thory Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Μα ψαχνω ηδη.Δεν εχω σταματησει να ψαχνω.Τα περισσοτερα τα εχουν σε μια τιμη παω τα βλεπω λεω το θελω και επειδη γινεται ουσιαστικα πληστηριασμος και ο επομενος μπορει να δωσει 50 η 100 παραπανω δεν μου το δινουν. Αν κάνει εξωδικο τι χρόνο έχω? 10 μέρες?5? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stam123 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, thory είπε Αν κάνει εξωδικο τι χρόνο έχω? 10 μέρες?5? Δεν θυμάμαι αλλά καλό είναι να μην φτάσεις εκεί. Πάντως, μη δώσεις τα 2400 γιατί θα πάνε άκλαυτα...(γνώμη μου) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thory Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Και κατι αλλο που με τρελαινει και δεν μου το απαντησε κιολας οταν τον ρωτησα. Απο τη στιγμή που σε λίγες μερες θα ειναι στο ονομα του το σπιτι εστω εγω οτι εφευγα αυριο, στον επομενο που θα εκανε συμβόλαιο δεν θα πηγαινε κατευθειαν 3ετια?Θα πήγαινε. Εκτος και αν εβρισκε κανεναν να συμφωνήσουν χωρίς συμβόλαιο ναι οκ. Ειναι τραγικο να του λεω ελα σε λίγες μερες που θα ειναι στο ονομα σου να τα κανουμε ολα και να το αρνειται κατηγορηματικά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StamTheMan Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, thory είπε Ειναι τραγικο να του λεω ελα σε λίγες μερες που θα ειναι στο ονομα σου να τα κανουμε ολα και να το αρνειται κατηγορηματικά. Τραγικο επισης ειναι οτι ακομα ασχολεισαι μαζι του. Πες μας λιγο,ποτε υπεγραψες το συμβολαιο; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 10 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Πες μας λιγο,ποτε υπεγραψες το συμβολαιο; 1ο ποστ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StamTheMan Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, washcloud είπε 1ο ποστ. Thanks,το ειχα διαβασει τελικα αλλα με μπερδεψαν με τις τριετιες και ξεχαστηκα. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2022 από StamTheMan Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, thory είπε Και κατι αλλο που με τρελαινει και δεν μου το απαντησε κιολας οταν τον ρωτησα. Απο τη στιγμή που σε λίγες μερες θα ειναι στο ονομα του το σπιτι εστω εγω οτι εφευγα αυριο, στον επομενο που θα εκανε συμβόλαιο δεν θα πηγαινε κατευθειαν 3ετια?Θα πήγαινε. Εκτος και αν εβρισκε κανεναν να συμφωνήσουν χωρίς συμβόλαιο ναι οκ. Ειναι τραγικο να του λεω ελα σε λίγες μερες που θα ειναι στο ονομα σου να τα κανουμε ολα και να το αρνειται κατηγορηματικά. Βασικά είναι λίγο bertheway όλα : τα μαύρα (και μάλιστα προκαταβόλα για 1 χρόνο - αυτό συνηθίζεται όταν υπάρχει όφελος για τον ενοικιαστή), το ότι θα κάνεις συμβόλαιο με τον πρώην ενώ θα το έχει αγοράσει άλλος και θα δίνεις τα φράγκα στον,,,πρώην (...εσύ πώς ακριβώς θα καλύπτεσαι σε τέτοια φάση είπαμε...;), σε ύφος "άμα θες", την στιγμή που αν πεις όχι θα πρέπει να υποστεί 3ετία από άλλους...... Γενικά θα έλεγα ρώτα δικηγόρο γιατί παραείναι μπλέξιμο. Ίσως σου πει να αρνηθείς και να ζητήσει αυτός επισήμως από δαύτον να δώσει λογαριασμό για να του βάζεις τα 250 μέχρι να μπορέσεις να φύγεις ("διότι δεν συμφωνείς με 400 αλλά δεν βρίσκεις σπίτι και ψάχνεις" κτλ). Αν "το ΄χεις", μια άλλη επιλογή είναι να του πεις "κοίτα, επειδή ψάχνω να φύγω, αν πάω σε δικηγόρο θα σε βάλει να δώσεις αντιγραφό της ιδιοκτησίας με δικαστικό επιμελητή, και αν πεις να με πας δικαστικά, μέχρι να γίνει δικαστήριο θα περάσει καιρός και τζάμπα θα βάλεις δικηγόρο - θα έχω φύγει σίγουρα, κι αν αρνηθείς να μου δώσεις λογαριασμό - που θα σου ζητήσει ο δικηγόρος - να σου βάζω τα 250 μέχρι να φύγω, θα έχεις θέμα στο δικαστήριο, και γενικά δεν συμφέρει κανέναν μας και το ξέρεις, γι' αυτό άσε με λάσκα να φύγω νορμάλ σε κα'να 6μηνο που όλο και κάτι θα βρω κτλ". Μόνο να μην είναι "μαφία" και σε ψάχνουμε σε κα'να πάτο καμμιάς θάλασσας....:ρ Πάντως μην δεχτείς να βαράει το ντέφι αυτός κι εσυ να χορεύεις. Γιατί έτσι το ξεκίνησε. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2022 από washcloud Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mourouzis2005 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Ωραιος ο μεσίτης, θελει να βγαλει τη μεσιτικη αμοιβη απο την αγορα των διαμερισματων στο τσακ μπαμ. Αυτος ειναι "επαγγελματιας" του χωρου τωρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wesker Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, mourouzis2005 είπε Ωραιος ο μεσίτης, θελει να βγαλει τη μεσιτικη αμοιβη απο την αγορα των διαμερισματων στο τσακ μπαμ. Αυτος ειναι "επαγγελματιας" του χωρου τωρα. Και εγώ αυτό σκεφτόμουν..... Μεσίτες και ασφαλιστές - απο τα πιο αεριτζίδικα και παρασιτικά επαγγέλματα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 8 hours ago, thory said: Παιδιά καταρχην thanks για τις γνωμες. Δεν συζηταει άλλη περίπτωση περα απο αυτη που ανεφερα παραπανω.Η επομενη απαντηση του ειναι φυγε μεχρι τελος ιουνιου. Είμαι ηδη ένα χρόνο εδω χωρίς συμβόλαιο.Για να καταλάβετε να τα πω λιγο πιο αναλυτικα, Ιουνιο περυσι εληξε το συμβολαιο μου,δεν μου εκανε ανανεωση ο ιδιοκτητης γιατι ηθελε να τα πουλησει.Αυγουστο εμφανιζεται αυτος και λεει κατσε αν θες χωρις συμβολαιο στα λεφτα που δινεις τωρα και μολις το αγορασω μιλάμε. προφανώς και του προτεινα μολις παρει το σπιτι στο ονομα του να κανουμε συμβολαιο στα 400 αλλα δεν θελει λεει να δηλωνει τοσα στην εφορια γιατι θα πληρωνει φορο μεγάλο.Ετσι μου προτεινε οτι συζηταμε παραπανω. Εχω αρχίσει να γερνω προς το να μην προχωρησω σε τιποτα μαζί του. Ξέρει κανεις αν παρει οντως το σπιτι στο ονομα του οπως λεει αρχες ιουνιου αν και ποσο χρόνο θα εχω μεχρι να κινησει διαδικασίες να με βγάλει εξω? Δεν θελω ρε γαμωτο να φτασω σε τετοια σημεία αλλα φοβάμαι με ολα αυτα τα ακατανοητα που μου λεει. Η μονη προθεση του που μπορω να αντιληφθω ειναι οτι δεν θελει να δεσμευτει με 3ετια. Τωρα γιατι ειπα και παραπανω θα μπορουσε για πολλους λόγους.Προφανως και δεν υπαρχει μελλον με αυτη τη κατασταση σου έχω επισημάνει κάτι για να απαντήσεις για να ξέρουμε τι λέμε. ΠΟΙΑ ημερομηνία υπέγραψες αρχικό συμβόλαιο με τον παλιό ιδιοκτήτη; Από αυτή την ημερομηνία μετράς 3 χρόνια με 200ευρώ. Άσχετα αν το συμβόλαιο γράφει 1 έτος 2 έτη ή 15μήνες. Έχεις 3 χρόνια ασφάλεια από έξωση από την 1η ημερομηνία του ΠΡΩΤΟΥ/ΑΡΧΙΚΟΥ συμβολαίου. άρα Τον Ιούνιο πέρυσι έληξε το αρχικό 3ετές ή μικρότερο σε διάρκεια στα χαρτιά; Παιδιά έχει κουράσει το πράγμα να γράφετε τα προβλήματά σας μισά. Βάλτε όλα τα στοιχεία εξαρχής με ημερομηνίες και διάρκειες και τύπο συμβολαίου μίσθωσης (αρχικό/ανανέωση) ώστε να μην τραβάμε 30σελίδες κάθε φορά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 8 ώρες πριν, thory είπε Είμαι ηδη ένα χρόνο εδω χωρίς συμβόλαιο.Για να καταλάβετε να τα πω λιγο πιο αναλυτικα, Ιουνιο περυσι εληξε το συμβολαιο μου,δεν μου εκανε ανανεωση ο ιδιοκτητης γιατι ηθελε να τα πουλησει. Εφόσον έχει λήξει δεν μπορεί να γίνει ανανέωση, μόνο νέο, και σαν νέα μίσθωση θα έχει ελάχιστη διάρκεια 3 έτη. Εκτός και αν δηλωθεί ανανέωση με προγενέστερη ημερομηνία, σε αυτή τη περίπτωση ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει πρόστιμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thory Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Ρε παιδιά αφού το γράφω στο πρώτο ποστ. 6 χρόνια είμαι εδώ. Έχω 2 συμβόλαια με τον παλιό ιδιοκτήτη, το πρώτο 3 χρόνια και το δεύτερο 2. Συν ένα χρόνο που είμαι χωρίς συμβόλαιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis269 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 16 ώρες πριν, thory είπε Καλησπέρα. Να πω λίγο την ιστορία μου να μου πείτε μια γνώμη γιατι εχω ψιλοπελαγώσει και δεν ξέρω μηπως δεν έχω σκεφτεί κάτι καλά. Ενοικιάζω εδώ και 6 χρόνια ένα σπίτι στα 250 ευρώ, τον τελευταίο χρόνο δεν έχω συμβόλαιο γιατί ο παλιός ιδιοκτήτης (με τον οποιο δεν είχα ποτε καμια επαφη διοτι ζει στο εξωτερικο και είχε αναλάβει το σπίτι ενας ανηψιος του) θελει να πουλήσει τα 4 διαμερίσματα που εχει εδω στην πολυκατοικία οπότε δεν μπορούσαμε να ανανεώσουμε αλλά μου ειπαν μεινε μεχρι να πουληθούν και μετά μιλας με τον καινούριο. Εμφανίζεται μια μέρα καποιος λοιπον και λεει ειμαι ο καινούριος αγοραστης, αν θέλετε να μείνετε στο σπίτι το ενοικιο θα παει στα 400, ΑΛΛΑ θα κανουμε συμβολαιο στα 200 ευρω για ένα χρονο και τα αλλα 200χ12=2.400 στο χέρι μπροστά. Επίσης μου λέει αυτος ο 1 χρονος θα γίνει ανανέωση στο όνομα του παλιου ιδιοκτητη και σε 1,2 μηνες απλα που θα μπει στο ονομα του το σπιτι(διοτι δεν εχει μεταβιβαστει ακομη!!!) απλα θα αλλαξει ονομα στο συμβόλαιο αλλα εγω για τον 1 χρονο ειμαι καλυμένος. Το θεμα ειναι οτι το τηλ του παλιου ιδιοκτητη δεν μου το δίνουν(ειδικα τωρα που ειμαι χωρις συμβολαιο δεν μπορω ουτε να το απαιτησω.Αυτος εμφανίζεται ως ο καινουριος αγοράστης, εγω θα πρεπει να βαλω στην τσεπη καποιου 2400 χωρις να έχω τιποτα στα χέρια μου οτι του εχω δώσει αυτα τα λεφτα κλπ. Θα μου πεις που είναι το πρόβλημα αφου θα εχεις εσυ συμβόλαιο για 1 χρόνο στα 200 ευρω? Δεν ξέρω απλά νιώθω την κατάσταση πολύ μπερδεμένη. Καμια γνώμη κανεις για τα παραπάνω? Εμένα εκει που παει το μυαλο μου είναι μηπως γίνεται ολο αυτο για να μην δεσμευτει αυτος με καινουριο συμβολαιο 2+1 χρονια, να γίνει απλα ανανέωση στο ονομα του παλιου και στο τέλος του χρόνου να χει παλι το πανω χέρι στις διαπραγματευσεις? επικοινωνία ΑΜΕΣΑ με την ΕΦΟΡΙΑ και το ΣΔΟΕ και ανέφερε αυτά που μας έγραψες εδώ στο τεχνολογικό φόρουμ . θα σου πούνε πως θα κινηθείς. ίσως να έχεις πέσει θύμα εκβιασμού και να μην το γνωρίζεις ακόμη. 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
punky Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Ας ξεκινήσουμε από τα πιο απλά. Μιας και όλη αυτή η κατάσταση σε κινητοποίησε να ψάξεις την αγορά κι έχεις δει τι τιμές παίζουν για τι διαμερίσματα, υπάρχει μια απλή ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου: Το σπίτι που τώρα μένεις, αξίζει 400 Ευρώ ενοίκιο; Αν η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι, συνεχίζεις να ψάχνεις κάτι άλλο. Αν η απάντηση είναι ναι, τότε ψάχνεις τρόπο για να συνεχίσεις τη μίσθωση ΑΛΛΑ με τρόπο που θα σε διασφαλίζει. Αν και ποτέ στη ζωή μου δεν δέχθηκα να καταβάλλεται το μίσθωμα με μαύρα είτε ως μισθωτής είτε ως εκμισθωτής - και για λόγους ηθικής τάξης αλλά και εξασφάλισης - αν πιστεύεις πως το διαμέρισμα αξίζει περισσότερα κι από 400 Ευρώ ενοίκιο, τότε σημαίνει πως σου δίνει και κάποιο οικονομικό όφελος με αυτή τη συμφωνία που σου προσφέρεται ως μονόδρομος. Άρα το θέμα είναι πόσο εσύ κοστολογείς ένα διαμέρισμα που εμείς δεν έχουμε δει. Η δουλειά βρωμάει πάντως που σου ζητάει να του δώσεις τα μαύρα ΠΡΙΝ γίνει αυτός ιδιοκτήτης, με την υποσχετική πως όταν γίνει θα κάνετε συμβόλαιο για 200 Ευρώ. Αυτό να μην το δεχτείς με τίποτα, βρωμάει απάτη. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StamTheMan Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 6 ώρες πριν, washcloud είπε Βασικά είναι λίγο bertheway όλα Ολα τα λεει μπερδεγουει. Εδω δεν εχει το τηλ του παλιου ιδιοκτητη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα