Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Google ανακοίνωσε την κατάργηση του G Suite Legacy, των εταιρικών λογαριασμών που μέχρι σήμερα διαθέτουν αρκετές μικρομεσαίες εταιρείες εντελώς δωρεάν. 

Μετά από τις αντιδράσεις, η Google προχώρησε σε γενναίες εκπτώσεις για όσους επέλεγαν να αναβαθμιστούν σε κάποιο από τα συνδρομητικά πακέτα, χωρίς να χάσουν τα δεδομένα τους όμως λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι θα παρουσίαζε ένα νέο δωρεάν πακέτο αποκλειστικά για όσους στηρίζονταν μέχρι σήμερα στο G Suite Legacy. Έτσι από σήμερα, οι συγκεκριμένοι χρήστες -και μόνο- μπορούν μέσα από το admin panel τους να δηλώσουν ότι ο λογαριασμός τους είναι προσωπικός και όχι εταιρικός, προκειμένου να έχουν τα ίδια προνόμια με πριν συμπεριλαμβανομένου του δικού τους domain. Στα προνόμια περιλαμβάνεται η δωρεάν έκδοση των Gmail, Google Docs, Google Meet και Calendar χωρίς όμως πλέον να υπάρχει δυνατότητα τεχνικής υποστήριξης 24/7.

m8b1ievszvz81.webp.08b1ed5a4753326e1a9a355824654ab0.webp

Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες αν τηρούν τις προϋποθέσεις θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη μετάβασή τους στο νέο προσωπικό πακέτο μέχρι τις 27 Ιουνίου ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να μεταβούν σε κάποιο συνδρομητικό πακέτο. Σε αντίθετη περίπτωση ο λογαριασμός τους θα απενεργοποιηθεί μετά από λίγες εβδομάδες.

Για όσους ψάχνουν κάποια εναλλακτική στις συνδρομητικές επιλογές του Google Workspace, έχουμε συγκεντρώσει μια σχετική λίστα εδώ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναιιιιι! Θα γλυτώσουμε το migration σε άλλο πάροχο!

Βέβαια και η προσφορά του -50% δεν είναι άσχημη, ειδικά αφού διπλασιάζει το χώρο:

image.png.2d7d331802c755383448bd00e4739424.png

Αλλά το θέμα είναι τι γίνεται μετά τον Αύγουστο του 2023. Αν συνεχίζουν να παίζουν προσφορές, τότε μπορεί και να το σκεφτώ.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1
Δημοσ.

Αν ο λογαριασμός σου είναι προσωπικός, δεν έχεις δωρεάν ούτως ή άλλως αυτές τις υπηρεσίες; Τι γλιτώνεις; τη μετάπτωση των δεδομένων;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, astrofos είπε

Αν ο λογαριασμός σου είναι προσωπικός, δεν έχεις δωρεάν ούτως ή άλλως αυτές τις υπηρεσίες; Τι γλιτώνεις; τη μετάπτωση των δεδομένων;

Αν καταλαβαίνω καλά την ερώτηση, δεν είναι τόσο θέμα των ίδιων των υπηρεσιών όσο της δυνατότητας να τις χρησιμοποιείς μέσω του G Suite. Δηλαδή ενός δικού σου περιβάλλοντος που έχεις τον πλήρη έλεγχο σε πολλά features και κυρίως (για εμένα) που μπορείς να συνδέσεις με δικό σου εξωτερικό domain. Για παράδειγμα μπορείς να έχεις email account τύπου [email protected] που να εξυπηρετείται μέσω gmail με όλα τα καλά που συνεπάγεται. Αυτό ήταν δωρεάν τα τελευταία 10+ χρόνια για όσους είχαν κατοχυρώσει την υπηρεσία (μιας και σταμάτησε να διατίθεται σε νέους χρήστες από το 2012 αν θυμάμαι καλά), αλλά από τον επόμενο μήνα θα έπρεπε για πρώτη φορά να αρχίσουμε να πληρώνουμε ανά μήνα και ανά χρήστη.

Όσοι χρησιμοποιούσαν (δωρεάν προφανώς) το G Suite για εταιρικούς χρήστες, έστω ότι έχουν σοβαρό λόγο και προτίθενται να πληρώσουν τη νέα συνδρομή. Αλλά για όσους από εμάς το είχαμε αποκλειστικά για προσωπική χρήση, τα 5+ δολάρια ανά μήνα ανά χρήστη ήταν μάλλον πολλά. Οπότε η νέα δυνατότητα είναι εξαιρετικά καλοδεχούμενη.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 5
Δημοσ.

Μια χαρά, τη γλιτώσαμε την χρέωση που ντάξει θα την έδινα, δεν είναι τίποτα. Kαθαρά για τον extra χώρο και λόγω Google Photos.

Διαφορετικά θα αναγκαζόμουν να κάνω migrate το domain σε iCloud+ που έτσι κι αλλιώς πληρώνω λόγω HomeKit Secure Video.

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DirLan είπε

Αυτή την καινούργια επιλογή που τη βγάζει; (αν ξέρει κάποιος αναλυτικά)

https://admin.google.com/?action_id=SE_SELF_TRANSITION&utm_source=helpcenter

και κάνεις είσοδο με τον admin λογαριασμό του Legacy Gsuite (αν σου βγάλει το προσωπικό gmail σου απλά συνεχίζεις και επιλέγεις το κατάλληλο email στο επόμενο βήμα)

Επιλέγεις το "Personal use: stay on no-cost Legacy G Suite" 

Επιβεβαιώνεις and that's it!

Δημοσ.

Επιτελούς, 3 μήνες τώρα  με το zoho και δεν μ'αρεσε καθολου ...

30 λεπτά πριν, SeaLion είπε

https://admin.google.com/?action_id=SE_SELF_TRANSITION&utm_source=helpcenter

και κάνεις είσοδο με τον admin λογαριασμό του Legacy Gsuite (αν σου βγάλει το προσωπικό gmail σου απλά συνεχίζεις και επιλέγεις το κατάλληλο email στο επόμενο βήμα)

Επιλέγεις το "Personal use: stay on no-cost Legacy G Suite" 

Επιβεβαιώνεις and that's it!

image.png.a3139c0f3e086c7ec16df635b64bb349.pngf

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, RaNd είπε

Επιτελούς, 3 μήνες τώρα  με το zoho και δεν μ'αρεσε καθολου ...

image.png.a3139c0f3e086c7ec16df635b64bb349.pngf

Ήμουν στο παρά ένα για migration στο zoho, οπότε σαν να τη γλυτώσαμε. 

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, RaNd είπε

3 μήνες τώρα  με το zoho και δεν μ'αρεσε καθολου

επειδή το είχα σαν εναλλακτική, τι δε σου άρεσε; Έτσι για να έχουμε και μια εικόνα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, foniki_melitzana είπε

επειδή το είχα σαν εναλλακτική, τι δε σου άρεσε; Έτσι για να έχουμε και μια εικόνα

Μέτριο προς κακό spam filtering, δεν μ'αρεσε το web interface γενικα, δεν εχει POP/IMAP access, forwading κλπ  παρα μονο  με πληρωμη.

Σε μερικά emails ειχε θεμα με το greek encoding στο subject.

Κακό δεν είναι αλλά με τόσα χρόνια σε g-suite εχω καλομάθει, και μου φάνηκε "λιγο".

Θα προτιμούσα να στήσω ενα Zimbra, αλλά δεν έχω χρόνο για να συντήρω και self-hosted mail services ...

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, RaNd είπε

Θα προτιμούσα να στήσω ενα Zimbra, αλλά δεν έχω χρόνο για να συντήρω και self-hosted mail services ...

Self hosted mail μόνο αν έχεις φετίχ με τον... πόνο.

Για τζάμπα (μόνο web πλέον) ή και στο πρώτο επίπεδο του 0,90€ τον μήνα δεν παίζει καλύτερο από το Zoho νομίζω. Εδώ και χρόνια τους στέλνω όλους εκεί και δεν έχω ξανασχοληθεί με τα email τους! Μετά πας σε πολύ ακριβότερα. Ακούω κι άλλες προτάσεις αν έχει κάποιος.

Και το spam filter του gmail πλέον δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο, τον τελευταίο χρόνο περνάνε αρκετά και φτάνουν στο inbox. Χτεσινό παράδειγμα:

image.png.38eaed0f52994eb5ea7c26615cd7453a.png

για να μην πω για τα τακτικά εντελώς cryptic μηνύματα σε κυριλλικά που κι αυτά φτάνουν στο inbox.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, astrofos είπε

O nzeppos ήταν λεπτομερής και σωστός σε όσα απάντησε.

Να προσθέσω και κάτι άλλο. Οι όροι χρήσης είναι διαφορετικοί αν ο λογαριασμός είναι προσωπικός.

Πχ στη συλλογή δεδομένων και τη χρήση τους για διαφημιστικούς σκοπούς.

Στους εταιρικούς λογαριασμούς υπάρχει στους όρους χρήσης η μη συλλογή δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς.

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ.
4 ώρες πριν, RaNd είπε

Μέτριο προς κακό spam filtering, δεν μ'αρεσε το web interface γενικα, δεν εχει POP/IMAP access, forwading κλπ  παρα μονο  με πληρωμη.

Σε μερικά emails ειχε θεμα με το greek encoding στο subject.

Κακό δεν είναι αλλά με τόσα χρόνια σε g-suite εχω καλομάθει, και μου φάνηκε "λιγο".

Δεν ξέρω αν είμαι grandfathered in εν αγνοία μου αλλά έχω POP/IMAP access κανονικά

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ktf είπε

Δεν ξέρω αν είμαι grandfathered in εν αγνοία μου αλλά έχω POP/IMAP access κανονικά

Ναι, παλιότερα το είχε δωρεάν το Zoho. Το χρεώνει εδώ και μερικά χρόνια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...