Προς το περιεχόμενο

Μπέρδεμα με ανανέωση συμβολαίου σπιτιού

thory

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χωρίς να έχω διαβάσει το νήμα, επειδή βλέπω προκαταβολή μισθωμάτων και ενδεχόμενο πώλησης, πρόσεξε διότι για περισσότερο από τρεις μήνες η προκαταβολή δεν αντιτάσσεται στον νέο ιδιοκτήτη. 

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Στις 17/5/2022 στις 4:58 ΜΜ, thory είπε

Καλησπέρα. Να πω λίγο την ιστορία μου να μου πείτε μια γνώμη γιατι εχω ψιλοπελαγώσει και δεν ξέρω μηπως δεν έχω σκεφτεί κάτι καλά.
Ενοικιάζω εδώ και 6 χρόνια ένα σπίτι στα 250 ευρώ, τον τελευταίο χρόνο δεν έχω συμβόλαιο γιατί ο παλιός ιδιοκτήτης (με τον οποιο δεν είχα ποτε καμια επαφη διοτι ζει στο εξωτερικο και είχε αναλάβει το σπίτι ενας ανηψιος του) θελει να πουλήσει τα 4 διαμερίσματα που εχει εδω στην πολυκατοικία οπότε δεν μπορούσαμε να ανανεώσουμε αλλά μου ειπαν μεινε μεχρι να πουληθούν και μετά μιλας με τον καινούριο. Εμφανίζεται μια μέρα καποιος λοιπον και λεει ειμαι ο καινούριος αγοραστης, αν θέλετε να μείνετε στο σπίτι το ενοικιο θα παει στα 400, ΑΛΛΑ θα κανουμε συμβολαιο στα 200 ευρω για ένα χρονο και τα αλλα 200χ12=2.400 στο χέρι μπροστά.
Επίσης μου λέει αυτος ο 1 χρονος θα γίνει ανανέωση στο όνομα του παλιου ιδιοκτητη και σε 1,2 μηνες απλα που θα μπει στο ονομα του το σπιτι(διοτι δεν εχει μεταβιβαστει ακομη!!!) απλα θα αλλαξει ονομα στο συμβόλαιο αλλα εγω για τον 1 χρονο ειμαι καλυμένος.
Το θεμα ειναι οτι το τηλ του παλιου ιδιοκτητη δεν μου το δίνουν(ειδικα τωρα που ειμαι χωρις συμβολαιο δεν μπορω ουτε να το απαιτησω.Αυτος εμφανίζεται ως ο καινουριος αγοράστης, εγω θα πρεπει να βαλω στην τσεπη καποιου 2400 χωρις να έχω τιποτα στα χέρια μου οτι του εχω δώσει αυτα τα λεφτα κλπ.
Θα μου πεις που είναι το πρόβλημα αφου θα εχεις εσυ συμβόλαιο για 1 χρόνο στα 200 ευρω? Δεν ξέρω απλά νιώθω την κατάσταση πολύ μπερδεμένη.

Καμια γνώμη κανεις για τα παραπάνω?
Εμένα εκει που παει το μυαλο μου είναι μηπως γίνεται ολο αυτο για να μην δεσμευτει αυτος με καινουριο συμβολαιο 2+1 χρονια,  να γίνει απλα ανανέωση στο ονομα του παλιου και στο τέλος του χρόνου να χει παλι το πανω χέρι στις διαπραγματευσεις?

Μπες και δες το θέμα από την μεριά του (υποθέτοντας πως όντως είναι αυτός που λέει, μεγάλο αν), πριν αποφασίσεις πως θα κινηθείς. Και μην κάνεις καμία κίνηση πριν βεβαιωθείς.

Τι επιλογές έχει;
Επιλογή α) Σε διώχνει άμεσα μόλις έχει τα χαρτιά. Τότε θα πρέπει όμως με τον νέο ενοικιαστή να κάνει συμβόλαιο τριετίας (και εκεί μαλακίες του στυλ τα μισά της 1ης χρόνιας μαύρα ΔΕΝ παίζουν, εκτός αν βρει πολύ έμπιστο του άτομο, γιατί μετά τον 1ο χρονο ο αλλος θα του δίνει αμα θέλει μονο τα άσπρα)
Επιλογή β) Αφού ξέρει γενικά πως πληρώνεις, με το ιστορικό σου ως τώρα, σου κάνει νέα πρόταση - που θα ισχύει για τριετία όμως. Και είναι το πιο λογικό αν του δώσεις κοντά στα χρήματα που θεωρεί πως θα πιάσει.
Επιλογή γ) Το θέλει για ιδιόχρηση κάποια στιγμή, μετά τον χρόνο - τότε ΔΕΝ τον συμφέρει να σε διώξει, γιατί θα το έχει άδειο 1 χρόνο και θα φάει τα πάγια έξοδα, συν θα χάσει τα ενοίκια (αν βάλει μέσα άλλον δεσμεύεται τριετία). Οπότε αν είναι αυτή η περίπτωση κάνεις την πάπια και συνεχίζεις με χαμηλό μίσθιο ένα χρόνο, γιατί να δώσεις παραπάνω λεφτά;

Τώρα αν τα χαρτιά δεν θα τα έχει έτοιμα ούτε στον χρόνο, πάλι κάνεις την πάπια και συνεχίζεις ως έχεις, γιατί αυτός πρακτικά δεν θα μπορεί ούτε τότε να σου κάνει τίποτα.
Γενικά ΔΕΝ σε συμφέρει να δεσμευτείς τώρα σε αύξηση χωρίς να κλείσεις και τριετία γι'αυτό και λυσσάει να σε δέσει.

Προσωπικά θα έκανα την πάπια, μέχρι να δω πως δεν έχω άλλη επιλογή και πως όντως είναι ήδη ο νέος ιδιοκτήτης (δηλαδή να έχει τα χαρτιά στα χέρια του), και τότε θα μίλαγα για νέο συμβόλαιο τριετίας. Διαφορετικά δεν θα ασχολιόμουν.

Φυσικά εσύ πάντα φροντίζεις για την εναλλακτική, ώστε αν δεν σου βγει όλο αυτό να είσαι έτοιμος να πας αλλού.

• Like 1

Λοιπόν παιδιά, αρχικά ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, η όλη κουβέντα όπως εξελίχθηκε βοήθησε πάρα πολύ να ξεκολλήσει λίγο το κεφάλι μου (αυτός ήταν και ο αρχικός στόχος δηλαδή) οπότε ναι, ενα BIG THANKS σε όλους.

Εννοείται ότι λεφτά δεν έδωσα.

Ήταν αρκετά πιο μαζεμένος χθες (λες να μπαίνει insomnia?). Συμφωνία με την έννοια ότι θα είμαι εξασφαλισμενος για ένα α χρονικό διάστημα δεν έγινε αλλά βρέθηκε μια κοινή γραμμή για το άμεσο μέλλον τουλάχιστον, ανέβηκε λίγο το ενοίκιο (300) και έφυγε από την μέση το deadline. Σε φάση (δικά του λόγια) και του χρόνου να βρεις όλα καλά..

Εννοείται ότι συνεχίζω το ψάξιμο αλλά τουλάχιστον δεν έχω τον χρόνο να με πιέζει.

Τώρα,αν αθετήσει τον λόγο του και μου λέει σε δύο μήνες πάλι τα ίδια τι να πω. Το ρισκάρω σε αυτή την φάση.

• Like 4

1 ώρα πριν, thory είπε

Ήταν αρκετά πιο μαζεμένος χθες (λες να μπαίνει insomnia?). Συμφωνία με την έννοια ότι θα είμαι εξασφαλισμενος για ένα α χρονικό διάστημα δεν έγινε αλλά βρέθηκε μια κοινή γραμμή για το άμεσο μέλλον τουλάχιστον, ανέβηκε λίγο το ενοίκιο (300) και έφυγε από την μέση το deadline. Σε φάση (δικά του λόγια) και του χρόνου να βρεις όλα καλά..

...το μόνο που μένει είναι να διασφαλίσεις ποιος θα παίρνει τα λεφτά του ενοικίου, από την στιγμή που θα περάσει το σπίτι στο όνομα του μεσίτη. Πρόσεξε μην την πατήσεις εκεί. Κανονικά θα πρέπει να σου επιδόσει με δικαστικό επιμελητή τα χαρτιά του συμβολαίου αγοράς, πράγμα που θα πρέπει να πληρώσει βέβαια (δικό σου θέμα αν θα δεχτείς αντίγραφο από τον ίδιο, και αν θα του το φέρεις ως "στα πλαίσια καλής πίστης για το υπόλοιπο της συνεργασίας μας μέχρι ν' αποχωρήσω, δεν απαιτώ την επίσημη επίδοση για να μην πληρώνεις, ΑΛΛΑ θέλω να μου αποδείξεις το ότι πέρασε το σπίτι στο όνομά σου" κτλ).

Προφανώς θα πρέπει επίσης (υποθέτω δλδ) να κάνετε ανανέωση για έναν ακόμη χρόνο ΜΕ ΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, για να είσαι καλυμμένος ότι δεν θα σου αρχίσει ο μεσίτης τα τσάμικα όταν πάρει το σπίτι στο όνομά του (εκτός κι αν θεωρείς ότι "ο λόγος του" σε καλύπτει"). Πάντως αν ΔΕΝ γίνει συμβόλαιο ανανέωσης με τον τωρινό (για να καλυφθείς για ένα έτος, ανεξάρτητα ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης σε λίγο καιρό από τώρα), ΥΠΟΘΕΤΩ πως ο Νόμος θα υποχρεώνει τον παλιό να κάνει συμβόλαιο μαζί σου, ΟΤΑΝ πάρει το σπίτι - δεν θα μπορεί να συνεχίσει το "αορίστου" που είχες με τον άλλον........Και ίσως έτσι βγει και σου πει (μετά που θα το πάρει) "θέλω 500, αλλιώς δρόμο, αλλιώς δικαστήρια". Για να σε πιέσει μπας και φύγεις δηλαδή, διότι πρακτικά ούτε δικαστήρια τον συμφέρει να σου κάνει (χρόνος και χρήμα) επειδή δεν συμφωνείς με την αύξηση. Κι αυτό για να το δώσει σε άλλον με μαύρα (πιθανώς έτσι κάνει τις δουλειές του γενικά), καθώς δεν θα τον χαλάει η υποχρεωτική 3ετία...

Δεν ξέρω, ΜΟΙΑΖΕΙ να έχει "τελειώσει", αλλά πρόσεχε το fine tuning των λεπτομερειών, κυρίως σε ποιανού τα χέρια θα δίνεις το νοίκι (όσο κι αν θα είναι), και με τί νομική εξασφάλιση, από την στιγμή που θα είναι στο όνομά του το σπίτι.....

Γιατί τα λόγια, ξέρεις.

(...δεν ξέρω πώς ακριβώς θα τα συμφωνήσετε "επίσημα", παρά την μεταστροφή και τα,,,λόγια του, αλλά για 'μένα συνεχίζουν να υπάρχουν ακαθόριστες πλευρές και γι' αυτό συνεχίζει να είναι καλύτερο να απευθυνθείς σε δικηγόρο - που να του κόβει κι αυτουνού βέβαια, όχι τον κάθε πτυχιούχο/αδειούχο μαλάκα που ίσως σε κάψει χειρότερα με τις "συμβουλές" του - που πιθανώς θα βλέπει "πιο καθαρά" όλες τις περιπτώσεις, για να μη τυχόν βρεθείς με το,,,κλειδί στο χέρι....)

(...αλλιώς, απλά από τώρα θα του ζητήσεις ΙΒΑΝ, για να το τσεκάρεις κι όλας, και θα του πεις ότι δέχεσαι το 300άρι, με την προϋπόθεση ότι θα κάνετε ανανέωση με τον τωρινό για ένα χρόνο, και όταν θα πα΄ρει αυτός το σπίτι θα σου φέρει το συμβόλαιο αγοράς, και το επόμενο μηνιάτικο από τότε θα το καταβάλλεις στο δικό του ΙΒΑΝ, χωρίς μαύρα/γκρίζα/σκοτεινά/απροσδιόριστα...Νομίζω ότι χωρίς νομική συμβουλή, μόνο έτσι θα μπορέσεις να καλυφτείς για οτιδήποτε τυχόν προκύψει.)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...