Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, popopo είπε

Δεν μένει πλέον στο διαμέρισμα. Το έχει εγκαταλείψει. Εμφανίζεται αραιά και που.

Μενει η δεν μενει μεσα.Αν δεν μενει τι νερο και ασανσερ χρωσταει αφου δεν καταναλώνει.Εφοσον το διαμερισμα ειναι κενο ο κανονισμός οριζει αν και που συμετεχει και με τι ποσοστο.Στα περισοτερα νερο ασανσερ ρευμα εφοσον δεν καταναλωνει ουτε χρησιμοποιοι δεν πληρωνει.Μονο με την θερμανση υπαρχει συμετοχη και αυτο υπο προυποθεσεις...

Εκτός αν μιλαμε για χρεη που ειχε οσο καιρο εμενε μεσα.

Τέλος παντων αυτο ειναι ασχετο με το παρων θεμα.Εδω η μονη λυση ειναι ενας δικηγορος για προσδιορισμο και επισημοποίηση της οφειλης και στη συνεχεια ομαδικη κρατηση απο τα ενοικεία.

Επεξ/σία από SPY_oo7
  • Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, SPY_oo7 είπε

Μενει η δεν μενει μεσα.Αν δεν μενει τι νερο και ασανσερ χρωσταει αφου δεν καταναλώνει.Εφοσον το διαμερισμα ειναι κενο ο κανονισμός οριζει αν και που συμετεχει και με τι ποσοστο.Στα περισοτερα νερο ασανσερ ρευμα εφοσον δεν καταναλωνει ουτε χρησιμοποιοι δεν πληρωνει.Μονο με την θερμανση υπαρχει συμετοχη και αυτο υπο προυποθεσεις...

Εκτός αν μιλαμε για χρεη που ειχε οσο καιρο εμενε μεσα.

Τέλος παντων αυτο ειναι ασχετο με το παρων θεμα.Εδω η μονη λυση ειναι ενας δικηγορος για προσδιορισμο και επισημοποίηση της οφειλης και στη συνεχεια ομαδικη κρατηση απο τα ενοικεία.

Κάνεις λάθος σε αυτό που λες. Μένεις δε μένεις χρωστάς στα κοινόχρηστα. Οι δαπάνες μοιράζονται ανάλογα με τα χιλιοστά του κάθε διαμερίσματος ανεξαρτήτως κατανάλωσης/χρήσης/διαμονής.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Liako25 είπε

Κάνεις λάθος σε αυτό που λες. Μένεις δε μένεις χρωστάς στα κοινόχρηστα. Οι δαπάνες μοιράζονται ανάλογα με τα χιλιοστά του κάθε διαμερίσματος ανεξαρτήτως κατανάλωσης/χρήσης/διαμονής.

Όχι, έτσι είναι. Αν υπάρχει πρόβλεψη στον κανονισμό, τα κενά αντιμετωπίζονται διαφορετικά.

"Κενό" θεωρείται αυτό που δεν έχει ούτε έπιπλα μέσα, κατόπιν επιθεώρησης από τον διαχειριστή.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Αν υπάρχει πρόβλεψη στον κανονισμό

Το κλειδί είναι αυτό.
Και το λογικό είναι μένει δεν μένει κάποιος, ότι πρέπει να συμμετέχει στις βασικές ανάγκες.

Είσαι ιδιοκτήτης και δεν μένεις σε ένα σπίτι. Η πολυκατοικία που έχεις διαμέρισμα, δεν ξεβρωμίζεται; Δεν συντηρείται; Δεν φωτίζεται; Όοοοοταν θα έρθεις, δεν θα θελήσεις ασανσέρ ΣΤΑΝΤΑΡ για να ανεβοκατεβάσεις ότι βλακεία σκεφτείς να μεταφέρεις (γιατί δεν είσαι από αυτούς που θα πληρώσουν ανυψωτικό να τους πάρει/φέρει τα πράγματα). Αυτό δεν θέλει συντήρηση;
Αν δεν μένεις, νοίκιασέ το. Αν δεν θες να το νοικιάσεις και θες να το έχεις για να πηγαίνεις μια στο τόσο, ξέρω'γω, πλήρωνε.
Αν δεν μπορείς να πληρώνεις και δεν θες και να το νοικιάσεις, πούλα το...
Μην μαμάς τους άλλους ρε φίλε, δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να σου πληρώνει την καθαρίστρια και το φως σου...

Αν λοιπόν προβλέπεται στον κανονισμό κάποιο κενό να συμμετέχει σε κάτι λιγότερο και να κάθεται ο διαχειριστής να προσθαφαιρεί χιλιοστά σε κάθε έκδοση ανάλογα με το ποιο κατοικείται και ποιο όχι, ΟΚ.
Αν όχι, πλέρω...

• Like 3
Δημοσ.

Δεν είναι σωστό να πληρώνεις για υπηρεσίες που δεν χρειάζεσαι και χωρίς να σε ρωτήσουν.

Αν δεν μένει κανείς, αδιάφορη και η καθαριότητα και ο φωτισμός και το ασανσέρ. Οι άλλοι που κάνουν χρήση ας πληρώσουν.

• Like 1
  • Confused 7
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Doubt είπε

Δεν είναι σωστό να πληρώνεις για υπηρεσίες που δεν χρειάζεσαι και χωρίς να σε ρωτήσουν.

Αν δεν μένει κανείς, αδιάφορη και η καθαριότητα και ο φωτισμός και το ασανσέρ. Οι άλλοι που κάνουν χρήση ας πληρώσουν.

Δεν πάει έτσι και το ξέρεις πολύ καλά. 

Προσωπικά μένω στον 3ο και δε χρησιμοποιώ ασανσέρ για να ανεβοκατεβαίνω , άρα δεν πρέπει να πληρώνω ασανσέρ. Επίσης πολλές φορές σφουγγαρίζω και το διάδρομο του ορόφου μου ,άρα πάλι δε χρειάζεται να πληρώνω καθαριότητα. ΔΕΝ πάει έτσι φίλε μου. ΌΛΟΙ συμμετέχουν στις δαπάνες της πολυκατοικίας τους.

(Θα σου πω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις. Όταν ήμουν διαχειριστής χάλασε η 1 από τις 4 κάθετες σωλήνες της αποχέτευσης.Εμένα δε με έπιανε η ζημιά άρα δε χρειαζόταν να πληρώσω για τη ζημιά της,να την πληρώσουν αυτοί που τη χρησιμοποιούν μόνο εε; ΟΧΙ δεν είναι όπως μας συμφέρει τα πράγματα, ΝΑΙ έχουμε δικαιώματα αλλά έχουμε και υποχρεώσεις.)

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Doubt είπε

Το μόνο αδιάφορο είναι η προσωπική άποψη του καθενός.

Σημασία έχει το τι προβλέπει το καταστατικό και η νομοθεσία.

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Liako25 είπε

Δεν πάει έτσι και το ξέρεις πολύ καλά. 

Προσωπικά μένω στον 3ο και δε χρησιμοποιώ ασανσέρ για να ανεβοκατεβαίνω , άρα δεν πρέπει να πληρώνω ασανσέρ. Επίσης πολλές φορές σφουγγαρίζω και το διάδρομο του ορόφου μου ,άρα πάλι δε χρειάζεται να πληρώνω καθαριότητα. ΔΕΝ πάει έτσι φίλε μου. ΌΛΟΙ συμμετέχουν στις δαπάνες της πολυκατοικίας τους.

(Θα σου πω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις. Όταν ήμουν διαχειριστής χάλασε η 1 από τις 4 κάθετες σωλήνες της αποχέτευσης.Εμένα δε με έπιανε η ζημιά άρα δε χρειαζόταν να πληρώσω για τη ζημιά της,να την πληρώσουν αυτοί που τη χρησιμοποιούν μόνο εε; ΟΧΙ δεν είναι όπως μας συμφέρει τα πράγματα, ΝΑΙ έχουμε δικαιώματα αλλά έχουμε και υποχρεώσεις.)

Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Όταν λέμε κενό διαμέρισμα, χωρίς έπιπλα, δεν γίνεται ούτε μπορεί να γίνει χρήση/φθορά σε οτιδήποτε. Αλλιώς δεν θα υπήρχε ο διαχωρισμός.

Σύμφωνα με αυτό

https://www.polykatoikein.gr/blog/127-τι-συμβαίνει-με-τα-κενά-διαμερίσματα

αρκεί και απόφαση της γενικής συνέλευσης.

Αν δεν υπάρχει πρόβλεψη, πληρώνει κανονικά, το έχω γράψει σε προηγούμενο ποστ.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Doubt είπε

Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Όταν λέμε κενό διαμέρισμα, χωρίς έπιπλα, δεν γίνεται ούτε μπορεί να γίνει χρήση/φθορά σε οτιδήποτε. Αλλιώς δεν θα υπήρχε ο διαχωρισμός.

Σύμφωνα με αυτό

Τώρα μιλάς για κενό διαμέρισμα ,ενώ πριν έλεγες για υπηρεσίες που δε χρειάζεσαι και δε σε ρώτησε κανείς γι'αυτό και απάντησα αναλόγως για υπηρεσίες που προσωπικά δεν τις χρειάζομαι και τις πληρώνω όμως. 

Είναι λίγες οι περιπτώσεις των κενών διαμερισμάτων. Εδώ σε μας έχουμε ένα που πέθαναν οι γέροι που το είχαν το έχει πάρει η τράπεζα λόγω χρεών. Αυτό έχει γίνει εδώ και 4 χρόνια άρα αυτό το διαμέρισμα μπήκε στο καθεστώς του κενού διαμερίσματος.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Doubt είπε

Ναι το έχεις γράψει όντως. Αλλά πέρα από την πρόβλεψη - ξεπρόβλεψη, κουβεντιάζουμε και τι είναι το σωστό.
Πες ότι ένας είχε πχ μονοκατοικία, και την έχει 10 χρόνια κενή, δεν πληρώνει τίποτα. Θα έχει φτάσει το χόρτο 3 μέτρα, και θα τον έχουν φάει τα φίδια τα ποντίκια και οι κατσαρίδες.
Σε αντίστοιχη περίπτωση σε πολυκατοικία πες ότι προβλέπει ο κανονισμός, ότι δεν θα συμμετέχει πουθενά. 10 χρόνια θα του καθαρίζουν απέξω οι άλλοι, θα του απολυμαίνουν την είσοδο οι άλλοι, θα του πληρώνουν ρευματάκι για να έρχεται κύριος να ανοίγει το διαμέρισμα όταν χρειαστεί, οι άλλοι, θα του έχουν συντηρήσει ανελκυστήρα να τον βρει έτοιμο, οι άλλοι. Θα έχουν κάνει συντηρήσεις - επισκευές στους χώρους της οικοδομής, οι άλλοι. Είναι σωστό αυτό;
-> Και επειδή είναι άδειο, δεν σημαίνει ότι δεν ερωτήθηκε: μια χαρά μπορεί ο ιδιοκτήτης του άδειου, να πάει στην συνέλευση και να εκφράσει την γνώμη του σε όλες τις αποφάσεις.

• Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Doubt είπε

Τεράστιο λάθος αυτό που λες. Αν ισχυε κάτι τέτοιο τότε στις πολυκατοικιες όσο περισσότεροι άφηναν κενά διαμερίσματα τόσο περισσότερο πρόβλημα θα δημιουργουσαν στους υπόλοιπους ενοίκους αφού θα αυξάνονταν τα έξοδα των κοινοχρήστων μέχρι σημείου να μην μπορούν να πληρωνουν και να υποβαθμιστει η πολυκατοικία εντελώς να κοπεί το ρεύμα και να γίνει ρημαδιο. 

Πολύ δύσκολα θα βρεις τέτοιους κανονισμούς πολυκατοικίας, μόνο τρελοι πρεπει να είναι όσοι φτιάξουν και υπογράψουν τέτοιον κανονισμό σε νεοανεγειρομενο κτίριο. Μόνο σε τίποτε οικογενειακές πολυκατοικιες παίζει να φτιάξουν τέτοιον κανονισμό που είναι όλοι συγγενείς και δεν έχουν θέματα. Αλίμονο βέβαια αν πουλήσουν τα διαμερίσματα στο μέλλον για τον γολγοθα του νέου ιδιοκτήτη. 

2 ώρες πριν, Doubt είπε

Σύμφωνα με αυτό

Ναι. Δεν πρόκειται ποτέ των ποτών να λάβει τέτοια απόφαση ΓΣ. Ακόμα και να λάβει, οι θιγόμενοι μπορούν να προσφύγουν δικαστικά, δεν έχεις δικαίωμα επειδή η πλειοψηφία πχ έχει κενά διαμερίσματα να φορτώσει έμμεσα στην μειοψηφία και να υποβαθμίσει το κτίριο. Πχ δεν έχει δικαίωμα να πληρώνει ασανσέρ το κενό αλλά αν επισκευτει ο ιδιοκτήτης το διαμέρισμα θα πάρει το ασανσέρ, ακομα και το ισόγειο η υπόγειο πληρώνει το ασανσέρ. Δεν έχει σημασία αν είναι κενό κάτι, σημασία έχει να διαμοιραζονται τα έξοδα σε όσο περισσότερους για να πληρωνουν από λιγότερα. 

1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Ναι το έχεις γράψει όντως. Αλλά πέρα από την πρόβλεψη - ξεπρόβλεψη, κουβεντιάζουμε και τι είναι το σωστό.
Πες ότι ένας είχε πχ μονοκατοικία, και την έχει 10 χρόνια κενή, δεν πληρώνει τίποτα. Θα έχει φτάσει το χόρτο 3 μέτρα, και θα τον έχουν φάει τα φίδια τα ποντίκια και οι κατσαρίδες.
Σε αντίστοιχη περίπτωση σε πολυκατοικία πες ότι προβλέπει ο κανονισμός, ότι δεν θα συμμετέχει πουθενά. 10 χρόνια θα του καθαρίζουν απέξω οι άλλοι, θα του απολυμαίνουν την είσοδο οι άλλοι, θα του πληρώνουν ρευματάκι για να έρχεται κύριος να ανοίγει το διαμέρισμα όταν χρειαστεί, οι άλλοι, θα του έχουν συντηρήσει ανελκυστήρα να τον βρει έτοιμο, οι άλλοι. Θα έχουν κάνει συντηρήσεις - επισκευές στους χώρους της οικοδομής, οι άλλοι. Είναι σωστό αυτό;
-> Και επειδή είναι άδειο, δεν σημαίνει ότι δεν ερωτήθηκε: μια χαρά μπορεί ο ιδιοκτήτης του άδειου, να πάει στην συνέλευση και να εκφράσει την γνώμη του σε όλες τις αποφάσεις.

Σωστά. Εδώ θα κάνουμε βάψιμο τώρα και θα βγει 13k για το κτίριο, κάποια από το αποθεματικό και τα άλλα μετρητά ο καθένας, κανένα 800αρι ανά διαμέρισμα, φαντάσου να σου πει ο δεν είναι σωστό να πληρώνω γιατί το έχω κενό, ναι βέβαια θα πούμε στους εργάτες να μην βάψουν τις δικές του εξωτερικές τοιχοποιίες να φαίνεται σκατα το κτίριο, τι λες ρε φίλε..... 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο δικο μου κανονισμό για τα κενα διαμερισματα (χωρις επιπλα και με διακοπη ρευματος)προβλέπεται μονο συμετοχη 25% στη θέρμανση εφοσον αυτη λειτουργει( με απομονωμένα τα σωματα του διαμερισματος) και σε ολες τις εκτακτες δαπανες που προβλεπονται για τον ιδιοκτητη.Πχ δεν πληρωνει την συντηρηση του ασανσερ αλλα αμα παθει χοντρη ζημια πληρωνει και ο ιδιοκτητης του κλειστου οτι του αναλογει..Λες ο δικός μου κανονισμός να ειναι η εξερεση.Δεν το νομιζω..............

Τωρα αν κάποιος ερχεται 4 μηνες το καλοκαιρι και το χειμωνα φευγει το διμερισμα δεν ειναι κενο και πληρωνει.

Αντιθετως αν καποιος ερθει 20 μερες μετα απο χρονια σε ενα κλειστο σπιτι γιατι πρεπει να κανει μια επεμβαση και εξαφανιστεί ξανα ε τοτε σαφώς και δεν πληρωνει.

Μην μπλεκεται εσκεμενα το ρευμα του κλιμακοστασιου με το βαψιμο της πολυκατοικοιας.

Επεξ/σία από SPY_oo7
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SPY_oo7 είπε

Στο δικο μου κανονισμό για τα κενα διαμερισματα (χωρις επιπλα και με διακοπη ρευματος)προβλέπεται μονο συμετοχη 25% στη θέρμανση εφοσον αυτη λειτουργει( με απομονωμένα τα σωματα του διαμερισματος) και σε ολες τις εκτακτες δαπανες που προβλεπονται για τον ιδιοκτητη.Πχ δεν πληρωνει την συντηρηση του ασανσερ αλλα αμα παθει χοντρη ζημια πληρωνει και ο ιδιοκτητης του κλειστου οτι του αναλογει..Λες ο δικός μου κανονισμός να ειναι η εξερεση.Δεν το νομιζω..............

Τωρα αν κάποιος ερχεται 4 μηνες το καλοκαιρι και το χειμωνα φευγει το διμερισμα δεν ειναι κενο και πληρωνει.

Αντιθετως αν καποιος ερθει 20 μερες μετα απο χρονια σε ενα κλειστο σπιτι γιατι πρεπει να κανει μια επεμβαση και εξαφανιστεί ξανα ε τοτε σαφώς και δεν πληρωνει.

Μην μπλεκεται εσκεμενα το ρευμα του κλιμακοστασιου με το βαψιμο της πολυκατοικοιας.

Σωστό, δεν είναι όλες οι δαπάνες ίδιες.

Τέλος πάντων, ξεφύγαμε από το θέμα/πρόβλημα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 20/5/2022 στις 6:50 ΜΜ, SPY_oo7 είπε

Σε όσες πολυκατοικίες έχω μείνει ξέρω ότι οι δαπάνες χρεώνονται κανονικά με βάση τα χιλιοστά και στο σπιτι που ενοικιάζω πληρώνω μόνο τις δαπάνες της δικές μου ενώ οι υπόλοιπες πληρώνονται από τον ιδιοκτήτη με ξεχωριστό ειδοποιητήριο από το γραφείο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλαμε για κλειστα κλειστα μη ηλεκτροδοτουμενα διαμερισαματα οχι γενικα και αοριστα πώς βγαινουν τα κοινοχρηστα, εκει καλα τα λες.Και μιας και εισαι και ενοικιαστής να σου πω οτι εγω ειμαι και ιδιοκτήτης και διαχειρίστης 2 χρονια τωρα.............που τον κανονισμο κοντευω να τον μαθω απεξω και αντιμετωπισα τετοια περιπτωση

7 ώρες πριν, Qwerty_2 είπε

Σε όσες πολυκατοικίες έχω μείνει ξέρω ότι οι δαπάνες χρεώνονται κανονικά με βάση τα χιλιοστά και στο σπιτι που ενοικιάζω πληρώνω μόνο τις δαπάνες της δικές μου ενώ οι υπόλοιπες πληρώνονται από τον ιδιοκτήτη με ξεχωριστό ειδοποιητήριο από το γραφείο

Τωρα αν κάποιος ερχεται 7 μηνες το χειμωνα  και το καλοκαιρι φευγει το διαμερισμα δεν ειναι κενο και πληρωνει κανονικα ολο τον χρονο

Επεξ/σία από SPY_oo7
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...