Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια δουλευω σε πρακτορειο Οπαπ εδω και 3 χρονια , 6 ημερα 7 ωρες την μερα με ενα ρεπο την βδομαδα (το ρεπο μου ειναι Τεταρτη) και περνω τον μηνα 650 καθαρα + τα bonus κανενα 100 ευρω φτανω τα 750 

Αλλα δουλευω βραδινη βαρδια τις πιο πολλες μερες της βδομαδας 16:00 με 23:00 το βραδι . Ζητησα αυξηση ενα 100 ευρω για να μπορω να τα βγαλω περα ... αλλα το αφεντικο ελεγες τισ γνωστες μαλακιες οτι εχω πολλα εξοδα και τετοια ... ενω ο τυπος εχει 3 πρακτορεια .... τελος παντων εγω νοιωθω αδικιμενος και εχω ξενερωσει ... σε φαση να τον κρεμασω αν βρω καποια αλλη δουλεια στα 750 ευρω ... και πιο νορμαλ ωραριο

Ψαχνουν προσωπικο στις αποθηκες του ΑΒ εδω στο νησι ... μισθος 700 με 750 ασφαλεια 5 ημερο , ωραριο 08.00 με 16.00 με ρεπο την βδομαδα και ενα ρεπο 

προφανως δεν θα ειναι ευκολη δουλεια , θα εχει κουβαλιμα φουλ ... θα ηθελα την γνωμη σας ομως αν εχει καποιος δουλεψει σε σουπερ μαρκετ στις αποθηκες .... 

Σας ευχαριστω

• Like 2
  • Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, GamingRoom είπε

Καλημερα παιδια δουλευω σε πρακτορειο Οπαπ εδω και 3 χρονια , 6 ημερα 7 ωρες την μερα με ενα ρεπο την βδομαδα (το ρεπο μου ειναι Τεταρτη) και περνω τον μηνα 650 καθαρα + τα bonus κανενα 100 ευρω φτανω τα 750 

Αλλα δουλευω βραδινη βαρδια τις πιο πολλες μερες της βδομαδας 16:00 με 23:00 το βραδι . Ζητησα αυξηση ενα 100 ευρω για να μπορω να τα βγαλω περα ... αλλα το αφεντικο ελεγες τισ γνωστες μαλακιες οτι εχω πολλα εξοδα και τετοια ... ενω ο τυπος εχει 3 πρακτορεια .... τελος παντων εγω νοιωθω αδικιμενος και εχω ξενερωσει ... σε φαση να τον κρεμασω αν βρω καποια αλλη δουλεια στα 750 ευρω ... και πιο νορμαλ ωραριο

Ψαχνουν προσωπικο στις αποθηκες του ΑΒ εδω στο νησι ... μισθος 700 με 750 ασφαλεια 5 ημερο , ωραριο 08.00 με 16.00 με ρεπο την βδομαδα και ενα ρεπο 

προφανως δεν θα ειναι ευκολη δουλεια , θα εχει κουβαλιμα φουλ ... θα ηθελα την γνωμη σας ομως αν εχει καποιος δουλεψει σε σουπερ μαρκετ στις αποθηκες .... 

Σας ευχαριστω

do it

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω απλά θα αναφέρω ένα λάθος. Το ότι πάει ο κόσμος και ζητάει αύξηση σε κάποιον αναφέροντας, τη δική του μεριά. Σαν να ζητάει ελεημοσύνη. Κανείς δεν θα δώσει αύξηση στεκόμενος στο συναίσθημα. 

Στην εργασία γενικά δεν υπάρχει κανένα συναίσθημα. Γιατι να δώσει ο άλλος αύξηση αν του πω οτι δεν βγαινω, δεν έχω λεφτά, έχω έξοδα? Μεσα του θα σκεφτεί " και τι με νοιάζει εμένα?"

Αύξηση ζητάμε, αναφέροντας τι θέλει να ακούσει ο άλλος. Τι τον αφορά. Για ποιο λόγο να δώσει αύξηση. Τι θα κερδίσει απο αυτή την αυξηση. Ουσιαστικά του πουλάμε κάτι που θέλουμε να αγοράσει. 

Κανείς δεν πούλησε κάτι σε κάποιον βασιζόμενος σε συναίσθημα όμως. 

12 λεπτά πριν, GamingRoom είπε

Για το μισθό έχω την εντύπωση πως για τη δουλειά που κάνεις, πάει και πιο πάνω. Οχι σε τίποτα τρελά ποσά, γιατί ούτως ή αλλως είσαι με 42 ώρες εργασίας - παρότι 6 ήμερο. Αλλά, στα 800€ με μέγιστο 850€ ΙΣΩΣ θα μπορούσε να φτάσει με ίδιες συνολικές ώρες σε μεγάλο πρακτορείο. Βέβαια μεγάλα πρακτορεία στην Αθήνα κλείνουν μετά τις 12.00, οπότε εκεί τελειώνει η βάρδια και πάει και λίγο παραπάνω μεχρι να κάνεις ταμείο. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 10
  • Thanks 5
Δημοσ.

Πολυ  καλυτερα  σε  αποθηκη  και  με  καλυτερο  ωραριο.

Φυσικα  αν  ηταν   σκλαβενιτης  ακομα  καλυτερα.

Υπαρχει  και  δυνατοτητα   καλυτερης   θεσης   σε  3-5   χρονια.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Εγω απλά θα αναφέρω ένα λάθος. Το ότι πάει ο κόσμος και ζητάει αύξηση σε κάποιον αναφέροντας, τη δική του μεριά. Σαν να ζητάει ελεημοσύνη. Κανείς δεν θα δώσει αύξηση στεκόμενος στο συναίσθημα. 

Στην εργασία γενικά δεν υπάρχει κανένα συναίσθημα. Γιατι να δώσει ο άλλος αύξηση αν του πω οτι δεν βγαινω, δεν έχω λεφτά, έχω έξοδα? Μεσα του θα σκεφτεί " και τι με νοιάζει εμένα?"

Αύξηση ζητάμε, αναφέροντας τι θέλει να ακούσει ο άλλος. Τι τον αφορά. Για ποιο λόγο να δώσει αύξηση. Τι θα κερδίσει απο αυτή την αυξηση. Ουσιαστικά του πουλάμε κάτι που θέλουμε να αγοράσει. 

πολύ σωστό το σχόλιο σου.

Αυτό όμως το κάνουν πολλοί. Έχω ακούσει κι εγώ άτομα, το ένα στη δουλειά μου κιολας πρόσφατα, να λέει ότι δε βγαίνω θα ζητήσω αύξηση. Ο μισθός σου όμως δεν εξαρτάται με το αν βγαίνεις ή όχι. Εξαρτάται (ας πούμε) με το τι έργο παράγεις. Να πας να πεις στον εργοδότη ότι θέλεις αύξηση επειδή δουλεύεις περισσότερες ώρες, έχεις περισσότερες ευθύνες, ότι έχεις φέρει περισσότερο κόσμο στη δουλειά, ναι. Αλλά να του πεις απλά ότι δε βγαίνεις, θα πάρεις μπάλες. Και δικαίως θα πάρεις μπάλες.

Επίσης άλλο λάθος που κάνουν πολλοί.

Έχει λέει 3 σπίτια, 2 αυτοκίνητα, 3 υποκαταστήματα, 3 γκόμενες....  ας έχει ο άλλος ό,τι θέλει. Δε πρόκειται να σου δώσει εσένα περισσότερα απλά επειδή έχει, αλλιώς δε θα είχε.

Όταν ο γνωστός.. είπε την ατάκα μαζί τα φάγαμε, πέσανε οι περισσότεροι να τον φάνε και λέγανε ότι δε τα φάγαμε μαζί. Με την ίδια λογική και ο εργοδότη θα σου πει ότι δε τα φτιάξαμε μαζί. Αν ο εργοδότης χρωστούσε παντού θα έδινε ο υπάλληλος πίσω κομμάτι του μισθού του; όχι, θα έλεγε τι με νοιάζει εμένα αν χρωστάει, πρόβλημα του

• Like 21
  • Thanks 5
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Αυτό όμως το κάνουν πολλοί. Έχω ακούσει κι εγώ άτομα, το ένα στη δουλειά μου κιολας πρόσφατα, να λέει ότι δε βγαίνω θα ζητήσω αύξηση. Ο μισθός σου όμως δεν εξαρτάται με το αν βγαίνεις ή όχι. Εξαρτάται (ας πούμε) με το τι έργο παράγεις. Να πας να πεις στον εργοδότη ότι θέλεις αύξηση επειδή δουλεύεις περισσότερες ώρες, έχεις περισσότερες ευθύνες, ότι έχεις φέρει περισσότερο κόσμο στη δουλειά, ναι. Αλλά να του πεις απλά ότι δε βγαίνεις, θα πάρεις μπάλες. Και δικαίως θα πάρεις μπάλες.

Έχει λέει 3 σπίτια, 2 αυτοκίνητα, 3 υποκαταστήματα, 3 γκόμενες....  ας έχει ο άλλος ό,τι θέλει. Δε πρόκειται να σου δώσει εσένα περισσότερα απλά επειδή έχει, αλλιώς δε θα είχε.

Όταν ο γνωστός.. είπε την ατάκα μαζί τα φάγαμε, πέσανε οι περισσότεροι να τον φάνε και λέγανε ότι δε τα φάγαμε μαζί. Με την ίδια λογική και ο εργοδότη θα σου πει ότι δε τα φτιάξαμε μαζί. Αν ο εργοδότης χρωστούσε παντού θα έδινε ο υπάλληλος πίσω κομμάτι του μισθού του; όχι, θα έλεγε τι με νοιάζει εμένα αν χρωστάει, πρόβλημα του

Όπως ακριβώς τα λες. Συμφωνούμε απόλυτα. 

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Αν ο εργοδότης χρωστούσε παντού θα έδινε ο υπάλληλος πίσω κομμάτι του μισθού του; όχι, θα έλεγε τι με νοιάζει εμένα αν χρωστάει, πρόβλημα του

Πάντως μερικοί να απαιτούν επιστροφή δώρων μια χαρά ξέρουν.

Θα μου πεις, βρίσκουν και τα κάνουν (κλασικά πάντα οι ποταποί υπάλληλοι φταίνε), αλλά λέμε.

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.

Συνφωνο κανεις δεν δινει αυξηση με το ετσι θελω ... αλλα βλεπεις οτι εχεις ενα εμπιστο εργαζομενο που εχεις μαθει την δουλεια και εχει ανεβασει τον καθημερινο τζιρο του μαγαζιου ... και σου ζηταει κατι γιατι να μην τον προσεξεις παραπανω ... θα πρεπει δηλαδη να του πω η αυξηση η φευγω ... και αντε να βρει τοτε ατομο εμπιστο ατομο να βαλει στο μαγαζι ... που εψαχνε μια φορα 5 μηνες να βρει ατομο που να του κανει . Αρα θα πρεπει να τον εκβιασω για να μου την δωσει , εκει καταληγουμε  

Δημοσ.

να απαντήσω και στο θέμα διότι δε το έκανα. όσο για το "κρεμάσω", δε θα το σκεφτόμουν καν. Αν μπορούσα να κερδίσω περισσότερα θα το έκανα. Θα έφευγα και θα του το έλεγα ξεκάθαρα. Τα λεφτά που μου δίνεις είναι λίγα, δε βγαίνω, οπότε θα αναγκαστώ να φύγω, ούτε καυγάδες, ούτε τίποτα. Δε χωράνε συναισθηματισμοί. Εδώ να σημειώσω ότι σε κάθε περιπτωση καλό είναι να κρατάμε πόρτες ανοιχτές. Εκτός αν ο άλλος είναι τέρμα καραγκιόζης.

Από εκεί και πέρα έχω γνωστούς που κάνουν την ίδια δουλειά σε άλλες περιοχές και ο ένας είναι αραχτός και ο άλλος τρέχει. Επίσης ένας φίλος μου έφυγε μόνος του από μια δουλειά η οποία ήταν χάλια και πήγε σε άλλη για καλύτερα και τώρα βρίζει την ώρα και τη στιγμή που έφυγε.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Πάντως μερικοί να απαιτούν επιστροφή δώρων μια χαρά ξέρουν.

Θα μου πεις, βρίσκουν και τα κάνουν (κλασικά πάντα οι ποταποί υπάλληλοι φταίνε), αλλά λέμε.

Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη. Αυτό είναι παράνομο και απλά δεν δικαιολογείται.

Εκτός και αν για κάποιο λόγο έχει προσυμφωνηθεί. 

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Για το μισθό έχω την εντύπωση πως για τη δουλειά που κάνεις, πάει και πιο πάνω. Οχι σε τίποτα τρελά ποσά, γιατί ούτως ή αλλως είσαι με 42 ώρες εργασίας - παρότι 6 ήμερο. Αλλά, στα 800€ με μέγιστο 850€ ΙΣΩΣ θα μπορούσε να φτάσει με ίδιες συνολικές ώρες σε μεγάλο πρακτορείο. Βέβαια μεγάλα πρακτορεία στην Αθήνα κλείνουν μετά τις 12.00, οπότε εκεί τελειώνει η βάρδια και πάει και λίγο παραπάνω μεχρι να κάνεις ταμείο. 

10 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Όπως ακριβώς τα λες. Συμφωνούμε απόλυτα. 

Συνφωνο κανεις δεν δινει αυξηση με το ετσι θελω ... αλλα βλεπεις οτι εχεις ενα εμπιστο εργαζομενο που εχεις μαθει την δουλεια και εχει ανεβασει τον καθημερινο τζιρο του μαγαζιου ... και σου ζηταει κατι γιατι να μην τον προσεξεις παραπανω ... θα πρεπει δηλαδη να του πω η αυξηση η φευγω ... και αντε να βρει τοτε ατομο εμπιστο ατομο να βαλει στο μαγαζι ... που εψαχνε μια φορα 5 μηνες να βρει ατομο που να του κανει . Αρα θα πρεπει να τον εκβιασω για να μου την δωσει , εκει καταληγουμε  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, GamingRoom είπε

Ναι. Έτσι γίνεται η ζήτηση αύξησης. Δεν είναι εκβιασμός. Είναι αριθμοί. 

Αν όντως υπάρχει κερδοφορία στην εταιρία και υπάρχουν χρήματα να δοθούν, έτσι γίνεται η διαπραγματευση. Λες τι προσφέρεις σε σχέση με τους υπολοίπους, τι έχεις φέρει στην εταιρία κλπ και ζητάς την ανάλογη ανταμοιβή.

Αν η εταιρία δεν έχει λεφτά βέβαια, όσο και να ζητάς, δεν υπάρχει κάτι να πάρεις. Ειδικά τα πρακτορεία ΟΠΑΠ έχουν φάει τεράστια ζημιά τα τελευταία 2 χρόνια. 

Δες λίγο να πάρεις ιδέα, τον τζίρο που κάνεις, την προμήθεια που αφήνει ο ΟΠΑΠ στον ιδιοκτήτη μείον τα έξοδα, να δεις αν υπάρχει περιθώριο αύξησης ή ενδεχομένως πάτε για κλείσιμο όπως πολλά πρακτορεία. Όπως ξέρεις καλύτερα, τα κέρδη δεν βγαίνουν απο τζόκερ και κίνο. 

Πρακτορεία με μεγάλα κέρδη, ξέπλυμα κάνουν όπως ξέρεις... Οι άλλοι νομίζουν ότι θα βγάλουν απλά. 

Σε πρακτορείο που ξέρω, για να βγάλει τα έξοδα του θέλει τζίρο απο 150.000€ το μήνα * 12 μήνες. Ξαναλέω, για να πληρώσει απλα τα έξοδα του. Εεεε δεν είναι και αυτονόητος τζίρος... Οι προμήθειες που αφήνει ο ΟΠΑΠ, ειναι ελάχιστες έως και ληστρικές.

Αυτό σημαίνει πως ο υπάλληλος το βράδυ που κάνει ταμείο πρέπει να έχει απο 5000€. Πρώτης τάξης θύμα για ληστεία δηλαδή. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bitbit είπε

Γιατί ο εργοδότης δίνει μέρος των κερδών, για να δώσει ο υπάλληλος μέρος του μισθού του όταν πέσει έξω;

Που βέβαια στην δεύτερη περίπτωση, προβαίνει σε μονομερείς ενέργειες ο εργοδότης, ζητώντας μείωση του μισθού με ταυτόχρονη επίκληση στο συναίσθημα του εργαζόμενου.

Επίσης το δεν βγαίνω είναι πολύς σοβαρός λόγος αύξησης. Δεν εργαζόμαστε από χόμπι, αλλά από ανάγκη για επιβίωση.

Αυτές οι μαρκετίστικες φαμφάρες που πουλάνε τα τμήματα ΗR αρχίζουν και κουράζουν. Τους έχουμε που τους έχουμε στην μπούκα τους HRάδες, κάποια στιγμή θα φάνε και το ξύλο της αρκούδας και θα ηρεμήσουν.

• Like 11
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Επίσης το δεν βγαίνω είναι πολύς σοβαρός λόγος αύξησης. Δεν εργαζόμαστε από χόμπι, αλλά από ανάγκη για επιβίωση.

Παίρνω 2000€ το μήνα αλλά δεν βγαίνω. Νομίζω είναι μια καλή ευκαιρία να ζητήσω αύξηση. 

Και η κοπέλα στο διπλανό μου γραφείο έχει 70.000€ οικογενειακό εισόδημα, αλλά δεν βγαίνει και μου παραπονιέται που δεν πήρε και το επίδομα βενζίνης (όντως). Θα της πως να ζητήσει κ αυτή αύξηση αφου δεν βγαίνει.

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ.

Εδώ σε μας γιατί δεν έχει έρθει το tang ping και η μεγάλη παραίτηση? 

Τόσο δουλευταράδες γίναμε?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...