Joshua21 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 7 λεπτά πριν, Spiroth είπε Φίλε μου τι να σου απαντήσω? Σε υποθετικό ερώτημα? Άντε να σου απαντήσω. Φαντάζομαι πως ναι. Καθώς ήταν ΔΩΡΟ ο πρώτος χρόνος για τους πρώτους ενοίκους του κουτάτου συγκροτήματος της Εταιρείας που το έχει ιδιοκτησία. Συγκεκριμένα, σε Ενοίκιο 800 EUR, τον Χειμώνα που χρησιμοποιούσα Ηλεκτρική Θέρμανση, πλήρωνε η Ιδιοκτήτρια Εταιρεία κάπου 250 EUR τον Μήνα. Το πάνελ έκαιγε πολλές KWώρες. Άνοιξη/Φθιμόπωρο/Καλοκαίρι, με AC ανοικτό μόνιμα, 40 EUR λογαριασμός τον Μήνα. Τώρα ok? Κάναμε μία υπόθεση και την αναλύσαμε. Μια χαρά. Το ερώτημα μπορεί να είναι υποθετικό, αλλά η απάντηση δεν είναι υποθετική μια και βασίζεται στο τι προέβλεπε το συμβόλαιο που είχες υπογράψει. Πάντως η απάντηση σου με κάλυψε απόλυτα, για να λες "Φαντάζομαι πως ναι" είναι προφανές πως δεν είσαι σίγουρος για το τι προβλεπόταν αν αντί για 92,5€ (τόσο βγαίνει μέσο όρο) κατανάλωνες ας πούμε 2.000€ ρεύμα το μήνα. Στην Γερμανία πάντως που ξέρω στα σίγουρα τι ισχύει το πιο συνηθισμένο είναι να πληρώνεις σκέτο το ενοίκιο χωρίς θέρμανση, κοινόχρηστα, νερό κτλ, και σε σπανιότερες περιπτώσεις πληρώνεις παραπάνω επειδή συμπεριλαμβάνεται στην τιμή ένα κατ εκτίμηση ποσό για όλα τα υπόλοιπα ("ζεστό" ενοίκιο το λένε εκεί), με τη διαφορά όμως ότι μόλις περάσει ο μήνας γίνεται εκκαθάριση, και αναλόγως αν θα βγουν περισσότερα ή λιγότερα πληρώνεις ή παίρνεις πίσω τη διαφορά.
Spiroth Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Την έκαναν οι Κρητικοί..... Διαμερίσματα με την τιμή κοινοχρήστων μέσα στο νοίκι ενσωματωμένο έχουμε εδώ μια πολυκατοικία στα Εξάρχεια που ανήκει σε φορέα του δημοσίου και νοικιάζει τα διαμερίσματα. Παλαιότερα μου είχανε πει πως είχανε και το νερό μέσα αλλά το κατηργησαν γιατί είχανε σχεδόν όλοι υπερκαταναλωση νερού και φεσωναν τον φορέα. Θεωρώ πως για να λειτουργήσει αυτό πρέπει να υπάρχουν καθαροί όροι. Π.χ. εγώ θυμάμαι αν πέρναγε 10 του Μηνός και δεν είχα καταθέσει Ενοίκιο, μου έστελναν e-mail, και με έπαιρνε ο διαχειριστής της Εταιρείας του Ιδιοκτήτη. Αν δεν πλήρωνα την ίδια εργάσιμη και να τους προωθήσω την Απόδειξη Πληρωμής, τότε την επόμενη θα αναρτούσαν χαρτί στην πόρτα το οποίο θα ανέφερε πως την επομένη (3 Ημέρες μετά το πέρας της 10ης) ξεκινούν διαδικασίες Έξωσης. Και εννοείται πως μιλάμε για προ-πληρωμή του Μήνα. Δεν το άφησα ποτέ βέβαια να φτάσει εκεί, αλλά πολλές φορές πήγε 11 του Μήνα, και έτρεχα να πληρώσω και να προωθήσω Απόδειξη Πληρωμής χαχα. Πάντως είχε ξηγηθεί ωραία εκείνος ο ιδιοκτήτης. Του ζήτησα να μου φτιάξει σκαλάκια στο μπαλκόνι να βγαίνω από πίσω στο ποτάμι, το έκανε. Του ζήτησα χτιστό πέτρινο παγκάκι στην ντουζιέρα, το έκανε. Του ζήτησα Ηλεκτρικά Στόρια, το έκανε. Δεν μου έκανε δωμάτιο με τζαμαρία το μπαλκονάκι δυστυχώς διότι φοβόταν μην τον καρφώσουν (αν και σχεδόν όλοι οι άλλοι το έκαναν στις δίπλα πολυκατοικίες), αλλά μου έβαλε σκέπαστρο και ηλεκτρική τέντα. Δυστυχώς, τον 3ο χρόνο το ενοίκιο από 800 έπρεπε να πάει στα 1.000 και πλέον πλήρωνα εγώ και το ρεύμα, οπότε έπρεπε να φύγω. Τελικά άλλαξα και Χώρα χαχαχα. 34 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Το ερώτημα μπορεί να είναι υποθετικό, αλλά η απάντηση δεν είναι υποθετική μια και βασίζεται στο τι προέβλεπε το συμβόλαιο που είχες υπογράψει. Πάντως η απάντηση σου με κάλυψε απόλυτα, για να λες "Φαντάζομαι πως ναι" είναι προφανές πως δεν είσαι σίγουρος για το τι προβλεπόταν αν αντί για 92,5€ (τόσο βγαίνει μέσο όρο) κατανάλωνες ας πούμε 2.000€ ρεύμα το μήνα. Στην Γερμανία πάντως που ξέρω στα σίγουρα τι ισχύει το πιο συνηθισμένο είναι να πληρώνεις σκέτο το ενοίκιο χωρίς θέρμανση, κοινόχρηστα, νερό κτλ, και σε σπανιότερες περιπτώσεις πληρώνεις παραπάνω επειδή συμπεριλαμβάνεται στην τιμή ένα κατ εκτίμηση ποσό για όλα τα υπόλοιπα ("ζεστό" ενοίκιο το λένε εκεί), με τη διαφορά όμως ότι μόλις περάσει ο μήνας γίνεται εκκαθάριση, και αναλόγως αν θα βγουν περισσότερα ή λιγότερα πληρώνεις ή παίρνεις πίσω τη διαφορά. Φίλε μου, θα μας τρελάνεις 02:10 το βράδυ? Είπαμε ακριβώς τα γεγονότα, ξεκάθαρα. Θα κάλυπτε η Ιδιοκτήτρια Εταιρεία τον λογαριασμό του ρεύματος. Οπως ανέφερε ξεκάθαρα στο συμβόλαιο. Όπως και έγινε στο 100% των περιτπώσεων. Το "Φαντάζομαι πως ναι" πήγαινε στο δικό σου 100% υποθετικό σενάριο. Υποθετικό σενάριο, φαντάζομαι την απάντηση. Και μιλάω και Ελληνικά. Είναι η 3η φορά που το εξηγώ. Η παροχή Ρεύματος ήταν ΔΩΡΟ στους 1ους Ενοικιαστές του κάθε Διαμερίσματος στο Συγκρότημα, για τους πρώτους 12 Μήνες. Έλεος. ΥΣ: Μια χαρά την Γερμανία την βλέπω. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2022 από Spiroth 1
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 8 λεπτά πριν, Spiroth είπε Θεωρώ πως για να λειτουργήσει αυτό πρέπει να υπάρχουν καθαροί όροι. Π.χ. εγώ θυμάμαι αν πέρναγε 10 του Μηνός και δεν είχα καταθέσει Ενοίκιο, μου έστελναν e-mail, και με έπαιρνε ο διαχειριστής της Εταιρείας του Ιδιοκτήτη. Αν δεν πλήρωνα την ίδια εργάσιμη και να τους προωθήσω την Απόδειξη Πληρωμής, τότε την επόμενη θα αναρτούσαν χαρτί στην πόρτα το οποίο θα ανέφερε πως την επομένη (3 Ημέρες μετά το πέρας της 10ης) ξεκινούν διαδικασίες Έξωσης. Και εννοείται πως μιλάμε για προ-πληρωμή του Μήνα. Δεν το άφησα ποτέ βέβαια να φτάσει εκεί, αλλά πολλές φορές πήγε 11 του Μήνα, και έτρεχα να πληρώσω και να προωθήσω Απόδειξη Πληρωμής χαχα. Πάντως είχε ξηγηθεί ωραία εκείνος ο ιδιοκτήτης. Του ζήτησα να μου φτιάξει σκαλάκια στο μπαλκόνι να βγαίνω από πίσω στο ποτάμι, το έκανε. Του ζήτησα χτιστό πέτρινο παγκάκι στην ντουζιέρα, το έκανε. Του ζήτησα Ηλεκτρικά Στόρια, το έκανε. Δεν μου έκανε δωμάτιο με τζαμαρία το μπαλκονάκι δυστυχώς διότι φοβόταν μην τον καρφώσουν (αν και σχεδόν όλοι οι άλλοι το έκαναν στις δίπλα πολυκατοικίες), αλλά μου έβαλε σκέπαστρο και ηλεκτρική τέντα. Δυστυχώς, τον 3ο χρόνο το ενοίκιο από 800 έπρεπε να πάει στα 1.000 και πλέον πλήρωνα εγώ και το ρεύμα, οπότε έπρεπε να φύγω. Τελικά άλλαξα και Χώρα χαχαχα. Φίλε μου, θα μας τρελάνεις 02:10 το βράδυ? Είπαμε ακριβώς τα γεγονότα, ξεκάθαρα. Θα κάλυπτε η Ιδιοκτήτρια Εταιρεία τον λογαριασμό του ρεύματος. Οπως ανέφερε ξεκάθαρα στο συμβόλαιο. Όπως και έγινε στο 100% των περιτπώσεων. Το "Φαντάζομαι πως ναι" πήγαινε στο δικό σου 100% υποθετικό σενάριο. Υποθετικό σενάριο, φαντάζομαι την απάντηση. Και μιλάω και Ελληνικά. Έλεος. Μάλιστα. Τρομερα "by the book πραγματα" που δεν παίζει να τα δούμε πότε στην Ελλάδα. Τέτοιον ιδιοκτήτη δεν βρίσκεις ούτε με τηλεσκόπιο να σε εξυπηρετήσει σε όλα αυτά.
Spiroth Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Μάλιστα. Τρομερα "by the book πραγματα" που δεν παίζει να τα δούμε πότε στην Ελλάδα. Τέτοιον ιδιοκτήτη δεν βρίσκεις ούτε με τηλεσκόπιο να σε εξυπηρετήσει σε όλα αυτά. Μεταξύ μας, κι εγώ αν αγόραζα σχεδόν τελειωμένο συγκρότημα 16+16 διαμερισμάτων από τράπεζα σε καλή περιοχή (που σημαίνει πως θα ήμουνα κάτι σαν εκατομυριούχος), κάπως έτσι θα είχα τους όρους ενοικίασης. Ξεκάθαρα πράγματα από την 1η κιόλας γνωριμία. Και 1 φορά τον Μήνα έλεγχο αυστηρά (δεν το εφάρμωσε ποτέ μετά τους 3 πρώτους Μήνες). Και βέβαια, τα έκανε αυτά, αλλά το διαμέρισμά του αύξησε την αξία του. Μου ζήτησε 200 EUR παραπάνω στην ανανέωση. Και ένιωσα κιόλας πως ουσιαστικά με αυτά που ζήτησα αύξησα μόνος μου την Τιμή lol. Πάλι καλά που χρειάστηκε να πάω σε άλλη Χώρα γιατί είχα συνηθίσει και δεν την πάλευα να πάω σε πιο μέτριο σπίτι. Ήταν φοβερό και ουσιαστικά έβαζα 500 από την τσέπη μου καθώς τα 300 μου τα κάλυπτε η Εργασία μου. Δεν μπορούσα να πάω με τίποτα σε 700 από τσέπη. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2022 από Spiroth
Joshua21 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 12 λεπτά πριν, Spiroth είπε Φίλε μου, θα μας τρελάνεις 02:10 το βράδυ? Είπαμε ακριβώς τα γεγονότα, ξεκάθαρα. Θα κάλυπτε η Ιδιοκτήτρια Εταιρεία τον λογαριασμό του ρεύματος. Οπως ανέφερε ξεκάθαρα στο συμβόλαιο. Όπως και έγινε στο 100% των περιτπώσεων. Το "Φαντάζομαι πως ναι" πήγαινε στο δικό σου 100% υποθετικό σενάριο. Υποθετικό σενάριο, φαντάζομαι την απάντηση. Και μιλάω και Ελληνικά. Είναι η 3η φορά που το εξηγώ. Η παροχή Ρεύματος ήταν ΔΩΡΟ στους 1ους Ενοικιαστές του κάθε Διαμερίσματος στο Συγκρότημα, για τους πρώτους 12 Μήνες. Έλεος. ΥΣ: Μια χαρά την Γερμανία την βλέπω. Εσύ δλδ τρελαίνεσαι όταν ο άλλος σου μιλάει λογικά? Άλλο πάλι και τούτο!! Τα γεγονότα (ότι η κατανάλωση σου ήταν κατά μέσο όρο 92,5€/μήνα) τα είπες, δεν έλυσαν όμως την απορία μου, δλδ το τι θα γινόταν αν η κατανάλωση σου θα ήταν μεγαλύτερη από το ενοίκιο σου. Αλλά ούτε και η απάντηση σου την έλυσε, όπως ξαναέγραψα το μόνο που έδειξε ήταν πως δεν είσαι σίγουρος. Επίσης δεν μου λέει και πολλά το ότι ήταν ΔΩΡΟ, τα δώρα συνήθως έχουν περιορισμούς, όπως πχ η cosmote σου δίνει "απεριόριστα" data αλλά μετά από κάποια GB σε χρεώνει επειδή στα ψιλά γράμματα προβλέπεται "πολιτική ορθής χρήσης". ΥΓ: Και εγώ μια χαρά τη βλέπω, η ουσία όμως είναι ότι καταρρίπτει τον ισχυρισμό σου, δλδ ότι στο "εξωτερικό" ο κανόνας είναι το μίσθωμα να συμπεριλαμβάνει τα πάντα ακόμα και το ρεύμα ανεξάρτητα πόσο θα καταναλώνεις. 1
Spiroth Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Εσύ δλδ τρελαίνεσαι όταν ο άλλος σου μιλάει λογικά? Άλλο πάλι και τούτο!! Τα γεγονότα (ότι η κατανάλωση σου ήταν κατά μέσο όρο 92,5€/μήνα) τα είπες, δεν έλυσαν όμως την απορία μου, δλδ το τι θα γινόταν αν η κατανάλωση σου θα ήταν μεγαλύτερη από το ενοίκιο σου. Αλλά ούτε και η απάντηση σου την έλυσε, όπως ξαναέγραψα το μόνο που έδειξε ήταν πως δεν είσαι σίγουρος. Επίσης δεν μου λέει και πολλά το ότι ήταν ΔΩΡΟ, τα δώρα συνήθως έχουν περιορισμούς, όπως πχ η cosmote σου δίνει "απεριόριστα" data αλλά μετά από κάποια GB σε χρεώνει επειδή στα ψιλά γράμματα προβλέπεται "πολιτική ορθής χρήσης". ΥΓ: Και εγώ μια χαρά τη βλέπω, η ουσία όμως είναι ότι καταρρίπτει τον ισχυρισμό σου, δλδ ότι στο "εξωτερικό" ο κανόνας είναι το μίσθωμα να συμπεριλαμβάνει τα πάντα ακόμα και το ρεύμα ανεξάρτητα πόσο θα καταναλώνεις. Α, καλά, μιλάμε για περίπτωση. 1ον, ποτέ δεν μίλησα για "κανόνα" στο Εξωτερικό. Είπα πως είναι συνηθισμένο να περιλαμβάνει το μίσθωμα παροχές. Ποτέ δεν είπα πως είναι συνηθισμένο να περιλαμβανει το ρεύμα, αλλά είναι συνιθισμένο να περιλαμβάνει τα κοινόχρηστα. Ανέφερα ως παράδειγμα άλλες 10 παροχές που έχω δει να περιλαμβάνει Συμβόλαιο σε σπίτι που έχω μείνει εγώ για να δείξω πως είναι σύνηθες να περιλαμβάνουν Συμβόλαια extra παροχές. Κόλλησες στην 1 από τις 10. ΤΙ δεν καταλαβαίνεις? Παρακολούθησε την συζήτηση πριν το σχόλιο σου πριν κολλήσεις σε κάτι συγκεκριμένο. 2ον, ξανά, ακριβώς τα γεγονότα, ξεκάθαρα. Θα κάλυπτε η Ιδιοκτήτρια Εταιρεία τον λογαριασμό του ρεύματος. Οπως ανέφερε ξεκάθαρα στο συμβόλαιο. Όπως και έγινε στο 100% των περιτπώσεων. Το μόνο που δεν είναι ξεκάθαρο είναι τα υποθετικά σενάρια. 3ον, ήταν 100% Δώρο μέσω συμβολαίου. Χωρίς ΚΑΜΙΑ προϋπόθεση. Με άπειρη κατανάλωση. Μέχρι να μην υπάρχει ρεύμα για άλλον άνθρωπο στον υπόλοιπο κόσμο. Μεχρι να χρειαστεί να πάρει δάνειο για να μην πτωχεύσει. Τι άλλο πρέπει να σου πω. Τι σημασία έχει??? Προς τι αυτό το κόλλημα? 4ον, πότε και προς τι δεν ήμουν σίγουρος? Στα φανταστικά σου σενάρια? Πήγαινε ρώτα την Εταιρεία τι θα έκανε σε αυτό το σενάριο, καιι μάθε να μου πεις κι εμένα. 5ον, αναφέρεις την Cosmote, και θα σου δώσω κάτι άλλο να κολλήσεις, γιατί μάλλον την βρίσκεις. Είχα άπειρα εσωτερικά Λεπτά στην μία χώρα που ήμουν, με άπειρα GB για την χώρα που ήμουν, με 1000 Λεπτά προς ΕΕ, με 100 GB για ΕΕ, με 500 Λεπτά για Τρίτες Χώρες, και με 50 GB για Τρίτες Χώρες. με συμβόλαιο σε 2 αριθμούς. Όλα με 25 EUR το Μήνα / Συμβόλαιο. Καλημέρα. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2022 από Spiroth
james01gr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Σε πολλές χώρες υπάρχει αυτή η τύπου διαχείριση. Έτυχε να μιλάω με ένα παλικάρι από Αγγλία που νοίκιαζε εκεί. Τα κοινόχρηστα ήταν ενσωματωμένα στο ενοίκιο, την όλη διαχείριση την είχε το μεσητικο, ποτέ δεν είχε δει ούτε είχε γνωρίσει τον ιδιοκτήτη. Όλη την διαχείριση την είχε το μεσητικο. Σε ζημιές καλούσαν το μεσητικο το οποίο βάση συμβόλαιο κάθε 3 μηνες έκανε επιθεώρηση στο διαμέρισμα και δεν τους άφηνε ούτε κουρτίνες να αλλάξουν... Στην Πολωνία, οι πολυκατοικιες συνδέονται υποχρεωτικά στο σύστημα τηλεθερμανσης που υπάρχει και υπάρχει ένα σταθερό πόσο κάθε μήνα στο οποίο περιλαμβάνουν ανά διαμέρισμα την θέρμανση, καθαριότητα, νερό και κοινόχρηστα. Αυτά καταβάλλονται στον ΔΗΜΟ που έχει και την διαχείριση. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και αποθεματικό για βαψίματα, εργασίες κτλ. Θέρμανση βέβαια έχουν απεριόριστη από τον Δήμο. Το κόστος είναι το ίδιο για όλους τους μήνες, δεν είναι αυξημένο τον χειμώνα καθώς σου βγάζουν τον μέσο όρο βάση τετραγωνικών και περιοχής και τέλος. Και κανένας δεν κάνει μαγκιές να μην πληρώνει κοινόχρηστα, έχει φύγει στο δεκαήμερο από την καθυστέρηση πληρωμής καθώς το δημόσιο εδώ δεν παίζει για καθυστερήσεις στις πληρωμές. Οι μονοκατοικίες παίζουν μπάλα μόνες τους, εχουν δικό τους σύστημα θέρμανσης η κάθε μία. 1
Joshua21 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, Spiroth είπε Α, καλά, μιλάμε για περίπτωση. 1ον, ποτέ δεν μίλησα για "κανόνα" στο Εξωτερικό. Είπα πως είναι συνηθισμένο να περιλαμβάνει το μίσθωμα παροχές. Ποτέ δεν είπα πως είναι συνηθισμένο να περιλαμβανει το ρεύμα, αλλά είναι συνιθισμένο να περιλαμβάνει τα κοινόχρηστα. Ανέφερα ως παράδειγμα άλλες 10 παροχές που έχω δει να περιλαμβάνει Συμβόλαιο σε σπίτι που έχω μείνει εγώ για να δείξω πως είναι σύνηθες να περιλαμβάνουν Συμβόλαια extra παροχές. Κόλλησες στην 1 από τις 10. ΤΙ δεν καταλαβαίνεις? Παρακολούθησε την συζήτηση πριν το σχόλιο σου πριν κολλήσεις σε κάτι συγκεκριμένο. Επική κωλοτούμπα! Ακριβώς επειδή παρακολουθώ τη συζήτηση παρατήρησα ότι έγραψες πως το μόνο σοβαρό πλαίσιο είναι αυτό που στο ενοίκιο περιλαμβάνεται και το ρεύμα: "Τι πλαίσιο της Ενοικίασης είναι το συνηθισμένο σε πάρα πολλές χώρες. Παλαιότερα που διέμενα εξωτερικό, σε πολυκατοικία 16 διαμερισμάτων, είχαμε fix τιμή ενοίκιο+κοινόχρηστα+ιντερνετ+νερό, με δώρο το Ρεύμα για τα πρώτα δύο χρόνια. Είναι και το μόνο σοβαρό πλαίσιο." Και ναι, από τις 10 παροχές που - ισχυρίζεσαι πως - είναι σύνηθες να συμπεριλαμβάνονται στα μισθώματα στο εξωτερικό στάθηκα στην πιο εξωφρενική, στο ρεύμα μια και η κατανάλωση όχι μόνο δεν είναι σταθερή αλλά ενδέχεται να υπερβεί ακόμα και το ενοίκιο. Άσε την άλλη κωλοτούμπα που μου είχε διαφύγει και την εντόπισα μόλις τώρα, στην αρχή είχες γράψει ότι το ρεύμα ήταν δώρο για δύο χρόνια, αλλά μετά γράφεις ότι είναι για ένα, γελάνε και οι πέτρες! Όσο για τα υπόλοιπα, δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε την όρεξη να σχολιάζω μία μία τις κουλαμάρες που γράφεις. Καλημέρα και σε σένα. 41 λεπτά πριν, james01gr είπε Σε πολλές χώρες υπάρχει αυτή η τύπου διαχείριση. Έτυχε να μιλάω με ένα παλικάρι από Αγγλία που νοίκιαζε εκεί. Τα κοινόχρηστα ήταν ενσωματωμένα στο ενοίκιο, την όλη διαχείριση την είχε το μεσητικο, ποτέ δεν είχε δει ούτε είχε γνωρίσει τον ιδιοκτήτη. Όλη την διαχείριση την είχε το μεσητικο. Σε ζημιές καλούσαν το μεσητικο το οποίο βάση συμβόλαιο κάθε 3 μηνες έκανε επιθεώρηση στο διαμέρισμα και δεν τους άφηνε ούτε κουρτίνες να αλλάξουν... Άλλο πράγμα το "αυτή η τύπου διαχείριση" που περιγράφεται στις προηγούμενες σελίδες και αφορά τα πάντα ενσωματωμένα στο ενοίκιο, και άλλο αυτό που περιγράφεις εσύ δλδ στο ενοίκιο ενσωματώνονται μόνο τα κοινόχρηστα. Εδώ στην Ελλάδα το κομμάτι των κοινοχρήστων που αφορά τον μισθωτή είναι λίγο πολύ σταθερό και προδιεγραμμένο, αν εξαιρέσεις το κόστος θέρμανσης με πετρέλαιο που μπαίνει και αυτό στα κοινόχρηστα μια χαρά θα μπορούσε να γίνει και εδώ κάτι τέτοιο, άλλο που δεν συνηθίζεται. 1 1
GeorgeKatz Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Ένα παράδειγμα από Γερμανία για διαμέρισμα 50τ.μ. με ενοικιο που περιλαμβάνει κοινόχρηστα στο 9:48 : https://youtu.be/I9MAaSuukFU?t=588
Joshua21 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 17 λεπτά πριν, GeorgeKatz είπε Ένα παράδειγμα από Γερμανία για διαμέρισμα 50τ.μ. με ενοικιο που περιλαμβάνει κοινόχρηστα στο 9:48 : https://youtu.be/I9MAaSuukFU?t=588 Ο τύπος στο βίντεο δεν αναφέρει το σημαντικότερο για τις περιπτώσεις που τα κοινόχρηστα περιλαμβάνονται στο ενοίκιο, δες αυτό: "Παράπλευρα κόστη Όπως είπαμε και πιο πάνω, το «ζεστό» νοίκι περιλαμβάνει τους δημοτικούς φόρους, τα κοινόχρηστα αλλά και τη θέρμανση, ενίοτε και το ηλεκτρικό. Αυτό δε σημαίνει ότι όλο τον χρόνο τα επιπλέον αυτά έξοδα παραμένουν σταθερά. Μία ή δύο φορές το χρόνο γίνονται μετρήσεις και είτε σας επιστρέφονται χρήματα είτε σας ζητούν παραπάνω ανάλογα με την κατανάλωση που έχετε κάνει και αφού υπολογιστεί τι έχετε δώσει μέχρι εκείνη την στιγμή." http://www.newdiaspora.com/el/moving-abroad-germany-part-4/ 1 1
Narayan Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Ο λόγος που δεν εφαρμόζονται τα πακέτα τύπου "όλα-σε-ένα" κόστος στην Ελλάδα φαίνεται από τις απαντήσεις στο συγκεκριμένο τόπικ. Ο μέσος Έλληνας, θα κοιτάξει αμέσως να την "φέρει" στον ιδιοκτήτη με κουτοπονηριές τύπου "10 mining PC" ακόμα κι αν υπό κανονικές συνθήκες δεν θα είχε σκοπό να κάνει κάτι τέτοιο. Εδώ δεν μπορούν να συμπεριφερθεί πολιτισμένα ούτε στην κατανάλωση νερού που (αναγκαστικά) μένει στο όνομα του ιδιοκτήτη, στο ρεύμα θα κολλήσει; Καθίστε λοιπόν τώρα μέσοι Έλληνες, και πληρώστε διπλάσιο κόστος κιλοβατώρας από τη Γαλλία, συν ρήτρα αναπροσαρμογής τρεις φορές το κόστος του ρεύματος, συν ενοίκιο που δεν περιλαμβάνει καν καθαρίστρια και κοινόχρηστο ρεύμα, επειδή δεν μπορείτε να συμπεριφερθείτε πολιτισμένα. Γι' αυτό και φαίνεται αδιανόητο σε μερικούς τα κοινόχρηστα να μην συμπεριλαμβάνεται στο νοίκι, δεν μπορούν να αφήσουν "φέσι" αν γίνει κάτι τέτοιο ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. 2 1
Vault13 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Narayan είπε 10 mining PC" Τι 10 1 mining pc φτανει για να ριξει τον προϋπολογισμό εξω με fix ρευμα στην Ελλαδα. Υποθετικα και ενας κολλημενος gamer με home theater και 2 subwoofer(500Χ2=1000watt μονο τα sub) μπορει να στο κανει και χωρις καθολου mining. 16 ώρες πριν, james01gr είπε Στην Πολωνία, οι πολυκατοικιες συνδέονται υποχρεωτικά στο σύστημα τηλεθερμανσης Οπου εχει πολυ κρυο οπως η Πολωνια αναγκαζονται σε τετοιες λυσεις. Και Στην Ελλαδα εχουμε τηλεθερμανση στο κρατος και ας μην εχουμε καθαριοτητα βαψίματα κτλ https://www.deyakozanis.gr/tilethermansi/ https://www.makthes.gr/florina-apokta-diktyo-tilethermansis-39420 Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από Vault13
Joshua21 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 6 ώρες πριν, Vault13 είπε Τι 10 1 mining pc φτανει για να ριξει τον προϋπολογισμό εξω με fix ρευμα στην Ελλαδα. Υποθετικα και ενας κολλημενος gamer με home theater και 2 subwoofer(500Χ2=1000watt μονο τα sub) μπορει να στο κανει και χωρις καθολου mining. Δεν χρειάζεται να κάνουμε υποθέσεις, έχω πραγματικό παράδειγμα, το είχα γράψει και σε διπλανό θέμα. Συγγενής έκανε το λάθος να νοικιάσει ένα διαμέρισμα για 3 μήνες τον περασμένο χειμώνα με τιμή fix μαζί με το ρεύμα, "πόσο να κάψει?" σκέφτηκε. Τελικά κατάφερε να κάψει 4.800 KWh μια και χρησιμοποιούσε ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης χωρίς αύριο, και ο λογαριασμός του τετραμήνου μαζί με ρήτρες (και καθόλου πιστώσεις μια δεν ήταν δηλωμένο ως πρώτη κατοικία) έφτασε 1.890€! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις