super3bingo Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Θέμα συνεννόησης με τον εργοδότη πριν αναλάβεις.
sphinxgr Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 4 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Εως το 2012, έχω τουλάχιστον καθαρά 9 έτη, 3 τριετίες. Απο τον Μάιο του 2012 έως και τώρα, είμαι σε άλλο κλάδο. Είναι υποχρεωμένος ο εργοδότης να μου δώσει καθαρά 733 αντί για 611€; Ανεβαίνει αυτόματα το ωρομίσθιο και οι προσαυξήσεις αργίας και νύχτας ανεβάζοντας το σύνολο του μισθού; Δεν το ξέρω 100% σίγουρα. Διάβασε και εδώ Ναι. αργίες και νύχτες, υπολογίζονται βάσει του μισθού που παίρνεις.
AntiCambeR Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, sphinxgr είπε Δεν το ξέρω 100% σίγουρα. Διάβασε και εδώ Ναι. αργίες και νύχτες, υπολογίζονται βάσει του μισθού που παίρνεις. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να μην μετρήσουν τα 9 χρόνια που είχα σε 1 συγκεκριμένη εταιρεία έως το 2012.Τότε ξεκίνησα απο ΔΕ τεχνική σχολή με χαμηλό μισθό και σταδιακά έπαιρνα μικρή αύξηση κάθε χρόνο, οπότε εξαρτάται από το είδος της σύμβασης που είχα μάλλον, νομίζω τότε ήταν συλλογικές οι συμβάσεις. Τώρα στον κλάδο που είμαι, παίρνω τα ίδια χρήματα με κάποιον που έχει μηδέν προϋπηρεσία.Πιστεύω πως πιθανότατα θα πάρω την αύξηση που ισχύει απο 01/05/2022.Αυτό θα μπορώ να το δω απο το εκκαθαριστικό του Μαϊου όπου αναγράφεται ο μεικτός μηνιαίος μισθός. Αν είναι υποχρεωμένοι να μου πληρώσουν 9 χρόνια προϋπηρεσίας, το πιο πιθανό είναι να με αντικαταστήσουν με κάποιον χωρίς προϋπηρεσία.Δυστυχώς αν γίνει αυτό δεν απολύουν, μας αναγκάζουν να παραιτηθούμε έμμεσα με συγκεκριμένους τρόπους για να μην δίνουν αποζημίωση και να φαίνεται πως έχουν παραιτήσεις και προσλήψεις και όχι απολύσεις και προσλήψεις. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2022 από AntiCambeR
JT71 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 Δημοσ. 26 Μαΐου 2022 16 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Εως το 2012, έχω τουλάχιστον καθαρά 9 έτη, 3 τριετίες. Απο τον Μάιο του 2012 έως και τώρα, είμαι σε άλλο κλάδο. Είναι υποχρεωμένος ο εργοδότης να μου δώσει καθαρά 733 αντί για 611€; Ανεβαίνει αυτόματα το ωρομίσθιο και οι προσαυξήσεις αργίας και νύχτας ανεβάζοντας το σύνολο του μισθού; Η προϋπηρεσία πρέπει να δηλωθεί πριν την πρόσληψη κ σε συνεννόηση με τον εργοδότη παίρνεις τον ανάλογο μισθό.πολλοι εργοδότες σε περίπτωση επιτόπιου ελέγχου λένε ότι η προϋπηρεσία δεν δηλώθηκε από τον εργαζόμενο. Στις 20/5/2022 στις 12:46 ΜΜ, sphinxgr είπε Είναι παράνομο να κάνεις αναγωγή σε 12 μήνες στην Ελλάδα (για το ηθικό / ανήθικο είναι άλλο θέμα). Πολλοί το κάνουν όμως. Δεν σημαίνει όμως ότι πληρώνουν λιγότερα. Απλά επιλέγουν να έχουν σταθερά έξοδα κάθε μήνα και να μην φορτώνονται υπέρογκα έξοδα πχ το Δεκέμβριο. Είναι παράνομο ν βάζεις τα δώρα στον μισθό.το δώρο ειναι ξεχωριστη μισθολογική περίοδος κ πρέπει ν κατατεθεί μέσω ΑΠΔ στον εφκα συγκεκριμένες ημερομηνίες για τις εισφορές, ένσημα εργαζομένου.δεν μπορείς ν πεις στον εφκα .. εντάξει του έβαζα λίγο κάθε μήνα ούτε οι υπολογισμοί μπορούν ν γίνουν σωστά.
sphinxgr Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 15 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Αν είναι υποχρεωμένοι να μου πληρώσουν 9 χρόνια προϋπηρεσίας, το πιο πιθανό είναι να με αντικαταστήσουν με κάποιον χωρίς προϋπηρεσία. Δυστυχώς γίνεται και αυτό. Γενικά μιλώντας (όχι ειδικά για σένα), όποιος παίρνεις περισσότερα απο έναν άλλο σε μια εταιρία, συνήθως στις περικοπές είναι απο τους πρώτους που θα προτανθούν να φύγουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα