (νοίκιασε χώρο, μηχανήματα προσωπικό κτλ) Μετά όταν έπεσε η γούνα (και αυτός έπεσε πιο νωρίς αν και ήταν καλός απότι ακούω και απο άλλους γιατί οκ ο ίδιος τι θα πει ; μάλλον επειδή απο την μια δεν ειναι μορφωμένος και απο την άλλη ειναι και λίγο πεισματάρης και στενόμυαλος ούτε για PR/συνεργασίες δεν έκανε ούτε στρατηγικές/πλάνα για το μέλλον) έφυγε Γερμανία και χωρίς να ξέρει να μιλάει και με απολυτήριο δημοτικού έπιασε δουλειά σαν τεχνίτης πυρασφαλειών σε πολυεθνική που είχε εργολαβίες σε αεροδρόμια ουρανοξύστες κτλ κτλ με μισθό που μπορούσε να ζήσει μια οικογένεια αρκετά ευπρεπώς για να μην πω πλουσιοπάροχα. Πρόσφατα βγήκε στην σύνταξη με 1500 ευρώ σύνταξη (απο Γερμανία, που θα ήταν μεγαλύτερη αλλά ο πατέρας μου λόγω γούνας κτλ άρχισε κάπου στα 30+ να δουλεύει στην Γερμανία) και ένα εφάπαξ/μπόνους/ασφάλεια (δεν ξέρω απο που τα έχει πάρει) κάπου στα 30K Σήμερα αν ο νέος δεν έχει πλούσιο πατέρα (αν πχ σήμερα ο πατέρας του έχει πρόβατα με τον ζόρι θα τον ταΐζει όχι να του δώσει λεφτά για μαγαζί) δεν μπορεί να ανοίξει μαγαζί ούτε για πλάκα (ή αν ανοίξει με επιδοτήσεις λίγο σπρώξιμο απο τους γονείς και δάνεια τίποτα ψευτοκαφέ κτλ με ό,τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει κάτι τέτοιο) Αν πει να δουλέψει (και με πτυχίο αλλά πόσο μάλλον απλά με απολυτήριο λυκείου) τον περιμένουν δουλείες τύπου 10 ώρες εργασία που κανονικά θα γράφονται για 8 και βασικό μισθό ενώ θα έχει τον έλληνα boss να τον τεντώνει σαν σφεντόνα 0 προοπτική δηλαδή, με το ζόρι να τα βγάζει πέρα και πάντα καρπαζοεισπράκτορας ή για πολλά χρόνια τέλος πάντων (ειδικά χωρίς κάποιο "χρήσιμο" πτυχίο πχ μηχανικού κτλ απο ΑΕΙ) Για να ζήσει κάποιος νορμάλ χωρίς να τον ταΐζουν οι γονείς του να μην φτάσει δηλαδή είναι 30-40 χρόνων και να μένει μαζί τους θέλει άνετα 900 ευρώ στην Ελλάδα, χωρίς παιδιά σκυλιά γατιά. Όχι πλουσιοπάροχα αλλά ούτε μίζερα. Και δεν ειναι το τώρα μόνο αλλά τι θα κάνει σε 10 χρόνια; Οικογένεια παιδιά, πως θα τα ταΐζει,σπουδάσει (δεν μιλάμε καν να τα εξασφαλίσει) και τι σύνταξη θα πάρει; θα του φτάνουν αν χρειαστεί πχ νοσοκόμα; Όλα αυτά παίζουν ρόλο και τα παιδιά μπορεί να φαίνονται ότι "κάνουν κύκλους" αλλά τα σκέφτονται αυτά εδώ τα σκεφτόμουν εγώ στην ηλικία τους που ανήκω σε "καλύτερη" γενιά ... Επεξ/σία 21 Μαΐου 2022 από Dr_Pepper 3
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 20 λεπτά πριν, insomniac01 είπε Γκρινιαζετε παρά πολύ ότι δεν έχετε λεφτά. Σας δίνουν και σας λένε πηγαίνετε να δουλέψετε. Μετά αρνηστε. Ε τεμπέληδες είστε. Στα Γερμανικά Lidl δεν δουλευουν Γερμανοι; Μονο Τουρκοι; Ρε θα μας τρελανετε εδω μεσα. Και να μην νομίζετε ότι τα βγάζω από το κεφάλι μου, πηγαίνετε Γερμανία να δείτε. Ακόμα και σε ελληνικά εστιατόρια, Γερμανίδες πάνε για σερβιτόρες, έστω και για χαρτζιλίκι, για να μην ζητάν από τον μπαμπά και την μαμά. Στοιχεία: https://www.infomigrants.net/en/post/36965/migrants-in-germany-increasingly-important-for-labor-market One in two migrants work in 'shortage professions' Between 2013 and 2020, the share of employees without German citizenship in Germany increased by 75% to more than four million. Roughly half of them work in occupations that require a two- to three-year vocational training. Gastronomy, professional drivers and warehouse management have some of the highest shares of foreign workers, according to the study. Last year, foreigners made up 23% of all professional drivers in Germany. That's around 132,000 people. This occupational group refers to employees authorized to drive motor vehicles for freight and passenger traffic like trucks and buses. Foreigners make up an even larger share among employees in the gastronomy sector: Three in ten chefs, waiters and baristas in Germany don't have a German passport. In medical and health care, it's close to one in ten employees. The dependency on foreign workers can very from region to region, making some industries in specific areas of Germany particularly dependent on foreign workers. In the state of Baden-Wuerttemberg, for instance, migrants and refugees make up almost 35% of professional drivers, while a whopping 60% of all people who work in the meat processing sector in Lower Saxony are migrants and refugees as defined in the study. ----- Τι γράφει το παραπάνω; Ότι το 23% των οδηγών νταλίκας και λεωφορείων ήταν αλλοδαποί. Το υπόλοιπο 77% ήταν Γερμανοί πολίτες. Κάντε την πράξη και για τα υπόλοιπα. Αυτό είναι η μεγαλύτερη ΜΠΟΥΡΔΑ. Στην Βόρειες χώρες δεν έχει διαλληματα τσιγαράκι, τηλεφωνάει, καφεδάκι, τουαλετιτσα και λοιπά. Δουλεύουν 8 ώρες, όμως και οι 8 ώρες είναι ΔΟΥΛΕΙΑ. Ούτε χαχανητά με το αφεντικό, ούτε χαχανητά με συναδέλφους. Σκύβεις, κεφάλι, δουλεύεις, και στο 8ρο έχεις κανείς δουλειά 16ωρου Ελλάδας. Κάνε μια χάρη στην κοινωνία και μην γίνεις ποτέ εργοδότης. Αν είσαι εργοδότης τότε εύχομαι κλείσιμο το συντομότερο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις