Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι αλλα το ebay ειναι ασχετο με την κουβεντα..

Λες να σου στειλει ο χ πωλητης στην Ολλανδια πχ,

Μου την εφερες σε ψαχνω να σε βρω??Σε καποιον που μενει πχ στην Κορινθο?

• Haha 1
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 ώρες πριν, StamTheMan είπε

δεν εγραψε αυτο,υποθετικα μιλησε.

λεγεται reproduction,ψαξτο

Δηλαδή τσακώνονται για υποθετικό post ?

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, compubile είπε

Ίσως λίγο άσχετο με το θέμα αλλά, με την ευκαιρία, ιστοσελίδα αγγελιών που αναφέρεται παραπάνω προτρέπει τους χρήστες να "ταυτοποιηθούν" επιβεβαιώνοντας το τηλέφωνο τους !!!!!! ταυτόχρονα με τα στοιχεία Πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ενώ τους ζητείται να παρέχουν 1) αριθμό κάρτας, 2) ημερομηνία λήξης, 2) το όνομα στην κάρτα και το CVC/CVV !!!!!!!!! Όποιος καταλαβαίνει τί γίνεται μπορεί να φανταστεί τι θα γίνει όταν θα "σκάσει η μπόμπα" - "θα κλάψουνε μανούλες".

Απαράδεκτο και σηκώνει καταγγελία.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, compubile είπε

Ίσως λίγο άσχετο με το θέμα αλλά, με την ευκαιρία, ιστοσελίδα αγγελιών που αναφέρεται παραπάνω προτρέπει τους χρήστες να "ταυτοποιηθούν" επιβεβαιώνοντας το τηλέφωνο τους !!!!!! ταυτόχρονα με τα στοιχεία Πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ενώ τους ζητείται να παρέχουν 1) αριθμό κάρτας, 2) ημερομηνία λήξης, 2) το όνομα στην κάρτα και το CVC/CVV !!!!!!!!! Όποιος καταλαβαίνει τί γίνεται μπορεί να φανταστεί τι θα γίνει όταν θα "σκάσει η μπόμπα" - "θα κλάψουνε μανούλες".

Άρα λοιπόν όταν μιλάμε για τέτοιες ιστοσελίδες αγγελιών (για να επανέλθω και στο θέμα) είναι περιττό ν' αναρωτιόμαστε γιατί, οι "τριγωνικές συναλλαγές", οι πολλαπλοί λογαριασμοί/προφίλ από το ίδιο μέλος, το τρολάρισμα το παζάρι,οι "εκβιασμοί", το σπαμ και η αναξιοπιστία πηγαίνουν  σύννεφο.

Γενικά όλες οι ιστοσελίδες που έχουν αποκλειστικό "στόχο" και "θέμα" τις αγγελίες ήταν είναι και θα είναι προβληματικές

Αν βρήκες τέτοια σελίδα, κάνε έναν κόπο να βρεις που μπορείς να το καταγγείλεις ανώνυμα διότι θα την πατήσει κόσμος. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Για το vendora λεει

Χμμμ. Εκεί εχω επιβεβαιώσει μόνο το κινητό μου, όχι χρεωστικές. Είναι παράνομο να ζητάνε κινητό; 

Για τις κάρτες δεν έχω ελέγξει την διαδικασία που έχουνε. Αν ζητούνται όλα αυτά τα στοιχεία είναι τραγικοι πάντως. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Χμμμ. Εκεί εχω επιβεβαιώσει μόνο το κινητό μου, όχι χρεωστικές. Είναι παράνομο να ζητάνε κινητό; 

Για τις κάρτες δεν έχω ελέγξει την διαδικασία που έχουνε. Αν ζητούνται όλα αυτά τα στοιχεία είναι τραγικοι πάντως. 

Παρανομο δεν ειναι,και εδω σου ζηταει κινητο πριν ανεβασεις αγγελια.

Ειχα επιβεβαιωσει μια prepaid νομιζω,αλλα οχι με cvc.

Δημοσ.
Στις 18/5/2022 στις 4:24 ΠΜ, Basilhs23___ είπε

Δεν ξέρω τι παίζει με τις αγγελίες στις διάφορες σελίδες. 

Διατηρώ λογαριασμό στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, από τα συχνότερα που συμβαίνουν είναι να με ρωτάνε αν είναι ακόμα διαθέσιμο το προϊόν και όταν τους λέω ότι είναι δεν απαντάνε, για να μην έχω σβήσει την αγγελία σημαίνει ότι είναι διαθέσιμο. Λιγότερο συχνο βέβαια αλλά έχει συμβεί και αυτό, είναι να αλλαζουν γνώμη λίγο πριν την τελική πληρωμή, μη απαντώντας καθόλου φυσικά, ..................................

Eιναι ενα πολυ συνηθες φαινοιμενο, καποιοι εκδηλωνουν ενδιαφερον και αμεσως εξαφανιζονται. Ή εξαφανιζονται στο μεσο της συζητησης/διαπραγματευσης. Το χειροτερο ειναι οταν εχεις κανονισει κατι και τελευταια στιγμη το ακυρωνουν, δυστυχως υπαρχουν και τετοιοι τυπαδες.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/5/2022 στις 9:23 ΜΜ, Pokemon640 είπε

Μην είσαι απόλυτος, το ebay διέπρεψε γιατί έχει αυστηρό μηχανισμό ελέγχου, όχι ότι αυτό είναι 100% αναμάρτητο, αλλά σίγουρα περισσότερο αξιόπιστο από ένα άλλο Χ Υ άγνωστο site που δεν έχει αυστηρούς μηχανισμούς ελέγχου. Αν κάποιος κάνει τις ίδιες "μαγκιές" μέσα στο ebay βρίζοντας η προσβάλλοντας τον άλλο, τον έχουν στείλει από ΧΘΕΣ και δεν σηκώνουν τέτοια εκεί.

Έχεις δίκιο απλά εγώ είχα στο μυαλό μου τις Ελληνικές ιστοσελίδες αγγελιών

Επεξ/σία από compubile
  • Thanks 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 18/5/2022 στις 1:29 ΠΜ, Chris MOZ είπε

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ενημερώσω αλλά και να ενημερωθώ σχετικά με ένα συμβάν που μου συνέβει και ακόμα καλά κρατεί. Πούλησα μέσω βεντορα 2 προϊόντα σε ένα παιδί. Εκείνος μετά από 3 μέρες που έγινε η συναλλαγή χέρι με χέρι άρχισε με απειλητικά μηνύματα κατευθείαν ότι του πούλησα κάτι πλαστό. Αυτό δεν ισχύει, από παιδάκι είχα αυτά που του πούλησα. Έστω όμως ότι δεν δούλευαν, το σωστό θα ήταν να μου πει ότι δεν δουλεύουν και να του δώσω τα λεφτά πίσω. Για να μη κουράσω πολύ, ακόμα συνεχίζει, έστειλε και χθες ένα απειλητικό μήνυμα. Εσείς τι θα κάνατε; Όλα αυτά έγιναν μέσω του site Vendora.

Γι αυτό το Vendora έχει το σύστημα αγοράς μέσω της Vendora ούτως ώστε αν σε δύο μέρες από την παραλαβή του αντικειμένου ο αγοραστής δεν δηλώσει ότι το επιστρέφει (γιατί είναι χαλασμένο ή δεν είναι αυτό που περίμενε), τότε κάθε παράπονο μετά είναι άτοπο. Επίσης, αν ο αγοραστής δεν πει θετικά ότι δέχεται το αντικείμενο που αγόρασε (σε 48 ώρες από την παραλαβή του) τότε το Vendora του ζητά να επιστρέψει το αντικείμενο και μόνο αν επιστραφεί του επιστρέφονται τα χρήματα που πλήρωσε για την αγορά! Είναι πολύ ασφαλές συστημα και για τις δυο πλευρές - πωλητή και αγοραστή.  Είναι το ίδιο που χρησιμοποιούν το eBay και άλλοι. Οι πωλητές πέφτουν σε παγίδα  με την επιλογή χέρι με χέρι συναλλαγής και μετά μπορεί να συμβεί αυτό που συναίβει σε σας! 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pakko7416 είπε

Είναι πολύ ασφαλές συστημα και για τις δυο πλευρές - πωλητή και αγοραστή.

Μονο ο αγοραστης καλυπτεται,μετα μπορει να στειλει πισω  ιδιο αντικειμενο χαλασμενο και αντε βγαλε ακρη.

Δεν ασχολειται το vendora παρα περα.
Επισης,μπορει να φας εκδικητικη αρνητικη  ενω δε φταις,εαν ο αλλος εχει στειλει λαθος αντικειμενο και ζητησεις επιστροφη.

1 ώρα πριν, Pakko7416 είπε

Οι πωλητές πέφτουν σε παγίδα  με την επιλογή χέρι με χέρι συναλλαγής

Και εκει πρεπει να ελεγξεις το αντικειμενο μεσα σε 48 ωρες.
Δεν παιζει ρολο πως εγινε η συναλλαγη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...