nchatz Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Τον περασμένο Ιανουάριο, η Google ανακοίνωσε την κατάργηση του G Suite Legacy, των εταιρικών λογαριασμών που μέχρι σήμερα διαθέτουν αρκετές μικρομεσαίες εταιρείες εντελώς δωρεάν. Μετά από τις αντιδράσεις, η Google προχώρησε σε γενναίες εκπτώσεις για όσους επέλεγαν να αναβαθμιστούν σε κάποιο από τα συνδρομητικά πακέτα, χωρίς να χάσουν τα δεδομένα τους όμως λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι θα παρουσίαζε ένα νέο δωρεάν πακέτο αποκλειστικά για όσους στηρίζονταν μέχρι σήμερα στο G Suite Legacy. Έτσι από σήμερα, οι συγκεκριμένοι χρήστες -και μόνο- μπορούν μέσα από το admin panel τους να δηλώσουν ότι ο λογαριασμός τους είναι προσωπικός και όχι εταιρικός, προκειμένου να έχουν τα ίδια προνόμια με πριν συμπεριλαμβανομένου του δικού τους domain. Στα προνόμια περιλαμβάνεται η δωρεάν έκδοση των Gmail, Google Docs, Google Meet και Calendar χωρίς όμως πλέον να υπάρχει δυνατότητα τεχνικής υποστήριξης 24/7. Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες αν τηρούν τις προϋποθέσεις θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη μετάβασή τους στο νέο προσωπικό πακέτο μέχρι τις 27 Ιουνίου ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να μεταβούν σε κάποιο συνδρομητικό πακέτο. Σε αντίθετη περίπτωση ο λογαριασμός τους θα απενεργοποιηθεί μετά από λίγες εβδομάδες. Για όσους ψάχνουν κάποια εναλλακτική στις συνδρομητικές επιλογές του Google Workspace, έχουμε συγκεντρώσει μια σχετική λίστα εδώ. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
nzeppos Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Ναιιιιι! Θα γλυτώσουμε το migration σε άλλο πάροχο! Βέβαια και η προσφορά του -50% δεν είναι άσχημη, ειδικά αφού διπλασιάζει το χώρο: Αλλά το θέμα είναι τι γίνεται μετά τον Αύγουστο του 2023. Αν συνεχίζουν να παίζουν προσφορές, τότε μπορεί και να το σκεφτώ. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2022 από nzeppos 1
astrofos Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Αν ο λογαριασμός σου είναι προσωπικός, δεν έχεις δωρεάν ούτως ή άλλως αυτές τις υπηρεσίες; Τι γλιτώνεις; τη μετάπτωση των δεδομένων;
nzeppos Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, astrofos είπε Αν ο λογαριασμός σου είναι προσωπικός, δεν έχεις δωρεάν ούτως ή άλλως αυτές τις υπηρεσίες; Τι γλιτώνεις; τη μετάπτωση των δεδομένων; Αν καταλαβαίνω καλά την ερώτηση, δεν είναι τόσο θέμα των ίδιων των υπηρεσιών όσο της δυνατότητας να τις χρησιμοποιείς μέσω του G Suite. Δηλαδή ενός δικού σου περιβάλλοντος που έχεις τον πλήρη έλεγχο σε πολλά features και κυρίως (για εμένα) που μπορείς να συνδέσεις με δικό σου εξωτερικό domain. Για παράδειγμα μπορείς να έχεις email account τύπου [email protected] που να εξυπηρετείται μέσω gmail με όλα τα καλά που συνεπάγεται. Αυτό ήταν δωρεάν τα τελευταία 10+ χρόνια για όσους είχαν κατοχυρώσει την υπηρεσία (μιας και σταμάτησε να διατίθεται σε νέους χρήστες από το 2012 αν θυμάμαι καλά), αλλά από τον επόμενο μήνα θα έπρεπε για πρώτη φορά να αρχίσουμε να πληρώνουμε ανά μήνα και ανά χρήστη. Όσοι χρησιμοποιούσαν (δωρεάν προφανώς) το G Suite για εταιρικούς χρήστες, έστω ότι έχουν σοβαρό λόγο και προτίθενται να πληρώσουν τη νέα συνδρομή. Αλλά για όσους από εμάς το είχαμε αποκλειστικά για προσωπική χρήση, τα 5+ δολάρια ανά μήνα ανά χρήστη ήταν μάλλον πολλά. Οπότε η νέα δυνατότητα είναι εξαιρετικά καλοδεχούμενη. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2022 από nzeppos 5
DirLan Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Αυτή την καινούργια επιλογή που τη βγάζει; (αν ξέρει κάποιος αναλυτικά)
EuphangeL Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Μια χαρά, τη γλιτώσαμε την χρέωση που ντάξει θα την έδινα, δεν είναι τίποτα. Kαθαρά για τον extra χώρο και λόγω Google Photos. Διαφορετικά θα αναγκαζόμουν να κάνω migrate το domain σε iCloud+ που έτσι κι αλλιώς πληρώνω λόγω HomeKit Secure Video.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, DirLan είπε Αυτή την καινούργια επιλογή που τη βγάζει; (αν ξέρει κάποιος αναλυτικά) https://admin.google.com/?action_id=SE_SELF_TRANSITION&utm_source=helpcenter και κάνεις είσοδο με τον admin λογαριασμό του Legacy Gsuite (αν σου βγάλει το προσωπικό gmail σου απλά συνεχίζεις και επιλέγεις το κατάλληλο email στο επόμενο βήμα) Επιλέγεις το "Personal use: stay on no-cost Legacy G Suite" Επιβεβαιώνεις and that's it!
RaNd Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Επιτελούς, 3 μήνες τώρα με το zoho και δεν μ'αρεσε καθολου ... 30 λεπτά πριν, SeaLion είπε https://admin.google.com/?action_id=SE_SELF_TRANSITION&utm_source=helpcenter και κάνεις είσοδο με τον admin λογαριασμό του Legacy Gsuite (αν σου βγάλει το προσωπικό gmail σου απλά συνεχίζεις και επιλέγεις το κατάλληλο email στο επόμενο βήμα) Επιλέγεις το "Personal use: stay on no-cost Legacy G Suite" Επιβεβαιώνεις and that's it! f 2
nzeppos Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 7 λεπτά πριν, RaNd είπε Επιτελούς, 3 μήνες τώρα με το zoho και δεν μ'αρεσε καθολου ... f Ήμουν στο παρά ένα για migration στο zoho, οπότε σαν να τη γλυτώσαμε. 1
foniki_melitzana Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 31 λεπτά πριν, RaNd είπε 3 μήνες τώρα με το zoho και δεν μ'αρεσε καθολου επειδή το είχα σαν εναλλακτική, τι δε σου άρεσε; Έτσι για να έχουμε και μια εικόνα
RaNd Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 10 λεπτά πριν, foniki_melitzana είπε επειδή το είχα σαν εναλλακτική, τι δε σου άρεσε; Έτσι για να έχουμε και μια εικόνα Μέτριο προς κακό spam filtering, δεν μ'αρεσε το web interface γενικα, δεν εχει POP/IMAP access, forwading κλπ παρα μονο με πληρωμη. Σε μερικά emails ειχε θεμα με το greek encoding στο subject. Κακό δεν είναι αλλά με τόσα χρόνια σε g-suite εχω καλομάθει, και μου φάνηκε "λιγο". Θα προτιμούσα να στήσω ενα Zimbra, αλλά δεν έχω χρόνο για να συντήρω και self-hosted mail services ... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 19 λεπτά πριν, RaNd είπε Θα προτιμούσα να στήσω ενα Zimbra, αλλά δεν έχω χρόνο για να συντήρω και self-hosted mail services ... Self hosted mail μόνο αν έχεις φετίχ με τον... πόνο. Για τζάμπα (μόνο web πλέον) ή και στο πρώτο επίπεδο του 0,90€ τον μήνα δεν παίζει καλύτερο από το Zoho νομίζω. Εδώ και χρόνια τους στέλνω όλους εκεί και δεν έχω ξανασχοληθεί με τα email τους! Μετά πας σε πολύ ακριβότερα. Ακούω κι άλλες προτάσεις αν έχει κάποιος. Και το spam filter του gmail πλέον δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο, τον τελευταίο χρόνο περνάνε αρκετά και φτάνουν στο inbox. Χτεσινό παράδειγμα: για να μην πω για τα τακτικά εντελώς cryptic μηνύματα σε κυριλλικά που κι αυτά φτάνουν στο inbox.
aypnia Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, astrofos είπε Αν ο λογαριασμός σου είναι προσωπικός, δεν έχεις δωρεάν ούτως ή άλλως αυτές τις υπηρεσίες; Τι γλιτώνεις; τη μετάπτωση των δεδομένων; O nzeppos ήταν λεπτομερής και σωστός σε όσα απάντησε. Να προσθέσω και κάτι άλλο. Οι όροι χρήσης είναι διαφορετικοί αν ο λογαριασμός είναι προσωπικός. Πχ στη συλλογή δεδομένων και τη χρήση τους για διαφημιστικούς σκοπούς. Στους εταιρικούς λογαριασμούς υπάρχει στους όρους χρήσης η μη συλλογή δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2022 από aypnia
ktf Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 4 ώρες πριν, RaNd είπε Μέτριο προς κακό spam filtering, δεν μ'αρεσε το web interface γενικα, δεν εχει POP/IMAP access, forwading κλπ παρα μονο με πληρωμη. Σε μερικά emails ειχε θεμα με το greek encoding στο subject. Κακό δεν είναι αλλά με τόσα χρόνια σε g-suite εχω καλομάθει, και μου φάνηκε "λιγο". Θα προτιμούσα να στήσω ενα Zimbra, αλλά δεν έχω χρόνο για να συντήρω και self-hosted mail services ... Δεν ξέρω αν είμαι grandfathered in εν αγνοία μου αλλά έχω POP/IMAP access κανονικά
transparent Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 3 ώρες πριν, ktf είπε Δεν ξέρω αν είμαι grandfathered in εν αγνοία μου αλλά έχω POP/IMAP access κανονικά Ναι, παλιότερα το είχε δωρεάν το Zoho. Το χρεώνει εδώ και μερικά χρόνια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα