Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Να πω λίγο την ιστορία μου να μου πείτε μια γνώμη γιατι εχω ψιλοπελαγώσει και δεν ξέρω μηπως δεν έχω σκεφτεί κάτι καλά.
Ενοικιάζω εδώ και 6 χρόνια ένα σπίτι στα 250 ευρώ, τον τελευταίο χρόνο δεν έχω συμβόλαιο γιατί ο παλιός ιδιοκτήτης (με τον οποιο δεν είχα ποτε καμια επαφη διοτι ζει στο εξωτερικο και είχε αναλάβει το σπίτι ενας ανηψιος του) θελει να πουλήσει τα 4 διαμερίσματα που εχει εδω στην πολυκατοικία οπότε δεν μπορούσαμε να ανανεώσουμε αλλά μου ειπαν μεινε μεχρι να πουληθούν και μετά μιλας με τον καινούριο. Εμφανίζεται μια μέρα καποιος λοιπον και λεει ειμαι ο καινούριος αγοραστης, αν θέλετε να μείνετε στο σπίτι το ενοικιο θα παει στα 400, ΑΛΛΑ θα κανουμε συμβολαιο στα 200 ευρω για ένα χρονο και τα αλλα 200χ12=2.400 στο χέρι μπροστά.
Επίσης μου λέει αυτος ο 1 χρονος θα γίνει ανανέωση στο όνομα του παλιου ιδιοκτητη και σε 1,2 μηνες απλα που θα μπει στο ονομα του το σπιτι(διοτι δεν εχει μεταβιβαστει ακομη!!!) απλα θα αλλαξει ονομα στο συμβόλαιο αλλα εγω για τον 1 χρονο ειμαι καλυμένος.
Το θεμα ειναι οτι το τηλ του παλιου ιδιοκτητη δεν μου το δίνουν(ειδικα τωρα που ειμαι χωρις συμβολαιο δεν μπορω ουτε να το απαιτησω.Αυτος εμφανίζεται ως ο καινουριος αγοράστης, εγω θα πρεπει να βαλω στην τσεπη καποιου 2400 χωρις να έχω τιποτα στα χέρια μου οτι του εχω δώσει αυτα τα λεφτα κλπ.
Θα μου πεις που είναι το πρόβλημα αφου θα εχεις εσυ συμβόλαιο για 1 χρόνο στα 200 ευρω? Δεν ξέρω απλά νιώθω την κατάσταση πολύ μπερδεμένη.

Καμια γνώμη κανεις για τα παραπάνω?
Εμένα εκει που παει το μυαλο μου είναι μηπως γίνεται ολο αυτο για να μην δεσμευτει αυτος με καινουριο συμβολαιο 2+1 χρονια,  να γίνει απλα ανανέωση στο ονομα του παλιου και στο τέλος του χρόνου να χει παλι το πανω χέρι στις διαπραγματευσεις?

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εγώ θα σου έλεγα να μην κάνεις τίποτα απολύτως μέχρι ο - φερόμενος ως - νέος ιδιοκτήτης να σου αποδείξει πως όντως είναι (και όχι ΘΑ γίνει) ο νέος ιδιοκτήτης.

Και γενικότερα μην πιστεύεις οτιδήποτε σου λέει ο καθένας, ειδικά όταν αναφέρεται για κάτι που ΘΑ γίνει στο μέλλον.

• Like 17
  • Thanks 1
Δημοσ.

Χωρις χαρτια δε δινεις ΤΙΠΟΤΑ.

Ουτε ενα ενοικιο.

Μου κανει εντυπωση που δεν εχεις το τηλ του παλιου ιδιοκτητη.

Τα λεφτα πως τα εδινες στον παλιο ιδιοκτητη;
Με καταθεση;

Αν ναι,συνεχιζεις οπως εκανες,μεχρι να  σου αποδειξουν με χαρτια τι εχει γινει.
Θα σου προτεινα ηδη να ξεκινησεις  να ψαχνεις για σπιτι παντως.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Χαρτι για τα λεφτα στο χερι δεν μπορει να μου δωσει λεει γιατι το συμβολαιο θα ειναι 200 ευρω και αυτα θα είναι στο μεταξυ μας.
Ειναι λιγο μπερδεμα η κατασταση, τα λεφτα μεχρι τωρα τα έδινα στην αδερφή του ιδιοκτητη και μου έδινε αποδειξη οτι τα παρελαβε.Οχι με καταθεση.

Αν μπορουσα να βρω κατι αλλο θα ειχα φυγει ηδη.
Ναι το τηλ δεν το ειχα γιατι μου λεγαν οι ιδιοι(ανηψιος,αδερφη του) οτι δεν θελει να ανακατεύετε και τους έχει αναθεσει το ακίνητο για διαχείρηση.

Να αναφέρω οτι ο υποτιθημενος καινουριος αγοραστής είναι μεσίτης(αν εχει καμια σημασια) και η αδερφή του ιδιοκτητη επιβεβαιωνει την αγορά μαζί του. 

Αυτο που σκέφτομαι εστω οτι το ρισκάρω να του πω οτι οτι κανουμε θα γίνει απο την στιγμη που έχει τα χαρτια στο ονομα του, μετα και παλι τα 2400 στο χέρι χαμένα λεφτα δεν θεωρουνται?Με την εννοια οτι παλι δεν θα μπορει να μου δωσει κατι που να αποδεικνυει οτι του τα έδωσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι μεγάλο ρίσκο αυτές οι δοσοληψίες χωρίς αποδείξεις και δεν μπορούν να γίνονται ανάμεσα σε άτομα που δεν γνωρίζονται και δεν υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη μεταξύ τους.

Αφού θέλει να ανεβάσει το ενοίκιο στα 400 και πιστεύεις ότι είναι καλή τιμή, αυτό να γίνει επίσημα με συμβόλαιο στο ταξις και το ενοίκιο καλό είναι να το καταθέτεις στην τράπεζα.

Ρισκάρεις πολύ αμα του τα δώσεις μαύρα.

Επεξ/σία από yannis27gr
  • Like 6
Δημοσ.

εν ολοιγος τα μισα ασπρα τα αλλα μισα μαυρα - τσεπη

+++q+++

αν θέλετε να μείνετε στο σπίτι το ενοικιο θα παει στα 400, ΑΛΛΑ θα κανουμε συμβολαιο στα 200 ευρω για ένα χρονο και τα αλλα 200χ12=2.400 στο χέρι μπροστά.

+++uq+++

μπας πες του, ολα νομιμα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, thory είπε

ΑΛΛΑ θα κανουμε συμβολαιο στα 200 ευρω για ένα χρονο και τα αλλα 200χ12=2.400 στο χέρι μπροστά.

Καταρχην θα πρεπει να δεις συμβολαιο, δεν ειναι πια τοσο δυσκολο να το στο δειξει.

Δεν μπορεις να κανεις κανενα deal με καποιον που δεν ξερεις σιγουρα τι ειναι.

Απο εκει και περα, αν θεωρεις οτι σε συμφερει το deal,μπορεις να το κανεις.

Εφοσον το συμβολαιο που θα συναφθει θα λεει μονο 200 ευρω , δεν θα εχεις προβλημα γιατι δεν χρειαζεται να αποδειξεις κατι για τα αλλα.

Αλλα σε ποια χρονικη στιγμη θα παρει τα 200Χ12; Θα πρεπει να γινει σχεδον ταυτοχρονα ή να γινει πρωτα το συμβολαιο και αμεσως μετα

Αν αυτα απεχουν χρονικα μεταξυ τους,υπαρχει ενα ρισκο.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Tzini_Gr είπε

εν ολοιγος τα μισα ασπρα τα αλλα μισα μαυρα - τσεπη σε άτομο που δεν του ανήκει καν το σπίτι

Fixed

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάλι που είμαι κακοπροαίρετος θα πω οτι ο νέος ιδιοκτήτης-μεσίτης είναι δικαιολογία για να σου πάρουν παραπάνω λεφτά και μάλιστα μαύρα και να μην έχεις και αποδείξεις.

Τώρα θα τα μοιραστεί η αδερφή με τον ανηψιό ή θα τα τσιμπήσει ο ιδιοκτήτης μόνος του...δεν ξέρω!

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 2
Δημοσ.

Θα δούλευε μηπως αυτό; 

1.Υπογράφεις το συμβόλαιο στα 200ε

2. Δίνεις το οκ για τα 2400, αλλα αφου εγκριθεί το συμβόλαιο στο ταξις

3. Δε δινεις ποτε τα 2400 και απολαμβάνεις νοικι στα 200ε για τρια χρόνια. 

• Like 5
  • Thanks 4
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, fmarulezkd είπε

Θα δούλευε μηπως αυτό; 

1.Υπογράφεις το συμβόλαιο στα 200ε

2. Δίνεις το οκ για τα 2400, αλλα αφου εγκριθεί το συμβόλαιο στο ταξις

3. Δε δινεις ποτε τα 2400 και απολαμβάνεις νοικι στα 200ε για τρια χρόνια. 

Υπάρχει πιθανότητα να υπογράψει ο ιδιοκτήτης το συμβόλαιο και μάλιστα να το δηλώσει και στην εφορία, χωρίς να έχει πάρει τα λεφτά;

Δημοσ.

πες του οταν το παρει ,οτι το ενοικιο το καταθετει η εταιρεια σου κατευθειαν στο λογαριασμο του ιδιοκτητη και θελει αντιγραφο του συμβολαιου 

και δεν τα δινει στο χερι μετρητα..............

μεχρι τωρα τι εκανες??πως πληρωνες ?

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν δέχεται να γίνουν όλα από την αρχή όταν μπει στο όνομα του γιατί θα δεσμευτεί με 3ετια, αυτό που σκεφτόμουν δηλαδή το παραδέχτηκε.

Από κει και πέρα του ζήτησα έστω τα ελάχιστα για να είμαι λίγο καλυμμένος, αυτά που λέει και ο vagos789 και περιμένω απάντηση

Δημοσ.

Σε ένα χρόνο θα σε πετάξει έξω οριστικά είτε πάρει 200 είτε 400 για την υπόλοιπη διάρκεια.

Έχεις μόνο 1 επιλογή

Από τη μέρα που ολοκληρωθεί η μεταβίβαση και επισήμως αναλαμβάνει ο νέος ιδιοκτήτης ζητάς τον νέο τραπεζικό λογαριασμό για να του βάζεις τα 200ευρώ κάθε μήνα μέχρι το τέλος της αρχικής 3ετίας που είναι υποχρεωμένος να τηρήσει. Αυτό γιατί οι υποχρεώσεις/δεσμεύσεις τον ακινήτων προ μεταβίβασης ακολουθούν/βαραίνουν/δεσμεύουν και τον αγοραστή για τη νόμιμη διάρκειά τους. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ Κ@ΛΟΧΑΡΤΑ. 

στη περίπτωση αυτή κάνεις από τώρα τα σχέδιά σου για το επόμενο σπίτι σε 12μήνες περίπου και ξεκινάς να ψάχνεις και να προγραμματίζεις νωρίτερα και όχι τελευταία στιγμή.

το αποτέλεσμα είναι να χωρίσουν οι δρόμοι σας όμορφα και δίκαια. όταν αγόρασε το διαμέρισμα ήξερε οτι δεν είναι ελεύθερο αλλά μισθωμένο με υπόλοιπο ακόμα 12μήνες. ίσως και να το πήρε φθηνότερα επειδή δεν ήταν ελεύθερο.

θα σου έγραφα κι άλλες επιλογές αλλά ούτε δίκαιες είναι αλλά ούτε και "ηθικά καθαρές"

• Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Σε ένα χρόνο θα σε πετάξει έξω οριστικά είτε πάρει 200 είτε 400 για την υπόλοιπη διάρκεια.

Έχεις μόνο 1 επιλογή

Από τη μέρα που ολοκληρωθεί η μεταβίβαση και επισήμως αναλαμβάνει ο νέος ιδιοκτήτης ζητάς τον νέο τραπεζικό λογαριασμό για να του βάζεις τα 200ευρώ κάθε μήνα μέχρι το τέλος της αρχικής 3ετίας που είναι υποχρεωμένος να τηρήσει. Αυτό γιατί οι υποχρεώσεις/δεσμεύσεις τον ακινήτων προ μεταβίβασης ακολουθούν/βαραίνουν/δεσμεύουν και τον αγοραστή για τη νόμιμη διάρκειά τους. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ Κ@ΛΟΧΑΡΤΑ. 

στη περίπτωση αυτή κάνεις από τώρα τα σχέδιά σου για το επόμενο σπίτι σε 12μήνες περίπου και ξεκινάς να ψάχνεις και να προγραμματίζεις νωρίτερα και όχι τελευταία στιγμή.

το αποτέλεσμα είναι να χωρίσουν οι δρόμοι σας όμορφα και δίκαια. όταν αγόρασε το διαμέρισμα ήξερε οτι δεν είναι ελεύθερο αλλά μισθωμένο με υπόλοιπο ακόμα 12μήνες. ίσως και να το πήρε φθηνότερα επειδή δεν ήταν ελεύθερο.

θα σου έγραφα κι άλλες επιλογές αλλά ούτε δίκαιες είναι αλλά ούτε και "ηθικά καθαρές"

Ο νέος ιδιοκτήτης είναι αυτός που συζητάω τώρα. Η μοναδική πρόταση του είναι, τώρα ανανέωση συμβολαίου για 1 χρόνο στο όνομα του προηγούμενου ιδιοκτήτη, αλλαγή ονόματος ιδιοκτησίας στα χαρτιά μόλις περάσουν στα χέρια του τα σπίτια,2400 στο χέρι μαύρα και μετά 200 ευρώ ενοίκιο τον μήνα. Αυτό το κάνει γιατί με ανανέωση τώρα δεν δεσμεύεται με 3ετια αυτός όταν περάσουν στο όνομα του τα σπίτια. Είναι ξεκάθαρο. Τώρα μπορει να το θέλει αυτό για να με πετάξει έξω σε 1 χρόνο όπως λες, το κάνει για να μου πει του χρόνου 500 πχ τον μήνα, η ξέρω γω δωσ'μου τα μισά της 3ετιας μπροστά κλπ κλπ. Ποιος ξέρει.

Εγώ από την πλευρά μου του ζήτησα έστω τις λιγότερες προϋποθέσεις για να είμαι λίγο καλυμμένος. 

1.Χαρτια, συμβόλαιο η ότι μπορεί να αποδεικνύει ότι θα είναι ο επόμενος ιδιοκτήτης από την στιγμή που λέει ότι το θέμα είναι τελειωμένο και μέχρι τέλος του μήνα θα έχει το σπίτι ε του πουστη θα έχει χαρτιά.

2. Μέχρι να περάσει στο όνομα του ενοίκια θα δίνω στον προηγούμενο όπως έκανα και θα μου δίνει απόδειξη.

3. Επι τόπου αποδοχή στο ταξις του συμβολαίου στα 200 ευρώ και μετά τα λεφτά στο χέρι.

Τα έστειλα και σε mail και του ζήτησα απάντηση εκεί για να έχω και μια συνομιλία έστω έτσι μαζί του.

Και φυσικά δεν έχει απαντήσει ακόμη..

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...