Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Snoob είπε

Aδιανόητα πράγματα, ένα σταθερό ποσό που καλύπτει ενοίκιο και μη σταθερές/έκτακτες/μεταβαλλόμενες δαπάνες (τυχόν φθορές, καθαριότητα, κόστος ηλεκτρικού...) Φιξ ποσό ενώ κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο θα είναι, λ.χ., το νερό ή το ρεύμα το κοινόχρηστο; Αν θα προκύψει αβαρία;

Πραγματικά σαστίζω με τα πράγματα που διαβάζω.

Δηλαδή, όταν συμφωνήσατε σε αυτό το πράγμα, δεν είδατε τα προβλήματα;

Χαλάει το ασανσέρ, από πού θα πληρωθεί, αφού δεν έχετε κοινόχρηστες δαπάνες με αποδείξεις;

Σας είπαν, δηλαδή, "δώστε +20 στο ενοίκιο κι είστε κομπλέ" και σας φάνηκε νορμάλ αυτό; 20 (ή όσο) και το μήνα που δεν έρχεται νερό, 20 και το μήνα που έρχεται; 20 όταν έρχεται ρεύμα (απλήρωτο ήδη μια φορά και κομμένο, πάτε για δεύτερη...) 20 και όταν δεν έρχεται; Κάποια απόδειξη, τουλάχιστον, πως τα επιπλέον αυτά χρήματα κατατίθονται σε κάποιο λογαριασμό ως αποθεματικό για τις κοινόχρηστες δαπάνες της πολυκατοικίας υπάρχει ή να μην κάνω αφελείς ερωτήσεις; Σας τα κοστολόγησαν με αποδείξεις τα έξοδα της πολυκατοικίας όταν ζήτησαν + όσο; Και, τέλος πάντων, εδώ και μήνες που το κόστος της ενέργειας έχει πάει στα ύψη, σας είπε κανείς "με αυτά τα + όσα δεν βγαίνει"; Σας ζητήθηκε αύξηση; Ή βρήκαν μαγικό τρόπο με τα ίδια λεφτά να πληρώνουν πολλαπλάσια έξοδα; (Μάλλον να μην τα πληρώνουν επέλεξαν, από ό,τι διαβάζω).

Τώρα, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η μετακόμιση (διαδικασία που, κατά την άποψή μου, έπρεπε να είχε ξεκινήσει από την πρώτη στραβή, καθώς τώρα καταλαβαίνω πως πάμε για δεύτερη διακοπή...)

Και δικαστικά να πας (καλά, για εξώδικα δεν το συζητάω, τελείως πεταγμένα χρήματα) θέλεις χρήματα για δικηγόρο, Κύριος οίδε πόσα επιπλέον για τις εκάστοτε παραστάσεις στις (100% δεδομένες) διαδοχικές αναβολές, για να πάρει σειρά μια τέτοια υπόθεση μετά από χρόνια και, αν έχουν διάθεση για ομορφιές οι ιδιοκτήτες (που, με τέτοιες συμφωνίες που προτείνουν -και για κάποιο λόγο γίνονται δεκτές- ικανούς τους έχω) και κανένα εφετείο. Που, οκ, θεωρώ τη δικαίωση δεδομένη, οικονομική και ηθική, αλλά το πρακτικό ερώτημα είναι απλό: αυτή η διαδικασία θα πάρει χρόνια, στο μεταξύ τι θα κάνετε εσείς;

Προφανώς δεν είναι εύκολη λύση η μετακόμιση. Όμως, ειλικρινά, το πλαίσιο ενοικίασης είναι ωρολογιακή βόμβα.

Η κατάσταση είναι παράλογη γενικά με τα σπίτια, δε νομίζω οτι με το παραπάνω έπεσες από τα σύννεφα.

Στο οτι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να ειναι ετσι ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, αλλα δε γινοταν και αλλιως. :) 

Με την κατάσταση που επικρατεί, με πολλά σπίτια να μη μπορούν/θέλουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους (κοινοχρηστα, θερμανση κλπ κλπ), οι ιδιοκτήτες εκαναν την καλυτερη κινηση που μπορούσαν να κάνουν ώστε να έχουν όσο γίνεται τον κώλο τους καλυμμένο.

Οι τύποι λένε για ποιο λόγο να αναθέσω τα κοινόχρηστα σε κάποιο γραφείο ή να βάλω κάποιον από τους ενοίκους να κάνει αυτή τη δουλειά και να κυνηγάει τους υπολοίπους προκειμένου να πληρώσουν τα κοινόχρηστα που τους αναλογούν; 

Υπολογίζω ένα μέσο όρο που αναλογεί σε κάθε ένοικο για το κοινόχρηστο ρεύμα + συντήρηση ασανσέρ + καθαριότητα, τσιμπάω το ενοίκιο πχ +20€, τα ενσωματώνω μέσα στο ενοίκιο με λίγα λόγια και έχω το κεφάλι μου ήσυχο ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΙ απο το να μην επαιρνα τιποτα, εάν κάποιοι δε μπορούσαν να πληρώσουν.

Φυσικά σε περίπτωση αβαρίας, εκεί τον πίνουν οι ιδιοκτήτες.

25 λεπτά πριν, evkar είπε

τι ακριβώς σημαίνει  ότι τα κοινόχρηστα είναι μέσα στο ενοίκιο?

Γιατί απόσο ξέρω το ενοίκιο αφορά την κατοικία-διαμέρισμα ,όπου κάνεις εσύ αποκλειστική χρήση , και τα κοινόχρηστα αφορούν χρήματα για  την κοινόχρηστη ιδιοκτησία . Άλλο το ένα άλλο το άλλο . Σε απλά ελληνικά δεν πληρώνεται κοινόχρηστα , είτε γιατί δεν βγαίνουν είτε γιατί δεν ενδιαφέρεται κανείς είτε γιατί δεν υπάρχει διαχειριστής κλπ κλπ . 

Που πάτε και βρίσκεται τέτοια ακίνητα είναι απορίας άξιον . 

ok.

Επεξ/σία από kostantisgr
  • Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Mα, οι κοινόχρηστες δαπάνες, δεν είναι μέρος του ενοικίου. Και αντίθετα με μια συμφωνία για το μίσθωμα, που είναι σταθερή, οι δαπάνες είναι κυμαινόμενες.

Στην πράξη, εφόσον ούτε συνεργείο καθαρισμού έρχεται, σας έχει κοπεί ήδη το ρεύμα μια φορά και μία δεύτερη τώρα ψήνεται, τα τσεπώνουν οι ιδιοκτήτες.

Προσωπικά, δεν θα έδινα μισό λεπτό του ευρώ χωρίς απόδειξη.

Είναι τόσο μπακαλίστικη αυτή η συνεννόηση που πραγματικά δεν μπορώ να το συλλάβω ότι συμβαίνει. Κι είναι τόσο εν δυνάμει ζημιογόνα για τους ιδιοκτήτες, αν εφαρμοζόταν καλόπιστα (το τι θα είχαν κληθεί να βάλουν από την τσέπη τους τόσο καιρό, δεν περιγράφεται) ώστε το μόνο λογικό συμπέρασμα ήταν πως έγινε εξ αρχής κακόπιστα.

Δηλαδή, με το φερετζέ των ενσωματωμένων κοινοχρήστων τσίμπησαν μια ωραία ενεσούλα στο νοίκι και αν συμβεί κάτι, βλέπουμε. Στη χειρότερη, το αφήνουμε απλήρωτο και ας τους να χτυπιούνται να επικοινωνήσουν μέσω μεσιτικού γραφείου.

Εγώ θα πω κάτι τελευταίο: έρχεται δύσκολος χειμώνας, τώρα που υπάρχει περιθώριο και το καλοκαίρι μπροστά μας, κινηθείτε εγκαίρως μπας και γλιτώσετε, το φέσι που θα σας ρίξουν μόλις πιάσουν τα κρύα θα είναι οθωμανικό.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλά λέει ο χρηστης στην 2η σελίδα. εαν κοπεί , ξανασυνδέστε το μόνοι σας..... Αν και νομίζω ενα απλό εξώδικο προς το μεσιτικό θα ήταν το καλύτερο αυτή τη στιγμή... 

Δημοσ.

Πάντως έβαλα τα γέλια όταν είδα πρώτα την εικόνα προφίλ σου με τον Ακάλυπτο και μετά διάβασα το θέμα. 🤣

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, greekfragma είπε

Πάντως έβαλα τα γέλια όταν είδα πρώτα την εικόνα προφίλ σου με τον Ακάλυπτο και μετά διάβασα το θέμα. 🤣

Τυπε στην συγκεκριμένη περίπτωση εγώ είμαι καλυμμένος, οι ιδιοκτήτες μας βγήκαν ακάλυπτοι. Πρέπει να τους στείλω στον κτηνίατρο (Μακη) για καμία εξαγωγή μπας και στρώσουν χαρακτήρα.

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, kostantisgr said:

Τυπε στην συγκεκριμένη περίπτωση εγώ είμαι καλυμμένος, οι ιδιοκτήτες μας βγήκαν ακάλυπτοι. Πρέπει να τους στείλω στον κτηνίατρο (Μακη) για καμία εξαγωγή μπας και στρώσουν χαρακτήρα.

βασικά νομίζω οτι αν ξηγηθείς στο μεσιτικό τρελίτσα θα βγάλεις πιο εύκολα άκρη από τα εξώδικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Snoob είπε

Mα, οι κοινόχρηστες δαπάνες, δεν είναι μέρος του ενοικίου. Και αντίθετα με μια συμφωνία για το μίσθωμα, που είναι σταθερή, οι δαπάνες είναι κυμαινόμενες.

Στην πράξη, εφόσον ούτε συνεργείο καθαρισμού έρχεται, σας έχει κοπεί ήδη το ρεύμα μια φορά και μία δεύτερη τώρα ψήνεται, τα τσεπώνουν οι ιδιοκτήτες.

Προσωπικά, δεν θα έδινα μισό λεπτό του ευρώ χωρίς απόδειξη.

Είναι τόσο μπακαλίστικη αυτή η συνεννόηση που πραγματικά δεν μπορώ να το συλλάβω ότι συμβαίνει. Κι είναι τόσο εν δυνάμει ζημιογόνα για τους ιδιοκτήτες, αν εφαρμοζόταν καλόπιστα (το τι θα είχαν κληθεί να βάλουν από την τσέπη τους τόσο καιρό, δεν περιγράφεται) ώστε το μόνο λογικό συμπέρασμα ήταν πως έγινε εξ αρχής κακόπιστα.

Δηλαδή, με το φερετζέ των ενσωματωμένων κοινοχρήστων τσίμπησαν μια ωραία ενεσούλα στο νοίκι και αν συμβεί κάτι, βλέπουμε. Στη χειρότερη, το αφήνουμε απλήρωτο και ας τους να χτυπιούνται να επικοινωνήσουν μέσω μεσιτικού γραφείου.

Εγώ θα πω κάτι τελευταίο: έρχεται δύσκολος χειμώνας, τώρα που υπάρχει περιθώριο και το καλοκαίρι μπροστά μας, κινηθείτε εγκαίρως μπας και γλιτώσετε, το φέσι που θα σας ρίξουν μόλις πιάσουν τα κρύα θα είναι οθωμανικό.

Ξαναλέω, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Τη δεδομένη στιγμή, it is what it is.

Όταν έψαχνα σπίτι (και το ήθελα άμεσα), αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσα να βρω (στην καλύτερη κατάσταση). Μπακαλίστικη ή οχι η λογική των κοινοχρήστων μέσα στο ενοίκιο, η φάση ήταν take it or leave it.

Μάλλον ήρθε η ώρα να αρχίσω να πακετάρω νωρίτερα απ΄όσο νόμιζα.

8 λεπτά πριν, greekfragma είπε

βασικά νομίζω οτι αν ξηγηθείς στο μεσιτικό τρελίτσα θα βγάλεις πιο εύκολα άκρη από τα εξώδικα.

Για πε...

Επεξ/σία από kostantisgr
Δημοσ.

Βρες δικηγόρο και κάνε ένα εξώδικο στο μεσιτικό και στον ιδιοκτήτη. Στον ιδιοκτήτη ξέρεις τα στοιχεία δεν ξέρεις όμως διεύθυνση αλλά μπορείς να το θυροκολλήσεις στην πολυκατοικία, αφού έχει ιδιοκτησία εκεί.
Παρακρατήστε όλοι μαζί σε συννενόηση ενοίκια και πληρώστε τις οφειλές. Σε συνεννόηση με δικηγόρο πάντα.
Οταν είσαι ενοικιαστής είναι όλα απλά: δεν ανταποκρίνεται ο ιδιοκτήτης ανθρώπινα σε αυτό που του λες/δεν τηρεί τα συμφωνημένα  -> δεν πληρώνεις νοίκι simple as that.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, kostantisgr είπε

Για να πρωτοτυπήσουμε και λίγο...houston we've got a problem.

Μην αρχίσετε κάποιοι κατευθείαν, γιατί ρωτάς εδώ μέσα και τα σχετικά. Κουβέντα να γίνεται, πως αντιμετωπίσατε σχετική κατάσταση κλπ κλπ.

Στο δια ταύτα..

Μας έχουν κόψει το ρεύμα στους κοινόχρηστους χώρους ήδη μια φορά πριν κάτι μήνες και τώρα πάμε για 2ή.
Αυτό πρακτικά σημαίνει φώτα, κουδούνι, ασανσερ, κεραία tv γιοκ.

Και για να δώσω το background λίγο...

Στην πολυκατοικία που διαμένω, ενοικιάζονται διαμερίσματα ανευ κοινοχρήστων. Τα κοινόχρηστα έχουν συμπεριληφθεί μέσα στην τιμή του μισθίου.
Να σημειώσω ότι κοινόχρηστα = ρεύμα (3 λάμπες, ασανσέρ) + καθαριότητα (λέμε τώρα, έχω ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που είδα συνεργείο στην πολυκατοικία).
Στην πολυκατοικία δεν υπάρχει διαχειριστής, διαχειριστές είναι οι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας.
Με την διαχείριση/ιδιοκτήτες δεν έχουμε απευθείας επικοινωνία οι ένοικοι, αυτό γίνεται μέσω του μεσητικού που τα νοικίαζει...δηλαδή προκύπτει πρόβλημα πχ, ενημερώνουμε μεσητικό και το μεσητικό ενημερώνει διαχειριστές.

Οι τύποι τσιμπάνε τα ενοίκια κάθε μήνα, αλλά δεν ψήνονται ούτε τα στοιχειώδη να τακτοποίησουν. Καλά δε μιλάμε να χαλασει κάτι και να χρειαστεί κάτι αλλάγη, ούτε με προεδρικό διάταγμα δεν στέλνουν μάστορα..

Any suggestions? Ναι ψάχνω να βρω κάτι άλλο εδώ και καιρό, αλλά μέχρι να βρω για πείτε καμία ιδέα...αν μπορώ να τους τρέξω έστω νομικά or whatever.

Ψάξε να φύγεις αλλού και γραψτους εκείνους, δεν θα βγάλεις άκρη και έχετε πολλά και χρόνια προβλήματα συνεννόησης η αθέτησης όρων και υποχρεώσεων, ξεκάθαρα δεν επιθυμούν οι ιδιοκτήτες να σας εξυπηρετήσουν και έχουν βάλει το μεσιτικό για να μην έρχεστε σε αντιπαράθεση απευθείας. 

Μην χαλάς τον χρόνο και την ψυχολογια σου. Ψάξε από τώρα διότι γίνεται χαμός με τα ενοίκια και τις τιμές και θα σου πάρει καιρό να βρεις. 

2 ώρες πριν, kostantisgr είπε

Δεν συνηθιζεται να συπεριλαμβανονται τα κοινοχρηστα μεσα στο ενοικιο, δηλαδη να υπολογισει ο ιδιοκτητης ενα μεσο ορο των λογαριασμων και να το ενσωματωσει στο ενοικιο?

Το εχω ακουσει ουκ ολιγες φορες να συμβαινει, τοσο σε κοινοχρηστα οσο και σε λογαρισμους σπιτιων. Δηλαδη νοικιαζουν σπιτια τα οποια το ενοικιο συμπεριλαμβανει οχι μονο κοινοχρηστα, αλλα και λογαριασμο νερου, ιντερνετ κλπ.
Ο ιδιοκτητης σου λεει γιατι να κυνηγαω τους μλκες καθε μηνα να πληρωνουν κοινοχρηστα, τα ενσωματωνω στο ενοικιο και εχω τον τωλο μου καλυμμενο..

Το ιδιωτικο συμφωνητικο που εχω υπογραψει γραφει αυτο που ανεφερα και προηγουμενως.

Λίγοι ιδικκτητες εφαρμόζουν αυτό το σύστημα για διάφορους λογους, στην πολυκατοικία που μένει φίλος στο ενοίκιο αυτό το σύστημα υπάρχει, το κτίριο ανήκει σε δημόσιο φορέα, τα κοινόχρηστα είναι μέσα στο νοίκι, αλλά δεν μιλάμε για πολλά κοινόχρηστα εκεί. Τώρα να πας να βάλεις κοινόχρηστα όταν πχ σε ένα διαμέρισμα βγαίνουν 100 ευρώ τον μήνα χωρίς θέρμανση και να ανεβάσεις ενοίκιο, θα βλέπουν μεγαλο το νούμερο στην αγγελία και δεν θα σε επιλέξουν. 

Δημοσ.

Ζήτα το καταστατικό της πολυκατοικίας να δεις αν υπάρχει εκλεγμένος διαχειριστής.

Για να έχει γίνει τέτοια περίεργη συμφωνία με το μεσιτικό, υπάρχει περίπτωση να έχουν πάρει οι ίδιοι την διαχείριση.

Αν υπάρχει νομικό πρόσωπο ως διαχειριστής μπορείς να κάνεις καταγγελία στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ανεξαιρέτως, μίλα μαζί τους και στείλε τους το συμβόλαιο σου και τις λεπτομέρειες.

Αν είναι φυσικό πρόσωπο δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, αρμόδια τα αστικά δικαστήρια.

Επειδή είναι απάτη η όλη συμφωνία και τα γενόμενα, μίλα με την ΔΟΥ που ανήκει η πολυκατοικία και με τον ΣΔΟΕ.

Και τέλος σταμάτα να πληρώνεις ενοίκια και μέχρι να κινηθούν νομικά εναντίον σου για έξωση (2 με 2,5 μήνες) βρες σπίτι να φύγεις.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ηρεμηστε οτι πληρωνεις παιρνεις...υπαρχουν ακομη και τετοια συγχρονα συγκροτηματα  αλλα το ενοικιο ειναι σχεδον διπλασιο απ οτι να νοικιαζεις μονος σου εξω .εκει πληρωνεις τις παροχες  ενω εδω αντιθετως  μονο την διαμονη και οχι τις παροχες(π.χ. ασανσερ,καθαρισμους,πλυντηρια,lounge room,cctv,24h security..). 

ισως να περιμενουν τον ιουνιο για να τους επιστρεψουν ρητρα προσαρμογης δεη 😛 

εφοσον ολα ειναι δηλωμενα στο ταξις νομιμα ειναι. μην προτεινετε καταγγελιες δικηγορους εφοσον δεν εχει διαβασει ουτε το ιδιωτικο συμφωνητικο..

https://www1.gsis.gr/webtax/wspublicreg/faces/pages/wspublicreg/menu.xhtml 

https://www.vrisko.gr/afm-etairies/

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτά που είπα είναι από τις εμπειρίες που έχω μαζέψει στην αληθινή ζωή. Τα υπόλοιπα θα στα πουν από το υπουργείο.

Το πλέον σίγουρο σαν συμβουλή είναι να μην ξοδέψεις ούτε ευρώ σε δικηγόρους, εξώδικα κλπ. Πεταμένα λεφτά.

Κράτα τα ενοίκια μέχρι να κινηθούν νομικά εναντίον σου και σήκω φύγε.

Άσε να πληρώνουν αυτοί εξώδικα και δικαστικά για την έξωση.

Εμπειρίες... να ξέρεις για το μέλλον.

Και ''βάζω και στοίχημα'' πως διαχειριστές είναι οι ίδιοι, όχι οι ιδιοκτήτες! 

Επεξ/σία από takislz
Δημοσ.

Να ψάξεις να βρεις ένα σπίτι με σωστή διαχείριση και αφήστε τις ¨ματσακωνιές" με τα ενσωματωμένα κοινόχρηστα ή τα μαύρα που τα έχεις χαμένα αν γίνει μια στραβή και χρειαστείς να φύγεις από το σπίτι πριν τη λήξη του συμβολαίου (δεν είναι καθόλου σπάνιο να ξέρετε) . Φτηνά και εύκολα  σίγουρα δεν θα βρεις ,(μιλάω για Αθήνα) ,  αλλά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και με ένα μίνιμουμ παροχών τουλάχιστον .  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δύσκολα βρίσκεις σωστή διαχείριση σε πολυκατοικιες εκτός κι αν έχεις συστάσεις από κάποιον που έμεινε στην πολυκατοικία ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αλλού θα τσακωνεσαι με διαχειριστές που θα χρεώνουν έκτακτα έξοδα αντικατάστασης επισκευής στους νοικαρηδες και ιδιοκτήτες να γκρινιάζουν και να μην δέχονται την αφαίρεση από το ενοίκιο, αλλού διαχειριστες δεν εκδίδουν αποδείξεις από τα συνεργεία η και γράφουν τα κοινόχρηστα σε ένα μπακαλοχαρτο, κάθε πολυκατοικία σχεδόν έχει τα δικά της προβλήματα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχεις καλύτερη αντιμετώπιση από την τωρινή κατάσταση που αναφέρθηκε. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Snoob είπε

Χαλάει το ασανσέρ, από πού θα πληρωθεί, αφού δεν έχετε κοινόχρηστες δαπάνες με αποδείξεις;

Και να χαλάσει το ασανσέρ δεν χρεώνεται ο ενοικιαστής αλλά ο ιδιοκτήτης στα κοινόχρηστα. 

Σε μία πολυκατοικία για παράδειγμα τα κοινόχρηστα που πληρώνει ο ενοικιαστής κατά 99% είναι:

1) Κοινόχρηστη ΔΕΗ.

2) Κοινόχρηστο νερό.

3) Συντήρηση ασνασερ (εφόσον υπάρχει).

4) Καθαρισμός πολυκατοικίας.

5) * Σε περίπτωση θέρμανσης την αναγραφόμενη κατανάλωση.

Φαντάζομαι ο TS δεν συμπεριλαμβάνει θέρμανση στα κοινόχρηστα, (ας μας το επιβεβαιώσει) σε αυτή την περίπτωση τα κονόχρηστα είναι πολύ στανταρ. (ή πιο σωστά ήταν πριν μερικούς μήνες). Οπότε είναι πολύ εύκολο για ένα ιδιοκτήτη αν θέλει να τα συμπεριλάβει στο μισθωτήριο. Βέβαια καλό είναι να αποφεύγεται συμφωνώ απόλυτα.

Πάντως στην περίπτωση ας πούμε που χαλάσει το κουδούνι ο ενοικιαστής δεν φέρει καμία υποχρέωση στα κοινόχρηστα. 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...