YiamoSenpai Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Έκανα μια παραγγελία για το mode sonnet custom keyboard kit, το οποίο είναι να έρθει από Κίνα όπου παράγεται. Μόνη επιλογή είναι η dhl express, που από ότι μαθαίνω είναι η ακριβότερη στο κομμάτι του εκτελωνισμού. Θέλω λοιπόν να μάθω. Αν γνωρίζει κάποιος τι θεωρεί ως πιθανό να πληρώσω στην dhl. Το προϊόν είναι 505 δολάρια και τα μεταφορικά 64 δολάρια. Έως εδώ σύνολο 569 δολάρια. Ο ΦΠΑ θα είναι περίπου 130. Άρα έως εδώ σύνολο περίπου 700 δολάρια. Η ερώτηση μου είναι πέραν αυτών, τι πρέπει να περιμένω να πληρώσω;
kormos Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 26 λεπτά πριν, YiamoSenpai είπε Έκανα μια παραγγελία για το mode sonnet custom keyboard kit, το οποίο είναι να έρθει από Κίνα όπου παράγεται. Μόνη επιλογή είναι η dhl express, που από ότι μαθαίνω είναι η ακριβότερη στο κομμάτι του εκτελωνισμού. Θέλω λοιπόν να μάθω. Αν γνωρίζει κάποιος τι θεωρεί ως πιθανό να πληρώσω στην dhl. Το προϊόν είναι 505 δολάρια και τα μεταφορικά 64 δολάρια. Έως εδώ σύνολο 569 δολάρια. Ο ΦΠΑ θα είναι περίπου 130. Άρα έως εδώ σύνολο περίπου 700 δολάρια. Η ερώτηση μου είναι πέραν αυτών, τι πρέπει να περιμένω να πληρώσω; Ότι είπες + κάτι παραπάνω.... Το ότι πρώτα κάνετε μερικοί παραγγελίες και μετά αναρωτιέστε πως θα έρθει, πόσο θα κοστίσει κ.ο.κ νομίζω ξεπερνάει κάθε φαντασία... μφχ
YiamoSenpai Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 34 λεπτά πριν, kormos είπε Ότι είπες + κάτι παραπάνω.... Το ότι πρώτα κάνετε μερικοί παραγγελίες και μετά αναρωτιέστε πως θα έρθει, πόσο θα κοστίσει κ.ο.κ νομίζω ξεπερνάει κάθε φαντασία... μφχ Έχω κάνει το ψάξιμο που μπορούσα να κάνω. Βρήκα ένα αχρείο της dhl express που μιλάει για 100 ευρώ ελάχιστο εκτελωνισμό αλλά δεν ξέρω πόσο έγκυρο - επίκαιρο είναι. Έχω ήδη ρωτήσει την εταιρία για τον hs του προϊόντος και σε online calculators βγαζει ότι δεν υπόκειται σε έξτρα δασμούς, αλλά επίσης δεν ξέρω πόσο έγκυρο - επίκαιρο είναι σαν αποτέλεσμα. Γνωρίζω ότι αυτό που θα πρέπει να πληρώσω πέραν αυτού που πλήρωσα ήδη είναι: Ο φπα, ο εκτελωνισμός, ο όποιος έξτρα πιθανός δασμός και η όποια έξτρα χρέωση μπορεί να προκύψει από τη dhl, που επίσης μέσω της έρευνας μου είδα ότι έχει τη φήμη να τσούζει στο τελωνείο με μια πληθώρα μικροχρεώσεων για κάθε μικροπράγμα με αποτέλεσμα ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσό. Οπότε για να ρωτήσω καλύτερα, γιατί σαν απάντηση πήρα ότι η ερώτηση μου ξεπερνάει κάθε φαντασία, Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία ή γνώση αυτών των ζητημάτων ώστε να με βοηθήσει να προσεγγίσω το τι περίπου θα κληθώ να πληρώσω, ώστε να μπορέσω να αποφασίσω αν θα κρατήσω ή ακυρώσω την παραγγελία μου; Ευχαριστώ
kostasbm Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 7 ώρες πριν, YiamoSenpai είπε Έχω κάνει το ψάξιμο που μπορούσα να κάνω. Βρήκα ένα αχρείο της dhl express που μιλάει για 100 ευρώ ελάχιστο εκτελωνισμό αλλά δεν ξέρω πόσο έγκυρο - επίκαιρο είναι. Έχω ήδη ρωτήσει την εταιρία για τον hs του προϊόντος και σε online calculators βγαζει ότι δεν υπόκειται σε έξτρα δασμούς, αλλά επίσης δεν ξέρω πόσο έγκυρο - επίκαιρο είναι σαν αποτέλεσμα. Γνωρίζω ότι αυτό που θα πρέπει να πληρώσω πέραν αυτού που πλήρωσα ήδη είναι: Ο φπα, ο εκτελωνισμός, ο όποιος έξτρα πιθανός δασμός και η όποια έξτρα χρέωση μπορεί να προκύψει από τη dhl, που επίσης μέσω της έρευνας μου είδα ότι έχει τη φήμη να τσούζει στο τελωνείο με μια πληθώρα μικροχρεώσεων για κάθε μικροπράγμα με αποτέλεσμα ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσό. Οπότε για να ρωτήσω καλύτερα, γιατί σαν απάντηση πήρα ότι η ερώτηση μου ξεπερνάει κάθε φαντασία, Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία ή γνώση αυτών των ζητημάτων ώστε να με βοηθήσει να προσεγγίσω το τι περίπου θα κληθώ να πληρώσω, ώστε να μπορέσω να αποφασίσω αν θα κρατήσω ή ακυρώσω την παραγγελία μου; Ευχαριστώ άσε να έρθει και θα σε πάρουν αμέσως τηλέφωνο για να το επιστρέψεις πρέπει να έχεις και τη σύμφωνη γνώμη του πωλητή για να πάρεις και τα χρήματα σου πίσω....
dexterios Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Από πρόσφατο εκτελωνισμό από Ιαπωνία μέσω Fedex Express για αντικείμενο αξίας περίπου 170 ευρώ 🙃 ΔΑΣΜΟΙ/ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ 66,00 ΑΛΛΑ ΤΕΛ.ΠΑΡ/ΚΑ 0,00 ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΟΡΤΙΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 23,00 ΑΜΟΙΒΗ 55,00 ΦΠΑ ΑΜΟΙΒΗΣ 13,20 ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΗ 25,00 ΦΠΑ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΗΣ 6,00 ΣΥΝΟΛΟ 188,20€ Επεξ/σία 18 Μαΐου 2022 από dexterios
YiamoSenpai Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, dexterios είπε Από πρόσφατο εκτελωνισμό από Ιαπωνία μέσω Fedex Express για αντικείμενο αξίας περίπου 170 ευρώ 🙃 ΔΑΣΜΟΙ/ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ 66,00 ΑΛΛΑ ΤΕΛ.ΠΑΡ/ΚΑ 0,00 ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΟΡΤΙΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 23,00 ΑΜΟΙΒΗ 55,00 ΦΠΑ ΑΜΟΙΒΗΣ 13,20 ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΗ 25,00 ΦΠΑ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΗΣ 6,00 ΣΥΝΟΛΟ 188,20€ Αν καταλαβαίνω σωστά "Δασμοι/ΦΠΑ' ειναι ας πουμε κανα 40αρι ο ΦΠΑ για αυτό που είχες παραγγείλει και 26 οι δασμοί; Άρα 55+13= 68 ο ίδιος ο εκτελωνισμός και 23 διαχείριση φορτίου και 29 διατακτική είναι ένα 50άρι σε τρέλες των μεταφορικών... -- άρα με αυτά κατά νου. Εμένα το προϊόν κάνει 505 δολάρια. Άρα ας πούμε 130 ΦΠΑ, και ένα ποσό που δε μπορώ να ξέρω, οι δασμοί. Ας πούμε σύνολο ΦΠΑ/δασμοί 175. 65 ο εκτελωνισμός, και 50 κάποιες άκυρες τρέλες. Αυτά είναι ένα συντηρητικό 290. Άρα με λίγα λόγια θα πρέπει να έχω στο μυαλό μου ένα 350άρι στην άκρη για αυτή τη διαδικασία...
dexterios Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, YiamoSenpai είπε Αν καταλαβαίνω σωστά "Δασμοι/ΦΠΑ' ειναι ας πουμε κανα 40αρι ο ΦΠΑ για αυτό που είχες παραγγείλει και 26 οι δασμοί; Άρα 55+13= 68 ο ίδιος ο εκτελωνισμός και 23 διαχείριση φορτίου και 29 διατακτική είναι ένα 50άρι σε τρέλες των μεταφορικών... -- άρα με αυτά κατά νου. Εμένα το προϊόν κάνει 505 δολάρια. Άρα ας πούμε 130 ΦΠΑ, και ένα ποσό που δε μπορώ να ξέρω, οι δασμοί. Ας πούμε σύνολο ΦΠΑ/δασμοί 175. 65 ο εκτελωνισμός, και 50 κάποιες άκυρες τρέλες. Αυτά είναι ένα συντηρητικό 290. Άρα με λίγα λόγια θα πρέπει να έχω στο μυαλό μου ένα 350άρι στην άκρη για αυτή τη διαδικασία... Από ότι βλέπω η DHL έχει δημοσιευμένο ένα κοστολόγιο για το 2021 εδώ https://www.dhlexpress.gr/files/pdf/Greece_Service_and_Rate_Guide_2021_gre.pdf , λογικά ακόμη έγκυρο , δεν γνωρίζω όμως εάν το πακέτο σου εμπίπτει στην κατηγορία συνήθης εκτελωνισμός. Επεξ/σία 19 Μαΐου 2022 από dexterios
YiamoSenpai Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 9 ώρες πριν, dexterios είπε Από ότι βλέπω η DHL έχει δημοσιευμένο ένα κοστολόγιο για το 2021 εδώ https://www.dhlexpress.gr/files/pdf/Greece_Service_and_Rate_Guide_2021_gre.pdf , λογικά ακόμη έγκυρο , δεν γνωρίζω όμως εάν το πακέτο σου εμπίπτει στην κατηγορία συνήθης εκτελωνισμός. Ναι το είδα κι εγω αυτό το αρχείο χθες το βράδυ. Δεν ξέρω τι θεωρείται συνήθης εκτελωνισμός. Είναι ένα κουτάκι σε μέγεθος πληκτρολογίου όχι πάνω από 3 κιλά 🤷♂️ άρα minimum θα πληρώσω 130φπα και 100 εκτελωνισμό.
Rightman Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Στις 19/5/2022 στις 11:59 ΠΜ, YiamoSenpai είπε Ναι το είδα κι εγω αυτό το αρχείο χθες το βράδυ. Δεν ξέρω τι θεωρείται συνήθης εκτελωνισμός. Είναι ένα κουτάκι σε μέγεθος πληκτρολογίου όχι πάνω από 3 κιλά 🤷♂️ άρα minimum θα πληρώσω 130φπα και 100 εκτελωνισμό. Έχουμε καμία ενημέρωση επί του θέματος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα