Προς το περιεχόμενο

Μπέρδεμα με ανανέωση συμβολαίου σπιτιού

thory

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 λεπτά πριν, punky είπε

Ας ξεκινήσουμε από τα πιο απλά.
Μιας και όλη αυτή η κατάσταση σε κινητοποίησε να ψάξεις την αγορά κι έχεις δει τι τιμές παίζουν για τι διαμερίσματα, υπάρχει μια απλή ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου:
Το σπίτι που τώρα μένεις, αξίζει 400 Ευρώ ενοίκιο;

Αν η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι, συνεχίζεις να ψάχνεις κάτι άλλο.
Αν η απάντηση είναι ναι, τότε ψάχνεις τρόπο για να συνεχίσεις τη μίσθωση ΑΛΛΑ με τρόπο που θα σε διασφαλίζει.

Αν και ποτέ στη ζωή μου δεν δέχθηκα να καταβάλλεται το μίσθωμα με μαύρα είτε ως μισθωτής είτε ως εκμισθωτής - και για λόγους ηθικής τάξης αλλά και εξασφάλισης - αν πιστεύεις πως το διαμέρισμα αξίζει περισσότερα κι από 400 Ευρώ ενοίκιο, τότε σημαίνει πως σου δίνει και κάποιο οικονομικό όφελος με αυτή τη συμφωνία που σου προσφέρεται ως μονόδρομος. Άρα το θέμα είναι πόσο εσύ κοστολογείς ένα διαμέρισμα που εμείς δεν έχουμε δει.

Η δουλειά βρωμάει πάντως που σου ζητάει να του δώσεις τα μαύρα ΠΡΙΝ γίνει αυτός ιδιοκτήτης, με την υποσχετική πως όταν γίνει θα κάνετε συμβόλαιο για 200 Ευρώ. Αυτό να μην το δεχτείς με τίποτα, βρωμάει απάτη. 

Και ναι και οχι. Ναι γιατι το εχω συνηθισει ειναι ησυχο + βλεπω τι σαπιλα νοικιαζουν εκει εξω με 400 ευρω και οχι γιατι έχει και καποια θεματα σαν σπιτι.
Το θεμα ειναι οτι δεν ειναι καν πια στο χερι μου, εγω εθεσα τους ελαχιστους ορους που θα μπορουσα για να προχωρησει αυτη η κακιστη προταση του αλλα απαντηση δεν εχω παρει που σημαινει μαλλον οχι.

12 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Ολα τα λεει μπερδεγουει.

Εδω δεν εχει το τηλ του παλιου ιδιοκτητη.

Τι λεω μπερδεμένα? Μπερδεμενη ειναι η κατασταση. Ευθυνομαι που δεν εχω το τηλ του παλιου ιδιοκτητη? Ναι. Αλλα οταν μετακομισα εδω οι συγγενεις του διαχειριζοντουσαν το ακινητο εγω είχα τα συμβολαια μου οτι προεκυπτε στο σπιτι το αναλαμβαναν και προχωρουσαμε ετσι. Οταν τεθηκε το θεμα πωλησης απαιτησα το τηλ και αρνηθηκαν κατηγορηματικα να μου το δωσουν.Πως αλλιως θα μπορουσα να το εχω απο εναν ανθρωπο που ζει στην αυστραλια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

5 λεπτά πριν, thory είπε

Και ναι και οχι. Ναι γιατι το εχω συνηθισει ειναι ησυχο + βλεπω τι σαπιλα νοικιαζουν εκει εξω με 400 ευρω και οχι γιατι έχει και καποια θεματα σαν σπιτι.
Το θεμα ειναι οτι δεν ειναι καν πια στο χερι μου, εγω εθεσα τους ελαχιστους ορους που θα μπορουσα για να προχωρησει αυτη η κακιστη προταση του αλλα απαντηση δεν εχω παρει που σημαινει μαλλον οχι.

Άρα θα έλεγα πως η απάντηση σου είναι πως αξίζει και προτιμάς να μείνεις εκεί με 400 ευρώ.

Στη θέση σου θα του έλεγα πως συμφωνώ να κάνω ανανέωση για έναν χρόνο με τον υφιστάμενο ιδιοκτήτη, κι ΌΤΑΝ ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία να κάνω νέο συμβόλαιο μαζί του με τους οικονομικούς όρους που ζητάει.

Λεφτά μαύρα σε κάποιον που δεν σου προσφέρει καμία γραπτή εξασφάλιση πως θα παραμείνεις στο σπίτι και δεν θα σε πετάξει έξω πουλώντας τρέλα μετά αρνούμενος να σου κάνει νέο συμβόλαιο, δεν πρέπει να δεχτείς κι η επιμονή του σε αυτό μόνο ύποπτη μπορεί να είναι.

• Like 2
  • Confused 1

9 λεπτά πριν, punky είπε

Στη θέση σου θα του έλεγα πως συμφωνώ να κάνω ανανέωση για έναν χρόνο με τον υφιστάμενο ιδιοκτήτη, κι ΌΤΑΝ ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία να κάνω νέο συμβόλαιο μαζί του με τους οικονομικούς όρους που ζητάει.

9 λεπτά πριν, punky είπε

Λεφτά μαύρα σε κάποιον που δεν σου προσφέρει καμία γραπτή εξασφάλιση πως θα παραμείνεις στο σπίτι και δεν θα σε πετάξει έξω πουλώντας τρέλα μετά αρνούμενος να σου κάνει νέο συμβόλαιο, δεν πρέπει να δεχτείς κι η επιμονή του σε αυτό μόνο ύποπτη μπορεί να είναι.

Φασκεις και αντιφασκεις :P

Για εμένα σε καμία περίπτωση μην κάνεις συμβόλαιο με τον καινούργιο ιδιοκτήτη.

1ον: Ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία θέλει να βάλει 2400 ευρώ τσέπη χωρίς καμία εγγύηση και σου λέει ξεκάθαρα ότι στον χρόνο θα σε διώξει μάλλον.

2ον: Είναι μεσίτης άρα ξέρει πολύ καλά που κινείτε η αγορά και με την πρώτη ευκαιρία θα βάλει αυτόν που θα του δίνει περισσότερα.

3ον: Έχει ξεκινήσει ήδη με απειλές και κουτοπονηριές. Θα ήθελες πραγματικά να μένεις σε ένα σπίτι με τέτοιο ιδιοκτήτη;

Ξέρω πως είναι η αγορά εκεί έξω, δεν ξέρω πόσα σπίτια έχω δει 1.5 χρόνο. Αλλά προτιμώ να μένω σε ένα σπίτι που ο ιδιοκτήτης θα είναι κομπλέ και εγώ απέναντι του για να είμαι ήσυχος. Παρά να ζω με το άγχος τι θα έρθει να μου πει ή πότε θα με πετάξει έξω.

Επίσης κοψ' του τον αέρα στο νταβατζιλίκη που πουλάει, ο άνθρωπος απλά ψάχνει για θύματα απ' ότι καταλαβαίνω.

• Thanks 1

12 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Φασκεις και αντιφασκεις :P

Τι από το "όταν ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία κάνε νέο συμβόλαιο" δεν κατάλαβες;

Όταν περάσει σε αυτόν το σπίτι απλά συνεχίζει το συμβόλαιο μέχρι να ολοκληρωθεί ο χρόνος, δεν κάνει καινούριο. Επίσης θέλει τα μαύρα τώρα όχι όταν θα έχει τα συμβόλαια στο όνομα του

2 ώρες πριν, makis269 είπε

επικοινωνία ΑΜΕΣΑ με την ΕΦΟΡΙΑ και το ΣΔΟΕ και ανέφερε αυτά που μας έγραψες εδώ στο τεχνολογικό φόρουμ .

θα σου πούνε πως θα κινηθείς.

ίσως να έχεις πέσει θύμα εκβιασμού και να μην το γνωρίζεις ακόμη.

Ακριβώς αυτό σκέφτηκα και εγώ. Πάνε να σου προσημειωσουν τα χαρτονομίσματα να κλειστεί το ραντεβού να τον τσακώσουν.

• Like 1

Καλύτερα να μιλήσεις με δικηγόρο τότε για να δεις αν πράγματι εξασφαλίζεσαι πως κάνοντας τώρα ανανέωση για έναν χρόνο με τον υφιστάμενο ιδιοκτήτη, ο νέος ιδιοκτήτης θα δεσμεύεται νομικά από αυτό. Αν η δέσμευση ισχύει, μένει να αποφασίσεις αν θες και μπορείς να δώσεις 2.400 μαύρα και προκαταβολικά.

• Confused 1

1 ώρα πριν, punky είπε

Τι από το "όταν ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία κάνε νέο συμβόλαιο" δεν κατάλαβες;

Νεό συμβολαιο με οτι ζηταει ο αλλος

200 και 200;

Εγώ θα του έλεγα ναι αλλά τα μαυρα μόλις πέσουν υπογραφές και δεν θα του έδινα τίποτα άλλο.

θα είχα ένα χρόνο σπίτι με νοίκι 200 και θα έψαχνα για άλλο στο τέλος του συμβολαίου

3 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Ολα τα λεει μπερδεγουει.

Εδω δεν εχει το τηλ του παλιου ιδιοκτητη.

...δεν τα λέει ο ίδιος. Ο άλλος του τα λέει. Ο Θόρυς μια χαρά μας τα λέει (νωρίτερα του την είπες κι όλας, ενώ χθες όταν πρωτορώτησες σου τόνισα ότι αναφέρει 6ετία στο 1ο του ποστ, και αρχικά φαίνεται να το κατάλαβες, αλλά δεν ξέρω τί έγινε μετά ) και γενικά φαίνεται να δουλεύει το κεφάλι του, κρίνοντας από τα ποστ του. Απλά προσπαθεί να δει τις τυχόν παγίδες που μυρίζουν αλλά δεν φαίνονται. Το ότι δεν έχει το τηλ. του "οσωνούπω πρώην", δεν λέει και τίποτα : για να μπήκε με 250 (που τώρα το δίνει 400, μεσίτης κι όλας που ξέρει τί γίνεται με την "αγορά", άρα 3-3.5 θα μπορούσαν να τα ζητούσαν προ 6ετίας) μπήκε κάπου που ήταν σκοτωμένο ΚΑΙ άξιζε, με τον ιδιοκτήτη εξωτερικό, διαδικασία ήδη στημένη να δουλεύει (έδινε τα λεφτά σε συγγενείς εδώ/έπαιρνε απόδειξη) = δεν τον ένοιαζε να το παραψάξει, καθώς μια χαρά γινόταν φθηνά η δουλειά του για τόσα χρόνια. Το μόνο ίσως λάθος του είναι που δεν είχε αρχίσει να ψαχνόταν από πέρσι που ήξερε ότι θα έπαιζε πώληση - και συνήθως στις πωλήσεις σκαλώνει το πράγμα για τον ενοικιαστή...Θέλησε να εξαντλήσει το 250άρι με πιθανή προοπτική η σίγουρη αύξηση να μην είναι τόση, και του 'κατσε τώρα ο άλλος με την,,,,εξίσωση πληρωμής.

17 λεπτά πριν, beknick είπε

Εγώ θα του έλεγα ναι αλλά τα μαυρα μόλις πέσουν υπογραφές και δεν θα του έδινα τίποτα άλλο.

θα είχα ένα χρόνο σπίτι με νοίκι 200 και θα έψαχνα για άλλο στο τέλος του συμβολαίου

...μεσίτης ο άλλος, λες να είναι τόσο χαϊβάνι να δεχτεί; Θα τον πιέσει απλώς για να φύγει. Δύσκολα θα δεχτεί κάτι διαφορετικό από τους δικούς του όρους. Γι' αυτό είχε και το θράσος να του ζητάει τα μαύρα από ΠΡΙΝ...Έρριξε άδεια να πιάσει γεμάτα.

• Thanks 1

11 λεπτά πριν, washcloud είπε

και γενικά φαίνεται να δουλεύει το κεφάλι του

Εγω απο οσα εχω διαβασει εχω καταλαβει οτι το ψιλοσκεφτεται για 200 κ 200.

56 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Νεό συμβολαιο με οτι ζηταει ο αλλος

200 και 200;

Αφού ξεμπερδεύτηκες, ελπίζω, απαντώ:

Το νέο συμβόλαιο εξασφαλίζει την παραμονή του σε ένα σπίτι που θέλει να παραμείνει. 

Από εκεί και πέρα, εφόσον έχει εξασφαλιστεί, δεν κάνει καμία διαφορά για τον ίδιο είτε είναι 400 είτε είναι 200+200 εκτός από το θέμα των χρηματορροών και της ηθικής. Αλλά αυτά είναι δικά του θέματα να τα αποφασίσει και δεν νομίζω πως μπήκε ο άνθρωπος στο φόρουμ να μας ρωτήσει αν τον παίρνει η τσέπη του να δώσει 2.400 μπροστά ή αν το βρίσκουμε ηθικό. Αυτός ξέρει.

• Confused 1

8 λεπτά πριν, punky είπε

δεν νομίζω πως μπήκε ο άνθρωπος στο φόρουμ να μας ρωτήσει αν τον παίρνει η τσέπη του να δώσει 2.400 μπροστά ή αν το βρίσκουμε ηθικό.

Αρχικα μπηκε να ρωτησει γνωμες,αλλα απο οσο καταλαβα ηταν ετοιμος να δωσει τα λεφτα,απλα φοβοταν επειδη δεν ηταν εξασφαλισμενος οτι δε θα τα χασει ( που δεν ηταν ) . Κοινως δεν τον πειραζε το ηθικο κομματι.

Εχεις καταλαβει οτι προσπαθουμε να προτεινουμε ηθικες λυσεις,ετσι;

Συγχωρα με που εγω ειμαι ηθικος και με ενοχλουν ολα αυτα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...