Dr_Pepper Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Λοιπόν τι το ήθελα και εγώ είπα να ξεκουράσω κάτι συγγενείς και να πάω να ραντίσω τα αμπέλια τους... Πήγα να γεμίσω το βυτίο με νερό και άφησε το τρακτέρ στο ρελαντί να δουλεύει μέχρι να γεμίσει το βυτίο... Ξαφνικά το τρακτέρ σταμάτησε να δουλεύει απο μόνο του χωρίς να γίνει κάτι πχ να βάλω ταχύτητα ή το οτιδήποτε... Πετρέλαιο έβαλα εγώ απο βενζινάδικο και καθαρό μπιτόνι άρα απο εκει σκουπιδάκια δεν είχε, Το τρακτέρ δούλεψε κανονικά μερικές μέρες πριν. Πατάω την τρόμπα του φίλτρου δουλεύει. Έβγαλα την εισαγωγή απο το φίλτρο και "φύσηξα" βγήκε πετρέλαιο κανονικά Εξαγωγή πάλι βγαίνει πετρέλαιο όταν πατάω την τρόμπα του φίλτρου (μοβ βελάκι σε περίπτωση που χρησιμοποιώ λάθος όρο ) Η μίζα δουλεύει κανονικά αλλά το βάζω , βρρρ βρρρ βρρρ βρρρ κάνα λεπτό τιποτα... Άνοιξα τα παξιμάδια απο πάνω απο τα μπεκ (κίτρινα βελάκια) ένα κάθε φορά και βγάζανε όλα πετρέλαιο τόσο πατώντας την τρόμπα του φίλτρου (μοβ) όσο και με την μίζα. Άνοιξα όμως (ένα την φορά) τα σωληνάκια που πάνε στα μπεκ απο την πόμπα και εκει δεν τρέχει τίποτα.... Πήγα λοιπόν και άνοιξα την εξαέρωση απο την πόμπα (πράσινο) Και πατώντας την τρόμπα του φίλτρου (μοβ στην προηγούμενη εικόνα) "κατουράει" πετρέλαιο δηλαδή βγάζει χωρίς θέμα ή αέρα ενδιάμεσα... Έβγαλα (άσκοπα αφού έβγαζε απο την εξαέρωση αλλά τέσπα το έκανα και αυτό ) το σωληνάκι που στέλνει απο το φίλτρο (κόκκινο) και έβγαζε κανονικά.... Έβγαλα όμως το σωληνάκι που η πομπα στέλνει στα μπεκ (μπλέ) και τίποτα ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΩΝΑ.... και βάζοντας το στην μίζα για κάνα λεπτό πάλι ούτε σιαγώνα (εννοείται η εξαέρωση (πράσινο) ήταν σφιγμένη όταν έγινε αυτό) Ξαφνικά εκει που δούλευε μια χαρά να καταστράφηκε η πόμπα; δεν άκουσα κάνα περίεργο ήχο (πχ κάνα ΤΑΚ ή χραπ δυνατό) απλά εκει που το τρακτέρ ήταν στο ρελαντί έσβησε... Αν φυσήξω με κομπρεσέρ στην υποδοχή (κόκκινο βελάκι) και στην έξοδο (μπλε βελάκι ) λέτε να πάθει κάποια ζημιά η πόμπα; Χάλασε στα χέρια μου τώρα και δεν θα ήθελα να κάνω μεγαλύτερη ζημιά... Επίσης καμιά άλλη ιδέα εσείς έχετε; Ευχαριστώ. ΥΓ σε κανένα απο τα 3 σωληνάκια (που στην τελευταία φωτό έβαλα μπλέ βελάκι στο ένα ) δεν βγαίνει πετρέλαιο. @Fubar.gr I summon thee!
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Αδειασε και την υδατοπαγίδα και κοίτα και το φίλτρο. Και φυσικά ενημερώνεις τον ιδιοκτήτη που μπορεί να ξέρει ήδη το πρόβλημα.
vasilllis Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δυσκολο να δουλευει και να χαλασε.Ηλεκτρικο εχει καμια βαλβιδα απο πάνω? Υ.Γ Εξαερωση δεν κανεις απο τα κιτρινα βιδακια,αλλα ανευ σημασιας αφου σου φερνει μεχρι το πρασινο της αντλιας υψηλης.
Dr_Pepper Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, vasilllis είπε Υ.Γ Εξαερωση δεν κανεις απο τα κιτρινα βιδακια,αλλα ανευ σημασιας αφου σου φερνει μεχρι το πρασινο της αντλιας υψηλης. Όχι τα κίτρινα δεν τα έβγαλα για εξαέρωση για να δώ αν βγάζουν πετρέλαιο τα έβγαλα Εξαέρωση έκανα απο το πράσινο (2η φωτό) 1 λεπτό πριν, vasilllis είπε Ηλεκτρικο εχει καμια βαλβιδα απο πάνω? Το ποιο; Λέγε τα απλά γιατί απλά σκαμπάζω λίγα πράματα δεν ειμαι μάστορας στις μηχανές
vasilllis Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Απο πανω εχει συνδεμενο κανενα καλωδιο?Πως εσβηνες τον κινητηρα ???
Dr_Pepper Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, vasilllis είπε Απο πανω εχει συνδεμενο κανενα καλωδιο?Πως εσβηνες τον κινητηρα ??? Ανοίγοντας τον αέρα edit:ανοίγοντας το τσοκ βασικά πιστεύω θα κλέινει τον αέρα λογικά, απο το καντράν του τρακτέρ δεν σβήνει με το κλειδί. Αν φυσήξω με κομπρεσερ στο κόκκινο (εισαγωγή πετρελαίου ) και στο μπλε (εξαγωγή απο την πόμπα) θα κάνω ζημιά; ή να το προσπαθήσω ; Επεξ/σία 17 Μαΐου 2022 από Dr_Pepper
vasilllis Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Τιποτα δεν θα κανεις.Αν ψαξεις στο νετ να δεις πως δουλευει η περιστροφικη αντλία θα καταλαβεις(σαν κινητήρας wankel) ειναι.
Dr_Pepper Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, vasilllis είπε Τιποτα δεν θα κανεις.Αν ψαξεις στο νετ να δεις πως δουλευει η περιστροφικη αντλία θα καταλαβεις(σαν κινητήρας wankel) ειναι. λέω μπας και κάνα σκουπιδάκι μπρολάκει κάπου και με το κομπρεσέρ το ξεμπλοκάρω Απλά σκέφτομαι μήπως στο κόκκινο έχει κάνα ελατήριο με ανεπίστροφη ή κάτι τέτοιο και το χαλάσω.
thanasisxask Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 14 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε λέω μπας και κάνα σκουπιδάκι μπρολάκει κάπου και με το κομπρεσέρ το ξεμπλοκάρω Απλά σκέφτομαι μήπως στο κόκκινο έχει κάνα ελατήριο με ανεπίστροφη ή κάτι τέτοιο και το χαλάσω. Στα πράσινα ρακορ (πρώτη φωτογραφία) πρέπει να βγάζει πετρέλαιο,εκεί είναι η παροχή καυσίμου. Το τρακτέρ έσβησε και μετά του έβαλες πετρέλαιο;
Dr_Pepper Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 6 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Στα πράσινα ρακορ (πρώτη φωτογραφία) πρέπει να βγάζει πετρέλαιο,εκεί είναι η παροχή καυσίμου. Το τρακτέρ έσβησε και μετά του έβαλες πετρέλαιο; είχε πετρέλαιο και μετά έσβησε στα πράσινα ρακόρ που λες (νομίζω εννοείς γαλάζια στην πρώτη) δεν βγάζει ούτε βγάζει απο την πόμπα
Dr_Pepper Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε η τρομπα παιρνει κινηση κανονικα? Δεν είχα χρόνο να το δω σήμερα σκέφτηκα να το δω αλλά πρόλαβα να πάω όταν σουρούπωνε και δεν ήμουν σίγουρος (έβγαλα το σωληνάκι που συνδέεται με το ένα απο τα ρακόρ που πάει στο μπεκ, έβγαλα την μεριά που δένει στην αντλία φυσικά ) κοίταξα μέσα στην τρύπα (πατώντας την μίζα) αλλά δεν μου φάνηκε να κουνιέται κάτι αλλά ήταν σχετικά βράδυ ) αύριο θα τσεκάρω πάλι ελπίζω να κουνιέται γιατί αλλιώς την έκατσα. Απότι κατάλαβα έχει "μέτρα" μέσα και θα κάνω καμιά βλακεία αν την λύσω γιατί δεν ξέρω που να κοιτάξω που θα ειναι τα σημάδια δηλαδή... καλά όπως και να έχει συγγενείς μου είναι δεν θα με βάλουν να πληρώσω για να φτιαχτεί μιας και δεν φταίω εγώ αλλά απο την άλλη δεν ειναι ότι τους περισσεύουν και ίσως επιχειρήσω να την ανοίξω έτσι και αλλιώς αν δεν τα καταφέρω σε μάστορα θα πάει. Λές όμως να χαλάσω κάτι και να γίνει πιο ακριβή η ζημιά; Θέλω να πω έστω ότι την λύνω και την δένω (δεν είμαι άμπαλος αλλά ούτε και μηχανικός) στην χειρότερη αν δεν τα βάλω όλα στην γωνία που πρέπει ή να τα σφίξω όσο πρέπει κτλ απλά δεν θα έχει να δώσει πίεση ή δεν θα τροφοδοτεί ισόποσα τα μπεκ πχ πολύ στο ένα λίγο στο άλλο κτλ δεν παίζει δηλαδή να κάνω κάτι που να την χαλάσει παραπάνω σωστά; 20 λεπτά πριν, vasilllis είπε Ξεκινα λυσιμο Στην αρχή επειδή απο το thumb είδα το fidget spinner νόμιζα ότι με τρολλάρεις λολ Ευχαριστώ για το βίντεο αλλά μάλλον δεν κάνει δεν είναι ίδιες και στις αντλίες μετράει η λεπτομέρεια αλλά σκέφτηκα να δω βιντεάκια οπότε οκ πιστεύω κατι θα βρώ. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2022 από Dr_Pepper
SPY_oo7 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Αν εβαζες μια ποιο μεγαλη - απλωμενη φωτογραφια θα σου ελεγα περισσοτερα.Λογικα με καποιο ιμαντα η απευθειας με γραναζι και ναι εφοσον τα μπεκ δεν ειναι ηλεκτρικα ειναι χρονισμενη.Φαντασου την τρομπα σαν ενα δυναμο που παιρνει κινηση για να δουλεψει απο τον κινητηρα. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2022 από SPY_oo7
spirosta Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Πόσο σίγουρος είσαι ότι έχεις σίγουρα πετρέλαιο; Και αν αυτό που έχει μείνει μέσα είναι σίγουρα πετρέλαιο. Αν πήρε αέρα μπορεί να είναι και αλλού το πρόβλημα. Ακόμη και το τρομπακι μπορεί να έχει χαλάσει και να τραβά αέρα. Όπως και από το φίλτρο. Μίλα με ιδιοκτήτη μήπως και το έχει ξανακάνει και είναι πιο απλά τα πράγματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα