MatthaiosKia Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Καλησπέρα στην ομάδα... έχω μερικές απορίες άμα γνωρίζει κάποιος και μπορεί να με βοηθήσει.!! Έχω μέσα στην Binance μερικές χιλιάδες USDT, τα φορτώνω στην κάρτα της Binance (Visa Card) και πηγαίνω και τραβάω από το ATM, μέσα στην εφαρμογή λέει ότι γίνεται αγορά (PAID) και όχι withdraw... Τι γίνεται τώρα; Υπάρχει θέμα με εφορία επειδή δεν έχω δηλώσει τίποτα από αυτά... Οι λογιστές που έχουμε εδώ στην περιοχή μας δεν έχουν ιδέα... Ευχαριστώ.!!
Dr_Pepper Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, MatthaiosKia είπε Καλησπέρα στην ομάδα... έχω μερικές απορίες άμα γνωρίζει κάποιος και μπορεί να με βοηθήσει.!! Έχω μέσα στην Binance μερικές χιλιάδες USDT, τα φορτώνω στην κάρτα της Binance (Visa Card) και πηγαίνω και τραβάω από το ATM, μέσα στην εφαρμογή λέει ότι γίνεται αγορά (PAID) και όχι withdraw... Τι γίνεται τώρα; Υπάρχει θέμα με εφορία επειδή δεν έχω δηλώσει τίποτα από αυτά... Οι λογιστές που έχουμε εδώ στην περιοχή μας δεν έχουν ιδέα... Ευχαριστώ.!! Κάνεις το κορόιδο δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη και (απο ηθικής πλευράς) πληρώνεις ΦΠΑ με τις αγορές της κάρτας αν και εγώ θα σε συμβούλευα να αλλάζεις τα USDT σε ευρώ μέσα στην binance για να γλιτώσεις την διαφορά στο συνάλλαγμα. Τώρα αν τραβήξεις ποσό και το καταθέσεις σε τραπεζικό σου λογαριασμό ρώτα τον λογιστή σου για λεπτομέρειες βαριέμαι να ψάξω πάλι τον σχετικό νόμο αλλά μπαίνει στην κατηγορία των επενδύσεων χαρτοφυλακίου και έχεις 10% φορολογία. 1
MatthaiosKia Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Εγώ απλά έχω τραβήξει λεφτά και τα έχω στην άκρη, δηλαδή χέρι, πρέπει να τα φορολογήσω; Ευχαριστώ για την απάντηση σου!
Dr_Pepper Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, MatthaiosKia είπε Εγώ απλά έχω τραβήξει λεφτά και τα έχω στην άκρη, δηλαδή χέρι, πρέπει να τα φορολογήσω; Ευχαριστώ για την απάντηση σου! Ηθικά ναι. Πρακτικά όχι γιατί δεν "φαίνονται" κάπου στην εφορία όσο τα κρατάς στο "χέρι" Όταν μπουν όμως σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα σου (ή σε οποιοδήποτε όπου ο δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού φορολογείται εδώ στην ελλάδα) τότε ισχύει για τον δικαιούχο αυτό που ανέφερα πιο πάνω. 1
MatthaiosKia Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! ρώτησα εδώ επειδή έχω δει πολλά post με crypto και λέω όλο και κάποιος θα ξέρει, μην έρθει καμιά εφορία και μας χτυπήσει την πόρτα
Dr_Pepper Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, MatthaiosKia είπε Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! ρώτησα εδώ επειδή έχω δει πολλά post με crypto και λέω όλο και κάποιος θα ξέρει, μην έρθει καμιά εφορία και μας χτυπήσει την πόρτα Πρόσεξε όμως η εφορία μπορεί να σου χτυπήσει την πόρτα αν τροφοδοτείς τον λογαριασμό binance με χρήματα απο τράπεζες/κάρτες που ειναι στο όνομα σου και να σε ρωτήσει που πήγαν αυτά τα λεφτά. Για μικρά ποσά πχ κάτω απο 10000 την εβδομάδα και κάτω απο 1000 ευρώ την ημέρα δεν νομίζω να έχεις κάνα θέμα αλλά για να είσαι 100% σίγουρος ρώτα τον λογιστή σου για να στα περάσει σαν επενδύσεις. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση φορολογείσαι (αν είσαι ιδιώτης ) επι των κερδών και στο τέλος του έτους οπότε αν έχεις ζημίες (πχ λόγω ισοτιμίας όταν κάνεις την φορολογική σου δήλωση) δεν θα φορολογηθείς κάτι. 1
Narayan Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Προσωπικά ό,τι πρέπει να δικαιολογηθεί ως εισόδημα π.χ. δόσεις για το αυτοκίνητο ή το στεγαστικό το πληρώνω από την κάρτα μισθοδοσίας μου, και όλες τις υπόλοιπες αγορές (σούπερ μάρκετ, βενζίνες, ταξίδια) με τη Binance Visa, δεν έχει χρειαστεί να βγάλω μετρητά. 1
MatthaiosKia Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Όσο για τον λογιστή μου δεν έχει ιδέα για τα crypto 😂
NikosKallithea Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Η εφορεία θα σε τσιμπήσει αν δει δυσαναλογία μεταξύ των νόμιμων εσόδων σου και των εξόδων σου και αν αυτά τα εξοδα που καταγράφει δικαιολογούνται ή όχι 1
armagedwnn Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 12 λεπτά πριν, MatthaiosKia είπε Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Όσο για τον λογιστή μου δεν έχει ιδέα για τα crypto 😂 Τρία χρόνια χρησιμοποιούσα kraken, μου είπαν και εμένα για την Binance Visa, αλλά εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχω καταφέρει να βρω πως εκδίδεται. Μήπως μπορείς να βοηθήσεις; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα