Android Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Καλησπερα σε ολους. Εχω 100αρα γραμμη cosmote την οποια θα ηθελα να αναβαθμισω σε 200αρα. Επισης εχω 3 powerlines απο τα οποια, τα 2 εχουν 100mbps θυρες ethernet ενω το 1 εχει 1gbps θυρα ethernet. Δεν υπαρχει θεμα συμβατοτητας μεταξυ των powerlines. Το router μου ειναι το ZTE H1600 της cosmote. Στοχος ειναι να μπορω να εχω 100mbps (οχι παραπανω) ταυτοχρονα σε 2 διαφορετικα σημεια του σπιτιου. Χωρις δηλαδη to ενα να επηρεαζει την ταχυτητα του αλλου, σε αντιθεση με τωρα που μοιραζονται τα 100mbps της γραμμης μου, οταν λειτουργουν ταυτοχρονα. Η υποθεση μου ειναι η εξης: Συνδεοντας στο ρουτερ το powerline με το gigabit port θα μπορει να μεταφερει στα υπολοιπα 2 powerlines απο 100mbps στο καθενα. Εφοσον υπαρχει οριο 100mbps στα ports τους, δε θα μπορουν να αλληλοεπηρεαστουν. Θα ηθελα αν καποιος γνωριζει να μου πει αν η υποθεση μου ειναι σωστη ή καπου χωλαινει.
jkoukos Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Η ταχύτητα των θυρών (είτε Router είτε switch είτε Powerline) έχει να κάνει με την μεταφορά δεδομένων μεταξύ των συσκευών στο τοπικό δίκτυο. Η ταχύτητα των συσκευών με το διαδίκτυο, έχει να κάνει με το πακέτο σύνδεσης, το οποίο είναι 100Mbps και μοιράζεται σε όσες συσκευές είναι συνδεδεμένες ταυτόχρονα στο διαδίκτυο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Επίσης το ότι η θύρα κάποιας συσκευής είναι Gigabit, δεν σημαίνει ότι αυτόματα αυτή θα είναι η ταχύτητα στις άλλες που συνδέονται πάνω της, αλλά θα είναι ίση με την χαμηλότερη που υποστηρίζεται από κάποια συσκευή που θα είναι συνδεδεμένη. Δηλαδή αν στο Gigabit PLC συνδέσεις ένα Fast PLC, η μεταξύ τους ταχύτητα θα είναι η δεύτερη. Τέλος η πραγματική ταχύτητα επικοινωνίας, πάντα για τεχνικούς λόγους θα είναι μικρότερη από την ονομαστική της μεταξύ τους σύνδεσης. Το πόσο μικρή θα είναι, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως την ηλεκτρολογική υποδομή και τον φόρτο της εγκατάστασης. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα