bill_viper Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 Χαιρετώ την παρέα, θέλω να συνδέσω ένα Intel NUC (που τρέχει τη μηχανογράφηση της εταιρίας) κι ένα Mac Mini M1 (για προσωπική χρήση) με μία οθόνη (Dell S2319H) η οποία έχει ένα μόνο HDMI. Γίνεται; Αν ναι, με ποιον τρόπο;
@11h Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 ψάξε για hdmi switch, έχει πολλά αν θες να μοιράζεσαι και πληκτρολόγιο/ποντίκι χρειάζεσαι kvm switch
bill_viper Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Δεν γνώριζα την ύπαρξη HDMI switch. Προφανώς η εναλλαγή των HDMI γίνεται πατώντας κάποιο κουμπάκι πάνω στο switch; ΗDMI switch και HDMI splitter είναι το ίδιο; Πληκτρολόγια και ποντίκι έχω αμφότερα κάτι ασύρματα Logitech. Επειδή όμως θα μπλέξω απ'ότι βλέπω με πολύ καλώδιο αν πάω σε KVM switch θα προβώ σε αγορά καινούριων bluetooth Logitech που υποστηρίζουν μέχρι 3 συσκευές. Επεξ/σία 19 Μαΐου 2022 από bill_viper
@11h Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 Ναι, έχουν διακόπτη ή κουμπί, ανάλογα με το μοντέλο https://www.skroutz.gr/c/248/Accessouar-eikonas/f/1172421/HDMI-Switch.html
bill_viper Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Απ'ότι βλέπω η οθόνη μου έχει και μία θύρα VGA. Θα ήταν καλή λύση να πάω σε HDMI to VGA για να συνδέσω το NUC που τρέχει τη μηχανογράφηση της εταιρίας, και να συνδέσω το Mac Mini με HDMI to HDMI; Θα χάσω κάτι στην πρώτη περίπτωση; Έτσι, θα γλυτώσω τα περαιτέρω καλώδια/συσκευές, αλλά θα έχω ένα κλικ πιο δύσκολη εναλλαγή των inputs γιατί θα πρέπει να το κάνω μέσα από το μενού της οθόνης το οποίο είναι κομματάκι δύσχρηστο σε σχέση με το κουμπάκι που έχουν τα HDMI switches. Επεξ/σία 19 Μαΐου 2022 από bill_viper
@11h Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 Δεν θα χάσεις τίποτα ιδιαίτερο για εφαρμογές γραφείου σε 1080p, αλλα αν αλλάζεις συνέχεια inputs απο το menu κάποιο κουμπί στην οθόνη θα χαλάσει (πέραν του οτι είναι πιο δύσχρηστο).
bill_viper Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 Χμ, θα χρειαστώ όμως και καλώδιο για τον ήχο μετά σωστά; Αν δεν κάνω λάθος το HDMI to VGA μεταφέρει μόνο εικόνα. Μάλλον, η καλύτερη λύση είναι το HDMI switch με το κουμπάκι του να γίνεται η εναλλαγή γρήγορα. Τα παραπάνω καλώδια ας τα υπομείνουμε.
@11h Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 ναι, χρειάζονται και καλώδια ήχου. Ένα HDMI switch είναι όντως η καλύτερη λύση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα