Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ts

Ας δεχτούμε ότι ζούμε στην ονειροχώρα όπου όλα είναι ιδανικά, οι άνθρωποι τίμιοι, οι φιλίες πραγματικές και διάφορα άλλα τέτοια χαριτωμένα και...ρεαλιστικά (βέβαια σε αυτή την ιδανική κοινωνία θα σε είχαν αποβάλει ως μίασμα, αφού σκέφτεσαι μαμουνιές για να ωφεληθεί κάποιος με πλάγιο τρόπο ;))

Λοιπόν σε αυτή την τέλεια κοινωνία ο εργοδότης και φίλος σου δεν θα σου κάνει τίποτα περίεργο και όλα θα είναι οκ. Μόνο που...έχει επιχείρηση. Και αυτές "καμιά" φορά δημιουργούν χρέη, με δεσμεύσεις, κατασχέσεις και τα συναφή. Σίγουρα η όποια τράπεζα, εφορία, κλπ θα αναγνωρίσει από την όποια χαρτούρα έχετε σκεφτεί ότι το συγκεκριμένο όχημα σου ανήκει και άρα θα προχωρήσει με τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία :P

ΥΓ Ζητώ συγνώμη για τον πιθανά ειρωνικό τόνο αλλά το έκανα σαν ταρακούνημα στο σκεπτικό σου. Ελπίζω να έπιασες το νόημα.

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

μάγκες καταλαβαίνετε φαντάζομαι ότι πρόκειται για κλασική περίπτωση τρολλαρίσματος όπου χρήστης γράφεται στο insomnia και το πρώτο του ποστ είναι μαλακία.

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Bitbit είπε

μάγκες καταλαβαίνετε φαντάζομαι ότι πρόκειται για κλασική περίπτωση τρολλαρίσματος όπου χρήστης γράφεται στο insomnia και το πρώτο του ποστ είναι μαλακία.

Προφανώς. Αλλά μια που έκανε τον κόπο να μπει στη διαδικασία της εγγραφής, να σκεφτεί ιστορία (ακόμα και εκτός...Παρασκευής) και να γράψει σωστά με τόνους, κόμματα (ακόμα και διαλυτικά με τόνο :P) και ωραία εικόνα κειμένου, είπα από την πλευρά μου να του δώσω κάτι πίσω κι εγώ :P

ΥΓ "Καρφώθηκε" λίγο μιλώντας γι' αυτόν που τον "ταϊζει" αλλά τι να κάνουμε. Τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, noobwars1 είπε

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους, 
Είμαι σε αναζήτηση αυτοκινήτου και σχεδόν έχω καταλήξει στο Tesla M3.
Το θέμα είναι ότι εργάζομαι σε μικρή εταιρεία με καλές σχέσεις με τον εργοδότη και θα μπορούσα να βάλω το αυτοκίνητο στην εταιρεία με όφελος αυτής πάνω από 10,000 ΦΠΑ + αποσβέσεις, αφού θα τα δώσω που θα τα δώσω στο κράτος, ας ωφεληθεί αυτός που με ταΐζει. 
Το ερώτημα είναι αν υπάρχει τρόπος να διασφαλίσω κάπως την κατοχή το αυτοκινήτου, εκτός από ιδιωτικό συμφωνητικό, γιατί ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να γίνει σε 2-3-4 χρόνια. 
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Κάνε leasing...

Ιδιωτικό συμφωνητικό το μόνο που βλέπω να έχει κάποια βάση είναι να υπογράψετε οτι θα έχεις την αποκλειστική του χρήση ως υπάλληλος της εταιρείας για Χ χρόνια και μετά το αποκλειστικό δικαίωμα αγοράς του με ένα Υ ποσό διαφορετικά θα σε αποζημιώσει με το ποσό που δαπανήθηκε (ως ρήτρα).

Φυσικά (αν δεν του το κατάσχουν στο μεσοδιάστημα) αρχίσει να κάνει νερά κανείς δεν μπορεί να σου πει 100% οτι δεν πρόκειται να ζημιωθείς αν τρέχεις στα δικαστήρια.

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Bitbit είπε

Εγγραφη πριν απο 17 ωρες, δημιουργια θεματος πριν απο 17 ωρες, τελευταια επισκεψη πριν απο 17 ωρες.

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, noobwars1 είπε

και θα μπορούσα να βάλω το αυτοκίνητο στην εταιρεία με όφελος αυτής πάνω από 10,000 ΦΠΑ + αποσβέσεις

ας ωφεληθεί αυτός που με ταΐζει. 

Μπραβο πασακα μου, μπραβο αετοπουλο εξαπτεριγο!

Έτσι θα πρέπει να σκέπτονται όλοι!

Δέχεσαι να έλθεις στην εταιρία μου, μεταγραφή με ακόμα λιγότερα χρήματα ώστε να μην έχεις το άγχος που να τα σπαταλησεις.

ααα, χρειαζόμαστε και 2 φορτηγά scania καινούργια μαζί με την καρότσα. Οπότε θα χαρούμε να μας τα αγοράσεις.😁

The-Smart-Aleck-10-300x188.jpg

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Burgos είπε

Ρώτα πρώτα έναν λογιστή για τα βασικά. Δεν εκπίπτει ο ΦΠΑ στα ΙΧ άρα δεν θα έχει όφελος 10.000+

Δεν κοστίζει 40.000 προ φόρων άρα δεν θα έχει τις εκπτώσεις δαπανών για ηλεκτρικό

Θα γίνεται μια μικρή απόσβεση10-15% το χρόνο και όταν πουληθεί το αυτοκίνητο θα πρέπει να πληρωθεί και η υπεραξία.

Με λίγα λόγια η εταιρεία δεν κερδίζει τίποτα ουσιαστικό, εσύ δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα γιατί απλά θα οδηγείς ένα αυτοκίνητο που έχεις πληρώσει, δεν σου ανήκει, δεν μπορεί να διασφαλιστεί η κυριότητα και θα πρέπει να ξαναπληρώσεις αν θελήσεις να το πάρεις στο όνομα σου

Λίγη λογική επιτέλους... κανένας δεν εχει πραγματικό κέρδος..  εκτός και αν έχεις "βρει" κάπου 60.000 θες να τα "δικαιολογησεις" και το εισόδημα σου δεν σε αφήνει οπότε τα δίνεις στον εργοδότη αγοράζει το αμαξι σου  του κανεις κανένα δωράκι και όλοι είναι καλά!

6 ώρες πριν, haris_216 είπε

@ts

Ας δεχτούμε ότι ζούμε στην ονειροχώρα όπου όλα είναι ιδανικά, οι άνθρωποι τίμιοι, οι φιλίες πραγματικές και διάφορα άλλα τέτοια χαριτωμένα και...ρεαλιστικά (βέβαια σε αυτή την ιδανική κοινωνία θα σε είχαν αποβάλει ως μίασμα, αφού σκέφτεσαι μαμουνιές για να ωφεληθεί κάποιος με πλάγιο τρόπο ;))

Λοιπόν σε αυτή την τέλεια κοινωνία ο εργοδότης και φίλος σου δεν θα σου κάνει τίποτα περίεργο και όλα θα είναι οκ. Μόνο που...έχει επιχείρηση. Και αυτές "καμιά" φορά δημιουργούν χρέη, με δεσμεύσεις, κατασχέσεις και τα συναφή. Σίγουρα η όποια τράπεζα, εφορία, κλπ θα αναγνωρίσει από την όποια χαρτούρα έχετε σκεφτεί ότι το συγκεκριμένο όχημα σου ανήκει και άρα θα προχωρήσει με τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία :P

ΥΓ Ζητώ συγνώμη για τον πιθανά ειρωνικό τόνο αλλά το έκανα σαν ταρακούνημα στο σκεπτικό σου. Ελπίζω να έπιασες το νόημα.

Ρε φίλε σε όνειροχωρα ζούμε που βρήκες τα χρέη κατασχέσεις κλπ? Ούτε ένα όνειρο δεν μπορούμε να κάνουμε και εκεί χρέη!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, paylidis είπε

Οντως και ιδρυσαν και φιλικες εταιρείες και βαζουν τους υπαλληλους τους να αγορασουν αυτοκινητα στο ονομα της εταιρείας...

Μας το έχει προτείνει πρώην εργοδότης, σε meeting με όλους παρόντες, χωρίς το παραμικρό ίχνος ειρωνείας. Λίγο αργότερα από αυτό σηκώθηκα και έφυγα, μαζί μου και άλλα άτομα.

Για το 1% πιθανότητα να μην είναι troll το θέμα ένα θα πω, αν δεν υπήρχαν θύματα δεν θα υπήρχαν και λαμόγια. Ο νοών νοείτω...

Επεξ/σία από GamingMaster424
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GamingMaster424 είπε

Μας το έχει προτείνει πρώην εργοδότης, σε meeting με όλους παρόντες, χωρίς το παραμικρό ίχνος ειρωνίας. Λίγο αργότερα από αυτό σηκώθηκα και έφυγα, μαζί μου και άλλα άτομα.

Και δεν ντράπηκε?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ducatista είπε

Και δεν ντράπηκε?

Οι απατεώνες φίλε μου όχι μόνο δεν ντρέπονται, αλλά προσπαθούν να βγουν και από πάνω. Δυστυχώς ζούμε σε ένα σύστημα που τους αφήνει μεγάλα περιθώρια ευελιξίας και τους παρέχει σχεδόν ατελείωτα πιθανά θύματα.

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GamingMaster424 είπε

Οι απατεώνες φίλε μου όχι μόνο δεν ντρέπονται, αλλά προσπαθούν να βγουν και από πάνω. Δυστυχώς ζούμε σε ένα σύστημα που τους αφήνει μεγάλα περιθώρια ευελιξίας και τους παρέχει σχεδόν ατελείωτα πιθανά θύματα.

Λυπάμαι που πρέπει να συμφωνήσω δυστυχώς.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να το αγοράσει η εταιρία στο όνομα της και να στο πουλήσει μετά από 3 χρόνια επισήμως. Έτσι η εταιρία όχι μόνο γλιτώνει ΦΠΑ αλλά μετράει και σαν κεφαλαιακό κόστος γλιτώνοντας έτσι φόρους. Επιπλέον στην 3ετια έχει και κόστος απόσβεσης δλδ αν η αγορά είναι 70000 στην 3ετια θα αξίζει τα μισά (δλδ 35000). Όποτε στο μεταβιβάζει στα 35000 (συν την διαφορά κάτω από το τραπέζι) και περνάει την απόσβεση κ "χασούρα" στα βιβλία...Επίσης το αφεντικό γλιτώνει τους ανάλογους φόρους αν η εταιρία πλήρωνε μέρισμα απτά κέρδη της στον ιδιοκτήτη με αυτά αυτά που θα πάρει κάτω από το τραπέζι

Υπόψιν ΔΕΝ είμαι λογιστής...αλλά κάπως έτσι θα ψαχνόμουν να το μοντάρω....καλυτερα να μιλήσεις με το αφεντικό και τον λογιστή... 

Επεξ/σία από papapontikas
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Και δεν ντράπηκε?

οσο ντρέπονται κι αυτοί που ζητάνε τα δώρα πίσω ή που αφήνουν απλήρωτους υπαλλήλους για μήνες ενώ αυτοί γλεντοκοπάνε

• Like 2
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Οι γυναικες και τα αμαξια δεν δανειζονται! ποσο μαλλον να περασεις την κυριοτητα σε αλλουνου το ονομα!

Δημοσ.
14 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Μπορω να σε προσλαβω εγω αν θες, και θα σε ταιζω, κυριολεκτικα και μεταφορικα (εχουμε εστιατοριο). Θα εχεις και μαζι μου καλες σχεσεις. 

Παντα ηθελα ενα τεσλα

Εγω εκτος απο φαγι θα  του δινω και κορασιδα. Την εχω σιγουρη την Giulia!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...