airtrelomike13 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Καλησπέρα σε όλους Το Σεπτέμβριο του 2020, φωνάξαμε με τη μητέρα μου μια μηχανικό στο σπίτι μας ( τοπογράφο), προκειμένου να μετρήσει το αυθαίρετο που είχαμε στο μπαλκόνι , έτσι ώστε μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά της διαδικασίας να το νομιμοποιήσουμε ( είναι το κλασσικό αυθαίρετο, που υπάρχει σε αρκετά μπαλκόνια διαμερισμάτων, που οι περισσότεροι κλείνουν το μισό). Το αυθαίρετο ήταν προ του 2011 και συγκεκριμένα το 2006. Αφού ήρθε και το μέτρησε με το συνεργάτη της ( όπου αναγκαστικά μέτρησε και όλο το διαμέρισμα), μας είπε ότι θα μας ενημερώσει όταν τα καταθέσει στο σύστημα, προκειμένου να βγάλει τα προστίματα και μετά αφότου τα πληρώσουμε, να περάσει όλο αυτό από διάφορες επιτροπές ( το διαμέρισμα βρίσκεται σε νησί και είναι το πατρικό μου, και πάμε εκεί το καλοκαίρι) και αναγκαστικά περνάει από επιτροπές αρχαιολογίας και διάφορες άλλες κλπ. Πράγματι, μου έβγαλε τα προστίματα, τα πλήρωσα, έκανα διόρθωση στο Ε9( πλήρωσα και κάτι μικροπροστίματα εκεί), δήλωσα και τα τετραγωνικά στο Δήμο και εκείνη με τη σειρά της τα κατέθεσε στο σύστημα ( το ηλεκτρονικό), και έκτοτε η επαφή μας ψιλοχάθηκε. Δηλαδή, ήταν η εποχή που έτυχε το δεύτερο Lockdown, που ήταν μακροπρόθεσμο όπως θα θυμάστε, μετά εκεί που έχει το γραφείο της, γίνονταν διάφορα έργα στο δρόμο όπου ήταν και αυτά μακροχρόνια, αλλά μια φορά το 3μηνο επικοινωνούσαμε μαζί της προκειμένου να μας ενημερώσει για τη πορεία του αυθαιρέτου και άλλοτε σήκωνε το τηλέφωνο άλλοτε όχι. Δηλαδή έλεγε ότι θα τα καταθέσει στις επιτροπές κλπ όταν ανοίξουν λόγω κοβιντ και ότι γενικά οι επιτροπές αργούν να βγάλουν αποφάσεις γιατί έχουν αρκετά αυθαίρετα ( στα νησία τα αυθαίρετα περνάνε από αρκετές επιτροπές και όχι μόνο μια). Το καλοκαίρι που μας πέρασε, έμαθα από φίλο , ότι η επιτροπή που ήταν για τα αυθαίρετα παραιτήθηκε και μέχρι να συσταθεί καινούρια, πέρασε καιρός. Σε επικοινωνία με τη Μηχανικό τον Ιούνιο του 2021 ( πριν την ενημέρωση του φίλου), μας είπε ότι πήγε τα χαρτιά στην επιτροπή και περιμένει τις αποφάσεις. Ακριβώς τα ίδια μας είπε και το Σεπτέμβριο του 2021 που μιλήσαμε. Σήμερα που την πήραμε τηλέφωνο δεν σήκωνε τα τηλέφωνα. Εντομεταξύ έμαθα απο κοινό μας γνωστό ότι ήταν έγκυος και γέννησε πρόσφατα ( πράγμα απολύτως σεβαστό) Ρωτώντας ένα φίλο μηχανικό εδώ στην Αθήνα μου είπε "¨ότι στα νησιά επειδή μερικά περνάνε και από αρχαιολογίες κλπ", γενικώς αργούν. Δηλαδή μπορεί να κάνει και 1-2 χρόνια" Θα ήθελα γενικά τι γνώμη σας, και τι θα μου προτείνατε να κάνω?
Bomber-21 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Πρώτη φορά το σκούω. Σε αντίστοιχη περίπτωση δικιά μου, σε ένα μήνα ήταν όλα έτοιμα. 1
fragos Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Ηθικο διδαγμα. Δεν πληρωνεις ολο το ποσο μπροστα σε μηχανικους, εργατες κτλ Επεξ/σία 18 Μαΐου 2022 από fragos
A10B Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 12 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Θα ήθελα γενικά τι γνώμη σας, και τι θα μου προτείνατε να κάνω? Οπλιστείτε με υπομονή. Το χρονικό διάστημα που σας είπαν δυστυχώς είναι απολύτως ρεαλιστικό. Στην προ καραντίνας εποχή σε ανάλογες περιπτώσεις όπως η δική σας έχουν μεσολαβήσει 3 χρόνια. 1 1
maparios Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Εγω να κανω μια αλλη ερώτηση.. μπορείτε να αναφέρε στο περίπου όλα μαζι ποσο σας βγήκε; ποσο πληρώσατε δηλαδή για τα πρόστιμα καθώς και για την αμοιβη του μηχανικού; αν θελετε μπορείτε να μου στέιλετε προσωπικό μήνυμα
airtrelomike13 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 7 ώρες πριν, maparios είπε Εγω να κανω μια αλλη ερώτηση.. μπορείτε να αναφέρε στο περίπου όλα μαζι ποσο σας βγήκε; ποσο πληρώσατε δηλαδή για τα πρόστιμα καθώς και για την αμοιβη του μηχανικού; αν θελετε μπορείτε να μου στέιλετε προσωπικό μήνυμα Δεν έχω κανένα πρόβλημα να σου πω εδώ. Με απόδειξη πάντα Αμοιβή μηχανικού: 1000 ευρώ Προστίματα: 550 ευρώ ( ειναι δυο προστιματα) Πρόστιμο στο ε9 από το 2014-2021: 100 κατι ευρώ 9 ώρες πριν, fragos είπε Ηθικο διδαγμα. Δεν πληρωνεις ολο το ποσο μπροστα σε μηχανικους, εργατες κτλ Μα δεν την πλήρωσα όλο το ποσό μπροστά και μάλιστα η κοπέλα μου είπε ότι να την πληρώσω ( δηλαδή την αμοιβή της) όταν τελειώσει η δουλειά. Τα προστίματα αναγκαστικά έπρεπε να τα πληρώσω
vagos789 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Μαλλον εισαι σε παραδοσιακο οικισμο γιατι διαφορετικα ειναι μια πολυ απλη διαδικασια χωρις επιτροπες Οταν μπλεκονται επιτροπες ειναι ολα στον αερα,καθυστερουν οσο γουσταρουν και δεν μπορεις να εχεις και πληροφορηση
Bomber-21 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Σε μένα 700 ευρώ ο μηχανικός και 1000 πρόστιμο για ημιυπαίθριο 12 τμ που έγινε δωμάτιο.
lyda94 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Ο πατέρας μου πάντως που ήθελε να φτιάξει σπίτι και οικόπεδα κλπ στη Ζάκυνθο τελείωσε πολύ γρήγορα. Καμία σχέση με τους χρόνους που αναφέρεις. Δεν ξέρω βέβαια τι διαφορές μπορεί να έχει Ιόνιο- Αιγαίο ή το νησί που είσαι εσύ. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2022 από lyda94
dbrillis Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 3 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Δεν έχω κανένα πρόβλημα να σου πω εδώ. Με απόδειξη πάντα Αμοιβή μηχανικού: 1000 ευρώ Προστίματα: 550 ευρώ ( ειναι δυο προστιματα) Πρόστιμο στο ε9 από το 2014-2021: 100 κατι ευρώ Αν δεν πεις και τι νομιμοποίησες τ.μ. και λοιπα. Δεν λες τιποτα. Περα απο την αμοιβη του μηχανικου τα αλλα ειναι σαν να λες ότι ολοι τόσο πανω κατω θα πληρωσουν.
Metal Heart Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Πρέπει να κάνεις υπομονή. Λόγω της πανδημίας πήγαν πίσω πολλές υποθέσεις έγκρισης αυθαιρέτων από επιτροπές. Δική μου υπόθεση με ακίνητο σε νησί των Κυκλάδων ολοκληρώθηκε μετά από 22 μήνες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα