Racerr Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 κι εγω στον ΑΒ ειμαι οδηγος αν θες τη γνωμη μου σε νησι ισως να μην εχει τοσο φορτο εργασιας οσο εδω στην αθηνα παντως στη μισθοδοσια ειναι τυπικοι πληρωνουν τα παντα 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Με αφορμή το μήνυμα του φίλου που του λέω να τα ζυγίσει όλα +- και να κάνει την επιλογή του. Εγώ όπως γνωρίζετε αρκετοί από σας δουλεύω σε μια πολυεθνική εταιρεία/οργανισμό (αρκετά χρόνια) είμαι στο τμήμα οικονομικής διεύθυνσης/λογιστήριο ξεκίνησα από τον κατώτατο βασικό μισθό και έφτασα σε αρκετά καλό μισθό με τις ανάλογες ευθύνες φυσικά. Επειδή όμως όλα τα όμορφα και ωραία στην ζωή κάποτε τελειώνουν έτσι και εδώ ανακοινώθηκε ότι τελειώνει η χρηματοδότηση του προγράμματος 31/12/2022 και η πολυεθνική εταιρεία/οργανισμός μειώνει τις εργασίες της πιθανόν και να κλείσει το ελληνικό παράρτημα. Έτσι άρχισαν οι μειώσεις του προσωπικού (απασχολούμε αρκετές εκατοντάδες/χιλιάδες υπαλλήλους) και ήδη 04/2022 έχουμε κάνει μείωση 50% στο προσωπικό και φυσικά τις απαραίτητες μειώσεις στους μισθούς (σε όλους τους υπαλλήλους ανεξάρτητα θέσης) σκεφτείτε ότι αυτή την στιγμή που μιλάμε ο μισθός μου είναι 800 ευρώ μικτά (670 ευρώ καθαρά) με τις ίδιες ευθύνες φυσικά , ο οικονομικός διευθυντής που έφαγε μείωση μισθού αλλά βγαίνει σε σύνταξη 06/2022 δεν τον ενδιαφέρει φυσικά. Έτσι με ανάγκασαν και εμένα να κοιτάξω τον εαυτό μου και τις επιλογές που έχω μιας και πλέον είμαι 50 χρονών δεν είμαι 25 χρονών και πλέον είναι μονόδρομος η επιλογή μου προς το δημόσιο τομέα ή προς εταιρεία που είναι στο δημόσιο αλλά είναι ΝΠΙΔ τα πράγματα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα πάω προς τα εκεί με μισθό 1.500 ευρώ καθαρά το μήνα , με ανθρώπινο ωράριο και φυσικά θα αποκτήσω προσωπική ζωή και την ψυχική μου υγεία/ηρεμία. ή άλλη επιλογή που είχα ήταν να μεταναστεύσω στα ΗΑΕ που είναι ήδη ο κολλητός μου φίλος και εργάζεται σε πολυεθνικό όμιλο που ασχολείται με τα χρηματοπιστωτικά στο τμήμα πληροφορικής (δίκτυα) και να πληρώνομαι αδρά σε ευρώ αλλά δεν είναι για εμένα αυτά...
Vigilante1319 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Παντως φιλος μου σε γνωστο σουπερμαρκετ μετα απο 6μηνες αποθηκη εγινε βοηθος υπευθηνου και παιρνει χιλιαρικου βεβαια εχει αλλο σταξιμο εκει. 4
insomniac01 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, ikorolis είπε Με αφορμή το μήνυμα του φίλου που του λέω να τα ζυγίσει όλα +- και να κάνει την επιλογή του. Εγώ όπως γνωρίζετε αρκετοί από σας δουλεύω σε μια πολυεθνική εταιρεία/οργανισμό (αρκετά χρόνια) είμαι στο τμήμα οικονομικής διεύθυνσης/λογιστήριο ξεκίνησα από τον κατώτατο βασικό μισθό και έφτασα σε αρκετά καλό μισθό με τις ανάλογες ευθύνες φυσικά. Επειδή όμως όλα τα όμορφα και ωραία στην ζωή κάποτε τελειώνουν έτσι και εδώ ανακοινώθηκε ότι τελειώνει η χρηματοδότηση του προγράμματος 31/12/2022 και η πολυεθνική εταιρεία/οργανισμός μειώνει τις εργασίες της πιθανόν και να κλείσει το ελληνικό παράρτημα. Έτσι άρχισαν οι μειώσεις του προσωπικού (απασχολούμε αρκετές εκατοντάδες/χιλιάδες υπαλλήλους) και ήδη 04/2022 έχουμε κάνει μείωση 50% στο προσωπικό και φυσικά τις απαραίτητες μειώσεις στους μισθούς (σε όλους τους υπαλλήλους ανεξάρτητα θέσης) σκεφτείτε ότι αυτή την στιγμή που μιλάμε ο μισθός μου είναι 800 ευρώ μικτά (670 ευρώ καθαρά) με τις ίδιες ευθύνες φυσικά , ο οικονομικός διευθυντής που έφαγε μείωση μισθού αλλά βγαίνει σε σύνταξη 06/2022 δεν τον ενδιαφέρει φυσικά. Έτσι με ανάγκασαν και εμένα να κοιτάξω τον εαυτό μου και τις επιλογές που έχω μιας και πλέον είμαι 50 χρονών δεν είμαι 25 χρονών και πλέον είναι μονόδρομος η επιλογή μου προς το δημόσιο τομέα ή προς εταιρεία που είναι στο δημόσιο αλλά είναι ΝΠΙΔ τα πράγματα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα πάω προς τα εκεί με μισθό 1.500 ευρώ καθαρά το μήνα , με ανθρώπινο ωράριο και φυσικά θα αποκτήσω προσωπική ζωή και την ψυχική μου υγεία/ηρεμία. ή άλλη επιλογή που είχα ήταν να μεταναστεύσω στα ΗΑΕ που είναι ήδη ο κολλητός μου φίλος και εργάζεται σε πολυεθνικό όμιλο που ασχολείται με τα χρηματοπιστωτικά στο τμήμα πληροφορικής (δίκτυα) και να πληρώνομαι αδρά σε ευρώ αλλά δεν είναι για εμένα αυτά... Να ξέρεις να μην πιστεύεις αυτά που σου λένε οι άλλοι για ΗΑΕ. Πολλές φορές δεν πληρώνουν τίποτα και οι εταιρίες σου κρατάνε το διαβατήριο για να μην μπορείς να φύγεις. Επίσης, είναι πιθανό να φας χαστούκι στην μέση του δρόμου γιατί κοίταξες την σύζυγό Εμιρατι. Αν μπορείς για εμένα πήγαινε σε εταιρεία Δημοσίου η σε άλλη ιδιωτική πολυεθνική. Αραβικά εμιράτα μόνο αν ρωτήσεις τα παραπάνω και τα δεις στο συμβόλαιο (εκεί υπογράφεις με fingerprint). Αν δεν ειναι γραμμενα στο συμβολαιο (μερα πληρωμης, ωρα, πληροφοριες) μην διανοηθείς να πας. Επίσης, να απαιτήσεις (ρωτήσεις) να είναι και στα αγγλικά από κάτω μεταφρασμένο και να το πας και σε δικό σου μεταφραστή αραβικών (συνήθως είναι σε δυο γλώσσες τα συμβόλαια στα ΗΑΕ). 3 λεπτά πριν, Vigilante1319 είπε Παντως φιλος μου σε γνωστο σουπερμαρκετ μετα απο 6μηνες αποθηκη εγινε βοηθος υπευθηνου και παιρνει χιλιαρικου βεβαια εχει αλλο σταξιμο εκει. Αυτό που σας λέω, αλλά άλλοι γελάνε και σχολιάζουν. Ναι προφανώς έχει, αλλά όταν με το καλό κάποιος γίνει Γενικός δεν θα δουλεύει Γενικός μόνο σε super market, μπορει να παει και σε αλλες εταιρεις οπου θα ξεκινήσει για 3-4 μήνες ως υποδιευθυντής η υπεύθυνος τμήματος και μετά θα γίνει και εκεί γενικός. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ (ναι κεφαλαία) ΑΛΛΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ το βιογραφικό ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΒ/LIDL/MYMARKET και άλλο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΠΑΠ. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2022 από insomniac01 1 1
Vigilante1319 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, insomniac01 είπε Αυτό που σας λέω, αλλά άλλοι γελάνε και σχολιάζουν. Ναι προφανώς έχει, αλλά όταν με το καλό κάποιος γίνει Γενικός δεν θα δουλεύει Γενικός μόνο σε super market, μπορει να παει και σε αλλες εταιρεις οπου θα ξεκινήσει για 3-4 μήνες ως υποδιευθυντής η υπεύθυνος τμήματος και μετά θα γίνει και εκεί γενικός. Ακριβως αυτο μου ειπε και ο ιδιος. Οτι και για το βιογραφικο μετραει πολυ, αμα θελει να παει καπου αλλου θα μπορει να απαιτησει κατευθειαν σαν υποδιευθυντης. Εδω εκανε και οικογενεια πλεον. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, insomniac01 είπε Να ξέρεις να μην πιστεύεις αυτά που σου λένε οι άλλοι για ΗΑΕ. Πολλές φορές δεν πληρώνουν τίποτα και οι εταιρίες σου κρατάνε το διαβατήριο για να μην μπορείς να φύγεις. Επίσης, είναι πιθανό να φας χαστούκι στην μέση του δρόμου γιατί κοίταξες την σύζυγό Εμιρατι. Αν μπορείς για εμένα πήγαινε σε εταιρεία Δημοσίου η σε άλλη ιδιωτική πολυεθνική. Αραβικά εμιράτα μόνο αν ρωτήσεις τα παραπάνω και τα δεις στο συμβόλαιο (εκεί υπογράφεις με fingerprint). Αν δεν ειναι γραμμενα στο συμβολαιο (μερα πληρωμης, ωρα, πληροφοριες) μην διανοηθείς να πας. Επίσης, να απαιτήσεις (ρωτήσεις) να είναι και στα αγγλικά από κάτω μεταφρασμένο και να το πας και σε δικό σου μεταφραστή αραβικών (συνήθως είναι σε δυο γλώσσες τα συμβόλαια στα ΗΑΕ). Αυτό που σας λέω, αλλά άλλοι γελάνε και σχολιάζουν. Ναι προφανώς έχει, αλλά όταν με το καλό κάποιος γίνει Γενικός δεν θα δουλεύει Γενικός μόνο σε super market, μπορει να παει και σε αλλες εταιρεις οπου θα ξεκινήσει για 3-4 μήνες ως υποδιευθυντής η υπεύθυνος τμήματος και μετά θα γίνει και εκεί γενικός. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ (ναι κεφαλαία) ΑΛΛΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ το βιογραφικό ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΒ/LIDL/MYMARKET και άλλο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΠΑΠ. Πολλά και διάφορα έχουν ακουστεί για τα ΗΑΕ καταρχάς δεν μιλάω για εταιρείες που βρίσκουν εργαζόμενους κτλ (δεν εμπλέκεται καμία τέτοια) παρά μόνο ο πολυεθνικός όμιλος χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ιδιοκτησία του εμίρη (αυτός που κυβερνάει τα ΗΑΕ) και το διαβατήριο και υπηκοότητα που δίνει είναι το πράσινο με τα χρυσά γράμματα για όσους γνωρίζουν από ΗΑΕ και καταλαβαίνουν τι εννοώ. ότι αφορά για τον συγκεκριμένο πολυεθνικό όμιλο χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ισχύουν 100% καθώς εργάζεται εκεί ο κολλητός μου οποίος έφερε και την γυναίκα του εκεί η οποία επίσης δουλεύει και έχουν διαβατήριο και την υπηκοότητα (δώρο) και 5ψήφιο νούμερο σε ευρώ το μήνα ο ίδιος και η σύζυγος. Άλλος στην θέση μου θα πήγαινε για 5ψήφιο νούμερο σε αποδοχές εγώ στην ηλικία των 50 δεν πάω αν ήμουν 24-30 χρονών (μόνος) ίσως να πήγαινα. Τώρα οι δικές μου επιλογές τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια περίπου μέχρι να βγω στην σύνταξη είναι το Δημόσιο ή εταιρεία δημοσίου αλλά ΝΠΙΔ δεν ξανά επιλέγω ιδιωτικό τομέα ούτε πολυεθνική (είδα με τα μάτια μου το ευχαριστώ συγνώμη δεν θα πάρω.) Επεξ/σία 20 Μαΐου 2022 από ikorolis
GrKata Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 34 λεπτά πριν, ikorolis είπε Με αφορμή το μήνυμα του φίλου που του λέω να τα ζυγίσει όλα +- και να κάνει την επιλογή του. Εγώ όπως γνωρίζετε αρκετοί από σας δουλεύω σε μια πολυεθνική εταιρεία/οργανισμό (αρκετά χρόνια) είμαι στο τμήμα οικονομικής διεύθυνσης/λογιστήριο ξεκίνησα από τον κατώτατο βασικό μισθό και έφτασα σε αρκετά καλό μισθό με τις ανάλογες ευθύνες φυσικά. Επειδή όμως όλα τα όμορφα και ωραία στην ζωή κάποτε τελειώνουν έτσι και εδώ ανακοινώθηκε ότι τελειώνει η χρηματοδότηση του προγράμματος 31/12/2022 και η πολυεθνική εταιρεία/οργανισμός μειώνει τις εργασίες της πιθανόν και να κλείσει το ελληνικό παράρτημα. Έτσι άρχισαν οι μειώσεις του προσωπικού (απασχολούμε αρκετές εκατοντάδες/χιλιάδες υπαλλήλους) και ήδη 04/2022 έχουμε κάνει μείωση 50% στο προσωπικό και φυσικά τις απαραίτητες μειώσεις στους μισθούς (σε όλους τους υπαλλήλους ανεξάρτητα θέσης) σκεφτείτε ότι αυτή την στιγμή που μιλάμε ο μισθός μου είναι 800 ευρώ μικτά (670 ευρώ καθαρά) με τις ίδιες ευθύνες φυσικά , ο οικονομικός διευθυντής που έφαγε μείωση μισθού αλλά βγαίνει σε σύνταξη 06/2022 δεν τον ενδιαφέρει φυσικά. Έτσι με ανάγκασαν και εμένα να κοιτάξω τον εαυτό μου και τις επιλογές που έχω μιας και πλέον είμαι 50 χρονών δεν είμαι 25 χρονών και πλέον είναι μονόδρομος η επιλογή μου προς το δημόσιο τομέα ή προς εταιρεία που είναι στο δημόσιο αλλά είναι ΝΠΙΔ τα πράγματα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα πάω προς τα εκεί με μισθό 1.500 ευρώ καθαρά το μήνα , με ανθρώπινο ωράριο και φυσικά θα αποκτήσω προσωπική ζωή και την ψυχική μου υγεία/ηρεμία. ή άλλη επιλογή που είχα ήταν να μεταναστεύσω στα ΗΑΕ που είναι ήδη ο κολλητός μου φίλος και εργάζεται σε πολυεθνικό όμιλο που ασχολείται με τα χρηματοπιστωτικά στο τμήμα πληροφορικής (δίκτυα) και να πληρώνομαι αδρά σε ευρώ αλλά δεν είναι για εμένα αυτά... Who asked??? 4 2
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 14 λεπτά πριν, ikorolis είπε Πολλά και διάφορα έχουν ακουστεί για τα ΗΑΕ ότι αφορά για τον συγκεκριμένο πολυεθνικό όμιλο χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ισχύουν 100% καθώς εργάζεται εκεί ο κολλητός μου οποίος έφερε και την γυναίκα του εκεί η οποία επίσης δουλεύει και έχουν διαβατήριο και την υπηκοότητα (δώρο) και 5ψήφιο νούμερο σε ευρώ το μήνα ο ίδιος και η σύζυγος. Άλλος στην θέση μου θα πήγαινε για 5ψήφιο νούμερο σε αποδοχές εγώ στην ηλικία των 50 δεν πάω αν ήμουν 24-30 χρονών (μόνος) ίσως να πήγαινα. Τώρα οι δικές μου επιλογές τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια περίπου μέχρι να βγω στην σύνταξη είναι το Δημόσιο ή εταιρεία δημοσίου αλλά ΝΠΙΔ δεν ξανά επιλέγω ιδιωτικό τομέα ούτε πολυεθνική (είδα με τα μάτια μου το ευχαριστώ συγνώμη δεν θα πάρω.) Λάθος το σκέφτεσαι,γνώμη μου.Μπορείς να πας ΗΑΕ για μερικά χρόνια να μαζεψεις κάμποσα και μετά να επιστρέψεις Ελλάδα για να βγεις στην σύνταξη. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, GrKata είπε Who asked??? Μπράβο τα συγχαρητήρια μου πολύ σοφή απάντηση / σχόλιο / μήνυμα έκανες πολύ κόπο να το σκεφτείς και να μπεις να απαντήσεις/σχολιάσεις. 5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Λάθος το σκέφτεσαι,γνώμη μου.Μπορείς να πας ΗΑΕ για μερικά χρόνια να μαζεψεις κάμποσα και μετά να επιστρέψεις Ελλάδα για να βγεις στην σύνταξη. Δεν είναι για μένα φίλε μου.
Shinji ikari Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 40 λεπτά πριν, Vigilante1319 είπε Παντως φιλος μου σε γνωστο σουπερμαρκετ μετα απο 6μηνες αποθηκη εγινε βοηθος υπευθηνου και παιρνει χιλιαρικου βεβαια εχει αλλο σταξιμο εκει. Ψέματα.
panosno1com Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 32 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε Ψέματα. ε ενας ψευτοτιτλος ,τρεχει για τα παντα και για ολα με 100 ευρω παραπανω κ του λενε οτι ειναι βοηθος υπευθυνου... (σε 6 μηνες out of the blue δεν εξελισσεσαι ) οπως ειχαμε τον ΔΥΛ και τον ΛΥΛ στον στρατο 2
insomniac01 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 https://team.lidl.gr/katastimata/diefthyntis-ria-katastimatos Αρχικός μηνιαίος μικτός μισθός στα 1.700€. Το πλάνο μας όμως είναι σχεδιασμένο έως και 4 χρόνια μετά, που θα φτάσεις στα 2.500€ μικτά. https://team.lidl.gr/katastimata/ypodiefthyntis-ria-katastimatos Αρχικός μηνιαίος μικτός μισθός στα 1.350€. Το πλάνο μας όμως είναι σχεδιασμένο έως και 4 χρόνια μετά, που θα φτάσεις στα 1.700€ μικτά.
Stam123 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 9 ώρες πριν, GamingRoom είπε τελος παντων εγω νοιωθω αδικιμενος και εχω ξενερωσει ... σε φαση να τον κρεμασω αν βρω καποια αλλη δουλεια στα 750 ευρω ... και πιο νορμαλ ωραριο Γενικά, πάντα θα σαι αδικημένος όσο δουλεύεις για κάποιον άλλον και δεν θα εκτιμηθείς σχεδόν ποτέ, από εκεί και πέρα μην το παίρνεις τόσο προσωπικά γιατί θα κάνεις λάθος κινήσεις (χώρια ότι κι εσύ αν ήσουν στη θέση του το ίδιο θα έκανες...). Πιστεύω ότι πάντα πρέπει να διεκδικείς αυτό που πιστεύεις ότι είναι καλύτερο για σένα αλλά συγκεκριμένα εκεί που θες να πας θα 'χεις λιγότερα λεφτά από τώρα (ή τα ίδια) και όχι περισσότερα αλλά περισσότερη δουλειά. Δεν είναι το ίδιο να δουλεύεις καλοκαίρι 8 ώρες σε αποθήκη με το να δουλεύεις 7 ώρες σε πρακτορείο με κλιματισμό και καφέ. Έχε το υπόψη σου. Θα σου πρότεινα να κάνεις λίγο υπομονή μέχρι να βρεις κάτι πραγματικά καλύτερο, τουλάχιστον σε λεφτά.
StamTheMan Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 11 λεπτά πριν, Stam123 είπε πάντα θα σαι αδικημένος Ειδικα αν νομιζει οτι αξιζει για παραπανω,χωρις εμπειρια,ειδικευση και αντιληψη. Γενικα η νεολαια το εχει αυτο το θεμα,ειναι αυτο που οι φιλοι μας στην αμερικαΝΊΑ λενε " entitlement " 1
Shinji ikari Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 34 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Ειδικα αν νομιζει οτι αξιζει για παραπανω,χωρις εμπειρια,ειδικευση και αντιληψη. Γενικα η νεολαια το εχει αυτο το θεμα,ειναι αυτο που οι φιλοι μας στην αμερικαΝΊΑ λενε " entitlement " Η νεολαία το έχει; από μόνη της; δεν της το δημιούργησε κάποιο παραμύθι ελιτίστικης προπαγάνδας; Η Gen X τον ήπιε χειρότερα κατά τη γνώμη μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις