Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Η κόρη μου (15 ετών) έχει μεγάλη έφεση στις γλώσσες και προσανατολίζεται προς τα εκεί εκπαιδευτικά. Κοιτάει κάποια σχολή φιλολογίας  είτε το τμήμα μετάφρασης στο Ιόνιο. Στη φιλολογία υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω εκπαίδευση (μεταπτυχιακό/διδακτορικό) στη γλωσσολογία. Επειδή δεν την ενδιαφέρει επαγγελματικά να διδάξει (έτσι λέει τώρα αλλά φυσικά αυτό μπορεί να αλλάξει αργότερα) αλλά να ακολουθήσει ερευνητική/ακαδημαική καριέρα, η γλωσσολογία της δίνει αυτές τις προοπτικές στην Ελλάδα ή μάλλον θα πρέπει να κοιτάμε για εξωτερικό; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, yannis27gr είπε

Καλησπέρα παιδιά,

Η κόρη μου (15 ετών) έχει μεγάλη έφεση στις γλώσσες και προσανατολίζεται προς τα εκεί εκπαιδευτικά. Κοιτάει κάποια σχολή φιλολογίας  είτε το τμήμα μετάφρασης στο Ιόνιο. Στη φιλολογία υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω εκπαίδευση (μεταπτυχιακό/διδακτορικό) στη γλωσσολογία. Επειδή δεν την ενδιαφέρει επαγγελματικά να διδάξει (έτσι λέει τώρα αλλά φυσικά αυτό μπορεί να αλλάξει αργότερα) αλλά να ακολουθήσει ερευνητική/ακαδημαική καριέρα, η γλωσσολογία της δίνει αυτές τις προοπτικές στην Ελλάδα ή μάλλον θα πρέπει να κοιτάμε για εξωτερικό; 

Η γλωσσολογία δεν έχει, καθαυτή, πολλές προοπτικές. Η υπολογιστική γλωσσολογία, ναι. Το ίδιο και η sociocultural ή anthropology γλωσσολογία  

Νομίζω όμως πως για όλα αυτά δεν πας από φιλολογία ή μεταφραστικό. 

Επεξ/σία από DrKo
  • Thanks 1
Δημοσ.

Βασικά σκέφτομαι οτι το να σπουδάσεις φιλολογία χωρίς να θέλεις να γίνεις εκπαιδευτικός δεν είναι καλή ιδέα. Γιατί το να ψάξει να απασχοληθεί στην εξαίρεση θα είναι πολύ δύσκολο. Καλύτερα να βρει κάτι που θα της αρέσει. Προσωπικά δεν ξέρω πως είναι η γλωσσολογία και η έρευνα εκεί αλλά νομίζω ούτε και αυτή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...