Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έκανα αγορά απο ένα φυσικό κατάστημα το Σάββατο κατι παπούτσια. Τα είχα δοκιμάσει πρωτα εκει λιγο 5 λεπτα μαξ, μου άρεσαν, αλλα μετα που τα φορεσα λιγο στο σπιτι τελικα τα ενιωθα σαν βαρκες. Ζητημα να τα φόρεσα πανω απο 10 λεπτα συνολικα. Πήγα σημερα απο εκεί να αλλαξω νουμερο, τελικα δεν ειχαν, μου προτειναν να παρω κατι αλλο, αλλα δεν μου εκανε κατι κλικ. Ζήτησα τότε αν γίνεται επιστροφή χρημάτων (γνωρίζω οτι γίνεται στις ηλεκτρονικές αγορές υπαναχώρηση εντός 14 ημερων), αλλα μου είπαν οτι η πολιτικη του καταστήματος δεν το επιτρέπει, και μπορώ ή να τα αλλαξω με κάτι άλλο ή να μου δωσουν πιστωτικο για 1 μήνα.

Ισχύει κάτι τέτοιο? Έψαξα λίγο την νομοθεσία, αλλα επειδή δεν το κατέχω τόσο με τα νομικά, δεν βρήκα κάτι ξεκάθαρο.

Δημοσ.

Απο τη στιγμη που πηγες στο φυσικο καταστημα τα δοκιμασες και τα αγορασες εφυγες και μετα αλλαξες γνωμη χωρις να ειναι ελαττωματικα, δεν ειναι υποχρεωμενοι να σου επιστρεψουν χρηματα. Αλλαγη μονο, και εντος καποιου χρονικου διαστηματος (συνηθως το γραφουν και στην αποδειξη). Το πιστωτικο δεν εχει καμια ουσιαστικη διαφορα απο την αλλαγη, απλα αντι να τα αλλαξεις επιτοπου τα αλλαζεις αργοτερα προσκομιζοντας το πιστωτικο (και τυχον διαφορα), παλι παιρνεις κατι αλλο απο το καταστημα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, lector είπε

Απο τη στιγμη που πηγες στο φυσικο καταστημα τα δοκιμασες και τα αγορασες εφυγες και μετα αλλαξες γνωμη χωρις να ειναι ελαττωματικα, δεν ειναι υποχρεωμενοι να σου επιστρεψουν χρηματα. Αλλαγη μονο, και εντος καποιου χρονικου διαστηματος (συνηθως το γραφουν και στην αποδειξη). Το πιστωτικο δεν εχει καμια ουσιαστικη διαφορα απο την αλλαγη, απλα αντι να τα αλλαξεις επιτοπου τα αλλαζεις αργοτερα προσκομιζοντας το πιστωτικο (και τυχον διαφορα), παλι παιρνεις κατι αλλο απο το καταστημα.

Οκ, αλλα νομικα τι γινεται? Πχ για τις ηλεκτρονικες αγορες υπαρχει νομοθεσια απο ΕΕ για 2 χρονια εγγυηση, υπαναχωρηση εντος 14ημερων ακομα και αναιτια κλπ.

Τι λεει ο νομος στην περιπτωση του φυσικου καταστηματος?
Ή δεν υφισταται νομος και απλα μετα το καθε καταστημα μπορει να εχει την δικια του πολιτικη, οπως το βολευει?

Δημοσ.

δε μπορείς να κάνεις κάτι παρά να δεχθείς το πιστωτικό. δεν υπάρχει αντίστοιχη νομοθεσία για αγορές δια ζώσης από φυσικό κατάστημα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jimakos234 είπε

Οκ, αλλα νομικα τι γινεται? Πχ για τις ηλεκτρονικες αγορες υπαρχει νομοθεσια απο ΕΕ για 2 χρονια εγγυηση, υπαναχωρηση εντος 14ημερων ακομα και αναιτια κλπ.

Τι λεει ο νομος στην περιπτωση του φυσικου καταστηματος?
Ή δεν υφισταται νομος και απλα μετα το καθε καταστημα μπορει να εχει την δικια του πολιτικη, οπως το βολευει?

Για τις ηλεκτρονικες αγορες ισχυει η αναιτια υπαναχωρηση διοτι ουσιαστικα αγοραζεις κατι χωρις να το εχεις δοκιμασει, χωρις να το εχεις δει καν απο κοντα, βλεπεις απλα μια φωτο στο ιντερνετ.

Στο φυσικο καταστημα ομως που πηγες αυτοπροσωπως δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Δεν υπαρχει νομος που υποχρεωνει τα καταστηματα να δεχθουν υπαναχωρηση.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, greekfragma είπε

δε μπορείς να κάνεις κάτι παρά να δεχθείς το πιστωτικό. δεν υπάρχει αντίστοιχη νομοθεσία για αγορές δια ζώσης από φυσικό κατάστημα.

7 λεπτά πριν, lector είπε

Για τις ηλεκτρονικες αγορες ισχυει η αναιτια υπαναχωρηση διοτι ουσιαστικα αγοραζεις κατι χωρις να το εχεις δοκιμασει, χωρις να το εχεις δει καν απο κοντα, βλεπεις απλα μια φωτο στο ιντερνετ.

Στο φυσικο καταστημα ομως που πηγες αυτοπροσωπως δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Δεν υπαρχει νομος που υποχρεωνει τα καταστηματα να δεχθουν υπαναχωρηση.

Μαλιστα. καλως τοτε. θα κοιταξω να παρω το πιστωτικο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...