Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν την Apple αυτή τη περίοδο δοκιμάζει τη δική της πτυσσόμενη (foldable) συσκευή.

Ανάμεσα στους υποστηρικτές αυτής της εξέλιξης είναι και ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo, ο οποίος πρόσφατα μέσω του λογαριασμού του στο κοινωνικό δίκτυο Twitter δήλωσε ότι η «Apple δοκιμάζει την Electronic Paper Display (EPD) της E-Ink».

samsung fold.webp

Είναι λογικό για την Apple να πειραματίζεται με διαφορετικούς παράγοντες μορφής (form factors) πάντως. Οι συσκευές με αναδιπλούμενη οθόνη όπως τα Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3 της Samsung, το Huawei Mate X2, το Motorola razr ή ακόμα και το Oppo Find N «κερδίζουν» όλο και περισσότερους χρήστες και ήδη έχουν σημειωθεί σημαντικά βήματα προς τα εμπρός όσον αφορά την τεχνολογία σε σχέση με τις πρώτες αναδιπλούμενες συσκευές. Για κανένα πάντως από τα παραπάνω προϊόντα δεν σχηματίστηκαν ουρές στα καταστήματα, κάτι που ενδεχομένως θα επιδιώξει η Apple να πετύχει παρουσιάζοντας ένα προϊόν με νέο form factor, τουλάχιστον στο δικό της προϊοντικό χαρτοφυλάκιο.

Σύμφωνα με τον Ming-Chi Kuo, «η Apple δοκιμάζει την Electronic Paper Display (EPD) της E Ink για την εξωτερική οθόνη μίας μελλοντικής αναδιπλούμενης συσκευής καθώς και για εφαρμογές τύπου tablet» για να συμπληρώσει ότι «η έγχρωμη οθόνη EPD έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει μία mainstream λύση για την εξωτερική/ δεύτερη οθόνη των foldable συσκευών χάρη στην εξαιρετική εξοικονόμηση ενέργειας της».

Πράγματι, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των οθονών της E Ink είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Είναι ένας από τους λόγους που η μπαταρία του Kindle κρατάει για εβδομάδες αντί για ώρες. Η συγκεκριμένη τεχνολογία οθόνης ωστόσο έχει και αρκετά μειονεκτήματα, με αποτέλεσμα την περιορισμένη χρήση της σε συσκευές πέρα από τους e-readers. Τελευταία πάντως, η E Ink έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο με την τεχνολογία της, η οποία πλέον όχι μόνο επιδεικνύει χρώμα, αλλά παρουσιάζει σημαντικά βελτιωμένους χρόνους απόκρισης και ρυθμούς ανανέωσης. Φημολογείται, ότι η Apple πρόκειται να παρουσιάσει πτυσσόμενες συσκευές το 2025 (ή και πιο αργά) οπότε μέχρι τότε, η τεχνολογία της E Ink θα έχει ελπίζουμε βελτιωθεί περαιτέρω.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Bronaldo said:

iPhone foldable = γουρούνι στο σακί με οθόνη «E-oink».🐷

Πάρε Samsung foldable. Oh wait! 😛 

  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Στην αρχή γέλασα κι εγώ αλλά δεν είναι κακή ιδέα η e-ink απ' έξω... Γιατί να βολευτεις με την εξωτερική οθόνη αντί να χρησιμοποιηθεί η εσωτερική που είναι μεγαλύτερη..αλλιώς παραμένεις στο design των κινητών που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια..

Έχουμε ξαναδεί e-ink στο Yiota Phone (Ρώσικη εταιρεία) αλλά δε πέτυχε.. Μπορεί και λόγω μάπα έκδοσης του Android τοτε.

ή ήταν κρυφό σχέδιο του Μήλου αφού Yiota είναι το Γιώτα του ελληνικού αλφαβήτου, και με Γιώτα ξεκινάει το i-phone! 😛😂

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mants118 είπε

Έχουμε ξαναδεί e-ink στο Yiota Phone (Ρώσικη εταιρεία) αλλά δε πέτυχε.. Μπορεί και λόγω μάπα έκδοσης του Android τοτε. 

Έχει βγάλει και η hisense μερικά μοντέλα και έγχρωμα

  • Like 1
Δημοσ.

Αρνείται πεισματικά να βάλει always on display ενώ χρησιμοποιεί amoled και θα πάει σε e-ink ? Λίγο απίθανο μου φαίνεται 

  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Επιτέλους, κάτι λογικό και καινοτόμο που απουσιάζει! Μια οθόνη που όσο περισσότερο φως υπάρχει έξω τόσο εντονότερα θα φαίνεται χωρίς να επιβαρύνει την διάρκεια μπαταρίας.  

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, vagosd είπε

Αρνείται πεισματικά να βάλει always on display ενώ χρησιμοποιεί amoled και θα πάει σε e-ink ? Λίγο απίθανο μου φαίνεται 

Θα κανουν καμια ταρζανια και θα εχουν μια e-ink πανω απο την εξωτερική amoled και μετα απο 2-3 μοντελα θα την αφαιρεσουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα η Apple να ασχοληθεί με μια ανύπαρκτη αγορά.

Επεξ/σία από NotAliki177
Δημοσ.

Όταν τα έκανε το Γιοταφον η απλ ήταν στα δεντρα😂😂😂

9 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα η Apple να ασχοληθεί με μια ανύπαρκτη αγορά.

Κλασσικά θα ασχοληθει η απλ και θα γίνει τρεντ. Λες και δεν καταλαβαίνουμε την χρησιμότητα μια οθόνης που θα κράτα βδομάδες... 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...