Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@domino Πρώτα πρέπει να δεις τι είδους support θέλεις από την εταιρεία του καφέ στον τόπο που είσαι. Πχ αν είσαι στην Αθήνα, θέλεις να σου δώσουν μία καλή μηχανή, να σε βοηθήσουν να μάθεις να φτιάχνεις καλό καφέ  και να περνάνε συχνά να την γδύνουν για καθαρισμό ή αν είσαι στην επαρχεία και θα τα κάνεις όλα μόνος σου. Για τα δικά μου κριτήρια η illy πχ παρέχει άθλιο service και μηχανές στους μικρομεσαίους πελάτες ενώ πχ η Cortese πολύ καλό.

Μετά πρέπει να δεις το target group σου, τι ηλικία είναι, πόσο είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν για καφέ, τι εμπειρίες έχουν. Πολλοί γνωστοί μου έχουν σαν κριτήριο μόνο το κόστος, για αυτούς 10 λεπτά φτηνότερα είναι το μόνο κριτήριο. Άλλοι που δεν έχουν εμπειρία και θέλουν τέρμα ζάχαρη και γάλα θέλουν πολύ καβουρδισμένους καφέδες τύπου starbucks/Passalacqua.

Όσοι έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον καφέ δεν θα έπιναν με χαρά σχεδόν κανένα από τους καφέδες που έχουν αναφερθεί στο forum, θα έπιναν ένα Hausbrandt/Ipanema αν δεν υπήρχε κάτι καλύτερο γιατί είναι σχετικά ουδέτεροι και θα έψαχναν να βρουν taf, coffee republic, the roasters κλπ.

Η άποψη μου είναι να μην δοκιμάσεις να καβουρδίσεις μόνος σου αν δεν αποκτήσεις εμπειρία.

Προσωπική άποψη o dimello και ο lavazza δεν πίνονται καν. Όμως ταυτόχρονα lavazza έχει το μαγαζί στο νησί που πουλάει το 75% των καφέδων στους ντόπιους. 19g lavazza και είσαι turbo για ώρες από την καφεϊνη, μπορείς επίσης να τον κρατήσεις ώρες δεν νερώνει. Η Dimello αν δεν κάνω λάθος ανήκει στον μεγαλύτερο εισαγωγέα χύμα καφέ και Ελληνικού στην Ελλάδα, έχει ψάξει αρκετά τι αρέσει στους Έλληνες.

Οι the roasters έχουν καλό value for money αλλά συνεχίζουν να είναι αρκετά ακριβότεροι από άλλες γνωστές μάρκες χωρίς όμως να έχουν το κάτι ιδιαίτερο που έχει η taf στα competition blend (το ιδιαίτερο δεν αρέσει σε όλους για αυτό στην Αθήνα κοντεύει να επικρατήσει η Hausbrandt). Εγώ αγοράζω όλο και πιο συχνά για το σπίτι (όπως και coffee republic), ισορροπία ποιότητας και τιμής.

Το να ρωτάς τι προϊόν θα πουλήσεις χωρίς να περιγράφεις τον πελάτη σου απλά δεν έχει νόημα....

8 ώρες πριν, domino είπε

saquela?? or 

lavazza?? or 

illy?? or 

jacobs??

Illy για 50+ πελάτες και πρέπει να έχεις δική σου μηχανή. Από μία ηλικία και πάνω είναι η μοναδική μάρκα συνυφασμένη με την ποιότητα.

Lavazza για εργαζόμενους που θέλουν φτηνό καφέ να τον κρατήσουν ώρα στην δουλειά.

Jacobs για αυτούς που στην πραγματικότητα δεν πίνουν καφέ, αν είχες τραπέζια πάνω στη θάλασσα και οι πελάτες δεν ερχόντουσαν για τον καφέ αλλά για το τραπέζι, έχει μία ψεύτικη νοστιμιά που γοητεύει αυτούς που πίνουν σπάνια.

Saquella αν θυμάμαι καλά έχει το Ιταλικό αρκετά καβουρδισμένο στυλ και δεν έχει εξελιχθεί όπως πχ ο Sant' Eustachio, κάποιοι θα τον λατρέψουν αλλά άλλοι δεν θα τον θέλουν καθόλου. Είναι ρίσκο το κλασσικό Ιταλικό αργό καβούρδισμα.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 5
  • Thanks 3
Δημοσ.

Όπως είπανε και κάποιοι πιο πριν σημασία έχει να υπάρχει γνώση πάνω στην παρασκευή του καφέ. Μπορείς να πας στο ίδιο μαγαζί και ο καφές από 2 διαφορετικούς μπαριστα να είναι η μέρα με την νύχτα. 

Υπάρχει ένα φόρουμ για τους τρελούς του espresso στην Ελλάδα.

Τα παιδιά εκεί έχουν όλοι το ίδιο πάθος για τον καφέ και πόλοι έχουν και μαγαζιά 

Εκεί θα σε βοηθήσουν αρκετά .

greekespresso.

Από μάρκες τώρα σε συνδιασμό όμως όπως είπαμε με.γνωση μου έχει αρέσει moak μέχρι που αλλάξανε σε Costa και δεν ξανά πήρα.

Καλή αρχή με τα καφεδάκια!

• Thanks 1
Δημοσ.

Σαν πελάτης όπου βλέπω ταμπέλα  Portioli ή Mrs Rose είναι καλος λογος για να μπω ενώ πχ Buondi είναι λογος να μην το κάνω αλλά είναι καθαρά θέμα γούσταυ από την πλευρά του πελάτη.

Από επιχειρηματικής πλευράς  το σημαντικό είναι να δεις το sales support του κάθε αντιπρόσωπου στην περιοχή σου γιατί δεν θες peak season να σου βγάλει βλάβη η μηχανή και να σε αφήσουν ξεκρέμαστο χωρίς να ξέρεις από πριν από σε 2 μέρες μαξ θα έχεις ξανά μηχανή. Μιας και είναι εποχικό μαγαζί πρέπει να προσέξεις ελάχιστες παραγγελίες για να μην βρεθείς τέλος σεζόν να στοκαρεις καφέ για το υπόλοιπο της χρονιάς. Επίσης δεν είναι μόνο η τιμή που θα σου πουλάει τον καφέ που μπορεί να είναι 5€ φθηνότερο αλλά να σε δεσμεύει να αγοράζεις ποτήρια, καλαμάκια ζάχαρη και τα 5€ που νομιζεις κέρδος να είναι -20€ στο σούμα.

Φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλα κόλπα και δεσμεύσεις οπότε είναι καλό να κανεις μια κουβέντα με έναν επαγγελματία του χώρου της περιοχής και να του πεις τις προθέσεις σου γιατί στην προσπάθεια σου να βγάλεις λίγο παραπάνω κέρδος απ τον καφέ να σε δει ανταγωνιστικά και να χάσεις από το κέρδος του μίνι μάρκετ που είναι η βασική πηγή εσόδων. 

• Like 2
Δημοσ.

Πρέπει να λάβεις υπόψη όλους τους παράγοντες. Ποιότητα καφέ, καλή υποστήριξη και αμεσότητα εξυπηρέτησης αλλά και τιμή αγοράς.

Μπορεί να είναι κορυφαία ποιότητα ο καφές αλλά αν αναγκάζεσαι να τον πουλάς 3+ ευρώ δεν θα έχεις πελατεία.

Δεν έχω κατάστημα, αλλά ως πελάτης θεωρώ καλούς τους καφέδες illy και portioli.

O Jacobs είναι αξιοπρεπής όπως και ο lavazza. Δεν είναι οι καλύτεροι αλλά πουλάει πολύ το brand name στον κόσμο.

Δημοσ.

Καλημέρα .

καταλαβαίνω την αγωνία σου αλλά το κανεις αυτή την ερώτηση σε ένα «κοινό» φόρουμ δείχνει πρωτ από όλα έλλειψη γνώσης. 

Ηδη θα έπρεπε να είσαι στη γύρα σε εταιρίες και να δοκιμάζεις χαρμάνια κατ έμε. 
Κοινώς είσαι σε λαθος μέρος. 

περ όλα αυτά η προσωπική μου προτίμηση για διαφορετικούς λόγους ειναι η παρακάτω 5αδα

Νο 5 Covim η distillo και οι 2 τιμιοι καφέδες με την distillo επειδή είναι brand της dimello να έχει καλύτερο support

Νο 4 dimello Siena , πολύ καλός ζεστός και κρατάει και σαν κρύο σαν φρέντο αρκετά

Νο3 TAf ελληνικός καφές καλό brand εξαιρετικό support απ την εδώ εταιρία και με καλές συμβουλές

Νο2 IPANEMA  θα πας στον 100% arabica πολύ πολύ τιμιος καφές εξαιρετικός για κρύο. Όχι ο καλυτερος απ τους 5 αλλά ο πιο γερός (κρατάει σώμα χωρίς να πάρει πολλές μυριωδες) και ευκολοδουλεφτος

Νο 1 ΚΡΑΧΤΗΣ ΑΠΌ ΜΟΝΟ ΤΟΥ Portioli με το που βάλεις ταμπελιτσα πορτιολι απλά θα μπαίνει ο άλλος στο μαγαζί σου χωρίς πολλά πολλά και θα λέει και ευχαριστω 

Προσωπικά θα ξεκινούσα με IPANEMA και εάν είχα budget πορτιολι η ταφ. ΌΧΙ ΛΑΒΑΤΣΑ (θα σου βγάλει την πανα... ΙΛΛΥ θέλει προσοχή και είναι Ακριβος. Τώρα παίζει και ο mr Rose που είναι συμπαθητικόσ

Αυτόν που ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΆΞΕΙΣ ΠΟΤΈ ΌΣΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ είναι ο στιγμιαίοσ. Αυθεντικόσ νεσκαφε της νεστλε και μόνο.

Αυτά 

Είμαι πρώην κάτοχος καφέ και δούλευα και τώρα πια μέτοχος σε εταιρία εστίασης χωριά την άλλη μου ειδικότητα 

Επίσης τεράστιο ρόλο η αποθήκευση ο καφές ειναι σφουγγάρι ρουφάει όλες τις μυρωδιές και πάρε και εναν καλό ελληνικό λίγοι μείναμε να πίνουμε κάτι μυστήριοι σαν εμένα

Αν πάρεις μεταχιεριμσενη μηχανή κοίτα να χει γίνει καλό σέρβις και καθαρισμός να μην έχει τα δικά της αρώματα καιν9υρια θα Την φτιάξεις" εσυ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μια καλή μηχανή καφέ και έναν έμπειρο barista .

και καλή συντήρηση -καθάρισμα μηχανής.

Επεξ/σία από makis269
Δημοσ.

Taf και με διαφορά για εμένα. Έχω πάθει πλάκα με την ποιότητα και εάν ο barista είναι καλός, θα έχει επιτυχία. Επίσης κάτι πολύ σημαντικό που πολλοί παραβλέπουν, ο πάγος στους κρύους καφέδες. Ακούγεται αστείο, αλλά ο κλασικός πάγος με την τρύπα νερουλιάζει εύκολα. Φίλος μου που άνοιξε καφέ, βρήκε ένα άλλο πάγο χωρίς τρύπα που πραγματικά αργεί να λιώσει σε σχέση με τον κλασικό. Καλοκαίρι με φρέντο και να μην έχει νερώσει ο καφές μετά από ώρα μου έκανε τρομερή εντύπωση.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, jamiraquai είπε

Νο3 TAf ελληνικός καφές καλό brand εξαιρετικό support απ την εδώ εταιρία και με καλές συμβουλές

Θα ελεγα να το προτιμησεις εφοσον η τιμη δεν διαφοροποιειται σημαντικα

Εφοσον δεν κατεχεις το αθλημα ειναι πολυ σημαντικο το support για να κοιμασαι οσο πιο ησυχη γινεται τα βραδια 

(κανενας επιχειρηματιας δεν κοιμαται ησυχος αλλα λεμε τωρα)

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Θα ελεγα να το προτιμησεις εφοσον η τιμη δεν διαφοροποιειται σημαντικα

Εφοσον δεν κατεχεις το αθλημα ειναι πολυ σημαντικο το support για να κοιμασαι οσο πιο ησυχη γινεται τα βραδια 

(κανενας επιχειρηματιας δεν κοιμαται ησυχος αλλα λεμε τωρα)

συμφωνώ και γω. και εχουν και ξεκάθαρη τιμολογιακή πολιτικη και ο καφές ψηνεται εδω, σταθερή αξία και δεν θα σε πνίξει με καταναλώσεις

(σορυ για τα ορθογραφικα γράφω απο κινητό)

Δημοσ.

Καφενείο τη σήμερον εποχη που η φαση ειναι κοκτειλ;Xαμένο παιχνιδι.Ποταδικο ανοιξε ο καφες στο ελλαντα ειναι σε τελμα...

Δημοσ.

Δηλαδή πως πάει ρε παιδιά; Κλείνεις μια συμφωνία με εταιρεία καφέ, και σου φέρνουν εκείνοι μηχανή με όλα τα παρελκόμενα; Δεν είναι δέσμευση, να δουλεύεις μόνο με αυτούς, και σε κόστος που ορίζουν αυτοί;

Εγώ σε τέτοια περίπτωση θα έπαιρνα τον πιο τίμιο οικονομικά καφέ, και θα επένδυα πιο πολύ στο να φέρω έναν που να ξέρει να φτιάχνει καλό καφέ. Παίζει τεράστιο ρόλο. Έπαιρνα χρόνια καφέ Dimello σε ένα φούρνο που δούλευε ένα παιδί, έφτιαχνε τον καλύτερο καφέ της πόλης. Φεύγει και αρχίζει να φτιάχνει καφέδες η κοπέλα που ήταν στα ψωμιά...για τα μπάζα, σκέτη αηδία! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...