Προς το περιεχόμενο

Νέο PC για programming και gaming - - 1300 με 1400 euro max - - Αγορά μέσα στο καλοκαίρι (Πιθανόν τον Ιούλιο)

s33k3rgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σας.

Οπως αναφέρει και ο τίτλος του thread ετοιμάζομαι μετά απο σχεδόν 11 χρόνια να αγοράσω καινούριο μηχάνημα Desktop. Τελευταία αγορά που είχα κάνει ήταν τον Αύγουστο του 2011. Η σύνθεση φαίνεται στην υπογραφή μου ( την κάρτα γραφικών την είχα αγοράσει προς το τέλος του 2013, πρίν είχα μία φθηνότερη Geforce ). 

Δεν σκοπεύω προς το παρόν να ασχοληθώ με αγορά οθόνης. Θα βολευτώ ακόμα με την FullHD 26αρα Samsung που έχω ( αγοράστηκε το 2009, δίνει 60 ΗΖ ). 

Συνοπτικά το PC θα χρησιμοποιηθεί για προγραμματισμό αρκετά, Gaming ( games οπως PES, Ghost Recon, Dark Souls ενδεικτικά ) καθώς και για χρήση εργαλείων office, γενικής χρήσης, browsing κτλ..

Θα ήθελα να μου προτείνετε μια όσο το δυνατόν πιο ισσοροπημένη λύση σε αυτά τα λεφτά που αναφέρω. 

Κάποιες λεπτομέρειες που ζητάω:

- 16 GB RAM

- Κάρτα γραφικών πιστεύω στα 300-400 ευρώ. Προτιμάω NVidia λόγω κακής εμπειρίας με drivers των καρτών της AMD στο παρελθόν ( Δεν ξέρω αν αυτό έχει αλλάξει τελευταία ).

- Κουτί ευρύχωρο σχετικά γιατί μπορεί να προσθέσω και κανένα σκληρό απο το παλιό PC, εφόσον χρειαστεί.

- Το νέο σύστημα να διαθέτει εναν 500άρι σκληρό M2 και έναν απλό SATA στο 1TB. Δεν ξέρω αν με παίρνει στα χρήματα να πάρω 1TB Μ2.

- Αναβαθμίσιμο σύστημα όσο γίνεται.

- Οσο το δυνατόν αθόρυβο.

- Απο περιφερειακά εκτός της οθόνης που σας είπα, έχω και ποντίκι, πληκτρολόγιο, και γενικά δεν έχω κάποια ανάγκη απο εξωτερική συσκευή.

- Ποιοτική Motherboard όπως και ποιοτικό τροφοδοτικό.

Επίσης προτιμάω η συναρμολόγηση να γίνει απο το κατάστημα.

Αυτά προς το παρόν.

Επεξ/σία από s33k3rgr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Aς κάνω τον κόπο μιας και δε βλέπω να σου απαντάει κανείς για τον προφανή λόγο

Υπάρχουν σοβαρά θέματα σε αυτά που ζητάς.

Το μεγάλο θέμα είναι οτι είναι αδύνατον να γνωρίζει κάποιος τις τιμές αλλά και τις διαθεσιμότητες της καλύτερης δυνατής και ισορροπημένης πρότασης από τώρα για μετά από δυό μήνες.

Ρεαλιστικά ακόμη και εβδομάδα με εβδομάδα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα σε στοκ αλλά και σε τιμές.

Με άλλα λόγια τα λέμε όταν είσαι έτοιμος.

Υπάρχουν πάμπολες προτάσεις κοντά στο budget σου με παραπλήσια ζητούμενα, κάνε μια "βόλτα" και δες τι περίπου αγοράζει για να έχεις μια εικόνα.

Τέλος να σου πω σαν άποψη, οτι είναι προτιμότερο να επενδύσεις τα χρήματά σου σε οτι καλύτερο και ισορροπημένο παίρνεις παρά να σκέφτεσαι το future proof. Πχ αν είναι να δώσεις 50 ευρώ παραπάνω για μια πολύ καλή μητρική, που είναι αχρείαστη για τον επεξεργαστή που θα φορέσεις, τότε ίσως χάσεις μια λίγο καλύτερη κάρτα γραφικών ή μεγαλύτερο δίσκο που θα τα έχεις πιο άμεσα "ανάγκη".

Επίσης είμαστε εν αναμονή αλλαγής socket(amd) και σε ddr5(amd-intel) πλατφόρμες οπότε πάλι είσαι χαμένος από τα αποδυτήρια. Αυτή τη στιγμή οι ddr5 είναι φωτιά σε τιμή και δε δίνουν τα αναμενόμενα.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 4

Mια σύνθεση από kavatza.gr. Ο επεξεργαστής δεν έχει ψύκτρα για αυτό σου έβαλα μια. Το  Κουτί είναι θέμα γούστου, σου έβαλα ένα ενδεικτικά βάλε όποιο σου αρέσει. 

image.png.c87e02db8dd37fdc52712f746a90eba6.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/5/2022 στις 1:26 ΜΜ, s33k3rgr είπε

Γειά σας.

Οπως αναφέρει και ο τίτλος του thread ετοιμάζομαι μετά απο σχεδόν 11 χρόνια να αγοράσω καινούριο μηχάνημα Desktop. Τελευταία αγορά που είχα κάνει ήταν τον Αύγουστο του 2011. Η σύνθεση φαίνεται στην υπογραφή μου ( την κάρτα γραφικών την είχα αγοράσει προς το τέλος του 2013, πρίν είχα μία φθηνότερη Geforce ). 

Δεν σκοπεύω προς το παρόν να ασχοληθώ με αγορά οθόνης. Θα βολευτώ ακόμα με την FullHD 26αρα Samsung που έχω ( αγοράστηκε το 2009, δίνει 60 ΗΖ ). 

Συνοπτικά το PC θα χρησιμοποιηθεί για προγραμματισμό αρκετά, Gaming ( games οπως PES, Ghost Recon, Dark Souls ενδεικτικά ) καθώς και για χρήση εργαλείων office, γενικής χρήσης, browsing κτλ..

Θα ήθελα να μου προτείνετε μια όσο το δυνατόν πιο ισσοροπημένη λύση σε αυτά τα λεφτά που αναφέρω. 

Κάποιες λεπτομέρειες που ζητάω:

- 16 GB RAM

- Κάρτα γραφικών πιστεύω στα 300-400 ευρώ. Προτιμάω NVidia λόγω κακής εμπειρίας με drivers των καρτών της AMD στο παρελθόν ( Δεν ξέρω αν αυτό έχει αλλάξει τελευταία ).

- Κουτί ευρύχωρο σχετικά γιατί μπορεί να προσθέσω και κανένα σκληρό απο το παλιό PC, εφόσον χρειαστεί.

- Το νέο σύστημα να διαθέτει εναν 500άρι σκληρό M2 και έναν απλό SATA στο 1TB. Δεν ξέρω αν με παίρνει στα χρήματα να πάρω 1TB Μ2.

- Αναβαθμίσιμο σύστημα όσο γίνεται.

- Οσο το δυνατόν αθόρυβο.

- Απο περιφερειακά εκτός της οθόνης που σας είπα, έχω και ποντίκι, πληκτρολόγιο, και γενικά δεν έχω κάποια ανάγκη απο εξωτερική συσκευή.

- Ποιοτική Motherboard όπως και ποιοτικό τροφοδοτικό.

Επίσης προτιμάω η συναρμολόγηση να γίνει απο το κατάστημα.

Αυτά προς το παρόν.

Περίμενε τότε γιατί το καλοκαίρι θα ανακοινωθούν οι zen 4 μάλλον οπότε τα Χριστούγεννα το πολύ (αν ανακοινωθούν το καλοκαίρι) θα βγουν και στο srkoutz 

Αν δεν έχουν ανακοινωθεί κάνα ξανά topic. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper

Στις 17/5/2022 στις 4:17 ΜΜ, nickol-us είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Aς κάνω τον κόπο μιας και δε βλέπω να σου απαντάει κανείς για τον προφανή λόγο

Υπάρχουν σοβαρά θέματα σε αυτά που ζητάς.

Το μεγάλο θέμα είναι οτι είναι αδύνατον να γνωρίζει κάποιος τις τιμές αλλά και τις διαθεσιμότητες της καλύτερης δυνατής και ισορροπημένης πρότασης από τώρα για μετά από δυό μήνες.

Ρεαλιστικά ακόμη και εβδομάδα με εβδομάδα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα σε στοκ αλλά και σε τιμές.

Με άλλα λόγια τα λέμε όταν είσαι έτοιμος.

Υπάρχουν πάμπολες προτάσεις κοντά στο budget σου με παραπλήσια ζητούμενα, κάνε μια "βόλτα" και δες τι περίπου αγοράζει για να έχεις μια εικόνα.

Τέλος να σου πω σαν άποψη, οτι είναι προτιμότερο να επενδύσεις τα χρήματά σου σε οτι καλύτερο και ισορροπημένο παίρνεις παρά να σκέφτεσαι το future proof. Πχ αν είναι να δώσεις 50 ευρώ παραπάνω για μια πολύ καλή μητρική, που είναι αχρείαστη για τον επεξεργαστή που θα φορέσεις, τότε ίσως χάσεις μια λίγο καλύτερη κάρτα γραφικών ή μεγαλύτερο δίσκο που θα τα έχεις πιο άμεσα "ανάγκη".

Επίσης είμαστε εν αναμονή αλλαγής socket(amd) και σε ddr5(amd-intel) πλατφόρμες οπότε πάλι είσαι χαμένος από τα αποδυτήρια. Αυτή τη στιγμή οι ddr5 είναι φωτιά σε τιμή και δε δίνουν τα αναμενόμενα.

Κάπως έτσι. Ειδικά όταν ζητάει προσφορά από ένα κατάστημα όλα μαζί...
Γενικά από αυτά που γράφει σήμερα θα ήταν 5900Χ, rtx 3060, Gigabyte B550 Aorus Elite V2 η πρόταση. αλλά τον Ιούλιο βλέπουμε.

• Like 1

• 1 μήνα μετά...
56 λεπτά πριν, s33k3rgr είπε

Είμαι έτοιμος τώρα πλέον να προχωρήσω σε αγορά και θα ήθελα την βοήθεια σας για την τελική σύνθεση.

Εσυ θα το στησεις ή το καταστημα και που βρισκεσαι , επισης μιλας και για gaming και πως δεν θες amd καρτα λογω drivers αυτο θεωρω πως ειναι το λαθος που πας να κανεις σε σχεση με το ποσό που θα διαθεσεις , μια 6600xt για παραδειγμα ειναι ανωτερη απο μια 3060 και προσωπικα εγω δεν εχω φαει καμια ταλαιπωρια ποτέ με drivers της amd , κατι εσυ εκανες λαθος στο παρελθον

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Εσυ θα το στησεις ή το καταστημα και που βρισκεσαι , επισης μιλας και για gaming και πως δεν θες amd καρτα λογω drivers αυτο θεωρω πως ειναι το λαθος που πας να κανεις σε σχεση με το ποσό που θα διαθεσεις , μια 6600xt για παραδειγμα ειναι ανωτερη απο μια 3060 και προσωπικα εγω δεν εχω φαει καμια ταλαιπωρια ποτέ με drivers της amd , κατι εσυ εκανες λαθος στο παρελθον

Το μηχάνημα θα στηθεί στο κατάστημα. 

Δεν έχω θέμα να μου προτείνεις amd κάρτα αρκεί να είναι καλή. 

Επίσης είμαι στον Βύρωνα και το προηγούμενο μου pc το είχα πάρει απο το Vision Studio (μου το στείλανε με courrier).

Επεξ/σία από s33k3rgr

https://www.skroutz.gr/s/28884016/Corsair-RMx-Series-RM650x-2021-650W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Gold.html

https://www.skroutz.gr/s/8001844/G-Skill-Ripjaws-V-32GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Desktop-F4-3200C16D-32GVK.html

https://www.skroutz.gr/s/25549852/AMD-Ryzen-5-5600X-3-7GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-AM4-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html?from=best_sellers_tag

https://www.skroutz.gr/s/25774610/Asus-ROG-Strix-B550-A-Gaming-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

https://www.skroutz.gr/s/35938410/PowerColor-Radeon-RX-6650-XT-8GB-GDDR6-Hellhound-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x8-4-0-με-HDMI-και-3-DisplayPort-AXRX-6650XT-8GBD6-3DHL-OC.html

https://www.skroutz.gr/s/26588192/Western-Digital-Black-SN850-SSD-500GB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-WDBAPY5000ANC-WRSN.html

https://www.skroutz.gr/s/11871310/Toshiba-P300-3TB-HDD-Σκληρός-Δίσκος-3-5-SATA-III-7200rpm-με-64MB-Cache-για-Desktop-HDWD130UZSVA.html

https://www.skroutz.gr/s/23142238/Be-Quiet-Pure-Rock-2-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-για-Socket-AM4-1200-115x-AM3-AM3-Ασημί.html

διαλεγεις οτι θες και κρατας , λιγο λιγοτερο με μια ματια απο 1200 βγαινουν αυτα που εβαλα , μαγαζι ειδα οτι πολλα τα εχει απ'αυτα το multicopter χωρις να ξερω αν στηνει , τωρα ριχνω μια ματια

Κουτι θα χρειαστεις?

κουτια

https://www.skroutz.gr/s/25191435/Chieftec-Hunter-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-και-RGB-Φωτισμό-Μαύρο.html

https://www.skroutz.gr/s/27533189/iBox-Chiron-ZH68-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-και-RGB-Φωτισμό-Μαύρο.html

https://www.skroutz.gr/s/28321206/Raijintek-Ponos-MS4-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html

https://www.skroutz.gr/s/28861553/Lian-Li-Lancool-205-Mesh-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html

Το κουτι σου παντως ειναι καλο αν το προσεχες και εχει και υψος cooler 170mm

• Thanks 1

Στις 11/7/2022 στις 11:32 ΠΜ, s33k3rgr είπε

Είμαι έτοιμος τώρα πλέον να προχωρήσω σε αγορά και θα ήθελα την βοήθεια σας για την τελική σύνθεση.

Περίμενε ανακοινώθηκαν οι νέοι zen  και θα πέσουν οι τιμές στις κάρτες γραφικών. 

12 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Περίμενε ανακοινώθηκαν οι νέοι zen  και θα πέσουν οι τιμές στις κάρτες γραφικών. 

Για πότε περίπου θα πάει αυτό που λές ?

2 ώρες πριν, s33k3rgr είπε

Για πότε περίπου θα πάει αυτό που λές ?

Όπως σου έγραψα τον Μάιο 

Στις 19/5/2022 στις 12:31 ΠΜ, Dr_Pepper είπε

Περίμενε τότε γιατί το καλοκαίρι θα ανακοινωθούν οι zen 4 μάλλον οπότε τα Χριστούγεννα το πολύ (αν ανακοινωθούν το καλοκαίρι) θα βγουν και στο srkoutz 

Όσο για τις κάρτες μάλλον θα πέσουν πιο νωρίς 

6 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Όπως σου έγραψα τον Μάιο 

Όσο για τις κάρτες μάλλον θα πέσουν πιο νωρίς 

Πότε βλέπεις να πέφτουν οι κάρτες ? 

Δεν νομίζω να έχω την υπομονή να περιμένω μέχρι το Μάιο.

Η αγορά θα γίνει μέσα στις επόμενες 30 μέρες.

24 λεπτά πριν, s33k3rgr είπε

Πότε βλέπεις να πέφτουν οι κάρτες ? 

Δεν νομίζω να έχω την υπομονή να περιμένω μέχρι το Μάιο.

Η αγορά θα γίνει μέσα στις επόμενες 30 μέρες.

και τις επόμενες 30 με 60 μέρες μετά να βλέπεις PC με 2 φορές τις επιδόσεις αυτού που εσύ εσταξες 3χιλιάρικα να κοστίζουν 1500 άντε το πολύ 2000... θα φας τρομερή ξενέρα νομίζω. 

3 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

και τις επόμενες 30 με 60 μέρες μετά να βλέπεις PC με 2 φορές τις επιδόσεις αυτού που εσύ εσταξες 3χιλιάρικα να κοστίζουν 1500 άντε το πολύ 2000... θα φας τρομερή ξενέρα νομίζω. 

Μεχρι 1200-1400 θα δώσω.

Θα είναι τόση μεγάλη διαφορά λές ??

Την διαφορά θα την κάνουν οι καινούριοι επεξεργαστές η οι κάρτες γραφικών??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...