Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ο χειριστης ειναι σημαντικος και το βλεπουμε συχνα στο ιδιο μαγαζι, οταν ο πρωινος κανει καφεδαρα και ο απογευματινος νεροπλυμα. απο την αλλη, απο τις πιο γνωστες φιρμες, δεν εχω πιει κακο καφε οπου εχει χαουσμπραντ, υποθετω η ποιοτητα του "σωζει" και μια μετρια παρασκευη καφε. επισης και γιακομπς αρκετες φορες, αλλα με εξαιρεσεις. απο τις λιγοτερο γνωστες, πολυ καλο καφε εχω πετυχει εναν σαμπα και εναν ταρεσο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MariaLog είπε

οχι, αν ειναι σωστα φτιαγμενος ο καφες εχει μεγαλυτερη σημασια

Πόσο δίκιο έχεις!!! Την καλύτερη μάρκα καφέ να βάλεις, αν κάνεις τσιγκουνιά στην ποσότητα ή στη μηχανή του καφε, νεροζούμι θα βγει. Παλιά είχα βρει μια καφετέρια με Hausbrandt που το παλικάρι έκανε μαγικά αλλά δυστυχώς άλλαξε χέρια το μαγαζί και χάλασε...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nosleep είπε

Πόσο δίκιο έχεις!!! Την καλύτερη μάρκα καφέ να βάλεις, αν κάνεις τσιγκουνιά στην ποσότητα ή στη μηχανή του καφε, νεροζούμι θα βγει. Παλιά είχα βρει μια καφετέρια με Hausbrandt που το παλικάρι έκανε μαγικά αλλά δυστυχώς άλλαξε χέρια το μαγαζί και χάλασε...

Δεν είναι τόσο η τσιγγουνια όσο ότι δεν ξέρουν να τον πατάνε. Αν παρατηρήσεις συνήθως νεροπλυμα βγαίνει όταν δεν πατάνε καλά τον καφέ. Κάθε ποικιλία έχει συγκεκριμένα κιλά πίεσης που πρέπει να ασκήσεις ( συγνώμη αν το λέω λάθος)

Προς ts εγώ πάντα κοιτάω τον καφέ πριν μπω

Π.χ. τον Jacobs τον θεωρώ άθλιο για τα δικά μου γούστα, έχω κόψει μαγαζιά που πήγαινα χρόνια όταν άλλαξαν σε Jacobs.

Hausbrandt όπως ανέφεραν αν και έχει ποικιλίες συνήθως και χάλια να τον φτιάξουν πίνεται

Τώρα είναι μεγάλη κουβέντα ο καφές, υπάρχουν οι γνωστές μάρκες και αρκετοί μονοποικιλιακοι που δεν έχουν καμία σχέση αλλά θα είναι και πιο ακριβοί στην αγορά τους.

Φαντάζομαι δεν θες να το τερματίσεις σε μίνι μάρκετ, αν δεν υπάρχει και ανταγωνισμός τότε δες τι σε συμφέρει από τιμές και παροχές της κάθε εταιρείας

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, RedGL είπε

Εγώ λατρεύω τον moak. Έτσι για να σε μπερδέψω λίγο ακόμα. Χαχ

thanks 😆

Δημοσ.
3 ώρες πριν, domino είπε

δεν έχω κοντά καφέ. και πρόκειται για μίνι μάρκετ με καφέ στο χέρι για το καλοκαίρι

είμαι πολύ μπερδεμένη και ήθελα να δω γενικά όταν πάτε σε ένα μαγαζί προσέχετε την μάρκα του καφέ??

Καθώς δεν έχεις καφετέρια, δες τι παίζει με το υγειονομικό καθώς γνωρίζω περίπτωση ψιλικατζίδικου που την πάτησε πριν λίγα χρόνια (αγόρασε φούρνο για να ψήνει πίτες) και τους το κλείσανε για αρκετά χρόνια. Η γνώμη μου είναι να νοικιάσεις έναν αυτόματο πωλητή καφέ/σοκολάτας, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

• Thanks 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, michael92 είπε

Καθώς δεν έχεις καφετέρια, δες τι παίζει με το υγειονομικό καθώς γνωρίζω περίπτωση ψιλικατζίδικου που την πάτησε πριν λίγα χρόνια (αγόρασε φούρνο για να ψήνει πίτες) και τους το κλείσανε για αρκετά χρόνια. Η γνώμη μου είναι να νοικιάσεις έναν αυτόματο πωλητή καφέ/σοκολάτας, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

έχω άδεια κανονικά για καφέ. όχι τραπέζια 

• Like 1
Δημοσ.

Καταλαβαίνω ότι αρκετός κόσμος μπορεί να ξέρει τις 4-5 πιο γνωστές μάρκες καφέ, αλλά προσωπικά τον καλύτερο καφέ τον έχω πιει σε συνοικιακά μαγαζάκια που δεν έχουν καμία ταμπέλα και πινακίδα ούτε απ' έξω ούτε μέσα για τον ποιο καφέ χρησιμοποιούν. Είναι αρκετά τα μαγαζιά που μιλάνε με εταιρείες που ψήνουν καφέ, και παίρνουν από κει κατ ευθείαν, με την ευχέρεια να μπορούν να αλλάζουν καφέδες ή να έχουν 2 και 3 ποικιλίες ταυτόχρονα για πειραματισμούς. Αλλά αυτό απαιτεί μεράκι από τη μεριά σου, να ξέρεις τη μηχανή που θα πάρεις, να γνωρίζεις ακριβώς τις διαδικασίες, να ξέρεις από συντήρηση (ή να έχεις καλό τεχνικό) και για τη μηχανή και για τον μύλο κλπ κλπ. 

Τώρα βέβαια αν είσαι πχ επαρχία, δε σε ενδιαφέρει τόσο να ψαχτείς με καφέδες και μηχανήματα, και ο κόσμος απλά περνάει για να ψωνίσει κάτι και να πάρει έναν καφέ επειδή δεν έχει κοντά άλλες καφετέριες, τότε θα πω ότι για αρχή σε συμφέρει να βρεις μια εταιρεία που να σου δώσει μηχανή και μύλους, να αναλάβει η ίδια τη συντήρηση, και να σου φέρνει κόκκους, για να βγάλεις ένα μεγάλο κεφάλαιο από τη καθημερινότητά σου. Και αν δεις οτι τραβάει η πελατεία όχι μόνο επειδή έχεις απλά καφέ στη γειτονιά, αλλά επειδή έχεις καλό καφέ γενικά, τότε μπορείς να ψαχτείς παραπάνω για κάποια ποικιλία που εσένα μπορεί να σε ενδιαφέρει.

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, domino είπε

έχω άδεια κανονικά για καφέ. όχι τραπέζια 

Για να ρωτας τοσο βασικα πραματα και για να μην αναφερεις καθολου εμπειρια,θα θεωρησω οτι δεν εχεις καμια ιδεα.

Για μενα μην κανεις μεγαλα ανοιγματα,εννοειται οτι δεν πληρωνεις μηχανη και προσεχε να μην αρχισεις να πουλας τη μερα που θα ερθει η μηχανη.
Θελει πολλη δουλεια για να μαθει το χερι να παταει σωστα και να βγαζει εναν αξιοπρεπη καφε.

Πολυ βασικο ειναι να μη βγαλεις κακο ονομα επειδη δε γνωριζεις απο καφε,ακομα πιο βασικο ειναι το μαγαζι να βγαζει ΟΛΟΥΣ τους καφεδες ιδιους και να μην κανει ο καθενας εκει μεσα οτι του κατεβει.Πρεπει ολοι να εισαστε στο ιδιο μηκος κυματος.

Μου εχει τυχει σε πολλα μαγαζια και σαν υπαλληλος αλλα και σαν πελατης να εξαρταται απο το ποιος δουλευει για το αν θα παραγγειλει ο πελατης.

Ακομα και στο τηλεφωνο με ρωτουσαν ποιος δουλευει,για να υπολογισουν την παραγγελια τους,οπως και εγω οταν περναω εξω απο γνωστα μαγαζια,τσεκαρω ποιος δουλευει για να δω αν θα σταματησω.

Καλο θα ειναι να μην δουλεψουν στην παραγωγη μεγαλυτερα ατομα,πχ μπαμπας/μαμα/πεθερα/ επειδη θες καποιον να κρατησει το μαγαζι,γιατι ειναι ψιλοσιγουρο οτι θα χαλασουν τη δουλεια,οπως εχω δει να γινεται ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.

Μην ακους τον καθενα που καταδικαζει και εκθειαζει μαρκες καφε,η καθε εταιρια εχει τις σειρες της,καλυτερα να ψαχνεις τι σειρες δουλευει ο καθενας,παρα τι μαρκες.
Μπορεις να παρεις καλα αποτελεσματα με illy/dimello/lavazza/Mrs Rose/Jacobs,αλλα μην παρεις και οτι πιο ακριβο εχουν.

Επισης μην πας να ρισκαρεις με αγνωστες μαρκες,εαν θες να πιασεις περαστικους/παραθεριστες.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, domino είπε

όμως εγώ δεν πίνω καφέ. ξέρω μόνο τα ονόματα. γιαυτό ρωτάω. αλήθεια παίζει τόσο πολυ η μάρκα???

Ναι, παίζει μεγάλο ρόλο και μάλλον ήρθε η ώρα να αρχίσεις να πίνεις για να αποκτήσεις καλύτερη άποψη και να πειραματιστείς. Προσωπικά, εδώ και καιρό προτιμώ Hausbrandt. Επειδή είσαι καινούργια, μία συμβουλή μόνο: εγώ είμαι από αυτούς που πίνουν σκέτο το καφέ, οπότε μην χτυπήσεις ποτέ σκέτο καφέ μετά από γλυκό καφέ (νόμος!!) γιατί θα στον επιστρέψουν πίσω... καλύτερα να χεις 2 ξεχωριστές φραπεδιέρες. Καλή αρχή!

Επεξ/σία από Stam123
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, domino είπε

όμως εγώ δεν πίνω καφέ. 

Αυτο το ειδα τωρα.Ακομα μεγαλυτερη προσοχη τοτε σε ολα,αν ημουν φιλος σου θα σου ελεγα να μην ασχοληθεις καν με το αντικειμενο.

Απο την αλλη,ειδαμε και αλλους που πιναν και τωρα πουλανε τον εξοπλισμο στο μαρκετ :P

35 λεπτά πριν, Stam123 είπε

μην χτυπήσεις ποτέ σκέτο καφέ μετά από γλυκό καφέ (νόμος!!) γιατί θα στον επιστρέψουν πίσω... καλύτερα να χεις 2 ξεχωριστές φραπεδιέρες.

Σιγουρα θελει 2 φραπεδιερες,για να χτυπαει και το γαλα,αλλα αυτο που λεει ο συνονοματος απο πανω ειναι ΝΟΜΟΣ.
Οταν εχεις 2 καφεδες,χτυπας παντα πρωτοαυτον με τη λιγοτερη ζαχαρη .

Οτιδηποτε αλλο ειναι απλα λαθος και φαινεται και ασχημο αν ο αλλος ξερει.

Το ειδα σε καφε στην Κορωνη πολυ προσφατα και δε μου αφησε και την καλυτερη εντυπωση.
Και καφεδαρα να μου ειχε κανει,παλι δε θα εμπιστευομουν το χερι που κανει τετοια λαθος κινηση.

Μπορει το αποτελεσμα να ειναι ιδιο,αλλα θα πρεπει να ξεπλυνεις ΚΑΛΑ το σεικερ.

Ετσι αν ο πρωτος ειναι σκετος,δε σε νοιαζει ουτε να ξεπλυνεις το σεικερ.

Αν βαλεις τον σκετο τελευταιο,ενδεχεται να εχει  μεινει απειροελαχιστη ζαχαρη στο σεικερ,και εαν ο αλλος ειναι περιεργος ή απλα ξερει,θα το καταλαβει,θα στην πει,η απλα θα τον χασεις απο πελατη. Ναι,για ενα κοκκο ζαχαρης,μπορει ο αλλος να το καταλαβει.

Εδω εχει εφαρμογη αυτο που λεμε,οτι υπαρχει ο ΣΩΣΤΟΣ τροπος να κανεις κατι,υπαρχει και ο ΛΑΘΟΣ.

Επεξ/σία από StamTheMan
  • Like 2
Δημοσ.

Πρωτοποριακή σκέψη για Ελλαδα η πώληση καφέ......😅😂🤣

Είναι τελείως προσωπικό γούστο για να σου πει κάποιος βάλε αυτόν τον καφέ.

Ο καφές που θα αρέσει σε εσένα δεν θα αρέσει σε άλλους 100.

Μπορείς απλά να βάλεις έναν επώνυμο που δείχνει σεβασμό στον πελάτη.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...