Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στην ομάδα. Ενδιαφέρομαι να κάνω μια σχεδόν πληρη αναβάθμιση. Τι προτείνετε σε αυτα τα χρήματα?

Το pc το θέλω για γενική χρήση και όσο προλαβαίνω(3 παδιά-τρέχω και δεν φτάνω) για gaming σε 1080p και 1440p. δεν με ενδιαφέρει πάνω από 60fps σε 1440p απλα έχω μια  AOC Q27G2U και είναι κρίμα να μην την αξιοποιήσω.  κουτί - τροφοδοτικό -m.2 και σκληρούς έχω. Το τροφοδοτικό είναι corsair bronze 550w.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, antonypas7 είπε

Καλημέρα στην ομάδα. Ενδιαφέρομαι να κάνω μια σχεδόν πληρη αναβάθμιση. Τι προτείνετε σε αυτα τα χρήματα?

Το pc το θέλω για γενική χρήση και όσο προλαβαίνω(3 παδιά-τρέχω και δεν φτάνω) για gaming σε 1080p και 1440p. δεν με ενδιαφέρει πάνω από 60fps σε 1440p απλα έχω μια  AOC Q27G2U και είναι κρίμα να μην την αξιοποιήσω.  κουτί - τροφοδοτικό -m.2 και σκληρούς έχω. Το τροφοδοτικό είναι corsair bronze 550w.

Άρα θες CPU μητρική και RAM μόνο σωστά; 

παρ' όλα αυτά δυστυχώς με τις σημερινές τιμές δεν είναι αρκετά τα χρήματα.

6600 ΧΤ στα 500 το πολύ  (δεν θα συμβούλευα κάτι μικρότερο γιατί θα κερδίσεις σε καλύτερη CPU/mob/ram αλλά θα ζορίζεται στα 1440p ειδικά στο μέλλον και σήμερα ακόμη ειδικά δεδομένου ότι δεν περισσεύουν χρήματα για τα υπόλοιπα θα είσαι οριακά εκτός αν πέσεις στα settings και δεν τα έχεις όλα very high/ultra ) 

Τώρα μας μένουν 4 εκατοστάρικα. 

Intel Core i5-12600 230 ευρώ 

https://www.skroutz.gr/s/33526615/Gigabyte-B660M-DS3H-DDR4-rev-1-x-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1700-Socket.html 110 ευρώ

https://www.skroutz.gr/s/15260737/G-Skill-Trident-Z-RGB-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3600MHz-για-Desktop-F4-3600C18D-16GTZRX.html 95 ευρώ (καλά εδώ μπορείς να κόψεις λίγο και να πάρεις κάνα πιο απλό σετ αλλά επειδή μνήμες θα έχεις για καιρό και σε περίπτωση επέκτασης άλλων 2 μνημών στο μέλλον καλύτερα να έχεις ήδη γρήγορες για να μπορείς να βάλεις εξίσου γρήγορες και μεγάλες σε καλύτερη τιμή) 

Είναι 35 ευρώ παραπάνω (σε περίπτωση που πάρεις 500 ευρώ κάρτα βρίσκεις όμως 6600xt και στα 470 οπότε πάμε μόνο 5 ευρώ πιο πάνω και σε κάθε περίπτωση μπορείς να πάρεις μικρότερες/αργότερες μνήμες και να γλιτώσεις απο εκει αλλά δεν το συνιστώ. ) 

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση στο Θέμα. Και εγώ κάτι τέτοιο σκεφτόμουν. Μήπως καλύτερα να έβαζα λίγο καλύτερο board και τον 12400f? Δεν ξέρω είδα πολύ καλά benchmarks. Τελικά πέζουν σημαντικό ρόλο τα vrms και τα διάφορα καλούδια σε ένα board? ή πουλάνε φουμαρα για μεταξωτές κορδέλες; Τα β660 παρά είναι ακριβά γενικά.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, antonypas7 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση στο Θέμα. Και εγώ κάτι τέτοιο σκεφτόμουν. Μήπως καλύτερα να έβαζα λίγο καλύτερο board και τον 12400f? Δεν ξέρω είδα πολύ καλά benchmarks. Τελικά πέζουν σημαντικό ρόλο τα vrms και τα διάφορα καλούδια σε ένα board? ή πουλάνε φουμαρα για μεταξωτές κορδέλες; Τα β660 παρά είναι ακριβά γενικά.

Δεν θα δεις διαφορά στα παιχνίδια λόγω του board δεν σου έβαλα το πιο φθηνό απλά και μόνο για να έχεις μια α συνδεσιμότητα και για να έχεις άλλα 2 slots ram για μελλοντική αναβάθμιση.

Όσο για τον F σημαίνει χωρίς ενσωματωμένα γραφικά δεν νομίζω να αξίζει μιας και είναι μερικά δεκάρικα η διαφορά και καλό ειναι να έχεις και ενσωματωμένα πχ για την περίπτωση που πάθει κάτι η κάρτα γραφικών η αποφασίσεις να την πουλήσεις στο μέλλον να έχεις κάτι να δίνει σήμα στην οθόνη μέχρι να σου έρθει η καινούργια που θα παραγγείλεις κτλ. 

Τα VRM κτλ παίζουν ρόλο γενικά αλλά ειδικά σε εσένα δεν παίζουν γιατί δεν γίνεται να κάνεις OC με τους μικρούς intel  (γίνεται υπο περιπτώσεις αλλά θες πολύ πιο ακριβή μητρική) 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλό θα ήταν να μας πεις τι κουτί έχεις (για παν ενδεχόμενο)

Κατά βάση συμφωνώ με dr_pepper ωστόσο έχω αντίθετη άποψη σε μερικά πράγματα και απλά θα τα αναφέρω μήπως δώσω μια δεύτερη οπτική.

Συμφωνώ απόλυτα με την επιλογή της κάρτας, 6600xt η πιο ιδανική βάσει budget

Διαφωνώ με την επιλογή του cpu, θεωρώ οτι η ελάχιστη διαφορά που μπορεί να έχει ο 12400 από τον 12600, θα εξανεμιστεί σε 2k ανάλυση. Τώρα τα ενσωματωμένα δεν είναι καθόλου κακό να τα έχεις αλλά όταν μιλάμε για περιορισμένα budget πρέπει να ζυγίσεις καλά τις επιλογές σου.

Θα σου πρότεινα να σκεφτείς επίσης το combo του 5600-5600x μαζί με μία καλή b550 (mpg gaming plus), θα σου βγει στα περίπου ίδια λεφτά και θα πάρεις πολύ καλύτερη μητρική.

Διαφωνώ επίσης με την επιλογή των μνημών. Θα είχε νόημα να σπαταλήσεις χρήματα (κοντά στα 90 βλέπω) αν μιλούσαμε για μνήμες cl16. Στις συγκεκριμένες πληρώνεις το rgb. Γνώμη μου, καλύτερα να βάλεις 3200/c16 και να χώσεις στο budget μία ψυκτρούλα aftermarket που θα σε κρατάει σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Τέλος, δεν αναφέρεις πολλά για το τροφοδοτικό. Αν είναι παλιό ή μέτριας ποιότητας, θα σου συνιστούσα(ακόμη κι αν ξέφευγες ελάχιστα από το budget), να πάρεις ένα καινούργιο 550w gold, "ασφαλίζοντας" κατά κάποιον τρόπο την "επένδυσή" σου

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Διαφωνώ επίσης με την επιλογή των μνημών. Θα είχε νόημα να σπαταλήσεις χρήματα (κοντά στα 90 βλέπω) αν μιλούσαμε για μνήμες cl16. Στις συγκεκριμένες πληρώνεις το rgb. Γνώμη μου, καλύτερα να βάλεις 3200/c16 και να χώσεις στο budget μία ψυκτρούλα aftermarket που θα σε κρατάει σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Στις μνήμες είπαμε μπορεί να κόψει απο εκει και πέρα ναι είναι cl18 αλλά το latency είναι ίδιο με το να έπαιρνε 3200 cl 16 απο εκει και πέρα σε αρκετά παιχνίδια παίζει περισσότερο ρόλο η συχνότητα παρά το συνολικό latency (όσο φυσικά αν ειναι σε λογικά πλαίσια και απο την στιγμή που ειναι το ίδιο συγκριτικά με 3200 cl16 το θεωρώ λογικό πλαίσιο) 

Σκοπός της επιλογής (καθώς και του επεξεργαστή) ειναι να αυξήσει όσο τον δυνατόν περισσότερο τα FPS μιας και οκ θα παίζει τώρα 1440p αλλά επειδή είναι "σχετικά" ειναι οριακά τι θα γίνει σε 1 χρόνο απο τώρα όποτε όσο μπορώ να σπρώξω τελικά FPS το κάνω γιαυτό και δεν πήγα σε ryzen 

Και για αυτό ο 12600 400Mhz διαφορά στο boost και 800mhz στο base σε σχέση με τον 12400 θα κάνουν διαφορά τόσο στα lows όσο και στο max FPS 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, antonypas7 είπε

δεν με ενδιαφέρει πάνω από 60fps σε 1440p απλα έχω μια  AOC Q27G2U και είναι κρίμα να μην την αξιοποιήσω

Άρα η 6600ΧΤ δε φτάνει για πολλά πολλά.

3060Ti περίπου μονόδρομος, έχει το DLSS και αποδίδει καλύτερα σε FSR 2.0. Σήμερα, είδα, έπαιζαν πολλές στο Amazon κάτω από 600€. Και από Ελλάδα το ίδιο.

Άλλη επιλογή η 6700ΧΤ, η οποία μπορεί να είναι και μπροστά από την 3060Τι σε 1080p αλλά σε QHD και πάνω οι Nvidia ανεβαίνουν.

Είχε στην αμαζόνα κάτω από 600€ σήμερα.

Οπότε μένουν 300€ που προφανώς δε φτάνουν.

Είτε θα πάρεις Intel με καλύτερη CPU αλλά χάλια μητρική (όπως τα παραπάνω του φίλου), είτε θα πας στον χειρότερο AMD 5600 με καλούτσικη μητρική που θα μπορεί αργότερα να σηκώσει κάνα 5800Χ3D ή 5900Χ μεταχ.

Όπως και να έχει θέλεις +100-150€ για να έχεις αξιοπρεπές μηχάνημα.

Επεξ/σία από kkatzos
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για το ενδιαφέρον. Θα δούμε ίσως να ανέβω και λίγο budget. Μπορεί να φτάσω και τα 1100. Οπότε πιστεύω ότι κάτι καλώ θα κάνω. Το κουτί που έχω είναι αυτό Corsair Carbide Spec-01 Red. Δεν είναι και άσχημη ιδέα ο 5600 με ένα board b550. Έχω βρει και στο forum 3060ti στα 500. Και η Rx 6700xt σίγουρα δεν με χαλάει. Απλά είδα ότι ο 12400 είναι πολύ value for money. Το μόνο καλό είναι ότι τα board είναι πανάκριβα b660 και z690. 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Άρα η 6600ΧΤ δε φτάνει για πολλά πολλά.

Όχι εντάξει καλή είναι απλά δεν είναι κάτι που κρατήσει καιρό ειναι ακριβή απλά επειδή ειναι έτσι οι τιμές στους καιρούς που ζούμε 

Δεν μιλάμε για χρέπι δηλαδή απλά για κάτι που θα κρατήσει περισσότερο καιρό πχ μια 3060 ti ή 3080/6750 πάμε αρκετά παραπάνω κασέρι. 

4 λεπτά πριν, antonypas7 είπε

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για το ενδιαφέρον. Θα δούμε ίσως να ανέβω και λίγο budget. Μπορεί να φτάσω και τα 1100. Οπότε πιστεύω ότι κάτι καλώ θα κάνω. Το κουτί που έχω είναι αυτό Corsair Carbide Spec-01 Red. Δεν είναι και άσχημη ιδέα ο 5600 με ένα board b550. Έχω βρει και στο forum 3060ti στα 500. Και η Rx 6700xt σίγουρα δεν με χαλάει. Απλά είδα ότι ο 12400 είναι πολύ value for money. Το μόνο καλό είναι ότι τα board είναι πανάκριβα b660 και z690. 

Κοίτα αν αλλάξει το budget αλλάζει και η κατάσταση αυτό που σου πρότεινα εγώ ειναι best bang for the buck για τα 900 ευρώ αποκλειστικά με γνώμονα τα περισσότερα FPS σε παιχνίδια. 

Τέλος αν σε ενδιαφέρουν μεταχειρισμένα πάλι αλλάζει λίγο το σκηνικό 

Δημοσ.

Μία 6600 ΧΤ είναι υπεραρκετή. Παίζουν και κάτω από 450 ευρώ
Μετά με ryzen 5600 - b550m pro-vdh κάτω από 300 ευρώ + ram 2x8 ~ 3200 (60 ευρώ) είσαι οκ.

Intel σαν επιλογή, αν θες να γλιτώσεις χρήματα, υπάρχει ο 12100f με Gigabyte H610M H DDR4, και τα δύο μαζί λιγότερο από 200 ευρώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...