Dr_Pepper Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Αφορμή της ερώτησης στάθηκε αυτό το βίντεο που είδα σήμερα Εγώ συμφωνώ ότι η υπογεννητικότητα μαστίζει την χώρα μας είχα κάνει παλιότερα και topic πάνω στο θέμα. Αλλά μου φαίνεται ότι αγνοεί τον ελέφαντα ο κύριος σεφ, θέλω να πω νομίζω πως τα μεροκάματα που ΔΕΝ δίνουν είναι το θέμα και οι άγραφες υπερωρίες και τα μηδενικά ρεπό. Αλλά επειδή δεν είμαι του επαγγέλματος μπορεί να κάνω λάθος την άποψη μου αυτή απλά την σχηματίζω απο "καλές" σχετικά εποχές πριν μερικά χρόνια που έκανα σερβιτόρος Α σε ένα 5αστερο σε νησί (δεν είχα εμπειρία στο επάγγελμα αλλά είμαι κοινωνικός έχω μια κάποια μόρφωση και ξέρω 4 γλώσσες). Όπου για "εμάς" τουλάχιστον η δουλειά ήταν 7 μέρες την εβδομάδα 780 ευρώ μεικτά με 10 ώρες εργασία τουλάχιστον την ημέρα και στην επιθεώρηση εργασίας (που ήρθε τελικά μια φορά αλλά ούτε που μας μίλησε κανένας με το αφεντικό πίνανε καφέ) μας έδωσαν ένα χαρτάκι ότι δουλεύουνε 5 μέρες την εβδομάδα με ρεπό Καλά τα "δωμάτια" (τρώγλες χωρίς τίποτα πέρα απο νερό στην τουαλέτα και 1 μίνι ψυγείο του 80 ούτε wifi κτλ 2+ άτομα σε κάθε ένα απο αυτά) ήταν επίσης 5 χιλιόμετρα μακριά απο το ξενοδοχείο και πολλά περισσότερα απο παραλία ή πολιτισμό πχ πόλη οπότε έπρεπε ή ποδαράτα να πας ή να νοικιάσεις ποδήλατο που πάλι ήταν ταλαιπωρία ειδικά όταν είχες λάστιχο κτλ ή να πληρώνεις βενζίνες πήγαινε έλα... Οι μάγειρες το ίδιο αλλά πιο μεγάλο μισθό "φυσικά" (το φυσικά το βάζω σε εισαγωγικά γιατί ο Α δεν θα έπρεπε να παίρνει λιγότερα ακόμη και απο τον βοηθό του σού αλλά τέσπα πες εγώ ήμουν "ειδική" περίπτωση και τους έπαιρνε να με εκμεταλλευτούν παραπάνω, όχι ότι παίρνανε πολλά παραπάνω αλλά νομίζω κοντά στο 900άρι τους έδινε και ο Σου έπαιρνε 1200; κάτι τέτοιο μπορεί να κάνω και λάθος δεν θυμάμαι ) Οπότε θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις όσων είναι μάγειρες μιας και μπορεί να κάνω λάθος ή να αλλάξανε τα πράγματα για εσας. 1
NT1G Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Ας περιμένει κανένα μήνα που τελειώνει το master chef να πάρει κάποιον από εκεί. 1
vagos789 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Στην Ελλαδα ο κοσμος αλλα και ο τουριστας ενιοτε μπαινει στο μαγαζι να φαει στις 11 το βραδυ και θεωρειται φυσιολογικο. Αυτο δεν ξερω αν υπαρχει σε αλλο μερος του πλανητη,ισως ουτε και σε χωρες με πολυ περισσοτερο τουρισμο οπως Ιταλια και Ισπανια. Δεν μπορει να υπαρξει ωραριο φυσιολογικο οταν ειναι μια τετοια κατασταση.
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Εγώ είχα ακούσει πως δεν βρίσκουν γενικά στα τουριστικά εργαζόμενους επειδή είναι κακές οι συνθήκες και όσοι πήγαν παλιά τώρα δεν τολμούν ενώ οι νέοι είναι ενημερωμένοι από τους παλαιούς με αποτέλεσμα να πηγαίνει μόνο όποιος έχει την δουλειά απόλυτη ανάγκη. Υπό αυτές τις συνθήκες, καλά κάνουν και δεν πηγαίνουν, ας βελτιώσουν τις συνθήκες.
agnostos13 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) No money... no honey... Αν πληρώσουν αυτά που πρέπει θα βρουν κόσμο! Μάλλον μας τελείωσαν οι πιτσιρικάδες που τη βγάζουν με ψίχουλα για 12+ ώρες την ημέρα και πάνε για να ζήσουν την εμπειρία. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2022 από agnostos13
basilis_k6 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 υπαρχει τεραστιο κενο στην αγορά εργασιας σκλάβων. ευτυχως μετά απο πολλαααα χρόνια οι νέοι δεν δέχονται να δουλευουν για ψιχουλα. απλα γιατι μπορουν ειτε να φυγουν εξω είτε να πουνε οχι και να περιμένουν κατι καλύτερο. ειναι γεγονός οτι έχουμε καλύτερες θεσεις εργασίας πλεον και υπάρχει ενας σχετικός ανταγωνισμός. αρα οσοι πλήρωναν λίγα θα πρεπει να πληρωσουν περισσοτερα αν θελουν να βρουν κοσμο. 2
G.TH. Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Στις εκπομπές του Μποτρίνι πριν 10 χρόνια που δεν είχε φύγει κόσμος, μάτσο οι επιχειρηματίες που είχαν αυτοδίδακτους μάγειρες και αλλοδαπούς. Οπότε η υπογεννητικότητα δεν κολλάει σαν αιτία.
michael92 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Στην προσφορά και τη ζήτηση, οι μεταβλητές είναι δύο και όχι μία. Για κάποιο λόγο κάποιοι το αγνοούν αυτό. Το πως κατάφεραν να γίνουν επιχειρηματίες είναι ένα ερώτημα βέβαια.
moure Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δεν είναι μόνο στην εστίαση το πρόβλημα,γενικότερα υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο να βρεις προσωπικό.Το πρόβλημα υπάρχει κυρίως στην Αθήνα και στις τουριστικές περιοχές στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι αλλιώς τα πράγματα.
Dr_Pepper Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 3 λεπτά πριν, moure είπε Δεν είναι μόνο στην εστίαση το πρόβλημα,γενικότερα υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο να βρεις προσωπικό.Το πρόβλημα υπάρχει κυρίως στην Αθήνα και στις τουριστικές περιοχές στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι αλλιώς τα πράγματα. Αυτός ο σεφ ειναι στην Χαλκιδική και λέει υπάρχει πρόβλημα τώρα δεν ξέρω, εσύ δουλεύεις στην εστίαση; οι μισθοί ειναι καλοί δηλαδή;
lector Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Ο ανθρωπος (οσο σοβαρος και να δειχνει) ειτε δεν ξερει ειτε επιλεγει να αγνοησει το τι μπιστολι πεφτει στον κλαδο του και σε παραπλησιους κλαδους απο εργοδοτες, μικρους και μεγαλους. Στην περιπτωση που δεν ξερει, και μιλαει για καλα λεφτα, ισως κρινει απο τον εαυτο του και μονο, μιας που ενας επαγγελματιας που ειναι χρονια στον κλαδο ειναι λογικο να μην ανεχτει να παιρνει ψιχουλα. Στην περιπτωση που το κανει γαργαρα, φανταζομαι θα ειναι επειδη βγαζει δημοσιως τη φατσα του το ονοματεπωνυμο του και το χωρο που εργαζεται, οποτε αποφευγει να θιξει προσωπα και καταστασεις. Εγω σεφ δεν ειμαι αλλα εχω εργαστει πολλα χρονια και συνεχιζω και εργαζομαι (και) στη νυχτα, και η προσωπικη εμπειρικη μου γνωμη ειναι οτι τα περι υπογεννητικοτητας κλπ ειναι στην καλη περιπτωση αρλουμπες, στην κακη περιπτωση κοροϊδια. Ο πρωτος και κυριος λογος που δεν υπαρχουν ατομα να καλυψουν τις θεσεις ειναι η εκμεταλλευση, οι χαμηλοι μισθοι και οι κακες συνθηκες εργασιας. 2
moure Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 10 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Αυτός ο σεφ ειναι στην Χαλκιδική και λέει υπάρχει πρόβλημα τώρα δεν ξέρω, εσύ δουλεύεις στην εστίαση; οι μισθοί ειναι καλοί δηλαδή; Χαλκιδική=Tουριστική περιοχή Όχι εγώ δεν είμαι στην εστίαση αλλά στις κατασκευές.Στις κατασκευές αυτήν τη στιγμή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα,δεν υπάρχουν χέρια.
forgotten Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, moure είπε Χαλκιδική=Tουριστική περιοχή Όχι εγώ δεν είμαι στην εστίαση αλλά στις κατασκευές.Στις κατασκευές αυτήν τη στιγμή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα,δεν υπάρχουν χέρια. ισως το δεν υπαρχουν χερια αντιστοιχει στο δεν υπαρχουν μισθοι ??? τον καιρο που ημουν λυκειο τα καλοκαιρια δουλευα εργατης σε οικοδομες, τα λεφτα που επαιρνα τοτε εργατης τα δινουν σημερα σε κτιστη. Πραγματικα η καραμελα δεν υπαρχουν χερια πρεπει να εκκλειψει.... 1
filip123go Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, moure είπε Όχι εγώ δεν είμαι στην εστίαση αλλά στις κατασκευές.Στις κατασκευές αυτήν τη στιγμή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα,δεν υπάρχουν χέρια για τα λεφτα που δίνουν. There, i fix it for you. 2
Bitbit Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 δηλαδή στο βίντεο ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν χέρια λόγω υπογεννητικότητας; Δε το είδα, αρκετή βλακεία έφαγα στη μάπα σήμερα. Δε θα αντέξω κι άλλη μια δόση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα