ψηλεας Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Καλησπερα, ειμαι 26 και ειμαι στο 7ο ετος στη νομικη σχολη. Δυσκολευτηκα παρα πολυ σε αυτη τη σχολη λογω πολλων μαθηματων, μεγαλων υλων και καθηγητων που ουτε στα εμαιλ τους δεν απαντανε. Πραγματικα εχω φτυσει αιμα εκει μεσα. Η σχολη απο την αρχη, ποτε μου αρεσε και ποτε τη βαριομουν. Εχω 9 χρωστουμενα. Εχω σχετικα καλο μεσο ορο 7.5. Το μονο που θελω ειναι να τελειωσω. Εχω κουραστει παρα πολυ. Και ερωτω τους εμπειρους εδω μεσα, βγαινουν 9 μαθηματα σε 2 εξεταστικες; Δεν αντεχω να παω και 8ο ετος. Απο τα 9 τα 5 ειναι δυσκολα και τα 4 ευκολα σχετικα. Εχω απελπιστει τελειως. Βλεπω εφιαλτες και τα βραδια δεν κοιμαμαι καλα. Τι μπορω να κανω ωστε να αλλαξω επιτελους αυτη την καατασταση; Προσπαθω παντα να ειμαι αισιοδοξος αλλα ειναι πολλα τα χρονια που εχω σαπισει εκει μεσα. Και το ερωτημα ειναι τα παραταω ή συνεχιζω να σαπιζω μεχρι να παρω το χαρτι;
yanis13 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, ψηλεας είπε Καλησπερα, ειμαι 26 και ειμαι στο 7ο ετος στη νομικη σχολη. Δυσκολευτηκα παρα πολυ σε αυτη τη σχολη λογω πολλων μαθηματων, μεγαλων υλων και καθηγητων που ουτε στα εμαιλ τους δεν απαντανε. Πραγματικα εχω φτυσει αιμα εκει μεσα. Η σχολη απο την αρχη, ποτε μου αρεσε και ποτε τη βαριομουν. Εχω 9 χρωστουμενα. Εχω σχετικα καλο μεσο ορο 7.5. Το μονο που θελω ειναι να τελειωσω. Εχω κουραστει παρα πολυ. Και ερωτω τους εμπειρους εδω μεσα, βγαινουν 9 μαθηματα σε 2 εξεταστικες; Δεν αντεχω να παω και 8ο ετος. Απο τα 9 τα 5 ειναι δυσκολα και τα 4 ευκολα σχετικα. Εχω απελπιστει τελειως. Βλεπω εφιαλτες και τα βραδια δεν κοιμαμαι καλα. Τι μπορω να κανω ωστε να αλλαξω επιτελους αυτη την καατασταση; Προσπαθω παντα να ειμαι αισιοδοξος αλλα ειναι πολλα τα χρονια που εχω σαπισει εκει μεσα. Και το ερωτημα ειναι τα παραταω ή συνεχιζω να σαπιζω μεχρι να παρω το χαρτι; Εννοειται δε τα παρατας, ειδικα ενα τοσο δυνατο χαρτι σα της Νομικης δε το αφηνεις. Σε κανα μηνα (;) αρχιζει εξεταστικη, εχεις βγαλει καθολου διαβασμα ως τωρα;
ψηλεας Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Ναι θα δωσω 7 τωρα, εχω βγαλει τα 2 και υπολογιζω μεχρι αρχες ιουνιου να τα εχω τελειωσει και να τα κανω επαναληψη αναμεσα στις εξεταστικες. Απλα η ψυχολογια μου ειναι χαλια γιατι και μονο στην ιδεα να μη το παρω φετος τρελαινομαι. Πηγα σε ψυχολογο αλλα δε βοηθησε καθολου. Νιωθω οτι εχω λιωσει εκει μεσα. Προσωπικη ζωη δεν εχω καθολου τα τελευταια 3 χρονια, μονο διαβασμα, αγχος και προσπαθεια...
yanis13 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 5 λεπτά πριν, ψηλεας είπε Ναι θα δωσω 7 τωρα, εχω βγαλει τα 2 και υπολογιζω μεχρι αρχες ιουνιου να τα εχω τελειωσει και να τα κανω επαναληψη αναμεσα στις εξεταστικες. Απλα η ψυχολογια μου ειναι χαλια γιατι και μονο στην ιδεα να μη το παρω φετος τρελαινομαι. Πηγα σε ψυχολογο αλλα δε βοηθησε καθολου. Νιωθω οτι εχω λιωσει εκει μεσα. Προσωπικη ζωη δεν εχω καθολου τα τελευταια 3 χρονια, μονο διαβασμα, αγχος και προσπαθεια... Μια χαρα θα τα πας, επιταχυνε τη μελετη σου και θα τα περασεις. Και οπωσδηποτε μειλ στους καθηγητες μολις δωσεις (και προφανως εφοσον εχεις παραδωσει αξιοπρεπες γραπτο), εξηγωντας την κατασταση σου.
ψηλεας Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Τι να πω μακαρι, σε εμας, ειδικα σε αυτα που χρωσταω δεν παιζει αυτο που λες με το μειλ γιατι δεν απανταει κανενας. Δε ξερω τι αλλο να κανω. Νιωθω τελειως χαλια ψυχολογικα σαν αποτυχημενος νιωθω. Νιωθω οτι δε θα τελειωσω ποτε και οτι ολοι οι κοποι μου πανε χαμενοι. Δε ξερω αν ολοι το περναν αυτο στα τελευταια μαθηματα η αν εγω ειμαι υπερβολικος.
V.I.Smirnov Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Βάζω στοίχημα ότι δεν έχεις δει τη σειρά "Όλα για το πτυχίο" (Paper Chase). Eκεί να δεις τι τράβηξε ο πρωταγωνιστής για να βγάλει τη νομική τoυ Harvard... Παλιά σειρά αλλά εξαιρετική, και must see (και όχι μόνον για υποψήφιους δικηγόρους)... - Επεξ/σία 16 Μαΐου 2022 από V.I.Smirnov
FilipposMD Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Φίλε Ψηλέα, σκέψου θετικά. Έχεις περάσει τα περισσότερα μαθήματα. Σου έχει μείνει η ουρά. Το να σκέφτεσαι αν είσαι 7ο ή 8ο ή 9ο έτος δεν έχει σημασία. Έχεις μπροστά μια εξεταστική. Ένα-ένα τα μαθήματα και όσα περάσεις. Το 8ο έτος που έχεις βάλει ως όριο είναι μόνο στο μυαλό σου. Και να σου μείνουν 1-2 μαθήματα, θα τα δώσεις λίγους μήνες αργότερα και θα τα περάσεις. Ο μέσος όρος ζωής είναι κοντά στα 80 χρόνια. Έχεις 50+ μπροστά σου. Οι 3-4 μήνες δε θα σου αλλάξουν τη ζωή. Οπότε συγκεντρώσου στους επιμέρους στόχους και θα τα καταφέρεις. Αποτυχημένος είναι αυτός που δεν προσπαθεί. Έχεις πετύχει να μπεις στη σχολή και να περάσεις τόσα μαθήματα. Μην αυτομαστιγώνεσαι, δεν ωφελεί σε τίποτα. Καλή επιτυχία και καλό πτυχίο! 5
vamvakoolas Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 13 ώρες πριν, ψηλεας είπε Καλησπερα, ειμαι 26 και ειμαι στο 7ο ετος στη νομικη σχολη. Δυσκολευτηκα παρα πολυ σε αυτη τη σχολη λογω πολλων μαθηματων, μεγαλων υλων και καθηγητων που ουτε στα εμαιλ τους δεν απαντανε. Πραγματικα εχω φτυσει αιμα εκει μεσα. Η σχολη απο την αρχη, ποτε μου αρεσε και ποτε τη βαριομουν. Εχω 9 χρωστουμενα. Εχω σχετικα καλο μεσο ορο 7.5. Το μονο που θελω ειναι να τελειωσω. Εχω κουραστει παρα πολυ. Και ερωτω τους εμπειρους εδω μεσα, βγαινουν 9 μαθηματα σε 2 εξεταστικες; Δεν αντεχω να παω και 8ο ετος. Απο τα 9 τα 5 ειναι δυσκολα και τα 4 ευκολα σχετικα. Εχω απελπιστει τελειως. Βλεπω εφιαλτες και τα βραδια δεν κοιμαμαι καλα. Τι μπορω να κανω ωστε να αλλαξω επιτελους αυτη την καατασταση; Προσπαθω παντα να ειμαι αισιοδοξος αλλα ειναι πολλα τα χρονια που εχω σαπισει εκει μεσα. Και το ερωτημα ειναι τα παραταω ή συνεχιζω να σαπιζω μεχρι να παρω το χαρτι; ειχα παρομοιο προβλημα (βεβαια επρεπε για χ λογους να τελειωσω στα 4 οποτε ειχα αυτο το αγχος). Θυμαμαι που ημουν σε απογνωση μεχρι που μιλησα σε παλιοτερους ειτε αποφοιτους ειτε "επι πτυχιο". Η καλυτερη συμβουλη που μου εδωσαν και θα μοιραστω: μη δινεις οσα περισσοτερα μαθηματα μπορεις αλλα επικεντρωσου σε αυτα που ρεαλιστικα μπορεις να περασεις π.χ 2 ευκολα ενα δυσκολο. Το πτυχιο ειναι σα μαραθωνιος οχι σπριντακι. Θελει υπομονη και να συγκεντρωθεις στο τελικο στοχο (πτυχιο). Οποτε κατα τη γνωμη μου να δινεις μαξιμουμ 4 μαθηματα ανα εξεταστικη. Μη στεναχωριεσαι για τα χρονια που περασαν ή για προηγουμενες αποτυχιες. Εχεις λιγα μαθηματα ριξε διαβασμα, ψαξε παλιοτερα θεματα και μιλα με συμφοιτητες 1
velociraptoras Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Στην πρωτη σχολή ειχα μείνει αρκετα πίσω και στο 8ο εξάμηνο που εσπασαν οι αλυσιδες πηρα ολα οσα μου εμειναν, εδωσα σε 2 εξεταστικές συνολικά 27 μαθηματα (διναμε ξεχωριστα εργαστηρια και διαλέξεις αν ηταν κινα δηλαδή θα ελεγα 14), τα 3 ενός καθηγητη που θεωρούνταν ο πιο δυσκολος της σχολής, και κοπηκα μόνο σε 1 το οποίο το πέρασα ενα χρόνο αργότερα με ενα βρεφος 2 μηνων αγκαζε. Εκείνο το μάθημα παίζει να το πέρασα χαριστικά, ποτέ δεν το καταλαβα, μαλλον ειχε βαρεθεί ο καθηγητης να με βλέπει από το 2ο εξαμηνο που ειχα το μαθημα του. Ειχα στρωθεί για τα καλά όμως, όλο το εξάμηνο και το καλοκαίρι, εκείνη την περιοδο είχα σταματησει και τη δουλειά και σπανια εβγαινα για κανα καφέ. διαβασε λοιπον οσο μπορεις, καλύτερα να δωσεις τα 4-5 τωρα και τα άλλα το Σεπτέμβρη, κι αν μείνει και κανένα το δίνεις το χειμώνα δε χάθηκε ο κόσμος Επεξ/σία 17 Μαΐου 2022 από velociraptoras
Lilith19 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Πρέπει με κάποιον τρόπο να νιώσεις ότι αποκτάς έλεγχο της κατάστασης και αυτό που σου πρότειναν τα παιδιά από πάνω μπορεί να βοηθήσει, το να βάλεις δηλαδή έναν εφικτό στόχο ως προς τα μαθήματα. Ξεκίνα το διάβασμα με συγκεκριμένο πρόγραμμα, σε έναν άλλο χώρο από αυτόν που διάβαζες μέχρι τώρα, αγόρασε μέχρι και καινούρια γραφική ύλη (εμένα με βοηθάει) για να μπει σε ένα νέο πλαίσιο, πιο οργανωμένο και ρεαλιστικό. Επίσης κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν στον ελεύθερο σου χρόνο για να βελτιώσεις την ψυχολογία σου. Καλή αρχή! 1
xgol Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, velociraptoras είπε Στην πρωτη σχολή ειχα μείνει αρκετα πίσω και στο 8ο εξάμηνο που εσπασαν οι αλυσιδες πηρα ολα οσα μου εμειναν, εδωσα σε 2 εξεταστικές συνολικά 27 μαθηματα (διναμε ξεχωριστα εργαστηρια και διαλέξεις αν ηταν κινα δηλαδή θα ελεγα 14), τα 3 ενός καθηγητη που θεωρούνταν ο πιο δυσκολος της σχολής, και κοπηκα μόνο σε 1 το οποίο το πέρασα ενα χρόνο αργότερα με ενα βρεφος 2 μηνων αγκαζε. Εκείνο το μάθημα παίζει να το πέρασα χαριστικά, ποτέ δεν το καταλαβα, μαλλον ειχε βαρεθεί ο καθηγητης να με βλέπει από το 2ο εξαμηνο που ειχα το μαθημα του. Ειχα στρωθεί για τα καλά όμως, όλο το εξάμηνο και το καλοκαίρι, εκείνη την περιοδο είχα σταματησει και τη δουλειά και σπανια εβγαινα για κανα καφέ. διαβασε λοιπον οσο μπορεις, καλύτερα να δωσεις τα 4-5 τωρα και τα άλλα το Σεπτέμβρη, κι αν μείνει και κανένα το δίνεις το χειμώνα δε χάθηκε ο κόσμος Που βοηθαει να λες οτι περασες 27 μαθηματα εντος δυο εξεταστικων (που αναλογα τη σχολή, μπορει να αποτελει απο τεράστιο επίτευγμα εως απολύτως μηδαμινό) σε ατομο που αναφερει το ποσο δυσκολευεται να τελειωσει τη δικη του σχολη; Επεξ/σία 18 Μαΐου 2022 από xgol 1
velociraptoras Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 5 ώρες πριν, xgol είπε Που βοηθαει να λες οτι περασες 27 μαθηματα εντος δυο εξεταστικων (που αναλογα τη σχολή, μπορει να αποτελει απο τεράστιο επίτευγμα εως απολύτως μηδαμινό) σε ατομο που αναφερει το ποσο δυσκολευεται να τελειωσει τη δικη του σχολη; Στο οτι είναι θέμα και απόφασης. Να βάλει μια σειρα. Ειτε περάσει 20 ειτε 3 δεν εχει σημασία αρκεί να βαλει τα δυνατά του και να προσπαθήσει 3 1
xgol Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 13 ώρες πριν, velociraptoras είπε Στο οτι είναι θέμα και απόφασης. Να βάλει μια σειρα. Ειτε περάσει 20 ειτε 3 δεν εχει σημασία αρκεί να βαλει τα δυνατά του και να προσπαθήσει Για να λες οτι ειναι μονο θεμα αποφασης, μαλλον δεν εχεις εμπειρια απο πραγματικα δυσκολες σχολες. 1
velociraptoras Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 11 ώρες πριν, xgol είπε Για να λες οτι ειναι μονο θεμα αποφασης, μαλλον δεν εχεις εμπειρια απο πραγματικα δυσκολες σχολες. ΚΑΙ αποφασης εγραψα, ΚΑΙ, όχι μόνο. Είναι λίγα τα μαθηματα που του έμειναν και είναι κρίμα να το αφήσει. Ακόμα κι αν περναει 1-2 σε κάθε εξεταστική αξίζει να κανει την προσπάθεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα