lector Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 9 ώρες πριν, Bitbit είπε Έχει λέει 3 σπίτια, 2 αυτοκίνητα, 3 υποκαταστήματα, 3 γκόμενες.... ας έχει ο άλλος ό,τι θέλει. Δε πρόκειται να σου δώσει εσένα περισσότερα απλά επειδή έχει, αλλιώς δε θα είχε. Όταν ο γνωστός.. είπε την ατάκα μαζί τα φάγαμε, πέσανε οι περισσότεροι να τον φάνε και λέγανε ότι δε τα φάγαμε μαζί. Με την ίδια λογική και ο εργοδότη θα σου πει ότι δε τα φτιάξαμε μαζί. Αν ο εργοδότης χρωστούσε παντού θα έδινε ο υπάλληλος πίσω κομμάτι του μισθού του; όχι, θα έλεγε τι με νοιάζει εμένα αν χρωστάει, πρόβλημα του Κι ομως το αντιστροφο ειναι συχνο φαινομενο. Αν ο εργοδοτης δε βγαινει ή κανει χαμηλο τζιρο, μια χαρα θα βρει πατημα να κοψει απο το μεροκαματο σου. Αν ομως αντιθετα παει καλα και κανει αυξημενους τζιρους, δε θα ερθει να σου δωσει παραπανω. Αυτο συμβαινει πολυ στη νυχτα, αλλα και οχι μονο. 4
phanispal Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 14 λεπτά πριν, lector είπε Κι ομως το αντιστροφο ειναι συχνο φαινομενο. Αν ο εργοδοτης δε βγαινει ή κανει χαμηλο τζιρο, μια χαρα θα βρει πατημα να κοψει απο το μεροκαματο σου. Και βέβαια το πιο κλασικό και πλέον συνηθισμένο είναι η καθυστέρηση πληρωμών, η απαίτηση να βάλεις «πλάτη» στην εταιρεία κ.λπ.. Αλλά εκεί πρέπει να γυρίσεις να του πεις «τι με νοιάζει εμένα, έχω υποχρεώσεις». 1
lector Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, phanispal είπε Και βέβαια το πιο κλασικό και πλέον συνηθισμένο είναι η καθυστέρηση πληρωμών, η απαίτηση να βάλεις «πλάτη» στην εταιρεία κ.λπ.. Αλλά εκεί πρέπει να γυρίσεις να του πεις «τι με νοιάζει εμένα, έχω υποχρεώσεις». Ή ακομα καλυτερα να του πεις, ΟΚ, εγω θα βαλω πλατη, αλλα τον αλλο μηνα που θα πας καλα περιμενω το αντιστοιχο. Τι, οχι; Αντε γεια.
Bitbit Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 23 λεπτά πριν, lector είπε Κι ομως το αντιστροφο ειναι συχνο φαινομενο. Αν ο εργοδοτης δε βγαινει ή κανει χαμηλο τζιρο, μια χαρα θα βρει πατημα να κοψει απο το μεροκαματο σου. Αν ομως αντιθετα παει καλα και κανει αυξημενους τζιρους, δε θα ερθει να σου δωσει παραπανω. Αυτο συμβαινει πολυ στη νυχτα, αλλα και οχι μονο. ναι σε αυτό έχεις δίκιο. Μου έχει τύχει και προσωπικά. Να πηγαίνει καλά η επιχείρηση εως πολύ πολύ καλά και ο εργοδότης μούγκα. Για ένα μήνα να μειώνονται τα έσοδα (όχι ζημιά, απλά μειωμένα) και αμέσως γκρίνια, κάτι πρέπει να κάνουμε... Και το εξοργιστικό είναι όταν η επιχείρηση πάει καλά και πας να ζητήσεις κάποια αύξηση αρχίζει τα.. κάτσε να δούμε πως θα πάει, να περάσει αυτό το τρίμηνο και τα λοιπά. όταν όμως αρχίζει μείωση του τζίρου, εκεί δεν έχει κάτσε να δούμε. Πρέπει να κινηθούμε άμεσα. Δε λέμε ότι δεν υπάρχουν και αυτά, που θα έλεγα ότι είναι ο κανόνας δυστυχώς. Λέμε τώρα τι είναι σωστό και τι στέκει. Αν πάμε με τη λογική ότι και ο εργοδότης λέει βλακείες ας λέω κι εγώ οκ.
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 4 ώρες πριν, kostasbm είπε διαβασε καλύτερα πριν λες άσχετο το ένα με το άλλο......δεν είπα ότι θα δώσει......είπα κάνε το ένα τουλάχιστον που είναι ευκολότερο και μετά το άλλο ...αν δε πάρει δε πήρε αλλά θα έχει μια μείωση εξόδων,αν πάρει έστω και λίγα θα έχει την αύξηση +μείωση περιτων εξόδων' Μία χαρά διαβάζω, εσυ να τα γράφεις καλύτερα. Το ότι είπαν έτσι οι Εβραίοι δεν σημαίνει τίποτα, ούτε είναι κάτι καινούργιο που το ακουμε πρώτη φορά, ούτε το λένε μόνο αυτοί. Δεν θα κάτσουμε να δικαιολογησουμε έμμεσα τους εργοδότες που δινουνε ψυχούλα, γιατί κάτι τέτοια άνετα τα πιπιλανε οι εργοδότες. Επίσης δεν ξέρεις αν και κατά πόσο έχει μειώσει ήδη τα έξοδα του ο άλλος. Γενικά δεν προσφέρει κάτι αυτό που λες. Οτι είναι να μειώσει σε έξοδα το μειώνει ο καθε άνθρωπος με στοιχειώδη λογικη όταν δεν βγαίνει οικονομικά. 4 ώρες πριν, StamTheMan είπε Δε θα ηρεμησει,του φταιει οτι ο αλλος κονομαει απο τα 3 πρακτορεια και αυτος παιρνει ψιχουλα,καθως ειναι ανειδικευτος. Οπου και να παει,τα ιδια θα τον ενοχλουν,ειδικα στα σουπερ μαρκετ που κυβερναει το κουτσομπολιο,δε θα ηρεμησει,ή θα ειναι ενας απο αυτους που κοιτανε μονο τι κανουν οι αλλοι. Ο εργοδότης μπορεί να βγάζει, έχει τα ενοίκια, προμήθειες προς οπαπ, φορολογία και πολλά άλλα. Γενικά αν θέλει αύξηση για αυτό, δεν είναι και η καλύτερη αιτιολογία. 4 ώρες πριν, DjTony είπε Να σου πω και μια άλλη ιδέα μιας και σκέφτεσαι να μπεις σε σούπερ; πήγαινε βγάλε ένα χαρτί κρεοπωλη και κάνε αίτηση my market. Θα σε πάρουν ΕΧΘΕΣ με 1ο μισθό από τον 1ο μήνα 900€ καθαρά. Η επιλογή του επαγγέλματος του κρεοπώλη με χαρτί, είναι πολύ καλή. Δεν σε πετάνε ποτέ εκτός άμα κάνεις κάποιο βαρυ παράπτωμα. Παρόλα αυτά και εδώ θα πω το κλασσικό, ότι θα πρέπει να του αρέσουν αυτά. Αν πχ νιώθεις αηδία όταν είσαι σε μέρος με κρεμασμένα ζώα, διστάζεις να χτυπήσεις με τον μπαλντα και πολλά άλλα, τότε μάλλον δεν είσαι για αυτή την δουλειά και μετά πάλι θα γκρινιάζεις για κάποιον λόγο. 1
Vigilante1319 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 3 ώρες πριν, Shinji ikari είπε Ψέματα. Οντως ετσι ειναι. Γιατι να πω ψεματα. Απλα εχει αλλες αρμοδιοτητες νομιζω λογιστικα ας πουμε, κυλιομενο εβδομαδιαιο ωραριο και περισσοτερο απο 8ωρο. Εχω καιρο να μιλησω μαζι του απο τοτε που εκανε οικογενεια.
Dr_Pepper Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 10 ώρες πριν, archer100 είπε Συγκρινεις τη δουλεια του να χτυπας δελτια μεσα στο αιρ κοντισιον καλοκαιριατικα, βλεποντας ματσακια και κανοντας καλαμπουρι με τους πελατες, με το να κουβαλας κιβωτια ολη μερα σε αποθηκη χωρις κλιματισμο και χωρις να ξερεις αν οντως οι συνθηκες ειναι καλυτερες (λεφτα, αφεντικα, κλιμα, ωραριο, συνθηκες, κλπ); Αφου δεν αναφερεις καποιο προβλημα με την δουλεια αυτη καθαυτη, απλα συζητειστε να καθεσαι 1 ωρα την ημερα παραπανω (8ωρο) δηλαδη 26 ωρες το μηνα παραπανω και με τα 4.12 ευρω που πληρωνεσαι τωρα, θα εχεις το επιπλεον 100ρικο Σωστό αυτό που λες αλλά Είναι μεγάλη πίκρα το 6 μέρες την εβδομάδα ειδικά αν ειναι όλες νυχτερινό... Θες να βγεις εξω να ξεσκάσεις και δεν μπορείς παρα μόνο μια μέρα... όλες τις άλλες μέρες όταν εσύ εισαι ελεύθερος οι άλλοι είναι στην δουλειά τους. Και απότι διάβασα ένα ποστ πιο κάτω απο το δικό σου λέει κάποιους που δουλεύει σε σούπερ ότι δεν ειναι τόσο τραγική απο θέμα κούρασης (φυσικά καμία σχέση με το να χτυπάς δελτία γιαυτό ξεκίνησα με "Σωστό αυτό που λες") 7 ώρες πριν, insomniac01 είπε Επίσης, είναι πιθανό να φας χαστούκι στην μέση του δρόμου γιατί κοίταξες την σύζυγό Εμιρατι. Η απάντηση ειναι μπουκέτο στην μάπα και χλέπα όταν πέσει στο πάτωμα 1
StamTheMan Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 3 ώρες πριν, Vigilante1319 είπε Οντως ετσι ειναι. Γιατι να πω ψεματα. Αυτος λεει ψεμματα,οχι εσυ. 31 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Είναι μεγάλη πίκρα το 6 μέρες την εβδομάδα ειδικά αν ειναι όλες νυχτερινό... Θες να βγεις εξω να ξεσκάσεις και δεν μπορείς παρα μόνο μια μέρα Ουτε αυτη μπορεις,εκτος και αν το να ξεσκασεις αφορα νυχτερινη διασκεδαση. Εχω περασει απο βαρυ νυχτερινο ωραριο( μονο νυχτα σε νετ καφε ) και σταματησα γιατι εφτασα να κοιμαμαι 12.00 το μεσημερι και να ξυπναω αφου ειχε πεσει ο ηλιος. Ακομα χειροτερα,εχω δουλεψει κυλιομενο σε αλλο νετ,που η πρωινη βαρδια διαδεχοταν τη νυχτερινη,στην οποια επρεπε να σχολασεις 08.00 πρωι δευτερας πχ,να κοιμηθεις λιγο ως το μεσημερι και να κοιμηθεις ξανα νωρις το βραδυ, για να σηκωθεις το πρωι της τριτης.
kostasbm Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 8 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Μία χαρά διαβάζω, εσυ να τα γράφεις καλύτερα. Το ότι είπαν έτσι οι Εβραίοι δεν σημαίνει τίποτα, ούτε είναι κάτι καινούργιο που το ακουμε πρώτη φορά, ούτε το λένε μόνο αυτοί. Δεν θα κάτσουμε να δικαιολογησουμε έμμεσα τους εργοδότες που δινουνε ψυχούλα, γιατί κάτι τέτοια άνετα τα πιπιλανε οι εργοδότες. Επίσης δεν ξέρεις αν και κατά πόσο έχει μειώσει ήδη τα έξοδα του ο άλλος. Γενικά δεν προσφέρει κάτι αυτό που λες. Οτι είναι να μειώσει σε έξοδα το μειώνει ο καθε άνθρωπος με στοιχειώδη λογικη όταν δεν βγαίνει οικονομικά. Βασίλη και πάλι σου λεω ότι αυτό που είπα δεν είναι κατοχυρωμένο από Εβραίους,απλα δούλευα μαζί τους για κάποια χρόνια και κατάλαβα τα μυνηματα που περνάνε οι οικογένειες στα παιδιά τους.Αν εσύ το είχες ακούσει από τους γονείς σου δεκτό ..... αν εσύ τα έχεις με όλους τους εργοδότες καλά κανείς και αφού έχεις άλλους τρόπους να παίρνεις τις αυξήσεις σου, μπράβο σου, μόλις γίνεις εργοδότης και είμαστε εδώ να μας πεις και τότε την άποψη σου για την άλλη πλευρά.
johnbond Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Αν και βλέπω οι απόψεις διίστανται, εγώ προτείνω να πας στο σουπερμάρκετ. Σα δουλειά είναι πιο ασφαλής οτι θα υπάρχει και του χρόνου, άλλωστε και στα lockdown μόνο αυτά έμειναν ανοιχτά, το ωράριο σου θα είναι ανθρώπινο, όσο για την κούραση ναι μεν η δουλειά σου θα είναι πιο χειρωνακτική αλλά δες το και σα γυμναστική. Είναι καλύτερο για την υγεία σου από το να κάθεσαι όλη μέρα. Συν ότι θα έχεις προοπτικές εξέλιξης. 3
notist Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Καλημέρα. Αυτό για το επάγγελμα του κρεοπώλη ισχύει. Διάβαζα ένα άρθρο για τη μεγάλη παραίτηση που αφορά τη χώρα μας. Έλεγε ότι μετά τον κλάδο του τουρισμού που δεν πάνε, έχουν θέμα και τα σούπερ μάρκετ ειδικά σε ειδικότητες οδηγών που φεύγουν στο εξωτερικό και σε κρεοπώλη. Είχα και εγώ φίλο σε πρακτορείο προπο που δούλευε πολλά χρόνια. Μάλιστα είχε κερδίσει και μια σύνταξη για δέκα χρόνια σε έναν από τους διαγωνισμούς εκείνης της εποχής από τον οπαπ. Ηταν ελεύθερος ήταν και τζογαδόρος. Φράγκο δεν του έμενε. Ο ts δεν ξέρουμε τι κάνει. Και εγώ ψηφίζω σούπερ μάρκετ.
NotAliki177 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 22 hours ago, sphinxgr said: Εγω απλά θα αναφέρω ένα λάθος. Το ότι πάει ο κόσμος και ζητάει αύξηση σε κάποιον αναφέροντας, τη δική του μεριά. Σαν να ζητάει ελεημοσύνη. Κανείς δεν θα δώσει αύξηση στεκόμενος στο συναίσθημα. Στην εργασία γενικά δεν υπάρχει κανένα συναίσθημα. Γιατι να δώσει ο άλλος αύξηση αν του πω οτι δεν βγαινω, δεν έχω λεφτά, έχω έξοδα? Μεσα του θα σκεφτεί " και τι με νοιάζει εμένα?" Αύξηση ζητάμε, αναφέροντας τι θέλει να ακούσει ο άλλος. Τι τον αφορά. Για ποιο λόγο να δώσει αύξηση. Τι θα κερδίσει απο αυτή την αυξηση. Ουσιαστικά του πουλάμε κάτι που θέλουμε να αγοράσει. Κανείς δεν πούλησε κάτι σε κάποιον βασιζόμενος σε συναίσθημα όμως. Για το μισθό έχω την εντύπωση πως για τη δουλειά που κάνεις, πάει και πιο πάνω. Οχι σε τίποτα τρελά ποσά, γιατί ούτως ή αλλως είσαι με 42 ώρες εργασίας - παρότι 6 ήμερο. Αλλά, στα 800€ με μέγιστο 850€ ΙΣΩΣ θα μπορούσε να φτάσει με ίδιες συνολικές ώρες σε μεγάλο πρακτορείο. Βέβαια μεγάλα πρακτορεία στην Αθήνα κλείνουν μετά τις 12.00, οπότε εκεί τελειώνει η βάρδια και πάει και λίγο παραπάνω μεχρι να κάνεις ταμείο. Εδώ είσαι λάθος. Καταρχάς όλα αυτά που έγραψε το παιδί είναι λόγος αύξησης. Τελεία και παύλα. Από κει και πέρα ναι: σκασίλα του (εργοδότη), σκασίλα όμως και του υπαλλήλου. Τα πράγματα είναι απλά. Αν θεωρείς ότι η δουλειά που κάνεις είναι για περισσότερα λεφτά, τα ζητάς. Προφανώς στο σενάριο υπάρχει και η αρνητική απάντηση, οπότε πρέπει να είσαι οκ-απόλυτος με αυτό και να πράξεις ότι είναι καλύτερο για σενα. @ts Η δουλειά στην αποθήκη μου ακούγεται καλύτερη... νορμαλ ώρες, καλύτερος μισθός, 5 μέρες... το θέμα είναι πόσο κουραστική είναι και γενικά τι σε βολεύει εσένα. Σκέφτηκες να βελτιώσεις τις συνθήκες (το ωράριο) στην τωρινή δουλειά σου υπό τον ίδιο μισθό; πχ πρωινές ώρες? ΥΓ: συνειδητοποίησα όλα τα καλούδια της τωρινής σου δουλειάς, οπότε άραξε στο air condition, στους αγώνες, το καλοκαίρι με το αναψυκτικό σου... αφού ίδια λεφτά είναι πάνω κάτω. άρα: 6 μέρες αλλά 7ωρες (+ όλα τα καλά) vs 5 μέρες 8ωρες Xd. Επεξ/σία 21 Μαΐου 2022 από NotAliki177
jimwalker Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Καλημερα σε ολους.Μετα απο 20+ χρονια δουλειας σε αποθηκες,θα σου πω οτι δεν ειναι τοσο "χαμαλικι" και δυσκολα τα πραγματα οσο τα φανταζεσαι,βεβαια ειναι και υποκειμενικο αυτο.Η γενια μου μεγαλωσει βλεποντας την οικοδομη ως "χαμαλικι" και σαν δουλεια που καλο θα ηταν να αποφευγεις,η τωρινη γενια βλεπει ετσι τις αποθηκες...Ως υπαλληλος του ΑΒ μαλιστα,θα εχεις πολλα ατου(πληρωμες στην ωρα τους,ωραριο με πληρωμενες υπερωριες κτλ.) και πιθανοτητα εξελιξης..Τωρα στον οπαπ προφανως απο σωματικη κουραση θα ειναι καλυτερα,συνθηκες με air condition κτλ.,αλλα θα κανεις αυτο για παντα η οσπου να σε διωξει ο ιδιοκτητης..Ζυγιζεις τα υπερ και τα κατα,και παιρνεις την αποφαση σου(μην ξεχναμε και το ωραριο..αλλο 6μερο με 7ωρο και αλλο 5μερο με 8ωρο,στην 2η περιπτωση ξεκουραζεσαι πολυ καλυτερα..) 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Σαν δουλειες δεν εχουνε σχεδον καμια σχεση μεταξυ τους. Θα σου προτεινα να μην το δοκιμασεις. Πηγαινε σε κατι ενδιαμεσο για αρχη, αν βρεις κατι και μετα πεσε στα βαθια σε μια αποθηκη. Σιγουρα οι αποθηκες δεν ειναι οπως πριν 50 χρονια, αλλα δεν παυουνε να ειναι αποθηκες και σε σχεση με δουλεια πισω απο ενα γκισε οπως εισαι τωρα ειναι μερα με την νυχτα. Στο λεω γιατι εχω ασχοληθει με τον τομεα Logistics και η αποθηκη οσο μοντερνα και να ειναι ειναι χαμαλικα στο τελος της ημερας. Οσο για τους χ.ο.α.μ η ψυχη τους και η μεση τους το ξερει τι τραβανε. Επεξ/σία 21 Μαΐου 2022 από Bullrich
insomniac01 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 11 ώρες πριν, Shinji ikari είπε Η νεολαία το έχει; από μόνη της; δεν της το δημιούργησε κάποιο παραμύθι ελιτίστικης προπαγάνδας; Η Gen X τον ήπιε χειρότερα κατά τη γνώμη μου. Το πρόβλημα της ελληνικής Gen Ζ ειναι οτι θεωρει οτι ανηκει/μοιαζει με την αμερικανικη Gen Ζ που δεν ισχυει ουτε μια στο τρις. (δεν ανταπανταω σαν αφορμη πηρα το σχολιο σου) Άλλες ευκαιρίες, άλλη εκπαίδευση, άλλος κύκλος, άλλη κουλτούρα (η πραγματική αμερικανική κουλτούρα δεν βρίσκεται στο Reddit και είναι υπερπολυδιαστατατη), άλλη λογική, άλλη αντίληψη πραγμάτων και καταστάσεων. Πολλοί θεωρούν ότι το επειδή μιλούν στο Reddit η παίζουν Xbox είναι σαν τους Αμερικανούς. Αυτό δεν ισχύει ούτε μια στο τρις, όπως προανέφερα. Ναι entitlement υπαρχει, ειδικα στην ελληνικη Gen Z. Και σε αυτο φταινει οι γονεις τους που ειναι η γενια των νεοπλουτων διακοποδανειων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις