Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν 2 χρόνια μου κλέψαν το κινητό και και την ταυτότητα μου (ήταν σε θήκη) και μετά από λίγο η ταυτότητα βρέθηκε και με κάλεσαν στο τμήμα να την παραλάβω και έδωσα κατάθεση. Μετά από λίγους μήνες με κάλεσαν στο 3μελές εφετείο κακουργημάτων ως μάρτυρα και πήγα, το μόνο που με ρώτησαν ήταν αν είδα ποίος πήρε το κινητό μου και απάντησα "όχι" μιας και το καταλαβα μετά από ώρα κτλ. 

Όμως, τώρα μετά από έναν χρόνο με κάλεσαν πάλι. Πρέπει να αφήσω την δουλειά μου για δεύτερη φορά και να πάω να περιμένω 3 ώρες για να πω πάλι πως δεν είδα τίποτα. Οπότε λέω να μην πάω καθόλου για να μην χάσω και το μεροκάματο, υπάρχει περίπτωση να μου κάνουν κάτι επειδή δεν θα πάω; Στο χαρτί που μου ήθρε γράφει πως "αν δεν εμφανιστεί ο μάρτυρας θα ενεργηθούν όσα διατάζονται από το άρθρου 231 κτλ...."  

Ευχαριστω! 

Επεξ/σία από petros_samurai
Δημοσ.

Δες  το  σαν   παιδικη   χαρα...

Παρε  νερο  και   καφε  και  πηγαινε  στο  κτιριο   για  τα   διαζυγια....

Θα  σπασεις  πολυ  πλακα  και  θα  περασεις  καλα.

3-4  φορες   που  επρεπε  να  παω  αυτο  εκανα.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, petros_samurai είπε

Οπότε λέω να μην πάω καθόλου για να μην χάσω και το μεροκάματο

Αν είσαι κατηγορούμενος δεν δικαιούσαι ημερομίσθιο, αν είσαι μάρτυρας πληρώνεσαι κανονικά.

Αν δεν πας θα φας πρόστιμο ή και κάποιο από όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο 231 του ΠΚ.

Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, petros_samurai είπε

Πριν 2 χρόνια μου κλέψαν το κινητό και και την ταυτότητα μου (ήταν σε θήκη) και μετά από λίγο η ταυτότητα βρέθηκε και με κάλεσαν στο τμήμα να την παραλάβω και έδωσα κατάθεση. Μετά από λίγους μήνες με κάλεσαν στο 3μελές εφετείο κακουργημάτων ως μάρτυρα και πήγα, το μόνο που με ρώτησαν ήταν αν είδα ποίος πήρε το κινητό μου και απάντησα "όχι" μιας και το καταλαβα μετά από ώρα κτλ. 

Όμως, τώρα μετά από έναν χρόνο με κάλεσαν πάλι. Πρέπει να αφήσω την δουλειά μου για δεύτερη φορά και να πάω να περιμένω 3 ώρες για να πω πάλι πως δεν είδα τίποτα. Οπότε λέω να μην πάω καθόλου για να μην χάσω και το μεροκάματο, υπάρχει περίπτωση να μου κάνουν κάτι επειδή δεν θα πάω; Στο χαρτί που μου ήθρε γράφει πως "αν δεν εμφανιστεί ο μάρτυρας θα ενεργηθούν όσα διατάζονται από το άρθρου 231 κτλ...."  

Ευχαριστω! 

Παιρνεις άδεια απο την δουλειά γιατι θα πας σε δικαστήριο. Πας πίνεις το καφεδάκι σου εκει και στο τέλος μετά το δικαστήριο παιρνεις χαρτί απο την γραμματεία οτι πήγες εκει. Αν δεν πας, νομιζω υπάρχει 100ευρώ πρόστιμο  ή αν κρίνει ο δικαστής άλλο ποσό. Αν πας είναι σαν να δουλευεις. Η άδεια αυτή δεν 'χανεται' απο τις άδειες αναψυχής που έχεις.

Ακόμα και αν το δικαστήριο δεν γίνει εκεινη την ημέρα, πάλι παιρνεις χαρτί οτι πήγες για να δικαιολογήσεις την αδειά σου.

Δημοσ.

να γιατί πολλοί δε θέλουν να ανακατευτούν σε διάφορα περιστατικά-καταστάσεις και κάνουν ότι δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα. Μετά λέμε ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται.

Φίλος μου αναγκάστηκε να πάει σε δικαστήριο περίπου 100χμ μακριά. Και αφού περίμενε τόση ώρα, κλάσικα πήρε αναβολή η δίκη. Οπότε άλλη μέρα, άλλα 100χμ , ουσιαστικά για να δώσει απλά το παρόν.

Δε χάνεις το μεροκάματο; ποιος το λέει αυτό; ο νόμος; Κι αν δεν είσαι υπάλληλος ;

Δημοσ.

ΕΙναι κακη ιδεα να μη πας και ηθικα μονο αν το δεις:

Ουσιαστικα περιφρονεις το δικαστηριο που ασχολειται με την υποθεση σου

Τωρα για το πρακτικο μερος https://www.newsbeast.gr/society/arthro/2199181/kiriaki-ti-ine-ta-prostima-lipomartirias-ke-pos-bori-na-tin-patisoun-xechasiarides-polites

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Bitbit είπε

να γιατί πολλοί δε θέλουν να ανακατευτούν σε διάφορα περιστατικά-καταστάσεις και κάνουν ότι δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα. Μετά λέμε ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται.

Ετσι ακριβως,δυστυχως.
Ειχα και εγω δικαστηριο,τροχαιο hit n run,αλλα οταν τον βρηκαμε για να κανει μια παλιοφιλικη δηλωση ελεγε πως δεν εφταιγε.

Ειχα 2 μαρτυρες,αλλα δεν ειχα καμια ορεξη ουτε εγω να τρεχω,ουτε να τους τραβαω και εκεινους σε μια δικη που 100000% θα επαιρνε αναβολη,με αποτελεσμα φυσικα στο τελος να τους χασω και απο μαρτυρες.

Ισα ισα που θα χαναμε τη μερα μας,τα μεροκαματα μας και θα εσπαγα και τα νευρα μου,με κινδυνο να το λυσω "εξωδικαστικα",καθως ηξερα και το μαγαζι του.

Στο τελος δεν προχωρησαμε την υποθεση με τον ασφαλιστη,δεν ειχα σοβαρες ζημιες απο το χτυπημα,στην ουσια με εκλεισε,επεσα με το μηχανακι,συρθηκα και χτυπησα πανω του.

Εσεις που λετε να παει και εσεις που λετε οτι περιφρονει το δικαστηριο,πειτε μου,τι πιθανοτητες εχει να φανει χρησιμη η δικαιοσυνη σε αυτη την περιπτωση;

Επεξ/σία από StamTheMan
Δημοσ.

Το βασικό που δεν απάντησε κανένας είναι αν όντως επιβάλλονται τα πρόστιμα και οι ποινές εφόσον δεν πας, διότι άμα είναι να μην χάσεις το μεροκάματο αλλά να πληρώσεις 100 ευρώ, τότε καλύτερα να πας. Αν μιλάμε για εφετείο κακουργηματων δεν είναι κάτι απλό, θα έχουν συλλάβει κάποιους που έκαναν πολλές κλοπές η σοβαρές εγκληματικές ενέργειες και θέλουν στοιχεία από όσους έκλεψαν για να δουν κατά πόσο θα στοιχειοθετησουν κατηγορίες η κατά πόσο θα κριθούν αθώοι είτε με μικρότερες ποινές. 

• Like 1
Δημοσ.

Ρίχνουν ποινές για λιπομαρτυρια αν δεν πας η μπορει να διατάξει βίαιη προσαγωγή το δικαστήριο στο μαρτυρα. Στην περίπτωση του ts εγώ θα έλεγα να πήγαινες σε ένα γιατρό να έπαιρνες χαρτί και να μην το σκέφτεσαι και σκας. Ηθικά πρέπει να πας και ο νόμος σε υποχρεώνει. Η επιλογή,  καθαρά δική σου!

Δημοσ.
18 ώρες πριν, petros_samurai είπε

Από την στιγμή που που το χαρτί σου αναφέρει το άρθρο 231 (που έχει να κάνει με πρόστιμα), θα έπρεπε τόσο καιρό να είχες ρωτήσει δικηγόρο, ή έστω την πρώτη φορά, στα δικαστήρια, τί προβλέπεται αν δεν εμφανιστείς. 

Όσο για "το μεροκάμματο", αν είσαι υπάλληλος κάπου (όχι μαύρα), είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν άδεια για εκείνη τη μέρα χωρίς να το χάσεις (...βέβαια στην πράξη όλοι ξέρουμε ότι δεν θα γουστάρουν, ανάλογα πόσο απαραίτητος τους είσαι, και ενδέχεται να "έχεις θέματα",,,,αλλά μιλάμε για μια μέρα μόνο από την άλλη. Κι αν μιλάμε για εργασία με βάρδιες, στην χειρότερη ίσως μετατεθεί η δικιά σου, για να μην έχουν να λένε).

Το "αποτέλεσμα" δεν πρέπει να σε νοιάζει όμως ("πάλι θα πάω να πω τα ίδια κι ίσως δεν γίνει και τίποτα") : οι δίκες είναι μια υποχρέωση (καλώς ή κακώς) σαν τον στρατό. Το αν δεν σε βολεύει το πώς λειτουργούν τα δικαστήρια (σε γενικές γραμμές εξοντωτικά για τον πολίτη), δεν έχει καθόλου να κάνει με την υποχρέωση παρουσίας. Καλώς ή κακώς. Είναι φάση "σκάσε και κολύμπα" δυστυχώς.

Βρες τουλάχιστον το τηλέφωνο της γραμματείας του συγκεκριμένου δικαστηρίου, με βάση ό,τι αναγράφει το χαρτί, και ρώτα τους τί ακριβώς προβλέπεται στην συγκεκριμένη αν δεν εμφανιστείς. Κατά πάσα πιθανότητα, θα σου πουν.

(...τί έγινε όμως την πρώτη φορά; Δεν ολοκληρώθηκε η δίκη; Πάντως δεν αναβλήθηκε, αφού είπες κατέθεσες. Δεν έκατσες μέχρι το τέλος της διαδικασίας; Περίεργο πάντως το ότι ένα χρόνο μετά σε ΞΑΝΑκάλεσαν...)

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

ο βασικό που δεν απάντησε κανένας είναι αν όντως επιβάλλονται τα πρόστιμα και οι ποινές εφόσον δεν πας

απαντηθηκε αναλυτικοτατα στο link που παρεθεσα

9 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Εσεις που λετε να παει και εσεις που λετε οτι περιφρονει το δικαστηριο,πειτε μου,τι πιθανοτητες εχει να φανει χρησιμη η δικαιοσυνη σε αυτη την περιπτωση;

Δεν ειναι ηθικο να τα βλεπουμε α λα καρτ αυτα.Δηλαδη εχω κατι να κερδισω αρα θα σεβαστω το δικαστηριο,δεν εχω να παρω κατι,το γραφω στα π@παρια μου.

Αλλα και ωφελιμιστικα να το δουμε,ειναι παντα καλυτερο να πηγαινεις με τα νερα του νομου παρα να εκτιθεσαι σε συνεπειες που δεν ξερεις που θα φτασουν,πχ ενα προστιμο με συνεχεις προσαυξησεις.

• Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Δεν ειναι ηθικο να τα βλεπουμε α λα καρτ αυτα.Δηλαδη εχω κατι να κερδισω αρα θα σεβαστω το δικαστηριο,δεν εχω να παρω κατι,το γραφω στα π@παρια μου.

Μη μου λες για ηθικο οταν μιλαμε για κατι τοσο σαπιο οσο το ελληνικο συστημα δικαιοσύνης .

Για το προστιμο σιγουρα δεν υποστηριζω να αγνοησει καποιος παντελως την κληση,απλα ας παει ενα χαρτι γιατρου.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...