Dr_Pepper Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Επειδή όλο ξανοιγόμαστε στα εξοπλιστικά με πρόσφατη ανακοίνωση προμήθειας F35 (η όποια αρχικά πλασαρίστηκε ως σύμπραξη που αυτό ναι θα το επικροτούσα αλλά δεν) ψαχνόμαστε και με φρεγάτες κτλ φέρνω το ερώτημα και παρακαλώ να ακούσω την άποψη σας μήπως όλα αυτά ειναι απλά στάχτη στα μάτια για να βγάλουν λεφτά οι "φίλοι" και "σύμμαχοι" μας εις βάρος μας. Και μου ήρθε αυτή η σκέψη για έναν απλούστατο λόγο: ΑΕΠ Τουρκίας ΑΕΠ Ελλάδας Η Τουρκία είναι μια χώρα με 3,5 φορές το ΑΕΠ μας + έχει την δική της πολεμική βιομηχανία και βιομηχανία γενικότερα κτλ Θεωρώ παραφροσύνη ως χώρα να προσπαθήσουμε να μπούμε σε έναν "αγώνα" για την βγούμε στους Τούρκους στο εξοπλιστικό κομμάτι πολύ απλά δεν υπάρχει το "τυρί" για κάτι τέτοιο και ούτε φαίνεται να βρεθεί.... Και αυτά να κάνει "ντου" ο Ερντογάν τα ακούω βερεσέ, είδαμε τι κάνει η δύση με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τους δίνει δις και υλικό αβέρτα και δεν ειναι ούτε χώρα της ΕΕ ούτε του ΝΑΤΟ... Αν αντιδρούσαν έτσι λοιπόν για την Ουκρανία πώς θα αντιδρούσαν αν γινόταν αυτά σε μια χώρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ; Απο εκει και περά απο το να δίνουμε δις σε μπελαρα ραφαλ f35 υποβρύχια και ότι άλλο για να παίζουμε πόλεμο και να συγκρίνουν ραντάρ και @@ (γιατί εγώ πιστεύω ακόμη και τα rafale είναι άχρηστα στο σενάριο να μας κάνουν ντου οι τούρκοι θέλω να πω έχουμε 28 και έχουν 308 αυτοί ναι οκ F16 κτλ αλλά ΠΟΣΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ αεροσκάφη μπορούν να ρίξουν τα ραφαλ αν πουν οι τούρκοι να κάνουν μια καθολική επίθεση -που και σε αυτό το σημείο έχουν το χρήμα να τα κάνουν 608 αν θέλουν- είναι σαν να έχω εγώ πχ G3 με 30 σφαίρες και να πρέπει να αντιμετωπίσω 100 άτομα με φλόμπερ ναι εγώ έχω σαφέστατα καλύτερο όπλο αλλά δεν νομίζω να την βγάλω καθαρή... ) Και επαναλαμβάνω μου φαίνεται τουλάχιστον απίθανο να συμβεί πόλεμος ελλάδας τουρκίας γιατί θα τον χάσουν και όχι επειδή έχουμε ραφαλ. Εδώ με το ζόρι αντέχει η Ρωσία (No2 στρατιωτική δύναμη στον κόσμο με πολύ περισσότερο χρήμα και επιρροή απο την τουρκία) τον πόλεμο στην ουκρανία (παρόμοια στρατιωτική δύναμη με την δική μας για να μην πω πιο κάτω και με πολύ πιο ευάλωτο έδαφος μιας και ειναι πεδιάδες κυρίως) απλά και μόνο λόγω της δυτικής βοήθειας. Άρα δεν ειναι λίγο μούφα που πετάμε τόσα δις σε "συμβολικά" στρατιωτικά παιχνιδάκια; Είμαστε εμείς που κερδίζουμε; ή απλά κάποιες εταιρίες; Δεν θα ήταν καλύτερο να ρίχναμε τα ίδια δις για να φέρουμε εργοστάσια της INTEL (που έψαχνε να κάνει στην Ευρώπη εργοστάσιο) και της TESLA κτλ κτλ Να βρει ο κόσμος δουλειά και σιγα σιγά να ανεβεί και το ΑΕΠ μας (επίσης να ενισχύσουμε με αυτόν τον τρόπο τις συμμαχικές μας σχέσεις γιατί θα υπάρχουν συμφέροντα τους στην χώρα μας) και όταν φτάσει το ΑΕΠ μας το Τουρικό παίρνουμε και τα παιχνιδάκια να παίζουν οι του ΓΕΕΘΑ.. Είναι τόσο λάθος αυτή η σκέψη; 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις