Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατά σειρά προτεραιότητας κοιτάς:

1. Εξοπλισμός & συντήρηση (αν δεν έχεις καλό εξοπλισμό με σωστή συντήρηση, όλα τα παρακάτω δεν έχουν και μεγάλη σημασία)

2. Barista (αν ο Barista δεν είναι άριστος γνώστης, όλα τα παρακάτω δεν έχουν και μεγάλη σημασία)

3. Πελάτες που καταλαβαίνουν τη διαφορά (αν οι πελάτες πίνουν βάση μάρκας και δεν έχουν ιδέα από καφέ, όλα τα παρακάτω δεν έχουν και μεγάλη σημασία)

4. Ποιότητα Καφέ (έχει σημασία, μόνο αν πληρούνται όλα τα παραπάνω).

 

Επίσης άσχετα του ποιος είναι ο πιο καλός ποιοτικά καφές, πρέπει να καταλάβεις και τι θέλει η μάζα. Τον hausbrandt πχ ξέρω αρκετούς που ενώ τον θεωρούν καλό καφέ, δεν τον πίνουν με τίποτα γιατί τους φαίνεται "βαρύς". 

Επίσης καλό τιπ είναι κι αυτό με τα παγάκια. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες παίζει τεράστιο ρόλο να μην λιώνει πολύ γρήγορα το παγάκι.

Επεξ/σία από MakeGreeceSexyAgain
  • Like 3
Δημοσ.
22 ώρες πριν, MakeGreeceSexyAgain είπε

Επίσης καλό τιπ είναι κι αυτό με τα παγάκια. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες παίζει τεράστιο ρόλο να μην λιώνει πολύ γρήγορα το παγάκι.

Τώρα που διάβασα παγάκια, δε θυμάμαι που είχα πάει (για να μη περάσω ούτε απ' έξω άλλη φορά) και μου το είχαν τιγκαρει στα παγάκια με το καθαρό προϊόν να είναι μια ρουφηξια. Το αναφέρω γιατί εκτός του καφέ είναι κι άλλα που παίζουν σημαντικό ρόλο

  • Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά προτιμώ τον Illy. Όμως, όπως είπαν και άλλοι, παίζει τεράστιο ρόλο η σωστή συντήρηση του μηχανήματος και το χέρι του/της barista. Καλές δουλειές εύχομαι!

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η μάρκα είναι το τελευταίο που μετράει εκτός κι αν μιλάμε για τους πολύ φτηνους καφέδες που δεν πίνονται με τιποτα. σημασία περισσοτερο οπως σου είπαν εχει ο τροπος παραγωγής, η συντήρηση μηχανής και μύλου, ο ανθρωπος που θα φτιάχνει καφέδες. οι δοσολογίες καφέ και οι δοσολογίες στη ζάχαρη, η προσοχή σε θέματα υγιεινής, πχ δεν πιανουμε παγακια με τα χέρια, η προσοχή σε θέματα υγείας, αν καποιος ζητησει decaf ή υποκατασταστο ζάχαρης ή φυτικό "γαλα" πρέπει να το σεβαστείς ασχετα με το οτι σου είναι πιο ευκολο να βάλεις τα κανονικά, αν δεν εχεις πες δεν εχω γιατι μπορεί να τον στείλεις νοσοκομείο.  γενικά πριν ξεκινησεις να πουλάς θα χρειαστει να εκπαιδευτεις εσυ ή τα ατομα που θα αναλάβουν τον καφέ στη σωστή  παρασκευή. Επίσης δεν ξέρω τι εχεις μεχρι τώρα αλλά οποιος κανει τους καφέδες πρέπει να βγαλει πιστοποιητικό υγείας από το υγειονομικό. 

Επίσης δες σε ποιους απευθύνεσαι.  Γενικα illy/Lavazza ειναι πιο ευκολοι. εμείς στο χωριό ειχαμε illy αλλα οι πελάτες ηταν σχεδον ολοι ηλικιωμένοι. Οι περισσότεροι πελάτες ζητουσαν εσπρέσο μονο όταν ημουν εγώ στο μαγαζί, οταν ηταν αλλος επαιρναν ελληνικό ή φραπέ

Επεξ/σία από velociraptoras
  • Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Εξαιρετικος καφες για μενα. Οταν βλεπω ταμπελακι portiolli σε καφετερια ειναι μεγαλο πλεονεκτημα.

  • Like 1
Δημοσ.

Όσοι πίνουν καφέ από εθισμό δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Το βασικό να μην είναι καφτρίλα και να έχει καθαρά παγάκια και όχι με extra γεύση....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...